• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Hahahhaa bebeğim ben başladım desteğe valla, çoh ta hoş oldu :oops::rolleyes: ama hala tık yookkkkkk :rolleyes: yani napacaz her gece her gece mi arkadaş :KK33: neyse hergün ılık duş, memişlere masaj, yürüyüş felan bakalım nolcak :KK70:
Denemedigim sey kalmadi koca destegi hurma bol bol üzüm 1 satten fazla yürüyüş nerdeyse hergün çömelme hareketi yapiyorum sicak dus göğüslere msj yok wala gelmiyin gelmjyor bakalim keyfi ne zman yerine gelicek te annesini görmek isticek

Saglik ocagina gidip d vitamini damlasi alan annisler damlayi direk agzinami damlatiosunuz mamaya koysak olurmu bazen azindan atio suyu falan disari cikariorda ve gunde bir defa sabah aksam fark edermi bebegim agladigi icin durup soramadim bisey hemsireye foruma yazarim dedim bilgisi olan annisler yardimm edebilirmisiniz
Bn bazen sütüne koyuyorm bazen direk veriyrm cnm farketmz yani sabah akşam nezamn aklıma gelirse ozamn veriyrm :(

Kızlar kuru baklagilleri yiyormusunuz ?
Hayır:( Neredeyse 3 günde bir tavuk suyu çorbası yapıyorum mercimek yasak olunca. Hiç baklagil yemedim ama bu gaz bence yesekte yemesekte oluyor ben de anlamıyorum yesek basıl olurlar Allah bilir.

Kızlar süper haberlerim var. Bebeğimin yanından geliyoruz. Bugün anne sütünü vermeyi deneyeceklerdi, anne sütünü almış. Kusmamış ve ilk defa kendi kakasını yapmış. Yarına süt istiyorlar . Erken gideceğiz.
Canım bebeğin durumu nasıl şuan niçin hastanede. İnşallah günden güne daha iyi olur annesi sen merak etme hiç.

Kızlar süper haberlerim var. Bebeğimin yanından geliyoruz. Bugün anne sütünü vermeyi deneyeceklerdi, anne sütünü almış. Kusmamış ve ilk defa kendi kakasını yapmış. Yarına süt istiyorlar . Erken gideceğiz.
Maşallah kuzuna canım. İnşallah çok daha iyi olacak, annesinin kollarına gelecek.

Canim pes etmeden emzir o çektikce gelcek.1 gün bekledim sonra geldi sütum tam.agiz sütü nu bile sık sık ver.

Canım bugün pompayla sagabildim çok şükür. Az ama geldi .Bebeğim sarılık olmjs mama veriyoruz ama yine de yükselmiş. Sürekli uyuyor zorla uyandırıyor beslemek için. Ne yapabilirim başka bilgin var mı canim sarılık için?

Benim de bebeğim beslenememekten dolayı küvezde yattı. Kusuyodu mideye sıvı bişey girince. Reflü maması verdiler bi onu kusmadı. Sağıp gönderdiklerimi de kusmuş ayrıca. Sonra direkt emzirdiğimde kusmadı taze anne sütünü. Sizde direkt emzirmeyi teklif edin. Benim oğlum 4günde çıktı şükür küvezden

Canım bugün pompayla sagabildim çok şükür. Az ama geldi .Bebeğim sarılık olmjs mama veriyoruz ama yine de yükselmiş. Sürekli uyuyor zorla uyandırıyor beslemek için. Ne yapabilirim başka bilgin var mı canim sarılık için?
Canım benim bebekte sarılık oldu 13.2 di değer 2 kere doktora götürdüm 3.de doktor kan alıp canını yakmayalım bol bol emzir dedi. Emzirdim ben de hep. Arada güneşe koydum öyle gün ışığında yattı. Geçmiş olsun.

Canım bebeğin durumu nasıl şuan niçin hastanede. İnşallah günden güne daha iyi olur annesi sen merak etme hiç.
Giderek daha iyi oluyor. Sadece bir kere emzirebilmiştim. Hep sağıp biriktiriyorum ama hastaneye doğuma gidip yan osada ağlayan bebek seslerini dinlemek ve taburcu olurken yalnız çıkmak çok zor. Rabbim beterinden saklasın, bu günleri bize unuttursun inşallah.

