• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Kızlar oğlumu hastaneye yatırdık öksürüyor ve burnu akiyordu cumartesi geldik biraz hava filan verildi iyi gibiydi dün tekrar kötü oldu emmemeye başladı sabah getirdik hemen zaten 1 aylık olduğu için kontrolümüz vardı. Dr.u hemen yatış verdi bu gece hastanede yatacak. Bronşit olmuş. Bir yandan serum bir yandan oksijen veriyorlar sürekli. Arada da hava veriyorlar birde antibiyotiğe başladık. Dua edin ne olur. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın :KK43:
Ah kiyamam cokk geçmiş olsun. İnş Bian önce sağlıklı evine beşiği ne kavuşur

Kızlar oğlumu hastaneye yatırdık öksürüyor ve burnu akiyordu cumartesi geldik biraz hava filan verildi iyi gibiydi dün tekrar kötü oldu emmemeye başladı sabah getirdik hemen zaten 1 aylık olduğu için kontrolümüz vardı. Dr.u hemen yatış verdi bu gece hastanede yatacak. Bronşit olmuş. Bir yandan serum bir yandan oksijen veriyorlar sürekli. Arada da hava veriyorlar birde antibiyotiğe başladık. Dua edin ne olur. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın :KK43:
kıyamam ya minicik daha çok geçmiş olsun

Ah kıyamam. Çok geçmiş olsun canım. İnşallah bir an evel toparlar, evinize kavuşur minik. Allah şifa versin inşallah.

Canım çok geçmiş olsun, Allah şifasını versin miniğinin :(

Cnm ya gecmiş olsun bizde aynı şilayetler doktora gidicez 15:30 da rabdevumuz bizde birde enfeksiyn var bakalm bize be dicek evde hasta ettik yavruları :KK43:

Kızlar bilgiçlik taslamıyorum aman yanlış anlaşılmasın. Sadece bir öneri olabilir size diye yazıyorum. Ben sütüm artsın diye kuru dutu haşlayıp suyunu içiyorum. Yalnız birşey farkettim. İçmeye başladığımdan beri baya baya gaz çıkarıyorum. Öyle ki devamlı wcye gidip geliyorum. Bebeğimin de çok şükür şimdilik hiç gaz problemi olmadı. Uyurken emerken pırt pırt yapıp duruyor. Anneme dedim dut mu bize gaz yapıyor, yoksa olan gazımı çıkarıyor. Biliyordum bağırsaklarda etkisini ama bu kadar beklemiyordum. Anneme de içirdim dün gece dut suyundan. Annem de maşallah hiç durmadı :) Sanırsam keramet kuru dutta.

Ben de 4-5 gundur iciyorum suyunu. Kaynattigin dutlari ne yapiyorsun peki? Yiyor musun atiyor musun?

Ben de 4-5 gundur iciyorum suyunu. Kaynattigin dutlari ne yapiyorsun peki? Yiyor musun atiyor musun?
Sütünde ya da gaz durumunuzda değişiklik oldu mu canım?
Canım hafif soğuyunca taze dut gibi oluyor. Çok severek olmasa da yiyorum. Kapaklı bi tabağa koyuyorum, mutfağa girip çıktığımda 1-2 atıyorum ağzıma. Üzerinede koca 1 bardak su içiyorum. Alışkanlık gibi oldu. Mutfağa git, dut ye, üzerine su iç. Standart işlerimden biri :)

İlk yaptığımda yememiştim ama.

Son düzenleme:
Kızlar bebişler ne kadar sıklıkla kaka yapmalı??40mız çıktı önceden her gün yapardı şimdi 3 güne 1 normal mi acaba?çiş yapıyor bol bol
Bizimkide 2 güne bir yapmaya başladı normalmiş ama gazı çok olduğu için beni rahatsız ediyor bu durum.

Sütünde ya da gaz durumunuzda değişiklik oldu mu canım?
Canım hafif soğuyunca taze dut gibi oluyor. Çok severek de olmasa yiyorum. Kapaklı bi tabağa koyuyorum, mutfağa girip çıktığımda 1-2 atıyorum ağzıma. Üzerinede koca 1 bardak su içiyorum. Alışkanlık gibi oldu. Mutfağa git, dut ye, üzerine su iç. Standart işlerimden biri :)

"Ye ye süt yapar" lafindan tiksindim resmen:) dut suyunu içiyorum, arada kaşikliyorum, su içmem lazim, hurma ve kayisi yiyim bi kaç tane, ay dur rezene iceyim.. kafayi yemek uzereyim:) Sütüm cok şükür yetiyor sanirim. Yani her açtiğimda kaka temizliyorum. Hatta bi posta da elime attiriyor:) Ama gaz sorunu hala var. Pirtliyor, kaka da yapiyor ama ozellikle aksam 8-9 gibi gaz basliyor, kivraniyor hep. Sabirla 3 ayin bitmesini bekliyorum:)

Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin miniğe.

