• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Kizlar yuzustu yatirdiginizi yazmistiniz burda.. Bence fazla yatirmayin bi okuyun isterseniz..

Bebeklerin yatış pozisyonu nasıl olmalı? Bebeklerde görülen ani bebek ölümü sendromunun özellikle yüzüstü yatan bebeklerde daha sık görülmesi nedeniyle bebeklerin yüzüstü yatırılması önerilmez. Sürekli düz sırt üstü yatan bebeklerde bebeği kafasının arka kısmı düzleşebilir. Bebeklerin zaman zaman yana çevrilerek yatırılması bu durumu engeller. Bazı bebeklerde sadece tek yöne (sağa ya da sola) dönme diğer yöne dönmeyi reddetme tepkisi görülebilir. Bu kafanın eğriliğiyle sonuçlanabilir. Bu durumda dönmediği alana sesli ya da renkli oyuncaklar koyarak bu yöne dönüşünü teşvik edebiliriz ve egzersiz öneririz.
benim dr umda kusma durumunda daha az tehlikeli pozisyonda oluyo..hemde gazini rahat cikartio..bu şekil yatir ama başı boş bırakma tabi dedi..hatta bende çocuklarimi bu şekil de yatirdim dedi..valla kafa karsio işte..internet böyle dio dr farkli dio..benim ilk oglan hic bu sekil yatmayi sevmezdi..ama bu bayilio..gündüzleri yatiriorum genelde yaninda oluyorum yada sık kontrol ediyorum..inşaallah bisey olmaz

Lulinda Lulinda sen nasıl buldun doktoru? Biraz mekan olarak beğenmedim çok merdivenli asansörü rampası yok. Tek başıma götürmeye kalksam sıkıntı ama doktor iyi gibi. Zekai beyi de denesek mi? Muayenehanesi nerde onun?
Ben de sevdim doktoru. Gereksiz test falan istemiyor. Mekan biraz zor evet. Ama merdivenler icin yardimci bir adam vardi, o yardim etti. Kilo alimi, bas cevresi ve boy gelisimi normalse kusmaya takilma gecer dedi. 1 ayda 900gr almis. Boy 3,3cm uzamis, kafada 2cm buyumus. Sadece anne sutune devam dedi. Aynen bize de gezin dedi. Biz de cikista Ferikoy pazarina ordan da Maskoya mobilya almaya gittik. Biz zaten 1 haftaliktan beri geziyoruz. Bir de 24 saat arayabilirsiniz deyip cebini vermesi hosuma gitti.
Zekai bey benim eve yuruyerek 2 dk. Besiktas belediyesinin arka tarafi gibi Levent te. Kucaklayip gidebilirim. 3. doktor denemesini bilemedim. Sen dene istersen.
Bu arada oda sicakligindan bahsetti mi Barbaros Bey, bayagi soguk yandasi:) 3 ay sonra 18derece dedi.
Bu arada bizim oglan kolikmis. Genelde ayni saatlerde agliyor. 6. Hafta pik yapabilir, hazirlikli olun dedi. 3 ay sonra gecermis. 3 bebekten birinde olurmus. 3 un 1 i denk geldi bize yani:)
Bugun opera opera ile gorustuk bu arada. Pamir cok seker. Bir gun goruselim hep birlikte.

Ya hemen hamile kalırım diye çok korkuyorum nedense.. sanki herif ceketini atsa hamile kalanlardanmisim gibi.. :KK70:
Bu arada daha once de sordum da arada kaynadi.. cevap veren olmadi.. ince islere baslayan var mi???
Ince islere girmedik valla. 40 miz ciksin, halimiz kalirsa bir tesebbus ederiz:)

Ya hemen hamile kalırım diye çok korkuyorum nedense.. sanki herif ceketini atsa hamile kalanlardanmisim gibi.. :KK70:
Bu arada daha once de sordum da arada kaynadi.. cevap veren olmadi.. ince islere baslayan var mi???
Bizde ince islere girmedik daha valla.
Dun duamizi yaptik.
Dogumdan snra agda yaptiran oldu mu 40 ciktiktan sonra falan,dikisler acir mi acaba

