• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Canım yatar vaziyette bebegin bir burnuna serum fizyolojik sık ama cok degil sıktıktan sonra bebegi dik pozizyona getir hemen hatta basını biraz öne dogru eğdir burnundakiler akacaktir
Mm anladım cnm
Birde hortumlu birşey aldım taktık cektik
Pislik dolu tıkandı sanırım
Yarın yine yapıcaz

Kızlar bugün kontrolümüz vardı çok şükür kilo alımına geçmiş ama doğum kilosuna henüz ulaşamadık. Mama daha çok bir dedi. Daha önce kaşıkla ver biberon kullanma demişti ama artık 60 cc falan içiyor biberon ver dedi. Siz nasıl yapıyorsunuz memeyi almakta zorlanmasın bir de. Off ne zaman tek başına sütümle doyacak yaa
Emzirme arkasından mama veriyorum tabiki her emzirmeden sonra mama değil. Gece 1:00'de verdim atıyorum sabah emziriyorum 6:00-7:00 gibi uyanıyor emzirip yatırıyorum bazen uyuyor uyumazsa mama veriyorum sakinlesin diye. Bazı sabahlar çok cadı oluyor. Sonra öğlen kalkıyor zaten 12:00-13:00 gibi emziriyorum bir daha verirsem gene mama vermezsem akşamüstü veriyorum öyle yani bebeğimin mızmızlığına göre ayarlıyorum birazda çünkü altı temizse, üşümüyorsa biliyorum ki aç ondan ağlıyor veriyorum yüzünde güller açıyor karnı da doyunca uyuyor.

Kızlar bu gaz için ne yapabiliriz yaa :KK43: Cok üzülüyorum :KK43: Yavrum bir huzurla uyuyamiyor. Yine gündüz idare ediyor ama nedense özellikle hava karardiktan sonra bir başlıyor, uykular bölük pörçük. Şimdi hala sancılı. Ağlıyor, kıvranıp duruyor. Gazı olmasa emip uyuyor yavruşum. Ben mi bir şey iciyiimm, ona mı bir şey veriyiimm? Aguline diye doğal bir ilaç verdi doktor. İçinde anason, kimyon, rezene vs varmış, ama çok etkili değil yaa :KK43: Annemlerin zamanında başka ilaçlar varmış. Hindistan cevizi tohumu gibi bir şey varmış, onu rendeler verirlermis falan.. Napiyim yaa :KK43: Siz napiyorsunuz?
Acı elma yağı dene canım birde doktor bize prebiotik verdi. Ama geçen bir yerde okudum 10 dakika emzirme gazını çıkar sonra emzirmeye devam et. 20 dakikada anne sütü bağırsaklara iniyor midede gaz çıkartma daha kolay bağırsaklarda daha zor çıkıyor gaz kivraniyorlar

Kızlar hamileyken kullandığınız vitaminlere devam ediyor musunuz? Decavit ya da balık hapı gibi. Ben demir vitamini hamileyken kullanmadım ama doğumdan sonra baslattı doktorum.

Ben imom ve osteozinc kullanıyordum dr.um emzirdigin sürece sütün kaliteli olmasını istiyorsan içmeye devam et dedi. Kan hapınıda 40 gün devam dedi sonra tekrar kan tahlili yapılacak ona göre konuşuruz dedi.

Emzirme arkasından mama veriyorum tabiki her emzirmeden sonra mama değil. Gece 1:00'de verdim atıyorum sabah emziriyorum 6:00-7:00 gibi uyanıyor emzirip yatırıyorum bazen uyuyor uyumazsa mama veriyorum sakinlesin diye. Bazı sabahlar çok cadı oluyor. Sonra öğlen kalkıyor zaten 12:00-13:00 gibi emziriyorum bir daha verirsem gene mama vermezsem akşamüstü veriyorum öyle yani bebeğimin mızmızlığına göre ayarlıyorum birazda çünkü altı temizse, üşümüyorsa biliyorum ki aç ondan ağlıyor veriyorum yüzünde güller açıyor karnı da doyunca uyuyor.
Ben de öyle canım emzirmeden sonra baktım aranıyor zaten susmuyo ağlıyor mecbur mama hazırlıyorum azcık yiyor uyuyor. ama mama verdiğimden beri daha huzurlu kızım. Sen süt sağıyor musun canım ben emzirme sonrası bazen sağıyorum 20 cc bişey çıkıyor ya ondan doymuyor sanırım bebeğim inşallah tek sütümüzün yeteceği dönemlerde gelir.
Mamayı nasıl hazırlıyorsunuz? Kettleda kaynatıp biberona suyu koyuyorum cezveye soğuk su koyup ılıtıyorum benmari gibi ama zahmetli oluyor. Sonra bitiremiyor doğuyor tekrar vermek istesem ısıtmak lazım. Bir de kaç saat bekletebiliriz mamayı süt gibi 3 saat kadar mı?

