2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Gözün aydın canım. Analı babalı büyüsün. Biz 8. Güne kadar günde 3 kez 30-50 cc mama vermiştik. Sonra süt oturunca kestim mamayı. Azaltarak günde 2-1 en son kestim.

sabah hazirlandik dua ede ede gittik saglik ocagina tam kapiya geldik ebe aradi gelmeyin asi gelmedi daha diye yarin gelin dedi bugunde rahatiz şimdilik

kusma işi bizdede vardi.artik gün içinde hep eğimli yatiriorum..farkettimki eğimli yatinca daha uzun uyuyor..hamak tarzi bisey aldik..onun kafa kismini kaldiriorum..baya faydasi oldu..artik her emme sonrasi kusmuyor.bide kusmasi kesik kesik ise yaradığını gösterir dedi bi tanidik...benimkinin kilosunu tam bilmiyorum..ama tartiya çıktım sonra Dağhani aldim kucagima 5 kg artti..sanirim iyidir 2 aya göre..biz ufak tefekte degiliz esimin ailesi hem kalipli hem uzun..benim ailede babam haric herkes uzun..bakalim kontrolde ne diycek dr..
bide 1 saatte 90 cc birikiyorsa sütünde sıkıntı yok..belki kusmasi sık emzirmeden olabilir..saatlerin arasini biraz acmayi denesene..1.5 saat emzirirken daha sık kusup bol hıçkırık tutuyodu..simdi 2 bazen 2.5 saat ara veriorum hickirikta azaldi..bende cok yemek yiyince hep hıçkırık tutar kendime bağladım olayi

Hayirli olsun canim,sutun gelicektir kafana takma en baslarda oyle oluyor.hastanede hepsi mama veriyor.

Hayirli olsun canim allah anali babali buyutmeyi nasip etsin. Tutmamisti ilk ttansferin o zamani hatirladim bak nasilda gunler gecti de mevlam hepimize bebek nasip etti cok sukur. Valla biz ilk seferde 2.5 3 saatte bir 30 luk mama verdik. Sutun artar benimde 4 5 gun sonra gelmeye basladi sagdikca artti sutum sende sag mutlaka 3 saatte bir. Bebek zaten doymadikca agliyo sonra biraz daha mama yaparsin o icecegi kadar iciyo sonra yemicem diye de agliyo zaten zamanla cozuyorsun olayi. Benim dr bunun belli bi olcusu yok bebek ne kadar isterse o kadar verin dedi. Sutun geldikcede memeye alisir.

Kizlar dikkat dikkat. Forumda en once doguran ben oldugum icin gelismeleri yazayim size. Bugun 3 aylik kontrolumuz vardi dr dan geldik az once. Biri 5 kg biri 5200 kg boylari 57 58 cm. Ptematureye gore gelismeleri gayet iyi dedi dr. Mama aldiklari icin su veriyoruz dedik gerek yok hem anne sutunden hem mamadan sutu karsiliyo bebekler dedi. Ani aglama krizlerimizi sorduk katilarak aglamalari gaz sancisidir bicak saplamasi seklinde gelir agrilar artik 3 ayliksiniz azalir dedi nitekimde oyle oluyo. Rota asisini sordum . bu asinin koruyuculugu yuzde 40 dedi. Ucuz degil pahali tanesi 150 lira dedi ben yaptirmayin diyemem ama yaptirinda demem siz bilirsiniz dedi. Yaptirmamak daha mantikli geldi koruyuculu daha fazla olsaydi dusunurduk tabi ama simdi pek mantikli gelmedi. Kiz artik yattigi yerden kafasini kaldirmaya basladi kalkmak ister gibi dedik. Bu hareket bebeklerin oturmak istedigini gosterir dedi. Oturmanin belli bi ayi yok eger bu hareketi yapiyorsa yavas yavas oturabilir dedi destekli bi sekilde. Eskiler bogru batar oturtmayin derler ama oyle birsey yok dedi. Ellerini agiza goturmeler basladi meme mi istiyolar dedim hayir disleri kasiniyordur dedi. Bende zaten 4 ayliktan sonra dis cikarmaya baslamisim. Kiz o hareketi daha cok yapiyo herhalde o once cikaracak dis. Vee gel gelelim asil mevzuya. Sadece anne sutu alsaydi ek gidaya gecis 6 aylikkendi ama mama aldiklari icin 4 aylikken basliyoruz dedi. Anne sutune devam ama mama yerine ek gida vericez 4 ayliktan itibaren dedi. Siz hic doktorunuza sordunuz mu. Nette arastirdim nette de oyle yaziyor mama alanlar 4 aylikken basliyolar. Ek gida cok heyecanlandiriyo beni :) simdilik bu kadar. Heee birde bizimkiler emzige bir turlu alismadi cok ugrastim. Instagramda gormustum aventin soothie emziklerinden. Anne memesi kivaminda yumusak basli birsey. Emzik almayan bebekler onu aliyormus bende siparis verdim deniyim diye 2 tanesi 25 tl. Dun geldi ve denedim sonuc super. Artik zorlanmiyorum ikiside hemen aliyo emzikleri. Gece cok ise yarar :) dr a nurse harveys gaz ilaci aldim dedim yine ayni seyi soyledi faydasi olmaz bebek gazliysa yine gazli olur gecmez gazi dedi . hevesim kursagimda kaldi gazi gecer uyurum geceleri diye hayal etmistim :)

