• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Hepimiz için hayırlısı tatlım salı günü tekrar bakıp değerlendirecez bakalım nasipte ne var saglıkla gelsinlerde gerisi teferruat :KK66:
Ben de normali cok istiyodum, bebek de dondu ama pek kanala grmiş gibi hava yok, agri sizi aknti yok, benm de sezeryan olacak gibi, ben de artık sağlkla gelsn de nasil olursa olsun modundayım

Kızlar bugün dayanamadım doğumdan önce son kez pizza yedim canım kaç gündür çekiyordu. Inşallah çok zararlı değildir ☺

Canim şimdiye kadar hep suyun iyi diyordu
Bugun ilk defa oyle dedi
Bi de benim bebis ilerden gidiyor o yüzden
Demis olabilir
benım de suyum cok bebekde ilerden gidiyor bana beklemeyız falan demedi de o yuzden merak ettim normal sancımı beklicem ben

Suyun çok olmasisa iyi değil benim.arkadasmin suyu biraz fazlaydi erken doğum yapti sezeryanla beklemiyolar
evet suyun cok olması ıyı degıl erken doguma yol acıyor ama bence dogum normal olacaksa zamanı beklenmelı dıye dusunuyorum sezeryan olacaksa zaten 38-39 haftalarda her halukarda dogum oluyor

benım de suyum cok bebekde ilerden gidiyor bana beklemeyız falan demedi de o yuzden merak ettim normal sancımı beklicem ben
Evet canim normal sanciyla gelsin diyor
Daha sezeryan falan demedi
Pazar tekrar nst icin çagirdi
O zaman detayli konusacagiz
Bi de hurma ye dedi normal dogum icin faydasi olur dedi

kızlar, hurmanın hormon anlamında etkisi büyük. bence doktorlarınız uğraşmak istememiş. ya da sadece normal doğumcular doğal doğumcu değil. hangi doktor perine masajı yapma der ki! cidden üzüldüm. bilimsel yaklaşıcam diye tüm alternatif yöntemleri bir kenara itip, anneyi doğum anında bir sürü komplikasyonlara sürükleyen doktorlar bunlar..

hurma: http://www.hamilelikvegebelik.com/hamilelikte-hurma-neden-yenir/
Doğumu kolaylaştırma etkisi; oksitosin barındırması nedeniyle gerçekleşmektedir. Yani zarar değil fayda sağladığı bilinmektedir. (şekeriniz varsa kullanmayın diyebilirim yalnızca)
Oksitosin ile doğum indüksiyonu:
Normal doğumda indüksiyon yani halk arasıdaki yaygın kullanılan ismi ile suni sancı için ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan yöntem oksitosin yöntemidir. Oksitosin normalde de kadın vücudunda beyinde salgılanan bir hormondur ve rahim kasılmalarını sağlar. Suni sancı uygulanmayan doğumlarda da annenin rahim kasılmalarını ve doğumun ilerlemesini sağlayan hormon beyindeki hipofiz bölgesinden salgılanan oksitosin hormonudur.
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/06/dogumda-suni-sanci-nasil-verilir.html

daha geçen gün doktorum "hurma yiyebilirsin içinde oksitosin olması nedeniyle doğumu kolaylaştırır ama tabi başlı başına bir mucize değildir." dedi.

perine masajı hakkında:
http://jinekoloji.com/7-maddede-perine-masaji/
Epizyotomi, vajinal doğum sırasında, doğumun 2. aşamasını kolaylaştırmak ve annenin perinesinde yırtık oluşmasını engellemek amacıyla yapıldığı ifade edilen doğumdaki müdahalelerden biridir. Epizyo, perine bölgesinde kontrollü kesi ile yırtılmaları önlemek için yapılmaktadır ülkemizde. Doğum sırasında da annenin tercih hakkı olan bir müdahale olduğu halde bunu anne adayı bilmiyorsa, tamamen doktorun inisiyatifi ile uygulanır. Amaç elbette uygulayan uzman açısından kesinlikle çok iyi de olsa, epizyotomi gerekmemesi için önceden anne adayının da bilinçlenmesi ve yapması gerekenler vardır.

Bunlar:

Kegel Egzersizleri,

Perine Masajı,

Doğru Ikınma Yöntemi ve

Doğru Nefes Kullanımıdır.