Ben imom ve osteozinc kullanıyordum dr.um emzirdigin sürece sütün kaliteli olmasını istiyorsan içmeye devam et dedi. Kan hapınıda 40 gün devam dedi sonra tekrar kan tahlili yapılacak ona göre konuşuruz dedi.

dely dely gazdan bizde çok çekiyoruz yavrum doğru düzgün ememiyor bile o gaz gelince ben bugün sab simlex aldım. Arkadaşım biogaia, burse harveys hepsini denedim en iyisi sab simplex al bana teşekkür edeceksin dedi. Benim çocuğum gülebiliyormuş onu anladım bu ilaçla dedi o da çok çekiyormuş. Her gaz ilacını da deneyemiylr insan gönül rahatlığıyla gaz ilaçları çok pahalı 30 lira ve üstü hep. Bugün dayanamadım haline aldım artık. Zinco kullandık hiç işe yaramadı. Aktardan acı elma yapı aldım su ile karıştırıp kullandım yakmasın diye yinede yaktı ayağının altını. Annem bir iki gündür aktardan rezene aldık su da kaynatıp ondan veriyor rahatlatsın uyusun diye. Herşeyi deniyorum o iyi olsun diye. İnşallah faydasını görürüm bu ilacın artık.

Kızlar bu gaz için ne yapabiliriz yaa :KK43: Cok üzülüyorum :KK43: Yavrum bir huzurla uyuyamiyor. Yine gündüz idare ediyor ama nedense özellikle hava karardiktan sonra bir başlıyor, uykular bölük pörçük. Şimdi hala sancılı. Ağlıyor, kıvranıp duruyor. Gazı olmasa emip uyuyor yavruşum. Ben mi bir şey iciyiimm, ona mı bir şey veriyiimm? Aguline diye doğal bir ilaç verdi doktor. İçinde anason, kimyon, rezene vs varmış, ama çok etkili değil yaa :KK43: Annemlerin zamanında başka ilaçlar varmış. Hindistan cevizi tohumu gibi bir şey varmış, onu rendeler verirlermis falan.. Napiyim yaa :KK43: Siz napiyorsunuz?

Canım geçmiş olsun çok zor. Benim oğlumda cok gazlı ilkinde bu kadar olmamıştı. Aguline yi ilk oğlumda dr.u verdi ama hiç işe yaramadı sonrasında zaten çok sürmedi gaz olayimiz gerek kalmadi.
Bunda ise farklı bir çocuk dr.umuz var Sab Simplex verdi. Günde 3 defa 8 er damla dedi ama günde 2 kez veriyorum. Onun dışında günde 3 kez rezene çayı içiyorum birkaç çay kaşığı ile de oğluma veriyorum. Birde annem bol bol masaj yapıyor onunla baya bi rahatlıyor.
Muskatı annemde demişti ama denemek kısmet olmadı

benimki dalga geçiyor bence yaa.. nişan üzerinden bile 3 gün geçti nerdeyse.. nişanın geldiği gunden sonra iki gün kipirdamadi doğru düzgün, dun gece resmen coştu.. bi saat izledik karnim sekilden şekile girdi gelcek herhaldr dedim ama agrim sizim yok.. acilma olmuş olsa bari.. yarin dr kontrolü, açıkçası merak icindeyim.
Canım mutlaka haberdar et umarım istedigin sonuclarla cikarsn :* o manyak hareketlenmeler bende de var bu arada :D ayaklar dizler popoooo abowwwww

@Batuhanannesi , @aysglufk , zobiska zobiska , @brntrkz sizlere cevap yazamadım kızlar kusura bakmayın.baya sorunlar yaşadık. peygamber sünnetli doğdu oğlum. bilinenin aksine çok zor bi durum. 1 yaşına gelince ameliyat olucak kuzum :KK43: bu enfeksiyona enfeksiyon da uzayan sarılığa sebep oluyor.kilo bile vermişiz. gün aşırı hastanedeyiz. kan alınıyor , salı sonda takılacak. sonda işlemi her ay olacak. @Batuhanannesi ek mamaya geçirdi doktorlar :KK43: toparlanırız inşallah.
Oyy kuzum ben kıyamam ona ya minnacık bir bebek... :( annesi lütfen sen pozitif ol oğluna güzel enerji yolla ki bir an önce iyileşsn :( çok çok geçmiş olsun kuzum ...

