2015 Ekim Anneleri

Evet olabilir şu pazartesi bi gelse içim rahatlayacak bide ben kan tahlili yaptırmadan ultrason la öğrendim hamile olduğumu kan tahlili yaptırmalımıyım acaba
Kan tahlilinden kastın beta hcg ise bebek de görünürse gerek yok ama diğer tahlilleri yaptırmalısın bence, zaten kan alınmışken beta hcg de bakılır
Bende sırt üstü yatınca mahvoluyorum belim sırtım fena ağrıyor :KK43: ama bebek için en iyi pozisyon sola yatmakmış çünkü bebeği besleyen damarlar sağdaymış.
Ben normalde de sırt üstü ve yüzüstü uzun süre yatamıyorum bi sağ bi sol ama daha çok sağa yatıyorum. Bebeği besleyen damarların sağda olduğunu duymamıştım da kalbimiz solda olduğu için kalbe baskı yapmamak adına sağa yatmanın daha iyi olduğunu duymuştum.

kızlar bebeğin sağda mı solda mı oldugunu nasıl anlıyorsunuz ben dr gittiğimde vajînal baktıgı için anlamamıştım oda söylemedi ama ilk zamanlar hep sol tarafıma batma oluyordu bende herhalde solda diye düşündüm

Kan tahlilinden kastın beta hcg ise bebek de görünürse gerek yok ama diğer tahlilleri yaptırmalısın bence, zaten kan alınmışken beta hcg de bakılır

Ben normalde de sırt üstü ve yüzüstü uzun süre yatamıyorum bi sağ bi sol ama daha çok sağa yatıyorum. Bebeği besleyen damarların sağda olduğunu duymamıştım da kalbimiz solda olduğu için kalbe baskı yapmamak adına sağa yatmanın daha iyi olduğunu duymuştum.

Jinekolojivegebelik.com sitesinden
Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.

Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.

Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.

canım tarihlerimîz yakın benim mide bulantım hiç kalmadı senin basıl bulantıların var mı be gibi belîrtilerin var
canım bulantım devam ediyor özellikle akşamları çok oluyor dün doktorum ilaç verdi 3 hafta sonra bıçak gibi kesilecek dedi bu arada kötü olursan gel serum takacam dedi. Ben salı günü hastanede yattım bulantıdan canım senin geçiyorsa çok şanlısın benim ağzımın tadı tuzu kalmadı ama bebişim için her şeye razıyım

Herkese günaydınn :)
Mutlu keyifli günler dilerim. Rabbim bebişlerimizide bizide korusun inşAllah :KK68:
canım bende de dediğin gibi akıntı oluyor ama su içince rengi açılıyor gibi geldi bana. bende bulantı sorunu yoktu ama göğüs hassasiyeti ve uyku hali vardı. şimdi çok çok azaldılar nerdeyse yok gibiler. bende ehvam yaptığımdan doktorumu aradım. onlar başlangıç belirtileri ve 8 ila 10. haftalarda belirtiler azalır 12. haftaya kadar tamamen kaybolur telaş yapma dedi doktorum bana.
canım şuan bu yorumun içimi öyle bi rahatlattıki anlatamam :KK45: benimde bulantım fln olmadıgı için tek belirti sırt agrısı ve gögüs hassasiyetiydi dün ve bugün yok denecek kadar azaldı evham yapıordm kndi kndime tıpkı senin gibi :) şuan bi oh çektim nasıl iiyim anlatamam :KK68:

Herkese günaydınn :)
Mutlu keyifli günler dilerim. Rabbim bebişlerimizide bizide korusun inşAllah :KK68:

canım şuan bu yorumun içimi öyle bi rahatlattıki anlatamam :KK45: benimde bulantım fln olmadıgı için tek belirti sırt agrısı ve gögüs hassasiyetiydi dün ve bugün yok denecek kadar azaldı evham yapıordm kndi kndime tıpkı senin gibi :) şuan bi oh çektim nasıl iiyim anlatamam :KK68:
bende doktor öyle deyince rahatladım ama hala korkuyorum. çarşamba günü kontrolüm var ve bebeğimi görmeden rahatlamayacam da sanırım

dualarım seninle canım Allah yardımcın olsun inşAllah olumlu sonucla dönersin hayırlısı neyse onu nasip etsin Rabbim
Malesef kimyasal gebelikmiş dün vakumla rahmimi temizlediler Rabbim herkese evlatlarını kucaklarına almayı nasip etsin bu stresli yorgun günleri Atlatırım inşallah Rabbim elbet zamanını biliyor ve inşallah bizede evlat nasip edicek...

Lovely nasilsin canimmm iyisiniz sanirim bulantilar disinda :) sana kuru hurma onerecegim banada soylediker alicam kuru hurma bademi eksik etme dedilerr ama badem kavrulmus tuzlu olmayacak :)
Bebeğim sen nerelerdesin ya diğer topiktede yoksun soruyorum kızlara. Merak ettim seni iyi misin??? Biz bulantılar dışında iyiyiz çok şükür.

bende doktor öyle deyince rahatladım ama hala korkuyorum. çarşamba günü kontrolüm var ve bebeğimi görmeden rahatlamayacam da sanırım
Güzel haberlerle dönersin nişAllah benim kontrolüme daha cok var 16 martta gecmek bilmeyen 1 ayı yasıorm suan :)

Malesef kimyasal gebelikmiş dün vakumla rahmimi temizlediler Rabbim herkese evlatlarını kucaklarına almayı nasip etsin bu stresli yorgun günleri Atlatırım inşallah Rabbim elbet zamanını biliyor ve inşallah bizede evlat nasip edicek...
Canım Rabbim tez zamanda tekrar nasip etsin inşAllah üzüldüm gerçekten dediğin gibi Rabbim zamanını elbet bilir saglıklı sıhatli evlat nasip etisn inşAllah

Çok üzüldüm canım inşallah en hayırlı zamanda sağlıkla konar tekrardan miniğin karnına. Güzel haberlerini yeniden alırız.

günaydın canlar iyi haberler aldığımız mutlu pazarlar dilerim hepinize
canım çok geçmiş olsun eminim ki en kısa sürede sağlıklı bebeklerin olur canını sıkma her 3 kadından 2 sinin yaşadığı bisey bebeğime çok umutla bağlansamda ben bile hazırlıyorum kendimi kontroller yaklaştıkça ...mutlu kal canım:110:

Güzel haberlerle dönersin nişAllah benim kontrolüme daha cok var 16 martta gecmek bilmeyen 1 ayı yasıorm suan :)
allah yardımcın olsun göz açıp kapanıncaya kadar hızlı geçmesini sağlasın günlerin hele böyle tedirginken. ben 1 haftayı zor sabrediyorum canım. zor gerçekten senin için.

merhaba hanımlar bugün benim ilk defa midem bulandı ama çok garipti yani öncesinde bir bulantı hissi falan yaşamadım bir anlık bir şeydi ve öyle hayal ettiğim gibi tüm yediğimi de çıkarmadım. gerçi zorlamadımda çok, öğürme isteğimi bastırdım yoksa tüm midem boşalır hasta gibi hissederim diye. midesi bulanan arkadaşlar sizde de böylemi oluyor ya da böylemi başladı ilk defa başıma geldi cahilim bu konuda

çok geçmiş olsun canım en kısa zamanda tekrar güzel haberlerini duyarız inşallah.

Back
X