2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Cok kullanısli gözüküyo canm Güle güle kullanın :)

Teşekkürler canım 1-2 güne gelir sanırım umarım göründüğü gibidir.Yorumlar çok iyiydi ama kısmet.

Senin kendi doktoruna kontrolün ne zamandı canım,bebis döndü mu haber verirsin ben Surekli bakamiyorum çünkü

h
Benim bu konuda bilgim yok. Ben de çalışabilir raporumu aldım. 5 hafta daha çalışmayı düşünüyorum. Resmi tatiller ne olur bilmiyorum. :KK43:
Ama bence çalıştığımız zamanların arasına denk geldiği için bizim iznimizden düşmezler sanırım.
o tatillerde de çalışıyor görüyorsunuz. ben izne ayrıldım benim de eklemiyorlar malesef. hatta on beş tatil bile gümbürtüyü gidebilir bu aylarda doguranlarin 8 haftanın içine geliyorsa yeniden iki hafta daha eklenmiyor

kızlar bi kaç gün oldu girememiştim.. tel dende zor oluyor anca okudum.. 1hafta şekerimi ölçtüm 140-160 aralığındakiler oldukça fazlaydı. diyetisyene gittim. diyetisyende liste verdi. ama listede yok yok maşallah. yaw ben bunları zaten yemiodum . hergün 2 medine hurması verdi mesela. oysa tatlı diye ağzıma bile sürmeyi düşünmüyordum son ayda bile. süt gaz yapıosa laktozsuz sütler varmış. onu almamı söyledi. sizinde aklınızda bulunsun. gaz yapıo diye içemeyen varsa pınarın denge paket sütü üzerinde yazıo laktozsuz diye bende bugün öğrendim. sabah kalkışımı daha öne almamı söyledi. ben 11 e kadar yatardım:KK17: gece kuşu olunca normaldi aslında. o bile etkileyebilir dedi. haftaya kadar 3 gün ölçüm istedi bakalım nolacak..

Hamile anne adayı için doğum izni süreci ne zaman başlar, ne kadardır, yasal izinlerinden faydalanmak için ne yapmalıdır?

İzinde olduğunuz süreçte olan resmi ve dini tatiller maalesef doğum izni raporlu olduğunuz için ek olarak size yansımıyor.

16 haftanın sonunda ise bebeğiniz 1 yaşına gelinceye kadar günde 1,5 saat olan komik bir süt izniniz var. Hele ki İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorsanız o 1,5 saatte ne zaman eve gider de bebeğinizi emzirir işe geri dönersiniz kimse düşünmemiş tabi. A bir de sizin gideceğiniz bu 1,5 saatlik dilimde bebeğin ayık ve acıkmış olması gerekli.

Tabi süt izni böyle günde 1,5 saat ile anlamsız olunca neyse ki farklı kullanım şekilleri de var ki onlarla çözüm üretebiliyorsunuz. Nasıl mı? Günde 1,5 saati haftada 1 gün olarak değiştirebilirsiniz. Bunu deneyen arkadaşlarım Çarşamba alarak 2 gün iş 1-2 gün tatil formunda bebekleri 1 yaşına gelene kadar çalıştılar. Ya da diğer alternatif -ki ben 2 doğumumda da bunu tercih ettim- bu haftada 1 gününüz toplamda 8 hafta yapıyor ve isterseniz bunu 16. haftanın hemen devamında kullanıp doğum izninizi 16+8 den 24 haftaya kadar kullanabilirsiniz

Mutlu doğumlar, bebeğinizle birlikte bol, keyifli tatiller…
canım bazı kısımları sildim bunu nerden kopyalarinin. acaba bu öğretmenler için geçerli mi dayanağı ne ya da 170 i mi arayalım soralım.

ayy kızlar bir de ne zaman hastaneye gitsem hep yeni doğmuş bebeleri getirmişler. anneleri gelmiş. o kadar küçükler ki. doğumdan sonra bebeklerimizde evimizin tadını çıkaramadan zart zurt yine dr. kapılarını mı aşındıracaz..

Kızlar selam. Dün doktora gittik bebek iyi maşallah 2 buçuk kilo olmuş. Yalnız benim 1 haftadır sancım vardı adet sancısı gibi ve karnımda geceleri kasılma oluyodu. Onu söyleyince çatı muayenesi yaptı. Rahim ağzı uzunluğum azalmış baya. 16 mm ye düşmüş hatta ama rahim ağzında açılma vs yok. Bu bebek 37 haftada falan doğar dedi. Dua edin her şey yolunda gitsin çok moralim bozuldu.
moralini bozma canım bol bol dinlen çok gezinme yercekimine maruz kalma ki kisalma olmasin daha çok. haftanın iyi. uzulme

Selam kızlar kontrolden yeni geldm benm kizin baş ölçüsü 2.5 hafta önden gdiyor kiloyla boya baktramadim cihaz bozuktu.Docent kadin sorun etme benm kizda oyle cikiodu smdi kucuk yuzlu dedi sezaryen gbi gorunuyor bas buyuk oldugu icin 15-22 kasim arasinda hazirlikli ol dogum icin dedi beni heycan basti ya aglayasim gelio bi tuaf oldum :KK42:
benim de muhtemelen en geç 20 kasım olur. geriye sayım basladi:)

selamlar annişler ..yeni geldim okuldan bittim fenayım pelvik bölgem ağrıyor..maşallah sayfalar ilerlemiş hepsini okuyamıyorum iyisin inş:KK25:öğretmen arkadaşlara sorum olacak haftaya 29 ekim tatili çarşamba öğleden sonra başlıyor seçim nedeniyle tatil 5 güne çıkarsa benim doğum sonrası iznimden bunlar düşüyor mu :KK43:yani ben şu an 34. haftadayım doğum sonrasına ekletmek için çalışyorum resmi tatiller doğum sonrasındaki günlerden düşer mi

Bende memurum canım ama bu bizden kaynaklanan bir durum değil yani o yüzden düşeceğini sanmıyorum.

Back
X