• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Arkadaslar merhaba, doğum yapan anneler birsey danisacagim bebegim 4250gr doğdu. 15.günümüz bugün 4350 çıktı. Çok az geldi bana hemşireye sordum ilk 3 4 gün 300gr kadar vermiştir şimdi doğum kilosuna ulaşıp geçmesi iyi birsey dedi. Ama ayni zamanda doğum yapan arkadasimin bebegi tam 800gram koymuş doğum kilosunun üstüne. Sağlık ocağına çok guvenemiyorum. Bir sıkıntı olma ihtimali varmıdır acaba?
Cnm bnm kizim 2940 dogdu bir hafta sonra doktoa gitmisitim kilosu 3160 di doktor dogumda 200-300 gr gider dedi dogumdan 10 gun sinra dogdugu kiloya donmesi gerek yada gecmesi dedi yani 2940 yada yukari cikmasi gerek senin gecmis dedi yani hemsire dogru demis sana almis bebegin kilo senin 3g3r dusuk ciksaydi korkardin ama gayet ii

Kızlar doğum sonrası nasıl bir korse kullanıyorsunuz? Doktorum bir hafta sonra sarabilirsin dedi ama neyle saracağımı bilemedim.
Ilk baslarda şalla sarabilirsin demisti doktorum kontrolden sonra da dikisin uzerinden takilan bel korselerinden takabilecegimi soyledi arada sariyorum arada korseyi takiyorum ama fazla sıkmadan korkuyorum dikisleri etkiler diye

Bi alıyor bi almıyor ve beni çok üzüyorr:KK57:
Canım üzülme. Çabuk yoruluyorlar ve henüz onlarda alışamadılar. Bizimkiyle benim meme tutturma mücadelem 1 saati buluyordu. Kan ter gözyaşı içinde uğraşıyordum. İlla birinin çekiştirmesi lazımdı göğsümü. Sonra süre 15 dakikaya düştü. Şimdi ise 3-5 denemede tutuyor. Bana da aynen bunları derlerdi, zamanla öğrenecek diye. Bana imkansız gibi gelirdi. Ama maşallah kuzular çabuk kapıyorlar. Şimdi bir de memeyi tutamayınca ilk 1-2 denemede kızıyor bile.

Göbek fıtığı göbek deliği dışarı doğru çıkintilı dr 1 yaşına kadar içeri girer dedi.risk yok görüntü bozuk.
Aaa bizimkinin göbeğide dışarı doğru. Sanki leblebi varmış gibi duruyor göbeğinde.

Merhaba anneler ve hamişler bizim bugün 7 gün oldu ilk muayenesi yapıldı bebişin sarıluk ölçümü yapmadı eğer 15. Gününe kadar bacakları sararırsa aşağı inerse sarılık o zaman tehlikeli görüyoruz dedi .her saat başı emzir akşamları 2 saatte bir emzir dedi ama bu göğüslerde o kadar süt birikir mi anlamadım sizler özel bir şey yiyip içiyormusunuz sütünüz için
Canım milk tea süt artırıcı çay içiyorum uyudugumda göğüslerim sırılsıklam oluyor. Bu çay mı işe yarıyor yoksa uyku mu bilemedim. Gün içinde sütum çok az ama:(

Merhaba anneler ve hamişler bizim bugün 7 gün oldu ilk muayenesi yapıldı bebişin sarıluk ölçümü yapmadı eğer 15. Gününe kadar bacakları sararırsa aşağı inerse sarılık o zaman tehlikeli görüyoruz dedi .her saat başı emzir akşamları 2 saatte bir emzir dedi ama bu göğüslerde o kadar süt birikir mi anlamadım sizler özel bir şey yiyip içiyormusunuz sütünüz için
15.gunumuzdeyiz canim sarılığına hiç bakılmadı gayet sağlıklı görünüyor deyip yolladilar hep

Bu lohusa kanaması denen şey ne zaman geçecek :( tam bitti diye sevinirken yine başladı dün ve bu sefer kıpkırmızı kan geliyor. Kırkım çıkmadan adet mi oldum acaba diye şüphelenmeye başladım adet ağrısına gibi karnım ağrıyor. İnternetten baktım parça kalmış olabilir yazıyor moralim bozuldu:( bu arada bugun 39. Günüm atarlı lohusalığımda sizlerde durum nedir kızlar

Canım aynı durum bizdede o sebeple gece yatmadan sağıp 60 cc veriyorum sonra meme verip doydugunu dusundugumde yalancı emzigini verip gaz çıkarıyoruz anca tam doyunca uyuyor bi ara yalancı meme almayi bıraktı ağlayarak uyuyup kusana kadar iciyodu allahtan yine yalancı ya kanıyor Cup Cup aç gibi emiyo :-( ama böylelikle hem uyuyoruz hem kusmuyoruz şükürr her gün daha yoluna giriyo emin ol
Bizim cadı göğüslerimi parcalamaktan bir türlü vazgeçmiyor zar zor ağlayarak emziriyorum mecbur. Ama sıkıntım bebişin memede hemen uyuyakalması ayırmaya çalışınca hemen uyanması. Uyandirip emmeye devam etsin istiyorum yok. Yarim saat boyunca memede ama toplasan 15dk emmiyodur. Göğüste uyursa uyumaya devam yoksa bittik. gazını çıkarmadan yatiriyorum mecburen gogusten kaldirip gazini cikarmaya calisirsak basıyor çığlığı. Nasıl bir düzen tutturcam bilemedimki..