Ve elbette bebeğin çıkış aşamasında ebenin veya doktorun bebeğin çıkışını ve hızını kontrol amaçlı olarak elleriyle yapacağı müdahale ve anneye vereceği ıkınma ve ıkınmama talimatları da önemli.

aklım almıyor cidden, hangi doktor perine yapma der! perine masajı vajinal kesi denilen epizotominin engellenmesinde mucizevi bir yöntem.
epizyo yapılmış biri olarak bu doğumumda harıl harıl perine yapıyorum. ne kadar zor olduğunu anlatamam. bizim gibi geri kalmış ülkelerde değilde, cidden kadına verilen değerin yüksek olduğu ülkelerde eve gelen ebeler kadınlara perine masajı yapıyor. bizde ki çok bilmiş doktorlarda, gelmesinde normal doğum ne olursa olsun. eğer gelirse 1 kesi atarım olur biter derdindeler.

kızlar kusura bakmayın. çok kızıyorum bu tarz doktorlara. müdahale delisi doktor diyorum ben bunlara:KK11:

Benm sekerim de var zaten tatlim, o yuzden korkuyorum cok yükseltir die.

Perine masajına neden hayr dedi bilemiyorm ama doğal zeytınyaği sonucta banada bi zararı olmaz gibi geliyo

meltemcivil meltemcivil dur size ilk normal dogum hikayemi yazayim belki moral olur 16 ekim 2013 kurban bayraminin 2. gunu tam 40 haftalik olduk gunum doldu hastanede kontrolum var sevine sevine gidiyorum gunum doldu belki suni sanci falan dogururum artik diye dusunuyorum ama bende tık yok neyse girdim ultrasona nst ye hic bise yok ne sanci ne acilma bebegin durumuda gayet iyi dedi 1 hafta sonra tekrar cagirmisti ama benim moralim nasil bozuldu nasil bozuldu anlatamam eve gittim saatlerce agladim sezeryan korkusundan nasil dua ettim internetten surekli dogum hikayesi okuyup agladim benim boyle pozitif normal dogum hikayem olmicak mi diye neyse aksam oldu uyudum gece saat ikide sanciyla uyandim adet sancisinin biraz daha siddetlisi 3 e kadar cektim sanciyi sonra saat tutmaya basladim 5 dk de bit geliyodu sanci sabah 8 e kadar evde cektim sancimi 8 de gittim doktora nst de siddetli sancilar cikti duzenli gelen alttan muayenede 3-4 cm aciklik dedi dogum baslamis hemen yatis yapildi 4 saat icinde aciklik 10 cm olmustu dogumhaneye girdim sadece 3 ikinmada kizim hooop doktorun kucagina dustu 3 dikis atildi bana sadece 20 dksurdu kizimi dogurmam sadece son 1 saat sancilara dayanamiyodum oda hemencecik gecti zaten simdi ikinciyide dogursamda kurtulsam :nazar::KK49:

Ayyy ne güzeeeellll bayıldm hıkayene, bize de nasip olur inşallah.
Bi gece bi bakarız bi sancıyla uyanmişiz :)

Benimde eşim aynısını diyor kızı bedavaya doğurduk bunda dokuz ay kullandığım iğneler muayneler doğum ücreti hepsini sakla sıpaya gösterceem diyor
Bizimkide diyor ya ;) slipleri saklamis hesap yapiyor o dogsun sorcam ben ona diye ;)) ama ciddi ciddi harcadik yani ya saka gibi bi cocuk yapmak bukadar masraflimi yavv

Evet canim normal sanciyla gelsin diyor
Daha sezeryan falan demedi
Pazar tekrar nst icin çagirdi
O zaman detayli konusacagiz
Bi de hurma ye dedi normal dogum icin faydasi olur dedi
evet hurmayı bende araştırdım hatta yarın alıp baslamayı düşünüyorum 37 haftalıgım suanda

Hala hastane köşelerinde sürünüyorum anestezi uzmani göğüs hastaliklarina gondermisti beni oda ilaç baslatti nefes ilaci ve antibiyotik.
Okadar cok gezdimki bu gripli halimle anesteziciye çattim geldiğinde ağliyordum ne oldu dedi niye bu kadar gezdiriyorsun beni zaten 5 gün vardi 3 gundur geziyorum doktor doktor evde dinlensem zaten gecerdi gribim bu soğuk havada bunlarla uğraştigimdan dahada artti dedim.Ben senin iyiliğin için gönderdim dedi evet olabilir ama yapamiyorum gezemiyorum agrim var dedim bütün hırsimi adamdan aldim anlayacaginiz.
Pzartesi olucam Allah izin verirse,ilaclarimida kullanmam gerekiyor şimdi doktorumu brkliyorum görüşüp son seyleri konusup ayrilicam burdan insallah

Tatlim benm ya, cok uzuldum yazdıklarini okuyunca :(
Sikma canını, bak kaldi 2-3 gün, hem ilaçlarini kullanrsn gribin gecer tam saglıklı bi şekilde pzt bebegine kavusursun.

Back
X