Canım kusma her türlü mevcut bizde. Bazen kesik kesik bazen direk süt şeklinde. Reflü yastığı var beşiğinde gece orda yatıyor. Dediğin gibi açılı. Gündüz genelde ev tipi anakucağında uyuyor ya da kucakta. Genelde emdikten sonra gaz çıkarırken kusuyor bizimki. Bir de uzun uyuduğunda çok emiyor aç olduğu için o zaman. Ben sadece sabahları sağabiliyorum. Genelde uyurken tek meme emiyor. Saat 5-6 gibi. O zaman diğerini sağıyorum. Onun dışında sağmıyorum. 3-4 saat beklemiş gece sütü 90cc yani. 1 saatte o kadar birikeceğini sanmıyorum.
2.5 saat nasıl açabilirim, hiç uyumuyor ki o kadar uzun. Aranınca dayanamıyorum veriyorum. Zaten ufak tefek.

Maşallah kuzulara. Hayat boyu yemek yiyecekler. 4 ay benim bildiğim çok erken. Heryerde yazıyor ama. Çünkü henüz mide ve bağırsakları ek gıda için hazır değil diye biliyorum. Bir de kendi kendine oturmadan ek gıdaya geçilmiyor diye biliyorum. Yine de başka bir doktora daha danış istersen.

talkative_844 masallah iki oglunun resmini gordum de
Sen kac yasindasin? Ikinci cocugu yapan sadece sen olunca gozumde bayagi anne imajin var
Teşekkür ederiz...çok şükür Allah a 2.duyguyuda tattirdi bana..ben 31 yaşındayım..hipo hipo hastasiyim..kendiliginden adet olamiyorum..bu nedenle genc kizligimdan beri hastaligimi biliyorum ve evlenmeden kocama da söyledim..oda olmazsa evlat ediniriz diyerekten evlendik..1 sene sonra tedaviye başladım..gitmedigimiz dr kalmadi..en son gittigimiz dr aşılama yapti..5.de falan ogluma kavustum cok şükür..5 sene sonra kardes diye basimizin etini yemeyye başladı..babasida bize bisey olursa yanlız kalir deyip durdu..esimin çok akrabasi yok burda..sonra tekrar giristik aşılama ya..ama 4 5 tane yumurta oluyo korkuyla beklioduk..sonra ankarada tüp yapalım tek koyduralim dedik..1.deneme negatif...2.de geldi mucize..işte böyle..inşallah sizlerde 2. meleklerinizide koklarsiniz..Ama emin olun daha az stresli oluyosunuz..o yüzden bi bakmisin hamilesin..

benim büyük oglumun kilosu çok iyi olduğu için 4.ayda başlamıştı ek gidaya ama sadece meyve sularindan..oda elma ve havuçtu..ve fazla değil..günde 1 kere cam rendede ya elma ya havuc rendeleyip akan suyu veriodum..hemen kati gidaya gecmez saniirim..