Kizlaarr bebisler hizla buyuyor :) takipteyim. Sahlikla buyusun gobisleri kafalari insallah sadece aciktiklatinda viyaklasinlr :) anneciklerine huzur werip tez zmnda bol bol gulucukler atsinlr minnoslar.
Sali gunu 37+1 de kontrolum war bnm de dr cati muayenesi yapicam ogun dedi suyum 7-8 cm 4-5 gune bi kontrole gidiyrz . Suyum bole azaliyoken normal dpguramammi dedim de cati muayeneni bi yapalimdedi konusrz. Bn de dedim srzeryan bile olsa 38 i bitirsek bare sonra ck sarilik oluyomus prematire bile olmasa bebisler dedim de ama suyunun 5 e dusmesini beklerizde ya iyice duser we cocuga birsry olursa ozmn nsil hesap wercm bn sana size dedi. Dr uma guwenmk istyrm cnku 4.350 ile normal dogum yaparsin beklicez diye diretio 39 hftadaki arkdsima. Dr um bilir herhalde 37 kusur haftslardada alalim derse bekliyelim diye diretmeyim dimi kizlar? Sizler planli sezeryani kacinci hftalarda olmustunuz canlar?
Opuyorum.

Kızlar bir haftadır yazacam anca birikenleri okudum. Geçen hafta aşırı göğüs ağrısı çektim mastit oldum diye doktora koştum pazartesi. Kol altıma kadar sancı yapıyo acıdan ne emzirebiliyorum ne göğsüme dokunabiliyorum. Dr saolsun tlfda sen gel aradan alayım dedi muayene ücreti falan ödemedim. Neyse ki mastit falan değilmiş meme uçlarını ezdirmişsin baktınki ucunu emiyo çıkart tekrar ver dedi ve elindeki garmastanı verdi dene diye ben pek sevmedim. Kullanan faydasını gören var mı ? Sonra usg de rahmime baktı normale dönmüş dedi. 40 ın çıkınca bebişi de al gel dedi. Ama hala göğüslerim ve uçları cok acıyo bizimki cok inatçı kemiriyo resmen arada sağıp vermek zorunda kalıyorum.
Salı günüde Efe nin kontrolü vardı. Sarılığı geçmiş sadece gözlerinde var dedi (nasıl oluyosa) 15 günde 600 gr almış boyunu ölçmedi. Ben arada mama veriyorum süt yetmeyince günde 3 defadan fazla verme dedi. Gaz damlası verdi sab simplex en etkilisi dedi ama fayda etmedi gazını çıkaramıyo çok zorlanıyo acı elma yağıyla masaj yapıyorum.

opera opera hayırlı olsun damatlığını da görürsün inşallah. Bende kısmetse yaptırmayı düşünüyorum bugün 25 günlük oldu oğlum 1 ay dolmadan yapılmalıymış yenidogan sünneti. Nasıl geçti ağrı için falan bişey verdiler mi. Bakımını nasıl yapıyorsun alt değiştirirken falan zor oluyormu?
talkative_844 talkative_844 yanlış hatirlamıyorsam wee nin meme ucunu kullanıyordun bugün ilk defa oğlan meme ucunu kabul edip öyle emdi ama yinede çok acıdı. Ucun içine çekildi göğsümün ucu oğlanda ısırır gibi emdi saolsun. Bendeki bebedor markaydı böyle acı olması normal mi tabii benim uçlar zaten acıyodu yara olmuştu acıyı önlesin diye takmıştım ondan sordum.