Benim de bebeğim beslenememekten dolayı küvezde yattı. Kusuyodu mideye sıvı bişey girince. Reflü maması verdiler bi onu kusmadı. Sağıp gönderdiklerimi de kusmuş ayrıca. Sonra direkt emzirdiğimde kusmadı taze anne sütünü. Sizde direkt emzirmeyi teklif edin. Benim oğlum 4günde çıktı şükür küvezden
Canım bir kere emzirdim de bizde asıl sıkıntı kaka yapamamasıydı. Karnı şişti ve ne anne sütü ne biberon ne şırınga hiçbiriyle bir şey kabul etmedi. Serumla beslendi bugüne kadar. Burnundan mideye hortum salmışlardı. Bugün cuma gününden sonra ilk defa anne sütünü kabul etti ve kakasını da müdahale etmeden yaptı. Serum hortumunu da burnundaki hortumu da çıkartmışlar artık. Onların şüphelendiği ilk şey bağırsakların tıkalı olmasıydı. Lavmanla yapmasaydı makattan bi aletle girip tıkanıklığı belirlemeye çalışacaklardı. Ona gerek kalmadı. O gün lavmanla yaptı ama hala kendi yapamıyordu. İkinci şüpheleri bağırsağın son noktasında his kaybıydı. Oraya kadar gelip ilerlemiyordu çünkü. Ama cerrah dün dedi ki belki sadece bir bağırsak tembelliği ve kendi kendine yapabilecek. Bugün yaptı çok şükür. Daha sonuçlanmayan testler var. Kan kültürü bir haftaya çıkıyormuş mesela. Ama her şey dahada iyi olacak inşallah.

Aynı bizimkini anlatmışsın canım.
Bir de doktorumuz 10.günden sonra 2 saate 1 uyandırmayı bırakın dedi. Ben sandım ki 3-4 saat falan uyuyacak. Daha 1 saat geçiyor ki kıpırdanmalar başlıyor. Sonra gözler açılıyor. Saat başı emziriyorum neredeyse. Önceden de uyandırmak için ne taklalar atardık. Bir günü bir gününü tutmuyor. Henüz onlarda alışamadılar galiba.

Bizimkide memeyi geveleyince almaya çalışıyorum ama sıkıştırıyor damağında. Gözlerimden yaş geliyor. Mecbur biraz daha oyalanıyorum.
Alıntı yapmışım ama cevap yazamamisim canım.
Ah benimki hiç uyanmadan durmadı zaten. Hiç uyandırmak gerekmedi maşallah.. Bir tek hastanede mama verince, bırakın 4-5 saat uyur dediler. Uyuyordu. Şimdi mama bile yese 2 saat sonra uyanıyor minnak. Gece perişan oldum. Yine ağlattı beni.. Çok zor uyuyor :/ Memede 5 dakka emip uyuyunca olmuyor işte. Uyandırmaya çalışıyorum uyanmiyor, sonra yatağa koyunca uyanıyor. Aç kapa perişan oldum ya..
Migren tuttu yine bir de, uykusuzluktan herhalde. Napicam bilmem.. Düzene girsin lütfen yaa..!

Bu lohusa kanaması denen şey ne zaman geçecek :KK43: tam bitti diye sevinirken yine başladı dün ve bu sefer kıpkırmızı kan geliyor. Kırkım çıkmadan adet mi oldum acaba diye şüphelenmeye başladım adet ağrısına gibi karnım ağrıyor. İnternetten baktım parça kalmış olabilir yazıyor moralim bozuldu:KK43: bu arada bugun 39. Günüm atarlı lohusalığımda sizlerde durum nedir kızlar
Benim de 24 gün oldu. Hala hafiften devam ediyor. Çok sıkıldım. Temiz temiz gezmek istiyorum artık yaa :/

