• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Kizlar selam..
Su adaptasyon sureci ne zorluymus.. ameliyatli insan icin iskence, bebegi istedigin gibi kavrayamiyorsun tutamiyorsun..
Size birkac sorum olacak: bebegi nasil giydiriyorsunuz? Hastanede tulum ustune ayrica uzun kollu ust ve alt giydirmislerdi. Benim yanimda goturduklerimin neredeyse hepsini ust uste giydirdiler orada. Tek alt ve ust giydirsem az mi gelir? Her seyi de kisa kollu almistim uzun kollum cok az var :KK43:
Bir de benim surekli sutum akiyor ve memislerim yara. Acik birak kurusun yaziyor her yerde, surekli ciplak yatmaktan hem hasta olucam hafif kirginlik basladi hem de yataga damliyor bu sefer. Kalkan aldim onu da 24 saat takamam, max 3 saatmis. Sagma makinasi mi alsam napsam??
Buna ragmen bir onu emzir bir digerini defalarca emziriyorum. Sizler 15 dk bir memedr durduktan sonra diger memeye geciyor musunuz yokss bebek o memeyi birakana kadar bekliyor musunuz?
Kafamda deli sorular anlayacaginiz :KK43:
@coolfire aklim hep sende canim, guzel haberlerini bekliyoruz..
Selam canım,
Tek alt ve üst yeterli olur. Hatta gündüz ev sıcaksa kısa kollu giydirebilirsin. Ben her iki memeyi emzirmenin üzerinden 3 saat geçmişse veriyorum. 15dk sınırı yok. Ne zaman bırakırsa. Genelde birini 15-20 dk emiyor. Diğerinde daha kısa sürede uyuya kalıyor.
Gün içinde kısa uyku aralarında tek memeyi kendi bırakana kadar veriyorum. Zaten 15-20 dk Dan fazla kalmıyor. Kendi uyuyup çıkarıyor.

Bizimki memeyi kendi birakmiyor pek, ben parmagimla mudahale edip biraktirip digerine geciriyorum.
Mesela 2,5 saattir donusumlu emziriyorum. Arada gaz cikartiyoruz ama uyumuyor meme istiyor. Sutum gelmiyor artik, aclik aglamasi bu mama vereyim di mi?

Kizlar selam..
Su adaptasyon sureci ne zorluymus.. ameliyatli insan icin iskence, bebegi istedigin gibi kavrayamiyorsun tutamiyorsun..
Size birkac sorum olacak: bebegi nasil giydiriyorsunuz? Hastanede tulum ustune ayrica uzun kollu ust ve alt giydirmislerdi. Benim yanimda goturduklerimin neredeyse hepsini ust uste giydirdiler orada. Tek alt ve ust giydirsem az mi gelir? Her seyi de kisa kollu almistim uzun kollum cok az var :KK43:
Bir de benim surekli sutum akiyor ve memislerim yara. Acik birak kurusun yaziyor her yerde, surekli ciplak yatmaktan hem hasta olucam hafif kirginlik basladi hem de yataga damliyor bu sefer. Kalkan aldim onu da 24 saat takamam, max 3 saatmis. Sagma makinasi mi alsam napsam??
Buna ragmen bir onu emzir bir digerini defalarca emziriyorum. Sizler 15 dk bir memedr durduktan sonra diger memeye geciyor musunuz yokss bebek o memeyi birakana kadar bekliyor musunuz?
Kafamda deli sorular anlayacaginiz :KK43:
@coolfire aklim hep sende canim, guzel haberlerini bekliyoruz..
Ameliyatli olunca dedigin gibi biraz zor oluyor ama ameliyatin etkileri giderek azaliyor.bizim bugun 12.gunumuz.
Ilk gunlerde goguslerim benimde cok fenaydi ucu cok aciyordu ve biri yara olmustu,şuanda aciyor ama ilk gunlerdeki gibi degil yani emdikce duzelmeye basliyoe.
Ilk zamanlar ben 15 dk bi memede tutup sonra digerine geciriyordum cunku birinde tutunca ucunu daha cok acitiyordu ve diger gogsum tas gibi oluyordu.
Goguslerimden benimde sut akiyor ozellikle birimden emzirirken digerinden akiyor.evin icinde genelde bende acikta geziyorum sutyen zaten takmiyorum.
Simdi 15 dk - 15 dk iki meme yapmiyorum.bi memeyi veriyorum birakama kadar cekmiyorum.Lulinda nin dedigi gibi zaten en fazla 20 dk bi memede duruyor gazini cikarmaya calisiyorum cikarirsa diger memeyi emmeden uyuyor gazi varsa ugrastiriyor.ben emmesi icon silikon ucta almistim ama ememedi kizim mecbur onlarsiz emzirmeye calisiyorum.sonradan kalkanda aldim ama dedigin gibi surekli takilmiyor yinede gun icinde rahatlamaya yariyor

opera opera bence ilk kilo kontrolune kadar mama verme.. doktorun kilo.artisina bi baksin yeterli degil derse ver.. uykusu varsa da agliyor. Emzik ver bence.. bi de sutum akiyo demissin yetiyordurm benim oyle akmiyo hic. Mama da vermiyorum. Her iki memeyi 15 dk emziriyorum. Yoksa 1 saatte acikiyo hep meme istiyo. Bi de gunduz kolsuz atlet gece kisa kollu body giydiriyorum. Banyo bile yapsa oyle cok korumuyorum.
40 i cikan hanimlar beylerle aralar nasıl??

