2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

firdevs27 bacım hem hayırlı olsun gözün aydın hem de çok geçmiş olsun. İnşallah sağlıkla büyür bir daha böyle üzülmezsiniz.

canim bebeğin hayirli ömürlü olsun. .bizimde sarilik 12 çıktı..17 sonrası yatirioruz dedi..benim bi komsum var onun oğlu 20lere ulasmis..bi ebe tanidigi eczaneden dekstroz (yanlış yazmis olabilirim ama böyle hatirliyorum) al arada bir cay kaşığı ver demis..hastaneye yatmadan geçmiş..bu bildigin şekerli su aslında..evde kendinde yapabilirsin..kocakari işi belki ama ben faydasını gördüm.sanki sarisi azaldi..sarilik karaciger ile alakaliymis..sekerde karacigeri calistirdigindan kaynaklaniyormus..ben doguncada 2 kaşık verdim..birde tabi bol bol emzzirmek gerek..bol bol kaka yapmali..öyle atiyorlarmis..

Bizde dogdugunda gazinolmasin diye gazi kacmis maden suyu verilir. Sekerli sunda sarilik olmasim diye verilir. Seker karaciğeri besler. Hatta hepatit b olanlara da pekmez bal yedirirler bol bol. Bu yuzden sodanin yaninda biz hurmayi suya koyduk onu verdik 1 cay kasigi kadar. Sarilik oldu ama hafif atlattik iste. Gaz icin de ise yaradi sayilir.

Ya sarılık bizde de var. 5. Gün 14,6 ve 7. Gün 15,2 çıktı. 17-18i aşarsa fototerapi olabilir dedi doktor. Bir de 7. Günde max seviyeye ulaşırmış genelde. İlk günlerde 20ye ulaşmadıktan sonra genelde kendiliğinden düşermiş. Şimdilik iki günde bir kontrol ediliyo düşüşe geçecek mi diye. Sarılık kan şekerini düşürüp uyku da yaptığından, 2 saatte bir güç bela uyandırıyoruz emzirmek için. İnşallah biz de ışıkla mılıkla uğraşmadan atlatabiliriz.
Bir de akşam göbek bağımız düştü:) göbek deliği hafif kanlı gözüküyo daha doğrusu kurumuş yani kanlar. Siz herhangi bir temizlik yaptınız mı yoksa direkt banyo mu yaptıralım?

Canım inşallah öyle atlatırsınız gerek kalmaz.bizimde göbeğimiz kanlıydı ama o sonra dökülüp gidiyor.

Gunaydin kizlaaarrr..
Bu gece de dogurmadim
Sen 39. Haftaya girmişsin :) haftaya doğurursun heralde, bu arada eşine çok takılma sadece bebegini düşün hamilelik bile o kadar guzelmiski eline aldığında ki duygunun tarifi yok. Valla ben geceleri yatağıma alıyorum kızımı o kadar güzel mimikler var ki seyretmeye doyamiyorum, doğuma girerken çok korktum çok gerildim şimdi çok pişmanım belki birdaha yasayamayacagim bir andı ama ben keyfini çıkaramadım şimdi ağrım falan hiçbişey im yok ama diyorumki keşke kızımı yeniden dogurabilsem. Minik oğlunu göğsüne koyduklarını, yanağının yanağına degdiğini, kokusunu hayal et gerçekten bu duygunun tarifi yok ben eşim olmadan asla duramazdim şimdi eşim de neymiş kızım olmadan asla diyorum :)

Hatta 40. haftaya girdim
eşime nasıl takılmayayım?? hala konuşmuyoruz, dün kontrol nasıldı diye bile sormadı inadından. aynı şeyleri transfer günü de yapmıştı, 2 gün ağlamıştım o zaman da.. ablam senin kocan yoğun stres altındayken böyle saçmalıyor, soğukkanlı olamıyor diyor ama bugün yarın doğuracak kadınla küsülü mü? ben çok kinciyimdir, hayatta unutmam bunları.
bir de son günlerde artan bir mide bulantım var, sabah sen aklıma geldin hatta ilk aylarda neler çekmiştin. ben ilk zamanlar çekmediğim kadar mide bulantısı çekiyorum

Rabbim sağlıkla kucağına almayi nasip etsin banada dua edermisiniz benimde 8 günüm hiç belirtim yok normalmi sabırsız im ve korkuyorum

inşallah hayırlısıyla pozitifi görürsün.. bir çoğumuzda belirti olmamıştı zaten, o kadar ilaç ve hormonun normal etkilerini görmüştük ama bu kadar kısa sürede gebelik belirtisi oluşmuyor zaten sen düşünme şimdi bunları

Canim biz hastaneden ciktigindan beri yikiyoruz. Ama gobek dustukten sonra 48 saat yikamayin, dezenfektan spreyini sikmaya devam edin dedi doktor biz de oyle yaptık.