Cnm gecmis olsun ins hemen iyilesir bebegin gercekten bebek buyutnek zor bnde korkuyorun hasta olacak diye salgin var
Sorma bizim dün mevlüdümüz vardı 50 kişinin elinden eline dolaştı kızım salavat getirdiler kucaklarına aldıkça korktum birinden bulaşır diye ama çokta duygulandım başladım ağlamaya kızım gözlerini bile açmadı herkes okurken ya :)

"Ye ye süt yapar" lafindan tiksindim resmen:) dut suyunu içiyorum, arada kaşikliyorum, su içmem lazim, hurma ve kayisi yiyim bi kaç tane, ay dur rezene iceyim.. kafayi yemek uzereyim:) Sütüm cok şükür yetiyor sanirim. Yani her açtiğimda kaka temizliyorum. Hatta bi posta da elime attiriyor:) Ama gaz sorunu hala var. Pirtliyor, kaka da yapiyor ama ozellikle aksam 8-9 gibi gaz basliyor, kivraniyor hep. Sabirla 3 ayin bitmesini bekliyorum:)
Biz ye ye süt yapar kısmını aştık. İç iç süt yapar moduna geldik. Evde her çeşit hoşaf ve çay var. Annem resmen deneme tahtası yapıyor beni. Bir de boza çıktı şimdi. İki günde bir boza içecekmişim :) Çok şükür sütüm yetiyor, bazen buzluğa bile atıyorum sağıp. Yani daha fazla olsa ne olacak bilmiyorum.
Bizimkinin de kakası baya düzenli. Her bezde var ve her açmada da bir posta fırlatıyor. Dut gaza da iyi geldi bizde. İnşallah düzene girer bebişler. Hiç sancıları olmadan rahat rahat pırtlatırlar.

Biz ye ye süt yapar kısmını aştık. İç iç süt yapar moduna geldik. Evde her çeşit hoşaf ve çay var. Annem resmen deneme tahtası yapıyor beni. Bir de boza çıktı şimdi. İki günde bir boza içecekmişim :) Çok şükür sütüm yetiyor, bazen buzluğa bile atıyorum sağıp. Yani daha fazla olsa ne olacak bilmiyorum.
Bizimkinin de kakası baya düzenli. Her bezde var ve her açmada da bir posta fırlatıyor. Dut gaza da iyi geldi bizde. İnşallah düzene girer bebişler. Hiç sancıları olmadan rahat rahat pırtlatırlar.
Dut suyunun tadı nasıl canım içilebilicek gibi mi

Komşu gelmiş verme biberon bırak ağlasın meme ver diyor emmiyor diyince sonra anlatıyor 2 çocuğuda emmemiş üstelik torunu da öyle mamayla büyümüş maden oluyo du kendin yapsaydın ya ben sanki mamayla büyüyor yavrum diye üzülmüyorum çocuk çoğu zaman aç ağlamaları hep açlıktan meme denicez diye aç kalıyor çocuk 2 gündür bir iki defa tuttu memeyi baya 40 dk emdi ama pek gelmiyor galiba o kadar emdikten sonra hala aç çocuk
Canım sakın aç bırakma önemli zamanlarımız bir şekilde doymaları lazım bebeklerimizin mama yla beslenen de ölmüyor yani tövbe yarabbim kulak asma sen kimseye. Her mamadan önce mutlaka emzirmeyi dene hem göğüslerine uyarı olur üstüne mama ver. Ben çok kıskandım mamayı sütüm çok olmasa da var emiyor da ama doymuyordu çocuk dr mutlaka mama teklif et o karar versin yiyip yemiyeceğine dedi. 2900 doğduk zaten 2600 lere düştü yavrum emerken uyuyor du hep mamayla takviye yapınca toparlamaya başladı 20 günde doğum kilosunu yakalayabildik 2970 olmuş bugün emzirme + mama takviyesiyle oldu bu. Ben de üzülüyorum keşke tek başına sütümüz yetse ama kilo almadığını görmek daha üzücü mama vermemekten. İnşallah kilosu toparlanınca daha da güçlenecek çeneleri daha güzel emecekler

Son düzenleme:
Canım çok sevindim. İnşallah tekrarlamaz. Hemen gittim manava aldım geldim ayva. İnşallah bana da iyi gelir.
Bana çok ii geldi inş sanada yarar cnm. Benim bi sorunum daha var bitmio sorunlar o ayrı da. Çok stüm akıyo yok mu bi çaresi ya arttrmak için şuan bişey yapmıyorum ama emzirirken bi tarafı diğer taraf sırılsıklam oluyo yada kızım bazen sütten boğulcak gibi oluyo ağzına ilk aldığında çok çok da sütüm yok aslnda ilk zamnlarda ki gibi ne yapcağımı şaşırdım hergün 3-5 göğüs pedi değiştiriom üstüm başım sırılsıklam oluyoo_O annemin değişiyle gevşek memelimiyim acaba

Back
X