Biz yavruyu 40 kat giydiriyoruz bana fenalik geliyor.
Siz zaten 15 dk da birakiyor demissiniz ben 3 saattir emziriyorum gaz cikartiyorum uyutamadim.memede uyuyor kaldirinca agliyor. Ne yemek ne uyku bana. Eve geldigimden beri 2 gunde 3,5 kg verdim :(

Bizimki memeyi kendi birakmiyor pek, ben parmagimla mudahale edip biraktirip digerine geciriyorum.
Mesela 2,5 saattir donusumlu emziriyorum. Arada gaz cikartiyoruz ama uyumuyor meme istiyor. Sutum gelmiyor artik, aclik aglamasi bu mama vereyim di mi?
Yok canım verme. Açlık olmayabilir. Ilk 5-6 gün oluyor öyle. Sadece senin tenine temas istiyor bile olabilir. Üstünü soyun. Onu da bir tek bezli olarak göğsüne yatır yüzüstü. Tene ten temasta çok rahat ediyor. Hem de süt kanallarını tetiklemiş olursun.

Son düzenleme:
opera opera mama bncede smdi verme,sutun aktigina gore sutun geliyor demekki onu doyuruyordur.yemek yiyebilsen bile emzirince baya kilo kaybi oluyor.
Bende 12 gunde toplam 8 kilo vermis oldum

Biz yavruyu 40 kat giydiriyoruz bana fenalik geliyor.
Siz zaten 15 dk da birakiyor demissiniz ben 3 saattir emziriyorum gaz cikartiyorum uyutamadim.memede uyuyor kaldirinca agliyor. Ne yemek ne uyku bana. Eve geldigimden beri 2 gunde 3,5 kg verdim :KK43:
Sıcaktan uyuyamıyor olabilir. Biz gece klima açık kundaklayıp uyutuyorduk Amerika da. Burda klima yok. Kısa kollu bacaklar çıplak sadece eldiven ve çorapla yatırıyoruz. Soy sen onu bence.

opera opera ben usudugunu kakasindan burnundan ve ellerinden anliyorum..yani kaka yesile dönerse usumus..sari ise sıkıntı yok..ama senin ilk günler kaka renginiz tam oturmamis olabilir..bide burnu ve elleri soguksa kiyafeti kalinlastiriorum..biz Karadeniz ikliminde oldugumuz icin biraz serin buralar..kisa kollu hic giydiremedim.

mama için acele etme..ama eger ac olduguna emin olursan yapacak hic biseyin kalmazsa 30cc biberonsuz olarak kaşıkla ver...ve durumunu kiyasla..ama o seni biraz emzik yapmış gibi gelio bana..Çünkü sütün az olsa akmaz..bi kac gun zor olur.sonra duzene girersiniz...

Saat 14.30dan beri uyumadik.emiyo altini degistiriyoruz uykuya dalmiyo yine meme ariniyor.sut birikmeden emmek istedigi icin doymuo hemen sonra yine emmek istiyo.birazcik mama verdik ama hala emmek icin araniyor mecbur yine meme verdim ama uyumuyor

Saat 14.30dan beri uyumadik.emiyo altini degistiriyoruz uykuya dalmiyo yine meme ariniyor.sut birikmeden emmek istedigi icin doymuo hemen sonra yine emmek istiyo.birazcik mama verdik ama hala emmek icin araniyor mecbur yine meme verdim ama uyumuyor

Ne kadar benzer senaryolar.. T talkative in dedigi gibi emzik yapti bunlar bizi.. emerken uyukluyor, guc topluyor orada :)

25-30 günlüğe kadar benimki de ayniydi. Sonra duzelmeye başladı. . Sabir diliyorum. emzik tavsiye ederim

Mamajoo. Ben elimi surekli emzikte tutuyorum. Taa ki uykuya dalincaya kadar. Aksintaktirde emzigi agzindan dusuyo ve uyaniyo. Hatta Ilk verirken de emzige tik tik tik vuruyorum tirnagimla.. niyeyse o zaman emmeye basliyo. Ic gudusel buldugum bi teknik. Mantikli bi aciklamam yok.. :D

Işik durumuna dikkat et gece tam karanlık gunduz tam aydınlık perde bile çekme.. belki işe yarar.. 40 dan sonra da tam.duzene biner.. benimkinim de bu saatte sıçası tutuyo.. emdik.. ıkınıp duruyoru bakalim.. ıkındıkça da midedekileri cikariyor fena oluyorum..

Bugun 40. Gunumuz.. 40 ucurmamizi yapicaz komsularla.. Rabbime şükürler olsun bu gunleri gormeyi nasip etti.. kuzumun mikroskopta 8 hucreli halini gordugum gun Geldin aklıma.. küçük mucizem.. tekrar hoş geldin ailemize..

Bugun 40. Gunumuz.. 40 ucurmamizi yapicaz komsularla.. Rabbime şükürler olsun bu gunleri gormeyi nasip etti.. kuzumun mikroskopta 8 hucreli halini gordugum gun Geldin aklıma.. küçük mucizem.. tekrar hoş geldin ailemize..
Gözünüz aydın. Gerçekten baktıkça yüzü gülüyor insanın onca zorluğa rağmen. Tekrar hoşgelmiş Rüzgar. Uzun sağlıklı bir ömrü olsun ailesiyle.

Işik durumuna dikkat et gece tam karanlık gunduz tam aydınlık perde bile çekme.. belki işe yarar.. 40 dan sonra da tam.duzene biner.. benimkinim de bu saatte sıçası tutuyo.. emdik.. ıkınıp duruyoru bakalim.. ıkındıkça da midedekileri cikariyor fena oluyorum..
Valla arkadaş ışıkta uyuyor, karanlıkta uyumuyor. Bizimki de sabaha karşı iki posta doldurdu altını. Üstten emiyor alttan çıkıyor:)

Back
X