Kizlar herkesin ortak sorunu gaz sanirim. Kivraniyo yavrum ya :KK43: ekim bebekleri pek bi gazli cikti. Metsil dala verdim ama galiba etki etmiyor.
Metsil gunde kac damla veriyosun canim bende aldim daha baslamadin duzenli kullanmak gerekiyormus insallah ise yarar

Kızlar bebeğimin ayaklarının derileri soyuluyor, bu normal bir şey mi?
Canim bizimkininde ayaklari elleri hep soyuldu. Kilo alımıyla derisini atarmış bebek sıkıntılı birsey değilmiş ben mustelanin ürünlerinden minik minik sürüyorum ama daha teni çok hassas kiyamiyorumda..

Canm cok sevindim cok sukur insaAllah iyilesme sureci hizli olur sende mutlu olda sutun kaliteli ve bol olsun... bu arada statistician41 statistician41 den haberi olan varmi kizlar omercik ne durumda yazdida benmi gormedim acaba

Bugün 2 dr gittik ikiside emzir diyor ben istemiyorum sanki 1 i iri diyr mamayı daha fazla verebilirsin 60 cc doymuyordur dedi ki 2 gecedir uyumuyor emzirme eğitimine yokladı hemşirede tutturamadı ağzına akcak kadar yok sütün dedi canım iyice sıkıldı dinlen beslenmene dikkat et dedi ben fırsat bulup pek bişi yiyemiyordum öğlene doğru bi kahvaltı birde akşam 8 e doğru yemek anca diğer dr kızdı ne demek yok daha 5 gün olmuş dedi bol bol kırmızı et yaş mayayla yapılmış hamurişi ye 3-4 lt su dedi ve sadece sabah öğle akşam mama saat başı emme diyor tutuyorda ben vermiyorum sanki bana mamanın zararlarından bahsediyor zevk için veriyoruz sanki

Canim bizimkininde ayaklari elleri hep soyuldu. Kilo alımıyla derisini atarmış bebek sıkıntılı birsey değilmiş ben mustelanin ürünlerinden minik minik sürüyorum ama daha teni çok hassas kiyamiyorumda..
Her banyo sonrası zeytinyağı sürüyoruz biz de normalde, ayaklarını ellerini yine zeytinyağıyla ovdum. Bebe yağı bile kullanmaya kıyamadım, ne de olsa o da kimyasal diye.

Canım benim :KK68: Çook sevindim :KK74: İnşallah çok daha iyi olur, bir an önce yanınızda olur. Gözünüzaydın canım :nazar::KK200:

Bugün 2 dr gittik ikiside emzir diyor ben istemiyorum sanki 1 i iri diyr mamayı daha fazla verebilirsin 60 cc doymuyordur dedi ki 2 gecedir uyumuyor emzirme eğitimine yokladı hemşirede tutturamadı ağzına akcak kadar yok sütün dedi canım iyice sıkıldı dinlen beslenmene dikkat et dedi ben fırsat bulup pek bişi yiyemiyordum öğlene doğru bi kahvaltı birde akşam 8 e doğru yemek anca diğer dr kızdı ne demek yok daha 5 gün olmuş dedi bol bol kırmızı et yaş mayayla yapılmış hamurişi ye 3-4 lt su dedi ve sadece sabah öğle akşam mama saat başı emme diyor tutuyorda ben vermiyorum sanki bana mamanın zararlarından bahsediyor zevk için veriyoruz sanki
Canım, sıkma canını, daha kötü olur yoksa. Sen iyi ol, iyi hisset, sütün de artar. Sagmayi denedin mi? Hem sütün çoğalır sagdikca, hem de.pompalar ucunu çıkarıyor memenin. Bir de dediği gibi bol sıvı tüket, süt arttırıcı caylardan içebilirsin ve hosaf iç canım. Artık komposta mı oluyor hosaf mı.. Kayısıli kuru üzümlü falan.. Sütün artacaktır canım. İyi beslenmek lazım. Sen kendine iyi besle, bebeğin de beslenecektir. Önce anne :KK68: Sakın moralini bozmuyorsun.

Back
X