İyi geceler hanımlar. Dün oğlusumu uyutmamıştım gece uyumuyo diye işe yaradı 5 saat aralıksız uyudu kalkınca mızıldanmadan emdi şimdide gaz çıkarmak için uğraşıyodu kucağımda yazdıklarınizı okurken bi baktım içi geçmiş uyumak üzere. Bizim aşılar ayın 20 sindeydi rota da yapacak hastane kalça usg çekilecekti dün aradılar aşılar 27 sinde gecekmiş bir haftadan bişey olmaz herhalde. Geçen çarşamba kontrolümüz vardı doktor hersey yolunda dedi günde ortalama 35- 40 gr alıyormuş. Bende smear testi yaptırmıştım normal çıkmış doktorum 1 yıl görüşmeyiz artık hamile kalırsan gelirsin dedi ne desem bilemedim kendiliğinden hamile kalmak güzel ama 1 yıl da çoook erken. Bakalım süt koruma olayı ne zaman bitecek de ben adet görücem.
Bende senin taktigi denedim gunduz uyanik tutmaya calistim gece uyusun diye.normalde gece uyumadigi icin uykusunu alamiyor bu yuzden gunduzde bayiliyor uyuyor.dun gunduz uyanik tutmaya calistim ama gece yine zor uyudu emzirdim kucagimda salladim yataga yatirinca aciyo gozleri bikac kere denedim saat 3de uyudu 4de uyandi tekrar ayni seyler sonrasinda 3 saat uyudu.az once uyandi.İyi geceler hanımlar. Dün oğlusumu uyutmamıştım gece uyumuyo diye işe yaradı 5 saat aralıksız uyudu kalkınca mızıldanmadan emdi şimdide gaz çıkarmak için uğraşıyodu kucağımda yazdıklarınizı okurken bi baktım içi geçmiş uyumak üzere. Bizim aşılar ayın 20 sindeydi rota da yapacak hastane kalça usg çekilecekti dün aradılar aşılar 27 sinde gecekmiş bir haftadan bişey olmaz herhalde. Geçen çarşamba kontrolümüz vardı doktor hersey yolunda dedi günde ortalama 35- 40 gr alıyormuş. Bende smear testi yaptırmıştım normal çıkmış doktorum 1 yıl görüşmeyiz artık hamile kalırsan gelirsin dedi ne desem bilemedim kendiliğinden hamile kalmak güzel ama 1 yıl da çoook erken. Bakalım süt koruma olayı ne zaman bitecek de ben adet görücem.
Ben minoset verdimAyni ayni.. ben de yüzüstü yatiriyorum.. artik sırtüstü yatmaz oldu.. biraz buyuyunce normale gecer herhalde.
Aşi gunumuz belli oldu. Çarşamba gidiyoruz.. simdiden sıkıntı basti beni.. Calpol mu.alayim ne yapayim??
Tomris'in emzirme günlüğüne baktin mi??Kizlar 5 gundur emziremiyorum hic, mama ve sagdigim sutu biberonla veriyorum. Biberona alisinca memeyi birakti tabi.
Dun medela calma biberon aldik anne memesine en yakin olan, gece 1 dk kadar emip birakti. Tekrar nasil memeye donucem bilmiyorum, tum forumlarda cok zor oldugu yaziyor.
Sizin cevrenizde falan bunu basarmis biri var mi? Gogsumde sut varken biberon verip sut sagiyorum. O temasi kaybettigime cok uzgunum
Tomris'in emzirme günlüğüne baktin mi??
pek bi bilgim yok bu konuda ama..belki denemissindir.tam aciktigi vakit versen..kabul etmezse biraz daha bekle tekrar memeni ver..illaki kabul edecektir heralde.o olmadi biberon emmeye basladiginda ağzından cikarip hemen memeyi ver onla devam etsin..yada uyku semesindeyken kaptirmaya calissan..inşallah düzelir..Kizlar 5 gundur emziremiyorum hic, mama ve sagdigim sutu biberonla veriyorum. Biberona alisinca memeyi birakti tabi.
Dun medela calma biberon aldik anne memesine en yakin olan, gece 1 dk kadar emip birakti. Tekrar nasil memeye donucem bilmiyorum, tum forumlarda cok zor oldugu yaziyor.
