• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Canım çok gecmiş olsun kaç gündür giremiyorum epey birikmiş ancak okuyabildim.
Bizim evde kalabalıktı kaynanam grip olmuş oğluma bulaştırdı ondan da bana. Sinirden küplere bindim aynısını benim annem yapmış olsaydı eşim bi dünya söylenirdi annnesine sesi çıkmadı. Yavrum kaçgündür burnu tıkalı nefes alıpta ememiyo. Ne güzel düzen tutturmuştuk 1,5 saatte bir uyanıp itiraz etmeden emiyordu şimdi emmiyo ya çok uyuyo ya da uyumuyo. Gece 2-3 saat anca uyuyorum bölük pörçük. Saglık ocağındaki hemşire bu kadarcık bebege tedavi olmaz serum fizyolojikle temizle dedi.
marpesa marpesa benimde göğüsler fena uçları yara. Kol altıma doğru acıyo. Napıcam bilmiyorum. Lansinoh pompa aldım iki gögsümden 70-80 ml süt cıkıyo uçları cok acıdığı için sağıp verdim biberonla icince doymuyo daha istiyo benimde moralim bozuldu demek ben bu bebişi doyuramıyorum sütüm az diye. Emerek uyuyo ama yorulup uyuyo demekki.
cnm bazen sağma makineleri tam bosaltmiyo..uyuyorsa doyuyordur..aklina doymuyo diye getirme..
otri bebe burun temizleme aparati alabilirsin..agzinla cekiosun burnunu.ama cok etkili bisey..önce serum fizyolojji sık burnuna sonra dizine yatirip sirtina biraz sertce vur..sonra kaldir ve otri bebeyle iki burnunu çek..cok faydasını gorceksin..benim buyuk oglan olmustu 2 aylikken..mevlutte kapmisti birinden..

bende dün ishal ve karin agrisiyla cebellesiyirum kizda inadina huysuz sabah 9 dan aksam 10 a kadar 10 dk uyku 2 3 saat ayakta beni mahvetti zaten su kaybettim bide o hep meme istiyor halim yok cocugu memeden cekip anneme birakip kosa kosa tualete dr gittik kusma olmadigi icin serum vermedi patates muz kahve limon ye dedi hepsini yaptim ama gecede uyumadik simdi uyudu ama misafirim var silip süpürge yapip mamalar hazirlamam gerek cokk yorgunum cookkk

bizim dr her emme sonrasi 2 cay kasigi ver dedi..pamukçuk olmaz agzini temizlersin dedi..her sefer vermesemde veriorum arada..mama yiyen bebklere su verilmesi gerekio die biliorum ama çokta bilgim yok acikcasi
Bizim dr.kesinlikle verme dedi anne sütü veriyorsun gerek yok dedi ağzını gergin bir kahve fincannin içine bir çay kaşığı karbonat koy onunla silin dedi

Aynen uyumadi valla aglamiyo mikirdaniyor bazen yatakta yatiyor oyle ama gozler acik.doymadigini dusunduk mama verdik smdi bir saattir daldi.ya gogsumun bi tarafi beze gibi ve vucudumda kiriklik var bacaklarim agriyo.oyle bir sikıntı oluyor ya ondan oldum.sutumu sagiyorum simdi.bir arkadasmda olmus boyle belirtiler ayni antibiyotik vermus doktor sagdiktan ve emzirdikten sonrada buz yap demis.insallah doktora gitmeme gerek kalmadan atlatabilirim
Canım sen sicak duşün altına gir masaj yap iyice yumuşasin sonrada pompayla iyice bosalt bi kaç defa yap bişe kalmaz ben sıcak su torbası koymuştu biraz semsert ve kırmızıydi bazı yerleri

sevcanf sevcanf cok gecmis olsun. Birak misafirle ugrasmayi simdi bol sivi al her firsatta uzanmaya bak. Bebegini bile yatarak emzir. Sen iyi olmazsan o da olmaz unutma ;)

İki günden beri oğlumda gaz var napsam bilmiyorum çocuğum kivraniyor resmen p.tesi dr.goturecem onereceginiz bişe varmı arkadaşlar

Canım sen sicak duşün altına gir masaj yap iyice yumuşasin sonrada pompayla iyice bosalt bi kaç defa yap bişe kalmaz ben sıcak su torbası koymuştu biraz semsert ve kırmızıydi bazı yerleri
Duşa girdim canım doktor buz kompresi yap gunde 3-4 defa dedi onu yapıyorum bide antibiyotik verdi bakalım inşallah geçicek

İki günden beri oğlumda gaz var napsam bilmiyorum çocuğum kivraniyor resmen p.tesi dr.goturecem onereceginiz bişe varmı arkadaşlar