:) akilli cocukhissediyor :)
Cnm sen hastane cantani biliyrmki hazirlayali ck oldu ama hangi listeye gore hazirladin nette okdr ck sey varki gereksz geldi bna bi cogu.
Kizlar sizlerinde elinde hazir bi liste fotosu fln warsa atarmisinz?

:) akilli cocukhissediyor :)
Cnm sen hastane cantani biliyrmki hazirlayali ck oldu ama hangi listeye gore hazirladin nette okdr ck sey varki gereksz geldi bna bi cogu.
Kizlar sizlerinde elinde hazir bi liste fotosu fln warsa atarmisinz?

ben içgüdü listesine göre hazırladım
zaten 1 gece kalıcam (inşallah normal doğumu başarırsam) ve hem ev hem ebebek magazası hastaneye cok yakın diye pompa falan almadım bile.
pijama, terlik, çorap, lohusa tacı, emzirme atleti-külotu-sütyeni, göğüs pedi, bebek bezi, bebek için hastane cıkış seti, omuz bezi, 2-3 mendil, bir iki body (nasılsa küçücükler yer kaplamıyorlar diye fazla fazla koydum)
peçete, bardak gibi ikramlıklar ayrı bir yerde.. son an için de kapı süsü, çift taraflı yapıştırıcı, fotograf mak., makyaj çantası, göğüs ucu için lansinoh (şimdi sürdüğüm için çantaya koymadım), 2 küçük havlu..
benim yanıma aldıklarım bunlar, doğum yapanlara soralım keske hiç taşımasaydım/keşke yanıma alsaydım dediğiniz ne oldu?

Sarilik konusunda hastanelerin tutumu farkli oluyo oglumun sariligi 13 cikmisti dogum yaptigm hastanedeki doktor hemen yatiralm dedi biz cok korktuk tabi ama cevremizde 17 olup yatirmayanlar vardi burda baska bi doktora goturdk yatisa gerek yok dedi biz az sekerli su verdik florans isigi altina tuttuk idrarla atiliyoms sarilik onun icin sekerli su iyi geliyoms atlattik cok sukur

Bende kinciyim yani yaptığı an bişey demem ama zamanı gelince lafı o kadar güzel sokarım ki ☺ birde çok takarım çok gerilirim o yüzden yazdım sana eşini takma anın tadını çıkar diye bizler bunlara çok zor sahip olduk belki 2. De bu kadar şanslı olamayacağız belkide spontan gebe kalacağız bunu bilemiyorum o yüzden yine söylüyorum sadece ogluna odaklan. Onun sana o kadar ihtiyacı olacak ki o kadar savunmasız ve masum ki bütün enerjini onun için harca, benim esim benim zorumla tedaviye basladi benimle tedavi olurken muayenwye bile gelmedi bskiyordum herkes cift olarak geliyor ben hep tektim simdi diyorki kizim ben neden seni daha once yapmadimben salak gibi sezaryende karnımı çok cekistirdikleri için ağrı hissedince bidaha dogurmayacagim dedimöyle kızgınimki suan kendime ben pişmanım o yüzden bunları yazdım sana. Mide bulantısı benim hamileliğimin en kötü zamanlarında son zamanlarda olabiliyor bende hep oldu valla Allahım ben normal Yaşantıma geri donebilecekmiyim acaba diyordum ama geçti seninde az kaldı sonu çok güzel olacak inşallah ☺

Bence pijama yerine gecelik al kanama kontrolü yaptiklarinda pijama çıkarmaya mi ugrasacaksin hem normal doğurursan dikislerin de altta olacak kesinlikle gecelik almalısınız, keşke almasaydim dediğim şeyde göğüs pedi sutum daha yeni yeni gelmeye başladı hala kullanmıyorum yani, diyorum ki inek olsaymisim kesin kurban a gidermisim gogus ucu kremi de sanırım bebeğin performansına bağlı eğer kahverengi kısmı tam olarak kavrayabilirse yara olmuyor en azından bende öyle oldu

Ben hem pijama hem gecelik koydum. Kimisi gecelik iyi dedi kimisi pijama..
Kanama kontrolu diyince icim bir fena oldu ona da mi zirt pirt acip bakiyorlar

Esimle ilgili soylediklerine de katiliyorum ama ben konusana kadar asla konusmaz, ilk adimi atmak da benim zoruma gidiyorm dun dr kontrolunu bile sormayan birine ne konusucam ben?? Bir kelime etsem hicbir sey olmamis gibi konusmaya baslayacak bu da agrima gidiyor.

Bu arada ben ikinci cocugu hic dusunmuyorum, artik calismaya baslamak istiyorum zaten 2,5 senedir calismiyorum, oglan 2 yasina gelene kadar da calismasam nerdeyse 5 sene ara vermis olucam. Bir cocuk daha yaparsam 40 yasima gelmis olurum ki senelerce calismamis biri olarak artik calisma hayatim bitmis olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…