• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Ben ikinci gün ayaktaydım canım o zamandan beri de değişen bir şey olmadı 21 gün oldu doğum yapalı bu dakikadan sonra da bir şey olmaz umarım. Bu arada 10 gündür de yalnızım annem kayınvalidem gittiler evin tüm işlerini de yapıyorum
maşallah :nazar:
kişiye baglı sanırım bıraz da.

12 saat kesıntısız yatılıyor yani? o zaman sonda mıdır nedir, ondan takılıyor dımı :=)

Canım uygulamalar değişiyor sanırım yerine göre beni sanıyorum 3 saat sonra kaldırdılar ağrı vardı ama dayanılacak gibiydi. Bir de doğuma girerken takılıyor sonda ve benimkini ayağa kalkmama yakın çıkardılar

Ben ikinci gün ayaktaydım canım o zamandan beri de değişen bir şey olmadı 21 gün oldu doğum yapalı bu dakikadan sonra da bir şey olmaz umarım. Bu arada 10 gündür de yalnızım annem kayınvalidem gittiler evin tüm işlerini de yapıyorum
Cnm bir şey olmaz inş doktorum 5. Gün kontrolde bir sey çıkmıyorsa daja bir şey olmaz demişti.

Canım uygulamalar değişiyor sanırım yerine göre beni sanıyorum 3 saat sonra kaldırdılar ağrı vardı ama dayanılacak gibiydi. Bir de doğuma girerken takılıyor sonda ve benimkini ayağa kalkmama yakın çıkardılar
hissettin mi sen pekı takıldıgını? kimisine anestezı de takılıyormus.
ayy ne guzel yaa siz kurtuldunuz :=) çok korkuyorum ben

Kesinlikle öyle. Benim çok şükür ağrım sızım pek olmadı çok kendimi de dinlemedim bir yerim ağrıyor mu diye. Doktorum bol bol gezeceksin sakın yatağa bağlı kalma demişti doğumdan 5 gün sonra gittim kontrole o da maşallahın var baya iyisin dedi.

Sondayı ameliyayir hanede taktılsr bana hissetmedim ayapa kalkmadan önce de çıkardılar. Tabi kişiden kişiye değişiyor ama dediğim gibi en önemlisi ayaklanmak. O ağrının üstünden gelmek. Zaten ağrı kesici veriyorlar. Her attığım adımdan sonraki daha kolay oluyor. Bir de ilk 3 gün eğilemedim ben eşim giydirdi beni ama 3. Günü o evde yoktu gayet kendim giyinmiştim artık. Bu arada o ilk süreçte depend bezi benim kurtarıcım oldu.

Kesinlikle öyle. Benim çok şükür ağrım sızım pek olmadı çok kendimi de dinlemedim bir yerim ağrıyor mu diye. Doktorum bol bol gezeceksin sakın yatağa bağlı kalma demişti doğumdan 5 gün sonra gittim kontrole o da maşallahın var baya iyisin dedi.
geçmiş olsun. zaman nasılda gecıyor dimi :=)
allah evlatlalarımızı bize bagıslasın:KK46:

Sondayı ameliyayir hanede taktılsr bana hissetmedim ayapa kalkmadan önce de çıkardılar. Tabi kişiden kişiye değişiyor ama dediğim gibi en önemlisi ayaklanmak. O ağrının üstünden gelmek. Zaten ağrı kesici veriyorlar. Her attığım adımdan sonraki daha kolay oluyor. Bir de ilk 3 gün eğilemedim ben eşim giydirdi beni ama 3. Günü o evde yoktu gayet kendim giyinmiştim artık. Bu arada o ilk süreçte depend bezi benim kurtarıcım oldu.
depend hasta bezi mi?

Canım sen hiç korkma aklına da olumsuz hiçbir şey getirme sonuca odaklan yavruna kavuşacaksın aylardır beklemiş olacaksın sonuçta. Ben öyle yaptım ve doğuma da güle oynaya gittim sezaryen olup odama çıkardıklarında bile çok iyiydim. Sonda konusuna gelince benim takan hemşirenin eli baya hafifti. Anesteziden önce takıldı acayip de tuvaletim vardı göndermedi beni lavaboya taktığı gibi bıraktım ben:) ilk birkaç dakika tuvaletim varmış gibi hissediyordum sonra hissetmedim bile. Acımadı yani. Ama takılırken kendini kasmamak önemliymiş