Eklentiler

• bebedor-664-silikon-gogus-ucu-koruyucu-126633-58-B.webp
    bebedor-664-silikon-gogus-ucu-koruyucu-126633-58-B.webp
    8 KB · Görüntüleme: 59
Kizlaarr bebisler hizla buyuyor :) takipteyim. Sahlikla buyusun gobisleri kafalari insallah sadece aciktiklatinda viyaklasinlr :) anneciklerine huzur werip tez zmnda bol bol gulucukler atsinlr minnoslar.
Sali gunu 37+1 de kontrolum war bnm de dr cati muayenesi yapicam ogun dedi suyum 7-8 cm 4-5 gune bi kontrole gidiyrz . Suyum bole azaliyoken normal dpguramammi dedim de cati muayeneni bi yapalimdedi konusrz. Bn de dedim srzeryan bile olsa 38 i bitirsek bare sonra ck sarilik oluyomus prematire bile olmasa bebisler dedim de ama suyunun 5 e dusmesini beklerizde ya iyice duser we cocuga birsry olursa ozmn nsil hesap wercm bn sana size dedi. Dr uma guwenmk istyrm cnku 4.350 ile normal dogum yaparsin beklicez diye diretio 39 hftadaki arkdsima. Dr um bilir herhalde 37 kusur haftslardada alalim derse bekliyelim diye diretmeyim dimi kizlar? Sizler planli sezeryani kacinci hftalarda olmustunuz canlar?
Opuyorum.
Ben 38+4 de oldum canim sezeryan

opera opera hayırlı olsun damatlığını da görürsün inşallah. Bende kısmetse yaptırmayı düşünüyorum bugün 25 günlük oldu oğlum 1 ay dolmadan yapılmalıymış yenidogan sünneti. Nasıl geçti ağrı için falan bişey verdiler mi. Bakımını nasıl yapıyorsun alt değiştirirken falan zor oluyormu?
talkative_844 talkative_844 yanlış hatirlamıyorsam wee nin meme ucunu kullanıyordun bugün ilk defa oğlan meme ucunu kabul edip öyle emdi ama yinede çok acıdı. Ucun içine çekildi göğsümün ucu oğlanda ısırır gibi emdi saolsun. Bendeki bebedor markaydı böyle acı olması normal mi tabii benim uçlar zaten acıyodu yara olmuştu acıyı önlesin diye takmıştım ondan sordum.
acimasinin nedeni zaten yara olmasidir..2 3 gün devam et iyileşir..agzi deymeyince daha cabuk iyilesiyor..garmastan bende aldim ama pek bi faydasini gormedim..yani yara iken hic ise yaramaz..ama normal zamanda emzirirken göğüs ucunu beslemek için kullanabilirsin.çünkü besleyici özelliği varmis diyolar.arada sürüyorum ben..lansinoh ona göre daha etkili..

Opuyorum.
ilk oglumda 39.hafta dolunca almıştı..bundada plan öyleydi ama beklemedi:cool:

sünnet 15 dk sürüyor, sonrasında sabah akşam sürülecek antibiotikli bir merhem verdler, ilk iki gün yıkamak yok dediler.
oraya merhemi sürerken acımıyor sanırım, bizimki altı değişirken ağladıgı için anlayamadım. hatta sabah babasıyla kremi sürelim derken üstümüze işedi :KK70:
yalnız sünnetten sonra yani cuma akşamından itibaren cok huzursuzdu. doktor agrı gaz sancısından fazla olmaz demişti, gaz sancısı var gibiydi zaten. uykuya dalamadı, biz eşimle yorgunluk ve uykusuzluktan perişan olduk. bugün öğleden itibaren düzeldi ama.. yani iki gün mızmızlığı sürdü. oldu da bitti maşallah :nazar:

kızlar agda için dikişler acılır mı yazmışsınız da, ben de yapmayı düşünüyorum dikişlere etki etmez bence ya.
tam üzerine yapıştırmıcam sonuçta, yarın 20 günümz doluyor ben ağda da sakınca olacagını düşünmüyorum.

asmakilit asmakilit bizim açılışa daha 20 gün var ama duş almak,yemek yemek bile hızlı çekim gibi koşa koşa yaparken ince işlere giremeyz bence daha. bir de oğlan yanımızda uyurken ayıp olur yaaa :KK70::p

kızlar agda için dikişler acılır mı yazmışsınız da, ben de yapmayı düşünüyorum dikişlere etki etmez bence ya.
tam üzerine yapıştırmıcam sonuçta, yarın 20 günümz doluyor ben ağda da sakınca olacagını düşünmüyorum.