Güzel annelerrr yine bir sorum var :)
Dertler bitmiyor kimsede ama allah böyle dert versin gazdı kakaydı çişdi dahası olması işallah.. Benim sorunum günde üç kere kıyafet değiştiriyoruz çünkü çişi gep sırtına çıkıyo :KK43: daha 3,5 kilo 1 nunara kullanıyoruz ama 2-3 saatte bir bez değiştirmeme eağmen gep sırtına çıkmış oluyo:KK43: belini çok sıkamıyorum ozaman bacakları da sıkılıyo kızarıyo acaba 2 yemi geçsek 3-6 kilı diyo ordada. 1 numaranın 94 lüsü bitiyo zaten.. Napsam bilemedimm
Benim kızım da 3.5kg doğdu prima 1 numara kullanıyorum 2.pakete geçtik belini çokm gevşek bırakmıyorum çok sıkı da yapmıyorum hiç belimize geçmedi 2 numara büyük geliyor

Ben de öyle canım emzirmeden sonra baktım aranıyor zaten susmuyo ağlıyor mecbur mama hazırlıyorum azcık yiyor uyuyor. ama mama verdiğimden beri daha huzurlu kızım. Sen süt sağıyor musun canım ben emzirme sonrası bazen sağıyorum 20 cc bişey çıkıyor ya ondan doymuyor sanırım bebeğim inşallah tek sütümüzün yeteceği dönemlerde gelir.
Mamayı nasıl hazırlıyorsunuz? Kettleda kaynatıp biberona suyu koyuyorum cezveye soğuk su koyup ılıtıyorum benmari gibi ama zahmetli oluyor. Sonra bitiremiyor doğuyor tekrar vermek istesem ısıtmak lazım. Bir de kaç saat bekletebiliriz mamayı süt gibi 3 saat kadar mı?
Canım ben çaydanlıkta kaynatıyorum sabahtan. Sonra kaynayan suyu termosa koyuyorum gün içinde termostan dolduruyorum. Verdiğin suyun tamamı kaynamış su olmalı, benmari usulü yapıyorsan bile ılık suyuda daha önceden kaynatılıp ılıtılmış su olmasına özen göster. Mamanın yiyemediğini dök bir daha verme. Mama tek seferlik hazırlanıyor. Ben hiç süt sağmıyorum gün içinde emzirebildiğim kadar emziriyorum. Zaten sütüm azalınca ela ağlıyor memeyle kavga ediyor anlıyorum ki süt bitti göğüs değiştiriyorum. Eğer ki diğerindede bitti ve ela doymadı o zaman mama. Çünkü ben 1.5-2 saat emziriyorum. E sonunda bitiyor sütler. Mama vermekten de hiç gocunmuyorum zayıf hastalıklı gibi olmasın kızım.

Ben daha öncede dediğim gibi aktardan aldığım tane kimyonu içiyorum 2 fincan günde. 10 günlük olduk henüz gaz problemimiz yok. Sadece anne sütü veriom bu arada

Canım mutlaka haberdar et umarım istedigin sonuclarla cikarsn :* o manyak hareketlenmeler bende de var bu arada :KK70: ayaklar dizler popoooo abowwwww

Videoya bile cektik.. karnimin sekli cok degisti yamuk resmen.. yumru gibi bisey var sag tarafimda, ins.kafasi yukari cikmamistir o_O:KK57: hayirlisi hakkimizda canim yarina belli olur artik benim de biseyler cunku dr acilma sanci olmazsa yatisi verir ptesi sali suni sanci denerim dedi..:KK43:

Canım rezene içmeyi denedin mi. Ben günde iki fincan iciyorum ve ise yaradığını düşünüyorum

cnm hindistan cevizi gibi dedigin sey muskat. hala satiliyormus aktarlarda. bebege bisey vermektense den kullandan daha iyi olur. bide gozlemledinmi sen ne tarz yrdiginde beebk daha sancili oluyo?
Ay ondan aliyim mi? Annemler işe yarardi sizde diyor.
Canım valla hiç öyle gazlı şeyler yemiyorum aslında ya. Hep gazlı bu çocuk :( Ama ben geceleri çok terliyorum. Annem de terleyip usuyorsundur, farketmiyorsundur diyor. Usuyunce gaz yaparmış süte. Ama elimde değil yani, askılı ile bile yatsam su gibi oluyorum, napiyim yaa :/

dely dely cnm bizde cok cekiyoruz nurse harveys kullaniyoruz ama yok ii gelmiyor surekli agliyor kizim. Uyanik oldugu heran agliyor. Birde 3 gundur kaka sikintimiz cikti ortaya uykusunda bile ikiniyo yavrum ama cikan yok. Napacagimi sasirdim elma yagi suruyorum ayaginin altina corek otu yagini karnina suruyorum. Bugun dr a gittik sirf bu yuzden cok gazli bebek dedi dr. Yedigine dikkat et dedi. Halbuki o kadar cok dikkaat ediyorum ki ama yine cok gazimiz oluyor. Uykusundan aglayarak uyaniyor surekli ayakta kucaktayiz aglamasin diye. Kakada cikmadigindan yavrumun emdigi agzindan geliyo surekli azonce hortumdan cikar gibi kustu. :(( :KK61:

Back
X