Sizin cevrenizde falan bunu basarmis biri var mi? Gogsumde sut varken biberon verip sut sagiyorum. O temasi kaybettigime cok uzgunum
uyku uykunun mayasidir derler..gündüz iyi uyuyan cocuk gecede güzel uyurmuş..benim oglan gündüz düzenli uyursa gecede iyi uyuyo..şu sıkıntıları atlatsalar saatleri belli olur hep ama..gündüz hic uyutmamak yerine belli araliklarla uyanik kalmasi daha verimli olur..mesela 2 saat uyuyup 1 saat uyanik kalmasi.hala günlük 16 18 saat uyumalari normalmisBende senin taktigi denedim gunduz uyanik tutmaya calistim gece uyusun diye.normalde gece uyumadigi icin uykusunu alamiyor bu yuzden gunduzde bayiliyor uyuyor.dun gunduz uyanik tutmaya calistim ama gece yine zor uyudu emzirdim kucagimda salladim yataga yatirinca aciyo gozleri bikac kere denedim saat 3de uyudu 4de uyandi tekrar ayni seyler sonrasinda 3 saat uyudu.az once uyandi.
pek bi bilgim yok bu konuda ama..belki denemissindir.tam aciktigi vakit versen..kabul etmezse biraz daha bekle tekrar memeni ver..illaki kabul edecektir heralde.o olmadi biberon emmeye basladiginda ağzından cikarip hemen memeyi ver onla devam etsin..yada uyku semesindeyken kaptirmaya calissan..inşallah düzelir..
Çüş yani öyle mi yazmış?? Salak.. her bebenin huyu farkli halbuki.. belli bir fitrat uzre doguyorlar. Kimi meme almiyo, kimi emzik, kimi bineron.. bu sekilde ifade etmesi cok yanlis.. ya sütü gelmeseymis ne yapacakti acaba..Baktim, memeyi birakma tecrubesi yasamamis. Yasasaymis kendini reddedilmis hisseder cok uzulurmus
evet yürek dayanmiyor..ogluma yanliz uyuma egitimi verirken çok aglardi..ama kitapta kararli olun aglamasina bakmayin yaziodu..tabii sonuç olarak aglamasina dayanamayan ben..oglum hala benle uyuyo..sonradan yanından kalkiyorum..valla nediyim bilemedim kuzuyu aglatmayada kiyilmiyo..canını sıkma sen gene daha küçük tekrar alisacaktir..sen gene boşluklardan faydalanmaya çalış..5 dk 10dk ne kadar emerse vermeye devam et.Bizimki zaten acken ortaligi yikiyor, o anda meme verince aglamaktan cigerleri sokuldu. Ayakta, yururken, sarkiyla, pis pis yaparak bir memeyi bes dk kadar emdi ama cok zayif. Sonra yine kiyamet.. ben de biberonla sutumu verdim, cekip meme de verdim ama almadi.
Tomris ac birakin, sabirli olun illa emecektir diyor ama saatlerce aglatayim mi??
Biberon dan daha rahat alıyor ya sütü ona alıştı heralde memen bebekteyken biri biberinden göğsüne süt yada mama damlat sin ağzına süt geldikçe o sütü almak isterken seninde mememi emer yani biz halam da öyle yapmıştık o emince damlat mayi bırakıyordk o emmeyi bırakınca damlat ip tekrar emmesini sagliyordukBizimki zaten acken ortaligi yikiyor, o anda meme verince aglamaktan cigerleri sokuldu. Ayakta, yururken, sarkiyla, pis pis yaparak bir memeyi bes dk kadar emdi ama cok zayif. Sonra yine kiyamet.. ben de biberonla sutumu verdim, cekip meme de verdim ama almadi.
Tomris ac birakin, sabirli olun illa emecektir diyor ama saatlerce aglatayim mi??
Bi ara gunduzde hic verimli uyuyamiyodu,simdi gunduz uykulari var ama ben gece uyumadigi icin gunduz artik yorgunluktan bayilip uyuyo diye dusunuyodum.gunduz hic uyumamasi olmaz dayanamaz zaten ama dedigin gibi denicem 2 saat uyuyosa 1 saat uyanik kalmasini sagliyim.cunku uyandiktan sonra altini degistirip emzirince yine uykuya daliyor memede ama nedense gece bu boyle olmuyo gece memede bile cok Zor daliyor yataga koyunca aciyo gozleri uyumuyouyku uykunun mayasidir derler..gündüz iyi uyuyan cocuk gecede güzel uyurmuş..benim oglan gündüz düzenli uyursa gecede iyi uyuyo..şu sıkıntıları atlatsalar saatleri belli olur hep ama..gündüz hic uyutmamak yerine belli araliklarla uyanik kalmasi daha verimli olur..mesela 2 saat uyuyup 1 saat uyanik kalmasi.hala günlük 16 18 saat uyumalari normalmis
Biberon dan daha rahat alıyor ya sütü ona alıştı heralde memen bebekteyken biri biberinden göğsüne süt yada mama damlat sin ağzına süt geldikçe o sütü almak isterken seninde mememi emer yani biz halam da öyle yapmıştık o emince damlat mayi bırakıyordk o emmeyi bırakınca damlat ip tekrar emmesini sagliyorduk
cnm sen üzülme bebeğini sagarakta olsa anne sütünden mahrum etmiyorsunki sonucta ama biraz sabirla sicak bi dustan sonra sut hazir memenin ucundayken ciplakken denesen zorlanmsdan memeden hemn süt geldigi andaEvet olabilir, sutumu damlatabiliriz. Bakalim onu da deneyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?