• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Bu arada hepinizi alintilayip,begenemiyoru guzel dileklerinuz icin cok cok cok tesekkur ederim,Allah herkesin bebegine saglik,sihhat versin.dogum yapmis arkadaslara hayirli olsun,gunu belli olanlarada Allah kurtarsin diyorum

Pınarcim bebişini doğurdun rahatladın valla, bize de tez zamanda kısmet olsun inş :)

Evet cnm benimki ne pozisyonda bilmiyrm cnku saolsn doktrum ayda 1 cagiriyor 16 aralkta gdicm
Demekki senin dr normal görüyo benim dr gerek görmedikçe çağırmıyordu son zamanda akıntım lekem olunca çağırdı bende kısmetse 16 aralıkta doğurucam

Slm kızlar kızım dünyaya geldi çokk şükür iyiyiz normal doğuma almışlardı beni alttan muayene etmek için bakınca doktor bebeğin kaka yaptığını anladı acil sezeryana aldılar
Olsun be canim belli olmuyor bu isler.gule gule buyut elif evayi.fotografini istiyoruz musait olunca

Pınarcim bebişini doğurdun rahatladın valla, bize de tez zamanda kısmet olsun inş :)
Ayyy evet valla rahatladim,simdilik hersey cok guzel gidiyor.gece hep kendim ilgilemdim agrilarima ragmen ama henuz tek basima emziremiyorum,esim memeyi tutturmama yardim etti gece.
O ilk doktorumun cektigi ultrasonlara cok benziyor.sen 3 cm sac olur mu diyodun bizimkijin 4 cm vardir saci simsiyah bide:KK36:

Kizlar günaydin bugun doktorum sezeryan demisti bn pazartesi dedim

Sabah nstye girdim doktor geldi ama acil normal doguma.yetisti 2 sezeryan 1 kirtaji varmis ogldn snra gelcek dedi asistani e ben nolcam dedim.pazartesi ac gel dedi yolladi

Anlamadim ben bu isten bisey ogldn snra yine gidicem sancim cikmadi yine ;)))

Ayyy evet valla rahatladim,simdilik hersey cok guzel gidiyor.gece hep kendim ilgilemdim agrilarima ragmen ama henuz tek basima emziremiyorum,esim memeyi tutturmama yardim etti gece.
O ilk doktorumun cektigi ultrasonlara cok benziyor.sen 3 cm sac olur mu diyodun bizimkijin 4 cm vardir saci simsiyah bide:KK36:
Maşallah maşallah canm, inş evde de kendin kimse karişmadan istediğin gibi ilgilenirsin bebişle. Bosuna sıktın kendini :) hadi ya 4 cm sac mi, maşallah Senn bebek de izzet altınmeşe amcasını takip ediyor demek ki :)

Kizlar günaydin bugun doktorum sezeryan demisti bn pazartesi dedim

Sabah nstye girdim doktor geldi ama acil normal doguma.yetisti 2 sezeryan 1 kirtaji varmis ogldn snra gelcek dedi asistani e ben nolcam dedim.pazartesi ac gel dedi yolladi

Anlamadim ben bu isten bisey ogldn snra yine gidicem sancim cikmadi yine :KK66:))

Pzt kesin aliyorsun bebeği kucagina yani, hayrli olsun esracm :)

Cmt sorayım bakayım, ben de eşim yanmdayken rahat soramiyorum kadına, o yokken daha rahat soruyorum :)
Ben sordum bikere direk esimin yaninda cikista bana diyor ay askim sen ne fenasin nasil sordun hemen diye ;) dedim isin ucunda ben varim sorarim valla diyorum acik acik ki sorarim yani ;) oda bana diyor harbi manyaksin askim ama napim normal dogum istyorum

Canım suyu yerinde. Nst ye girdim. Neredeyse hiç sancı çıkmadı. Daha önce 80 i vuran kasılmalar bugün 20-30 aralığındaydı. Çocuk benimle bildiğin alay ediyor. Doktor keyfi çok yerinde bi de güzel yatmış ki dedi Biz onun keyfini bozmayı biliriz dedi. Pazartesi son işte. Arada bi de cumartesi randevum var. Hayırlısı.
canım ne yaptın doktorlarımız aynıydı senınle mesaj yazzdım ozelden gormuoorsun sanırım burdan yazayım dedım :)

Ben de bunlari doktoruma sordum cnm.
Hurma için, bilimsel bi çalişma yok, bosuna yiyip de sekerini yukseltme dedi, perine masajını yapma dedi, squatı benm doktorum da onerdi, yapiyorum ama pek işe yarayacak gibi gelmiyo, cünkü vajına bolgesinde hic gerginlik agri galan hssetmiyrm hareketı yaparken.
Bakalim bi de merdiven cıkmayı deneyeyim doktora sorayım da.