asmakilit asmakilit bizim açılışa daha 20 gün var ama duş almak,yemek yemek bile hızlı çekim gibi koşa koşa yaparken ince işlere giremeyz bence daha. bir de oğlan yanımızda uyurken ayıp olur yaaa :KK70::p
Agdayi ben sormustumda dikisler açılır mi diilde acır mı die sormustum.dikislerin uzerine bi sekilde gelmis olcak agda.normalde durup dururken acimiyor dikisler ama agda yaptirirsak bilemedim.hala dikislerin uzerinde şişlik var dikis yeri dumduz cizgi degil benim

Agdayi ben sormustumda dikisler açılır mi diilde acır mı die sormustum.dikislerin uzerine bi sekilde gelmis olcak agda.normalde durup dururken acimiyor dikisler ama agda yaptirirsak bilemedim.hala dikislerin uzerinde şişlik var dikis yeri dumduz cizgi degil benim

benim dikişlerim acıyor hala, bugün bebek arabasını taşıdım oğlanı mahallede dolaştırdık arabayla hava alsın diye, hemen acımaya başladı. ağır kaldırınca bir de oğlanı emzirirken bazen tam dikişlerime yatıyor acıyor o zaman.
agdayı da ben kendim yapıcam en son allerji oldugum için doğumdan önceki son agdamı da kendim yapmak zorunda kalmıştım, artık hiç yaptrmam kuaföre. acırsa o kısmı bırakırım..

ilk oglumda bi agdaciya gitmiştim. .oglum 6 aylik falandi..o zmana kadar jilet le haletmistim..agdaciya oraya dikkat edin demistim..oda ohooo gecen hafta 1 haftalik sezeryan olmus birine yaptim hicc bisey olmaz demisti...tabii acısı nasil olur bilmem..

benim dikişlerim acıyor hala, bugün bebek arabasını taşıdım oğlanı mahallede dolaştırdık arabayla hava alsın diye, hemen acımaya başladı. ağır kaldırınca bir de oğlanı emzirirken bazen tam dikişlerime yatıyor acıyor o zaman.
agdayı da ben kendim yapıcam en son allerji oldugum için doğumdan önceki son agdamı da kendim yapmak zorunda kalmıştım, artık hiç yaptrmam kuaföre. acırsa o kısmı bırakırım..
Bende agdacidan o kisima biraz daha hassas davranmasini isticem zaten surekli gittigim kadin.benim dikislerde agir falan kaldirinca aciyo ani hareket edincede acima oluyo.bide ordaki hissizlik ve şişlik var.
Bir ay falan sonra giderim ama agdaciya sanirim smdi cesaret edemem ozamana kadarda jilet fln bi sekilde idare ederim zaten eliz'den vakit bulup agdaciya gitmek zor gibi suan ;)

Bizde ince islere girmedik daha valla.
Dun duamizi yaptik.
Dogumdan snra agda yaptiran oldu mu 40 ciktiktan sonra falan,dikisler acir mi acaba
Ay canım o ağda sorunu bende de var;( artık adaya gitmem Lazım ama kızı bırakıp nasıl gideceğim hiç bilmiyorumo_O

Bende agdacidan o kisima biraz daha hassas davranmasini isticem zaten surekli gittigim kadin.benim dikislerde agir falan kaldirinca aciyo ani hareket edincede acima oluyo.bide ordaki hissizlik ve şişlik var.
Bir ay falan sonra giderim ama agdaciya sanirim smdi cesaret edemem ozamana kadarda jilet fln bi sekilde idare ederim zaten eliz'den vakit bulup agdaciya gitmek zor gibi suan :KK66:
Kızlar agda yaptirmadan once eczanede satilan anestol diye bir krem varmış kuaför söyledi.uyusturup agriyi azaltiyormus. Ben hamileyim diye kullanmak istemedim ama belki siz kullanabilirsiniz bebisler dogdugu için.

Bi d emla.diye bi krem var.. sürüp hava almicak sekilde kapatiyorsun üzerini (ben n poşetin yanlarini kesip kilot gibi giyiyordum) uyusuyor.. kesseler acimaz o derece.. benim canim cok tatlidir gelemem oyle agdaya falan, onu sürüp 1-2 gitmisligim var.. sonra baktim agda işi bana gore degil.. yasasin jilet..

Back
X