• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Aynen yasadığım acıyı tarif ettin canım. Beni gecici rahatlatıyor o da. Çözüm bulamadım. Neden acıyor acaba?
Bi bilsem canım.. İlk başta emmeye başlayınca acıyodu sonra geçiyodu ama artık gittikçe çoğalıyo dayanılmayacak bir hal aldı. Aldım kremi sürdüm geçsin ya emzirmek kabuse dönüşecek yoksa.

Tırnaklarımi zi kestik eldivenleri çıkardık ama ellerini gözlerine çok götürüyor korkuyorum siz çıkardın mi eldivenleri bi şey olur mu 44 günlük olduk artik

2 gün önce 20 günümüz bitti teyzeleri =) buda bizden gelsin ( içine giydirdiğim kırmızı noktalı donumuzda gözüküyor ama napalım artık idare ediverin aman oğlum duymasın :KK48::KK48:)

Eklentiler

• IMG_20151111_173349.webp
    IMG_20151111_173349.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 151
Arkadaşlar merhaba. İki konuda görüşlerinize ihtiyacım var.

İlki bebekleriniz kusunca beyaz mı açık sarı mı kusuyorlar? Bizim bağırsak sıkıntımız olduğu için doktor safralı kusarsa getir dedi ama bazen açık sarı bazen beyaz kusuyor. Bunlar normal midir, emin olamıyorum.

İkincisi de denk mi geldi bilmiyorum ama multitabsı kullanmaya başladığımızdan beri gaz sıkıntımız başladı. Burda benzer bi problem okumuştum sanki. Multitabs veya diğer d vitaminlerine başladıktan sonra gaz sıkıntısı ve kaka azalması problemi yaşayan var mı ?
Beyaz renkte kusmaları hep. Doktorun safralıdan kastı sarı renk mi acaba bi sor istersen canım.
Multitabsden mi bilmiyorum ama o günler gaz başlamıştı fakat doktorlar gazın 10-15. günden sonra başladığını söylüyorlar. Vitamine de o günler de başlandığı için denk mi geliyor acaba? Şu an hala kullanıyoruz gazı da normal düzeyde.

Canim dra gitmene gerek yok sut koruyor bazen ne guzel bi muddet daha adet gormeyeceksin bende sut korusun bi muddet adet olmak istemiyorum.ama sen bebis istemiyorsan korun
Benim ilk bebegim tadini cikarmak istiyorum once ilk bebegimin daha ilerde insallah suanlik korunmaktayim demekki sütte koruyor

MINIKKUS1 MINIKKUS1 Batuhanannesi Batuhanannesi ysdeniz ysdeniz Ruya Ruya Kızlar merhaba, bugün 1 aylık kontrolümüz vardı kilo aldı mı almadı mı diye kuşkularım vardı 4250 doğdu bebeğim şimdi 4730 çıktı. Bana çok az geldi çünkü ilk 1 ayda bebeği 2 kilo alan arkadaşlarım var. Ama doktorumuz normal sınırlar içinde fakat alt sınıra yakın takibini iyi yapalım 15 gün sonra sağlık ocağında tekrar tartalım dedi. Üzüldüm, çünkü mama vermiyorum sütüm fazla doyuyor diye düşünüyorum ama demekki besleyiciligi az:( bizim şöyle bir sorunumuz var sütüm çok tazikli geliyor hızlı hızlı emerken genzine sicriyor ağlıyor kendini geriye atıyor. Doktorumuz şunu önerdi. Sütün ilk kısmını sağ sonra emzir dedi. Sagdigini da emzirdikten sonra agzina enjektorle ver dedi. Böylece besleyici kismi da almış olur dedi. Annem benim bebeğin beslenmesini şuna benzetiyor. Seninki suyla karnını şişirip yemek yemiyor diyor. Gerçekten öyle. İlk gelen süt su gibi. Bizimki onu emecem derken yorulup yağlı sütü emmiyor. Bir de doktorumuz en az yarım saat memede kalsın uyusa da uyandirin memeden ayrilsa da tekrardan tutturun dedi. Sizin bebeklerin kilo alımı ne durumda?