Bizim doktorlar benziyor :) ben de sordum, sadece bol bol Yürü kısmını onayladı. Perine masajı vs gibi şeylere Yapma bosuna dedi.

kızlar, hurmanın hormon anlamında etkisi büyük. bence doktorlarınız uğraşmak istememiş. ya da sadece normal doğumcular doğal doğumcu değil. hangi doktor perine masajı yapma der ki! cidden üzüldüm. bilimsel yaklaşıcam diye tüm alternatif yöntemleri bir kenara itip, anneyi doğum anında bir sürü komplikasyonlara sürükleyen doktorlar bunlar..

hurma: http://www.hamilelikvegebelik.com/hamilelikte-hurma-neden-yenir/
Doğumu kolaylaştırma etkisi; oksitosin barındırması nedeniyle gerçekleşmektedir. Yani zarar değil fayda sağladığı bilinmektedir. (şekeriniz varsa kullanmayın diyebilirim yalnızca)
Oksitosin ile doğum indüksiyonu:
Normal doğumda indüksiyon yani halk arasıdaki yaygın kullanılan ismi ile suni sancı için ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan yöntem oksitosin yöntemidir. Oksitosin normalde de kadın vücudunda beyinde salgılanan bir hormondur ve rahim kasılmalarını sağlar. Suni sancı uygulanmayan doğumlarda da annenin rahim kasılmalarını ve doğumun ilerlemesini sağlayan hormon beyindeki hipofiz bölgesinden salgılanan oksitosin hormonudur.
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/06/dogumda-suni-sanci-nasil-verilir.html

daha geçen gün doktorum "hurma yiyebilirsin içinde oksitosin olması nedeniyle doğumu kolaylaştırır ama tabi başlı başına bir mucize değildir." dedi.

perine masajı hakkında:
http://jinekoloji.com/7-maddede-perine-masaji/
Epizyotomi, vajinal doğum sırasında, doğumun 2. aşamasını kolaylaştırmak ve annenin perinesinde yırtık oluşmasını engellemek amacıyla yapıldığı ifade edilen doğumdaki müdahalelerden biridir. Epizyo, perine bölgesinde kontrollü kesi ile yırtılmaları önlemek için yapılmaktadır ülkemizde. Doğum sırasında da annenin tercih hakkı olan bir müdahale olduğu halde bunu anne adayı bilmiyorsa, tamamen doktorun inisiyatifi ile uygulanır. Amaç elbette uygulayan uzman açısından kesinlikle çok iyi de olsa, epizyotomi gerekmemesi için önceden anne adayının da bilinçlenmesi ve yapması gerekenler vardır.

Bunlar:

Kegel Egzersizleri,

Perine Masajı,

Doğru Ikınma Yöntemi ve

Doğru Nefes Kullanımıdır.

Ve elbette bebeğin çıkış aşamasında ebenin veya doktorun bebeğin çıkışını ve hızını kontrol amaçlı olarak elleriyle yapacağı müdahale ve anneye vereceği ıkınma ve ıkınmama talimatları da önemli.

aklım almıyor cidden, hangi doktor perine yapma der! perine masajı vajinal kesi denilen epizotominin engellenmesinde mucizevi bir yöntem.
epizyo yapılmış biri olarak bu doğumumda harıl harıl perine yapıyorum. ne kadar zor olduğunu anlatamam. bizim gibi geri kalmış ülkelerde değilde, cidden kadına verilen değerin yüksek olduğu ülkelerde eve gelen ebeler kadınlara perine masajı yapıyor. bizde ki çok bilmiş doktorlarda, gelmesinde normal doğum ne olursa olsun. eğer gelirse 1 kesi atarım olur biter derdindeler.

kızlar kusura bakmayın. çok kızıyorum bu tarz doktorlara. müdahale delisi doktor diyorum ben bunlara:KK11:

meltemcivil meltemcivil dur size ilk normal dogum hikayemi yazayim belki moral olur 16 ekim 2013 kurban bayraminin 2. gunu tam 40 haftalik olduk gunum doldu hastanede kontrolum var sevine sevine gidiyorum gunum doldu belki suni sanci falan dogururum artik diye dusunuyorum ama bende tık yok neyse girdim ultrasona nst ye hic bise yok ne sanci ne acilma bebegin durumuda gayet iyi dedi 1 hafta sonra tekrar cagirmisti ama benim moralim nasil bozuldu nasil bozuldu anlatamam eve gittim saatlerce agladim sezeryan korkusundan nasil dua ettim internetten surekli dogum hikayesi okuyup agladim benim boyle pozitif normal dogum hikayem olmicak mi diye neyse aksam oldu uyudum gece saat ikide sanciyla uyandim adet sancisinin biraz daha siddetlisi 3 e kadar cektim sanciyi sonra saat tutmaya basladim 5 dk de bit geliyodu sanci sabah 8 e kadar evde cektim sancimi 8 de gittim doktora nst de siddetli sancilar cikti duzenli gelen alttan muayenede 3-4 cm aciklik dedi dogum baslamis hemen yatis yapildi 4 saat icinde aciklik 10 cm olmustu dogumhaneye girdim sadece 3 ikinmada kizim hooop doktorun kucagina dustu 3 dikis atildi bana sadece 20 dksurdu kizimi dogurmam sadece son 1 saat sancilara dayanamiyodum oda hemencecik gecti zaten simdi ikinciyide dogursamda kurtulsam :nazar::KK49:

meltemcivil meltemcivil dur size ilk normal dogum hikayemi yazayim belki moral olur 16 ekim 2013 kurban bayraminin 2. gunu tam 40 haftalik olduk gunum doldu hastanede kontrolum var sevine sevine gidiyorum gunum doldu belki suni sanci falan dogururum artik diye dusunuyorum ama bende tık yok neyse girdim ultrasona nst ye hic bise yok ne sanci ne acilma bebegin durumuda gayet iyi dedi 1 hafta sonra tekrar cagirmisti ama benim moralim nasil bozuldu nasil bozuldu anlatamam eve gittim saatlerce agladim sezeryan korkusundan nasil dua ettim internetten surekli dogum hikayesi okuyup agladim benim boyle pozitif normal dogum hikayem olmicak mi diye neyse aksam oldu uyudum gece saat ikide sanciyla uyandim adet sancisinin biraz daha siddetlisi 3 e kadar cektim sanciyi sonra saat tutmaya basladim 5 dk de bit geliyodu sanci sabah 8 e kadar evde cektim sancimi 8 de gittim doktora nst de siddetli sancilar cikti duzenli gelen alttan muayenede 3-4 cm aciklik dedi dogum baslamis hemen yatis yapildi 4 saat icinde aciklik 10 cm olmustu dogumhaneye girdim sadece 3 ikinmada kizim hooop doktorun kucagina dustu 3 dikis atildi bana sadece 20 dksurdu kizimi dogurmam sadece son 1 saat sancilara dayanamiyodum oda hemencecik gecti zaten simdi ikinciyide dogursamda kurtulsam :nazar::KK49:[/QU
meltemcivil meltemcivil dur size ilk normal dogum hikayemi yazayim belki moral olur 16 ekim 2013 kurban bayraminin 2. gunu tam 40 haftalik olduk gunum doldu hastanede kontrolum var sevine sevine gidiyorum gunum doldu belki suni sanci falan dogururum artik diye dusunuyorum ama bende tık yok neyse girdim ultrasona nst ye hic bise yok ne sanci ne acilma bebegin durumuda gayet iyi dedi 1 hafta sonra tekrar cagirmisti ama benim moralim nasil bozuldu nasil bozuldu anlatamam eve gittim saatlerce agladim sezeryan korkusundan nasil dua ettim internetten surekli dogum hikayesi okuyup agladim benim boyle pozitif normal dogum hikayem olmicak mi diye neyse aksam oldu uyudum gece saat ikide sanciyla uyandim adet sancisinin biraz daha siddetlisi 3 e kadar cektim sanciyi sonra saat tutmaya basladim 5 dk de bit geliyodu sanci sabah 8 e kadar evde cektim sancimi 8 de gittim doktora nst de siddetli sancilar cikti duzenli gelen alttan muayenede 3-4 cm aciklik dedi dogum baslamis hemen yatis yapildi 4 saat icinde aciklik 10 cm olmustu dogumhaneye girdim sadece 3 ikinmada kizim hooop doktorun kucagina dustu 3 dikis atildi bana sadece 20 dksurdu kizimi dogurmam sadece son 1 saat sancilara dayanamiyodum oda hemencecik gecti zaten simdi ikinciyide dogursamda kurtulsam :nazar::KK49:

Ne güzel pozitif bir hikaye :KK76: insallah herkese.böyle doğumlar nasip etsin Allah:KK51: diger dogum yapan arkadaslardanda hikayelerini bekliyoruz:KK16:

Doğum yapan annelerr herkes primamı kullanıyor canbebeyi merak ediyorum kullanan varsa yorum yapabilir misiniz :KK33:

Hayırlisi olsun canm, bebek ve sen saglikli olun da gerisi onemli değil
Kesinlikle canımm, inşallah ;)
1 haftan kalmış canım. Göz açıp kapayana kadar geçer. :) Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Bora abi de heyecan var mı? :)
Hatta 6 güncük :-) Amin inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz canım.:KK68: Bora heyecanlı tabii, öpüp duruyor kardeşini hergün :KK200:

Back
X