• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Merhaba anneler 1 hafta 10 gün kadar önce yazmıştım daha doğrusu isyan etmiştim benim kızın gazından kolikliğinden çok şükür artık daha rahatız ve uyguladıklarımı yazmak istedim sizin miniklerinizde rahatlar inşallah. Sabah öğle akşam 5 er damla sab simplex gaz ilacı verdim emzirmeden önce. Emzirdikten sonra verdiğimde kustu. Günde 2 defa 2 çay kaşığı kimyon suyu verdim. Kimyon suyunu da emzirmeden önce verdim. Kimyon suyunu da yarım çay fincanı su, yarım çay kaşığı toz ya da tane kimyon ve çeyrek küp şekeri kaynatıp süzdüm soğuttum öyle yaptım. Ve son olarak 2 günde bir acı elma yağı sürdüm göbeğine ayak altlarına. Yalnız acı elma yağını susam yağıyla seyrelttim yakıcı bir yağ. İnşallah bir faydam dokunur sizlere kızlar

ben ağlamasına dayanamıyorum en son telefonumda bi program var orda kolik bebekler için dinletilecek sesler var ordan dinlettim ve sustu. bizim kv de tepki gösteriyo teli çocuğun yanına koyma falan diyo kadın her türlü yeni şeye karşı çıkıyo bi de onla uğraşıyom. faydası oluyo ama yavaş yavaş nem kapmaya başladım sırf oğlum için katlanıyprum

Alsın da sustursun o zaman torununu laf edeceğine :KK11:

Canim 2-3 saatte bi bez degistiriyorum bizim de çok ağır olmuyor ama kakalı hep,az da olsa kaka yapıyor çişli bez sayımız günde 5 6 adet gibi. Canım hepimizde aynı korku var hiç merak etme ben de kilosunu merakla bekliyorum 15 gunlukken doğum kilosuna anca ulaşmıştı. Şimdi eğer yine az kilo aldiysa diye benim de aklim çıkıyor. Yakin arkadasimin bebegi 1 aylik kontrolde tam 2 kilo almış masallah. 15 gunlukkende 800gram almisti doğum kilosunun üstüne. Kiyaslamak istemiyorum ama bizimkine bakinca uzuluyorum iste

2-3 günde bir dolu dolu 1 bez kaka yapıyoruz bazen 2. beze de az bişi çıkıyor ama onun haricinde günde en az 4 dolu bez çişi var sık sık değiştiriyordum önceden ama şu an anne sütüne ağırlık vermeye çalıştığım için dolmasına göre değiştiriyorum ki doyup duymadığını hesaplayabileyim..

Benim 15 günlükken doğum kilosundan 400 gram eksikti mamaya başladık haftasına doğum kilosunun üzerine çıktı bir sonraki hafta da 200 gram aldı şu an anne sütü ağırlıklı bakalım perşembe günü görücez kilo alımı nasıl diye.. Eskisi kadar çok mama vermiyorum zaten versem de çok geldiğinden hemen kusuyor büyük bir kısmını mamanın...

Herkes bana takma kafana kilosunu ufak bebek daha çabuk toparlar diyorlar bilmiyorum bakıcaz bakalım bu hafta inşallah dedikleri gibi çıkar

Bahsettiğinin yazılı olduğu kitabı bende okudum ama sorunsuz bebek için gaz sancısı çekmeye başladı mı istediğini yap olmuyor birde bizimki gündüz 10 dk uzun uyumuyor uyusun diye herseyi yapıyorum ama maalesef değişir diye umutla bekliyorum

Uyumayan bebek cidden cok yorucu. insallah kisa bi geçiş donemidir de bu, hemencik atlatirsiniz canim. Biz de cok zorladigi anlar oluyor. Yuzunu ortup ayakta salliyoruz. Bazen o bile ise yaramiyordu.