Tırnaklarımi zi kestik eldivenleri çıkardık ama ellerini gözlerine çok götürüyor korkuyorum siz çıkardın mi eldivenleri bi şey olur mu 44 günlük olduk artik
Valla canim ben eldivenleri cikartmiyorum tirnaklarini kesiyorim ama benimki sacini cekiyor gozune getiriyor korkuyorum o yuzden eldivenleri cikartmiyorum

Beyaz renkte kusmaları hep. Doktorun safralıdan kastı sarı renk mi acaba bi sor istersen canım.
Multitabsden mi bilmiyorum ama o günler gaz başlamıştı fakat doktorlar gazın 10-15. günden sonra başladığını söylüyorlar. Vitamine de o günler de başlandığı için denk mi geliyor acaba? Şu an hala kullanıyoruz gazı da normal düzeyde.
Safralı kusma yeşilimsi koyu sarı dedi ama bi beyaz bi sarı olunca size sorayım dedim. Bir de çok emiyor, az kaja yapıyor. Mideden geri vyruyor belki de :KK43:

Multitabs için de aynısını düşündüm ama sizdeki durumları merak ettim.

1150 gr aldı bi ayda suan 37 günlük doktor bu ay bakicaz yetmezse mama takviyesu yapariz dedi ama ben bunu kabullenemiyorum.bes dakka emen bebek mi olur hicbi duzenimiz yok.gece iki saatte bi uyaniyo ams gunduz hep memede gogsumude yeni yeni tutmaya başladı. Uzulmicem sutum azalir diyorum ama kafamdan cikmiyo hormoblardan galibba.normal hayatta da başarısızlığı hazmedemeyen birisiyim hersey olmasi gereken gibi olmayinca kendimi cok üzuyorum
Canım aldığı kilo gayet iyi süt yetmese böyle olmazdı ve hep ağlardı. Düzenin olmaması normal daha çok küçükler. Emme süresi benim bebeğimin de değişiyo. Bazen hiç bırakmıyo bazen dediğin gibi 5 dk emip bırakıyo. Belki süt iyi ve doyurucu geliyodur yetiyodur. Sen hiç takma bunları. Doktorun dediği gibi bu ayki alıma bakılsın olmazsa mama. Mamadan korkma bu kadar. Yaşı ilerledikçe istemediğimiz o kadar şeyi yiyip içecek ki.

Kızlar baktım kilo muhabbeti yapılmış ben de neredeyse 100 kiloyla doğuma gitmiş biri olarak yazayım dedim. 1.67 boyum ve 72 yle hamileliğe başladım 91 le doğuma girdim. Hastaneden çıktığım gün sadece 5 kilo gitmişti yani 86 ydım. Bugün 22 günlük olduk 80 kilo olmuşum. Toplamda 11 kilo verdim 8 kaldı daha. Keşke diyorum normal sınırlarda alsaydım kiloyu şimdiye gitmişti diye ama sağlık olsun. Vereceğiz Allahın izniyle. Üzülmeyin ben de hala hamile giysilerimi giyiyorum ama farkettim ki vücut toparlıyor artık. Göbeğim korse vb hiçbir şey kullanmamaya rağmen büyük ölçüde toparlandı sıkılaşmaya başladı. Bebişlerimize odaklanalım şimdi kafaya takılacak çook şey var bunları takmayalım enerjimiz önce kendimize sonra bebişlerimize lazım boşa harcamayalın
Süper canım ne guZel işte
Ben de diyorum ki kendim için saglıklı besleneyım ve vereyım cok iştahlıyım ve abur cubur meraklısıyım pasta cıkolata fast food favorılerım
Onları kesıp az yemeliyim bugun karar verdim
Cumku vermem gereken yırmı kıloya yakın ben sevmıyorum da canım kıloyu sıkıntı orda zaten
Evlenmeden 66 dım dal gibi
O yuzden takıldım kıloma

Biz 20 günlüğüz takmıyoruz eldiven uzadıkça kesiyorum tırnaklarını geceleri yatarken üşür diye takıyorum sadece

Back
X