Canım sen hiç korkma aklına da olumsuz hiçbir şey getirme sonuca odaklan yavruna kavuşacaksın aylardır beklemiş olacaksın sonuçta. Ben öyle yaptım ve doğuma da güle oynaya gittim sezaryen olup odama çıkardıklarında bile çok iyiydim. Sonda konusuna gelince benim takan hemşirenin eli baya hafifti. Anesteziden önce takıldı acayip de tuvaletim vardı göndermedi beni lavaboya taktığı gibi bıraktım ben:) ilk birkaç dakika tuvaletim varmış gibi hissediyordum sonra hissetmedim bile. Acımadı yani. Ama takılırken kendini kasmamak önemliymiş
düşünmemeye çalışıyorum
bu aralar belımın yanları agrımaya basladı
korktum açıkcası :D
allah saglık, huzur versin

Cnm korkulacsk bir şey yok hemencik geçiyor o ilk hafta. Hatta doktorum dedi ki insanşat artık normal dopumdansa sezeryandan sonra daha erken toparlanıyorlar. Bir tek ilk günler annen gibi biri yanında olsun ki bebek ağladığında yardım etsin çünkü doğrulmak eğilmek skntı olunca bebeği almak zor oluyor. Bir de biriliren yardımıyla doğrulursan dikişler daha hızlı tutarmış n

Amin canım. Yaşadıklarımızın hepsi çok güzel süreçler o yüzden anın tadını çıkarmak önemli. Sen de bugünlerinin tadını çıkar Allahım yardımcın olsun doğum sürecinde de. Her şey güzel olacak inşallah

Cnm korkulacsk bir şey yok hemencik geçiyor o ilk hafta. Hatta doktorum dedi ki insanşat artık normal dopumdansa sezeryandan sonra daha erken toparlanıyorlar. Bir tek ilk günler annen gibi biri yanında olsun ki bebek ağladığında yardım etsin çünkü doğrulmak eğilmek skntı olunca bebeği almak zor oluyor. Bir de biriliren yardımıyla doğrulursan dikişler daha hızlı tutarmış n
şükür. öyle durumlarda yardım edecek kişiler olacak.

depend hasta bezi mi?

Evet canım arkadaşa katılıyorum. Emici külot diye satılıyor külot gibi giyilip atacağın zaman yanlarından yırtılıp çıkarılabiliyor. Hayat kurtarıcı bir şey. Ben de tüm doğum yapacak tanıdıklarıma tavsiye ediyorum sen de hastane çantana alıp koy bence

düşünmemeye çalışıyorum
bu aralar belımın yanları agrımaya basladı
korktum açıkcası :KK70:
allah saglık, huzur versin

Doğum olana kadar daha türlü türlü ağrıların olacak sadece bunların normal olması gereken ağrılar olduğunu düşün daha kolay katlanırsın.

Doğum olana kadar daha türlü türlü ağrıların olacak sadece bunların normal olması gereken ağrılar olduğunu düşün daha kolay katlanırsın.
insan korkuyor o kadar yol gidip bir sorun cıkacak dıye.
allahın bılecegı iş elbette. her seyın hayırlısını versın. 30. haftaya kadar hiç düşünmüyordum aslında
yenı oldu şikayetler başlayınca :=)

Sen nasil olmayi düşünüyosuun canım genel anestezi mi belden aşağı mi??? Korkma canim 2-3 günde atlatrsn. Ama ayağa kalksanda eve ciktiginda birkac hafta dinlen çok iş yapmamaya çalış. Ben yatmadim ve sonra kendim çektim acisini. Iyiyim ben dedim çok hareketlendm. Dikişlerim çok acidi. 1 ay sonra ancak tamamiyle acisi geçti benim. Ama dinlenmedigm için bu şekilde oldu. İnşallah dogumunu hayırlısı ile atlatrsin canım

Canım yazdım yukarda @balbnck sormuş
Yine yazayım ama Eczaneden siparişle getirttik 6 numara ama çok akıyor gibi geldi bana şimdi 4 numara sipariş ettik onun gelmesini bekliyoruz.. Beslenme sondası adı o şekilde tanıdık bir eczaneden istetebilirsin tanesi 1 lira mı ne öyle bişi o yüzden çoğu eczane uğraşmak istemedi yok getirmiyorlar vs dedi..

İstersen medikallerle de görüşebilirsin.. Ben babam rahatsızken burnundan besliyorduk o dönemde de kullanmıştım bu sondalardan ama onlar kocamandı :KK25: .. ipekbocee ipekbocee :KK19: söylemese aklıma bile gelmezdi ama sağolsun çok işime yaradı Hoppa
Ne demek yeterki bebişler mutlu olsun :KK54:

Back
X