Gaz ilaci kullaniyor musun? Sab simpleks verdi bize doktor gunde 4 kez 6damla dedi
Ben surekli vermiyorum ama baktim bacaklarini falan cok cekiyor o zaman veriyorum

Bizim kızda da reflü çıktı. İki gecedir ayaktayız. Sabahtan öğlene kadar uyuyoruz, sonra ayaktayız. Bugün ilk defa emzik verdik, ona alıştırmaya çalışıyoruz. Gazı çıkıp ağlıyınca mememe saldırıyo, tok olmasına rağmen süt içince daha da midesi bulanıyordu. Doktorumuz dün biogaia verdi, bugün ilk dega kullandık, ne zaman etki eder bilemiyorum. Bu uykusuzluk sadece bizim evi diil, yaz'ın ağlamalarıyla bütün apartmanı bitirdi.

Gaz ilaci kullaniyor musun? Sab simpleks verdi bize doktor gunde 4 kez 6damla dedi
Ben surekli vermiyorum ama baktim bacaklarini falan cok cekiyor o zaman veriyorum
bu ilac aç karnina daha etkiliymis bilginize..
ayrica ben 1 gün vermeyim dedim cok huzursuzdu o gun..dr ilaci duzenli kullanirsan faydasini görürsün dedi..yani günde en cok gazlandigi zamanlarda ver dedi..3 kere 7 damla..arayada 2 kere nurse harvey koyabilirsin dedi..bitkisel ilaclar gönül rahatligiyla ver dedi..

bu ilac aç karnina daha etkiliymis bilginize..
ayrica ben 1 gün vermeyim dedim cok huzursuzdu o gun..dr ilaci duzenli kullanirsan faydasini görürsün dedi..yani günde en cok gazlandigi zamanlarda ver dedi..3 kere 7 damla..arayada 2 kere nurse harvey koyabilirsin dedi..bitkisel ilaclar gönül rahatligiyla ver dedi..

Ben de acken veriyorum ama duzenli vermiyorum daha iki haftalik bile degil bizimki. Gerci iri ve zamanindan gec dogdugu icin doktor verebilirsin dedi ama duzenlu vermezsem ise yaramiyor mu??

Bizim kızda da reflü çıktı. İki gecedir ayaktayız. Sabahtan öğlene kadar uyuyoruz, sonra ayaktayız. Bugün ilk defa emzik verdik, ona alıştırmaya çalışıyoruz. Gazı çıkıp ağlıyınca mememe saldırıyo, tok olmasına rağmen süt içince daha da midesi bulanıyordu. Doktorumuz dün biogaia verdi, bugün ilk dega kullandık, ne zaman etki eder bilemiyorum. Bu uykusuzluk sadece bizim evi diil, yaz'ın ağlamalarıyla bütün apartmanı bitirdi.
Biogaia yaklasik 1 haftada tam etkisi gösteriyor ama bir kac gunde de farki görebiliyorsun.

Ben de acken veriyorum ama duzenli vermiyorum daha iki haftalik bile degil bizimki. Gerci iri ve zamanindan gec dogdugu icin doktor verebilirsin dedi ama duzenlu vermezsem ise yaramiyor mu??
bizde tam tersi küçük tük ama genede yazdi..bu ilac bitkisel ve kana karismiyomus..yutulan hava baloncuklarini biraraya getirip birden cikmasini sagliomus..bunuda internetten okudum bi yerde..
dr özellikle düzenli kullan dedi..sanirim öyle etkili oluyo

opera opera canım senin gaz sancilarin daha yeni yeni başlar madem vermiş düzenli olarak kullan bence çünkü gaz sancıları 2. Haftadan sonra başlayıp 6. Haftada tavan yapıp 3. Yada 4. Ayda kendiliğinden geciyormus.
Bir arkadas bebeginin cok gazi oldugunu yazmis :( bana dr sab simplex verdi ama Bizimkine tek başına sab simplex yetmiyor ben 6 saat arayla bi sab simplex bir nurse harveys veriyorum nurse harveys i tek kullanayim dedim yazık ilaca dayanmayayim dedim sabaha karşı 4 ten ogleden sonra 2 ye kadar uyutamadim gazdan çocuğu :( şimdi ikisinede devam. Aslında ateş dusuruculeri falanda 6 saat arayla 2 farklı atesdusurucu olarak kullanmami soylemislerdi çünkü hep aynı ilacı verince vücut ona karşı bağışıklık kazanıyor ve ateşi düşmüyor demişti bi Dr bize ben bundan sonra öyle yapmayı planlıyorum