Canım aynı durumu ben yaşadım. 3 saatte bir 30ml mama 1,5 saatte bir emzirme yani 2 emzirme 1 mama düzeni kurmuştu hastane. Sütüm artsın diye lactamil içtim özellikle geceleri içince açlığa ve yorgunluğa iyi geliyo. Annem sütlaç yapmıstı gece çok iyi oluyo. Gündüz herşeyi yiyosun zaten birde komposto içtim bol bol. Benim göğüslerimde yara olmuştu kanıyordu. Bugün 43 günlük olduk göğüslerim anca iyileşti. Sarılık yüzünde kaldı doktor 2-3 ay sürer dedi herhangi bi tehlikesi yok. 40 gün çok zor geçti ama geçti :)

Evet yinede sorucam baska doktora. Tamamen gecemeyiz herhalde belki az az muhallebiye mi geciricek ne yapicak bilmiyorum. Baska bi dr dan da fikir alicam tabi. Sizde sorarsaniz yazarsiniz olur mu

Muhtemelen tamamen ek gidaya gecemeyiz . mamayiazaltiriz ve dedigin gibi ya meyveden ya muhallebiden az az baslariz gibime geliyo bakalim bi dr dan da fikir alicam

Amanin benden kucukmussun ne guzel ikinci kez tedaviyi goze alip ikinci oglani da kucagina almissin.
Ben buyuk konusmayim ama ikinciyi kesin olarak dusunmuyorum. Hem bir daha goze alamam yalniz basima ve bir de cocuk varken ikinci bir bebegi, hem de kardes bagina inancim cok sarsildi kendi ablam ve gorumcemin kaziklarindan sonra

Sen de 40tan sonra mucize yasayanlardan misin? Ne degisti, bir gunde mi degisti?

gucci85 canim senin "kizlar ben dogurdum" yazdigin mesaji hic unutamiyorum :) hakkaten en buyugumuz senin kuzular.

Benim emzirme olayim tamamen bitti malesef zaten sutum cok azalmisti once oglum birakti emmeyi guzel emiyodu aslinda birden birakti kizimda artik almiyo tamamen mamaya kaldik yani uzuluyorum ama elimden bisey gelmiyo

Muhtemelen tamamen ek gidaya gecemeyiz . mamayiazaltiriz ve dedigin gibi ya meyveden ya muhallebiden az az baslariz gibime geliyo bakalim bi dr dan da fikir alicam
Masalah senin kuzulara bende 4 aylikken baslaniyo diye biliyorum mamayla beslenenler doktorumza sorucam bende yine şu mama olayindan kurtulmak,istiyorm artik ek gidayi heyecanla bekliyorm onun icin insalah daha kolay olur

Masalah senin kuzulara bende 4 aylikken baslaniyo diye biliyorum mamayla beslenenler doktorumza sorucam bende yine şu mama olayindan kurtulmak,istiyorm artik ek gidayi heyecanla bekliyorm onun icin insalah daha kolay olur
emmeyi birakmalarina üzüldüm ama artij mamalarda anne sütüne yakin canini sıkma..sagliklari yerinde olsun yeter..ek gida olayida çok kolay iş degil ama söyleyim.. hergün sebze çorbası yap..meyvesi ayri..haa bide günlük yogurt mayaliyosun küçük kavanoza..onuda bi türlü tutturamazdim sinir olurdum..yani her saat bi aksiyonun var..sabah kahvaltisi pekmezli cevizli buskivili yumurta sarili..buskiviyi kendim yapiim dersen ayri bi zahmetli..gece yatarken muhallebisi vs vs..şimdi kolay günler aslinda

küçüğüm canım daha çıtır sayilirim daha benhastaligimi bildiğim için tedaviye erken başladım tabi..onunda etkisi var..bana sorsan bende 2yi pek düşünmüyodum..benimde cok yardincim var diyemem..ama oglumun israrlari..arkadaslarinda kardes gorunce ozendi..ama bide simdi gel gör alttan alttan zarar vermeye calisio..kiskanio..hayirlisi olsun belki fikrin değişir ilerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…