- 28 Nisan 2008
- 596
- 543
- 133
benim dr umda kusma durumunda daha az tehlikeli pozisyonda oluyo..hemde gazini rahat cikartio..bu şekil yatir ama başı boş bırakma tabi dedi..hatta bende çocuklarimi bu şekil de yatirdim dedi..valla kafa karsio işte..internet böyle dio dr farkli dio..benim ilk oglan hic bu sekil yatmayi sevmezdi..ama bu bayilio..gündüzleri yatiriorum genelde yaninda oluyorum yada sık kontrol ediyorum..inşaallah bisey olmazKizlar yuzustu yatirdiginizi yazmistiniz burda.. Bence fazla yatirmayin bi okuyun isterseniz..
Bebeklerin yatış pozisyonu nasıl olmalı? Bebeklerde görülen ani bebek ölümü sendromunun özellikle yüzüstü yatan bebeklerde daha sık görülmesi nedeniyle bebeklerin yüzüstü yatırılması önerilmez. Sürekli düz sırt üstü yatan bebeklerde bebeği kafasının arka kısmı düzleşebilir. Bebeklerin zaman zaman yana çevrilerek yatırılması bu durumu engeller. Bazı bebeklerde sadece tek yöne (sağa ya da sola) dönme diğer yöne dönmeyi reddetme tepkisi görülebilir. Bu kafanın eğriliğiyle sonuçlanabilir. Bu durumda dönmediği alana sesli ya da renkli oyuncaklar koyarak bu yöne dönüşünü teşvik edebiliriz ve egzersiz öneririz.