Dun gece 21:00-01:30 arasi oglani uyutamadik. Artik esimle birbirimize girme noktasina geldik. Odada kalip aglasin biraz dedi, cocuk doktoru da karni tok alti temiz gazi yoksa aglayabilir demisti.
Ben ne kadar gebermis olsam da bunu kabul etmiyorum. Zaten dun genel olarak uyumadi gibi bir seydi, gece de ciglik cigliga boyle yapinca sagdigim sutum vardi 110 cc, hepsuni icti, vermek istemiyorum ama araniyor. Halbuki emzirmistim de oncesinde. Sonra klimayi actik nihayet, dokunur diye acmiyorduk.
Emme, biberonda sut, klima ve gunun yorgunlugu ile 4 saat uyudu.
Ben mesela sutumu sagip veriyor olsam bir seferde ne kadarla doyar bu bebe acaba?
Geceleri icin boyle stok mu yapsam? Resmen doymuyor..

Dun gece 21:00-01:30 arasi oglani uyutamadik. Artik esimle birbirimize girme noktasina geldik. Odada kalip aglasin biraz dedi, cocuk doktoru da karni tok alti temiz gazi yoksa aglayabilir demisti.
Ben ne kadar gebermis olsam da bunu kabul etmiyorum. Zaten dun genel olarak uyumadi gibi bir seydi, gece de ciglik cigliga boyle yapinca sagdigim sutum vardi 110 cc, hepsuni icti, vermek istemiyorum ama araniyor. Halbuki emzirmistim de oncesinde. Sonra klimayi actik nihayet, dokunur diye acmiyorduk.
Emme, biberonda sut, klima ve gunun yorgunlugu ile 4 saat uyudu.
Ben mesela sutumu sagip veriyor olsam bir seferde ne kadarla doyar bu bebe acaba?
Geceleri icin boyle stok mu yapsam? Resmen doymuyor..
Ilk aglama krizimizde biz de mama verelim demistik.. denemek icin.. icti uyudu.. sanirim biz emdi doydu sanıyoruz ama o memeyi bos da.cekiyo olabilir. Tomris'in emzirme notlarını okursan bundan bahsediyor. Memeden düşmeyen bebekler. Sutun varda stok yap bence.. ben yapıyorum ve her anlamsiz aglamada veriyorum. Ise yariyor

Ilk aglama krizimizde biz de mama verelim demistik.. denemek icin.. icti uyudu.. sanirim biz emdi doydu sanıyoruz ama o memeyi bos da.cekiyo olabilir. Tomris'in emzirme notlarını okursan bundan bahsediyor. Memeden düşmeyen bebekler. Sutun varda stok yap bence.. ben yapıyorum ve her anlamsiz aglamada veriyorum. Ise yariyor

Fazla besliyor olmayim. Bizimkine kalsa ozellikle biberonda doyma hissi yok. Iki meme emdi ustune 100 cc icti ya..
Gerci 2 saati buldu bu surec ama bana cok gibi geliyor.

opera opera canım senin gaz sancilarin daha yeni yeni başlar madem vermiş düzenli olarak kullan bence çünkü gaz sancıları 2. Haftadan sonra başlayıp 6. Haftada tavan yapıp 3. Yada 4. Ayda kendiliğinden geciyormus.
Bir arkadas bebeginin cok gazi oldugunu yazmis :KK43: bana dr sab simplex verdi ama Bizimkine tek başına sab simplex yetmiyor ben 6 saat arayla bi sab simplex bir nurse harveys veriyorum nurse harveys i tek kullanayim dedim yazık ilaca dayanmayayim dedim sabaha karşı 4 ten ogleden sonra 2 ye kadar uyutamadim gazdan çocuğu :KK43: şimdi ikisinede devam. Aslında ateş dusuruculeri falanda 6 saat arayla 2 farklı atesdusurucu olarak kullanmami soylemislerdi çünkü hep aynı ilacı verince vücut ona karşı bağışıklık kazanıyor ve ateşi düşmüyor demişti bi Dr bize ben bundan sonra öyle yapmayı planlıyorum

Seninki kac haftalik oldu canim? Malum biz daha 2 haftalik bile degiliz. Gerci ben hesaplamalara karnimda gecen fazldan bir haftayi da eklemenin daha gercekci olacagini dusunuyorum ;)

kızlar fazla beslemekte rahatsiz eder..daha cok süt daha cok gaz demek..@opera seninki o kadar sütü hangi mideye sigdirdi acaba..benim dr midelerinin boyutu daha su kadar demisti..büyük bi ceviz kadar eliyle yuvarlak yapti..başka bi derdi mi var acaba..bide aglatmak iyi derler ama cok aglayinca da sesi kisilio..

Back
X