Cnm acaba daha küçük olduğumuzdan mı bilmiyorum ama büyük bi uyku problemimiz var dalmakta çok zorlanıyo hep kucakta uyumak istio emerjen uyusa da gaz çıkarırken yine uyanıyo belki 15 -20 kez arka arkaya kucağımda uyutup yerine yatryrm her defasında yeniden uyanıyo yatağında kucağıma almazsam ağlamaya bi başlıyo kucaklamadan susmuyo kollarım kopuyo cidden ne yapcağımı şaşırıyorum

Benim minnoş 36 gunluk oldu. Bi kac gun oncesine kadar ayni problem bizde de vardi. Ne yaparsak yapalim bi turlu derin uykuya dalamiyordu. Kucakta, ayakta sallarken hep tilki uykusu, gozler acik kapali. Yerine yatirinca 2dk sonra basliyordu. Bi kac gece yalnizken karsilikli aglaya aglaya kucagimda zipladik butun aksam. Kabus gibiydi:)

2 gundur kimyon suyunu deniyorum. Onun etkisi mi bilmiyorum cok rahatladi ve daha duzenli uyuyor. Umarim tesaduf degildir:)

bizimki de aynı uyumamasına razıyım yetrki ağşlamasın. bizin de gecedn beri 10dk uyuyup uyanıyodu saat 10buçukta banyo yaptırsık zorla uyudu şimdi yine uyabık ama ağlamıyo kakasını yaptı çünkü.
Bizde uykusuzluga razıyız yeter ki ağlamasın diye uğraşıyoruz içini çeke çeke ağlıyor insan üzülüyor gece komşular kesin bize saydiriyordur...

Canim 12 gunluguz daha dogdugunda cok az sarilik oldu ama gecti hemen napim birakim mi uyumasi icin yoksa daha cok erken mi
Bence erken canım kilo alımı ilk aylar önemli.. Yine de doktora danis derim bize bir aya kadar iki saati geçmesin demişlerdi..

Bizimkide öylee mamayı bitiriyor gözler cinn uyumuyor saati gelmeden tekrar mamada veremiyoruz dünden önce 10 dan akşam 11 e kadar uyanıktı arada 10 dk içi geçiyor o kadar
Burada sizlerin yazdıklarını okuyunca yalnız değilmişim diyorum biraz olsun içim rahatlıyor.. Bizim de içi geçiyor tamam uyudu diyorum hop yeniden başa sarıyoruz.. Inşallah kısa sürede düzene girer uykulari..

Kızlar benim aklıma bişey takıldı. Şimdi sezeryan olan arkadaşlara soruyorum. Biz nasıl ağda yapıcaz ? Sanki alt taraflar neyse de yukarı dikişe yakın yerlerde sıkıntı olur gibime geliyor. Ay çekince açılmasın dikişler. Jilet kullanmak istemiyorum. Bu sezeryan hep sorun :KK12:
bende aynı seyi düşünüyorum napcazzzz biri akıl versin.

ipekbocee ipekbocee canın senin bahsettiğin beslenme sondasını denedim ama yemedi bizimki anladı hemen olayı memeyi çıkartıp sadece hortumu emmeye çalışıyor

ben ağlamasına dayanamıyorum en son telefonumda bi program var orda kolik bebekler için dinletilecek sesler var ordan dinlettim ve sustu. bizim kv de tepki gösteriyo teli çocuğun yanına koyma falan diyo kadın her türlü yeni şeye karşı çıkıyo bi de onla uğraşıyom. faydası oluyo ama yavaş yavaş nem kapmaya başladım sırf oğlum için katlanıyprum
Bence fazla yakın olmamak en iyi çözüm:) keşke başarabilsek:))

Burada sizlerin yazdıklarını okuyunca yalnız değilmişim diyorum biraz olsun içim rahatlıyor.. Bizim de içi geçiyor tamam uyudu diyorum hop yeniden başa sarıyoruz.. Inşallah kısa sürede düzene girer uykulari..
İnşş umuyorum 40 ından sonra değişir diyorlar onu bekliyorum:) uyumasa tamamda ağlıyor işte o kötü ne yapcağımızı bilemiyoruz

Arkadaşlar sağlık ocağına verdiğimiz topuk kanı ile ilgili allah korusun olumsuz bişey olduğunda kaçıncı günler arası bize geri dönüş yapıyorlar bilgisi olan varmı?
22 günlük olduk ne zaman sağlık ocağından hemşire arasa yüreyim ağzıma geliyor.

bebekleri kusan anneler kusmamaları için bir formül buldunuz mu? benimki kusuyor sonra yeniden emmek istiyor
emdikten sonra dik tutuyorum oda işe yaramıyor..

Back
X