Kızlar bana bi yardım yine. Ya bebeğime memeyi tutturamıyorum. Bazen tutuyor bazende savaş veriyoruz bn pes ediyorum sağıp biberonla veriyorum sırf sarılık olmasın diye. Tutturmanın kolay bi yolu yokmu biberona alıştı diye tuttmadığını sanmıyorum çnkü dün ve bugün emzirdim bi kaç kere tesadüfi tuttu bırakmadı emdi yarım saat galan ama bazende böyle hiç tuttmuyor çok üzülüyorum nasıl başarıcam küçük diye mi böyle acaba büyüyünce geçcekmi bu durum bi akıl verin bi kolay yol gösterin nolurr
O akla benşmde ihtiyacım var aynı durumdayız sarılık olucak diye mama veriyoruz benim süt sıkınca yada bebek emince geliyor ama sağma makinesiyle gelmiyor dr a söylemiştim pek gelmiyor diye sıktı bu ne dedi kendi kendinin moralini bozma demişti ama memeye yaklaştırdığım an nasıl bağırıyor biraz mama verip memeye tutuyorum bu seferde ağzında tutuyor sadece

Cnm bnm kizim 2940 dogdu bir hafta sonra doktoa gitmisitim kilosu 3160 di doktor dogumda 200-300 gr gider dedi dogumdan 10 gun sinra dogdugu kiloya donmesi gerek yada gecmesi dedi yani 2940 yada yukari cikmasi gerek senin gecmis dedi yani hemsire dogru demis sana almis bebegin kilo senin 3g3r dusuk ciksaydi korkardin ama gayet ii
Çok tombul bir bebekti kuzum yanakları balon gibiydi şimdi minnacik kaldi yüzü. ilk hafta mama verdik sonra kestik anne sütüne devam ettik emmedi 2 gün, diyorum aç bırakıyorum heralde bebeğimi. Arkadaşımında bebeği 800gram alınca şok oldum:(

Kizlar bebekleriniz kusuyor mu benim oglum emdikten sonra hep kusuyor cokelek gbi az da degil surekli...doktor burnundan cikarmiyosa emdikten sonrayda sikinti olmaz dedi fazla geldgni cikaryodur dedi

Canım milk tea süt artırıcı çay içiyorum uyudugumda göğüslerim sırılsıklam oluyor. Bu çay mı işe yarıyor yoksa uyku mu bilemedim. Gün içinde sütum çok az ama:KK43:
Canım milk tea süt artırıcı çay içiyorum uyudugumda göğüslerim sırılsıklam oluyor. Bu çay mı işe yarıyor yoksa uyku mu bilemedim. Gün içinde sütum çok az ama:KK43:
Canm milk teayi nerden alıyosun benimde az sütüm alayım

Bu lohusa kanaması denen şey ne zaman geçecek :KK43: tam bitti diye sevinirken yine başladı dün ve bu sefer kıpkırmızı kan geliyor. Kırkım çıkmadan adet mi oldum acaba diye şüphelenmeye başladım adet ağrısına gibi karnım ağrıyor. İnternetten baktım parça kalmış olabilir yazıyor moralim bozuldu:KK43: bu arada bugun 39. Günüm atarlı lohusalığımda sizlerde durum nedir kızlar
Al benden de o kadar canım ya..ayni soruyu ben de sordum forumda sabah. Bizim de 28. günümüz ve bi bakıyorum 2 gun gelmiyor bu bakıyorum gelmiş 4 gün devam ediyor. Anlamadım ne zaman tam anlamiyla kesilecek

Kizlar bugün 3.günümüz ama memeyi bi türlü tutmuo pompayla sağınca 10 cc kadar gelio onu enjektörle verip arkasından mama veriyorum göğüslerim taş gibi dikiş acisini falan unutturuyo bazen parmağımi veriyorum ağzına emio acaba göğüs ucu çok yok onun için mi tutmuo kelebek göğüs ucu mu alsam diorum bide medela elektrikli kullanıorum ama çok çekmio sanki göğüs ağrım onun için olabilir mi

Kızlar bana bi yardım yine. Ya bebeğime memeyi tutturamıyorum. Bazen tutuyor bazende savaş veriyoruz bn pes ediyorum sağıp biberonla veriyorum sırf sarılık olmasın diye. Tutturmanın kolay bi yolu yokmu biberona alıştı diye tuttmadığını sanmıyorum çnkü dün ve bugün emzirdim bi kaç kere tesadüfi tuttu bırakmadı emdi yarım saat galan ama bazende böyle hiç tuttmuyor çok üzülüyorum nasıl başarıcam küçük diye mi böyle acaba büyüyünce geçcekmi bu durum bi akıl verin bi kolay yol gösterin nolurr
Canım benim bebek tutmadığı zamanlarda gazı olduğunu anlıyorum heöen sırta alıp sallamaya başlıyorum gazı çıksın diye ve çıkıyor çok şükür sonra rahat emiyor. Bir de burnuna bak tıkalı olmasın ben burun pompası ile kocaman oislik çıkardım içinden.

Kizlar bugün 3.günümüz ama memeyi bi türlü tutmuo pompayla sağınca 10 cc kadar gelio onu enjektörle verip arkasından mama veriyorum göğüslerim taş gibi dikiş acisini falan unutturuyo bazen parmağımi veriyorum ağzına emio acaba göğüs ucu çok yok onun için mi tutmuo kelebek göğüs ucu mu alsam diorum bide medela elektrikli kullanıorum ama çok çekmio sanki göğüs ağrım onun için olabilir mi
Bebeklerin genel sorunu sanırım ben bazen pompa ile ucu büyüyünce ağzına veriyordum şimdi uçsuzu da emiyor canım çok acıyor ama ucunu emerken çıkartıyor.

Back
X