2015 Ekim Anneleri

Bizimkide bahsettiğin gibi ve kesinlikle ayakta sallamayla durmuyor sürekli ayakta zıplama halindeyiz ağırda brlim koptu şimdiden birde benden başka kimsede sakinleşmiyor artık rvdr müzik açıp deli gibi zıplıyorum birde bizimki arabayı çok sevdi uyutup hemen çıkınca arabada uyuyor bebek arabasında da öyle gezenti diyorum bende:)
Ay canım biz dışarıda çıkamıyoruz bu bebeklerin kuşluk uykusu ne olacak uykusuzum yorgunum tamam değer onlar için ama içim acıyor gözlerinin altı şişti uyumamaktan. Uyumasın ama bağırmasında boğazları tahriş olacak :)

Kızlar ben aldım aparatlı bir şekilde 57 günlüğüz şimdiden aparatta sıkılıyor benim kız boba4g deki gibi değil aparat sistemi içinde oturtmak zor bebeği. Alacaksanız aparatsız alın derim. Bacaklarını ayırması da kalça çıkıklığı için iyi bir şey o konuda bence tereddüt etmeyin
O zaman 1 ay sonra hiç sığmazlar değil mi aparata bacakları çok auçyrık kalıyor mu. Müsait olduğun bir anda resim atabilir misin şuan nasıl kullanıyorsun.

Hep sıkıntımı yazıyorum sevincimide paylaşayım sizinle oğlum 2 gündür memeye yaklaşınca deli gibi ağlamıyor uykusu açılmadan alıyorum hemen yataktan kalkmak emiyor sonrasında aynı ölçü mamayı içiyor ama olsun bu bile gelişme inş böyle emdikçe sütüm artarsa mamayıda azaltırız saat başı emzirmeye çalışıyorum hatta bugün emerken boğazına kaçtı nasıl sevindim demekki geliyorki süt kaçtı diye:)
Birde 2 gündür sağmıyorum çünkü saat başı emziriyorum sağıp tamamen boşalırda dolmazsa yine tutmak istemez diye sizce doğru mu yapıyorum yada süt çoğalsın diye sağmalı mıyım?
Bence bir kere emzirdikten sonra bir de emzirmeden sağ ne kadar fark var ona göre sağma işlemine karar verirsin canım. İnşallah hep emer cuk cuk.

1 aylık bebekleri olan anneler mama yada sağılmış süt kaç cc veriyorsunuz? benimki 100 cc süt yada mama içiyor hala aranıyor doktora sordum ilk ay istediği kadar ver dedi ama sonrada birazını kusarak cıkarıyor.

geceleri kaç saatte bir kalkıyorsunuz ?
gece uykusuzluğu çok yorucu oluyor artık gözlerimden uyku akıyor

Ay maşallah kuzucuk pek tatlı:nazar: bu dönem bebeklerde oluyormuş terkedilme korkusu. Boşlukta hissediyormus. Bizde de var aynı durum. Boba 4g alicam ben. Daha kaliteliymiş
artık kucak istiyor sürekli kanguru almak şart oldu. Ağlamasın sussun kucakta taşımaya razıyım bakalım nasıl kullanacağız inşallah rahat eder.

1 aylık bebekleri olan anneler mama yada sağılmış süt kaç cc veriyorsunuz? benimki 100 cc süt yada mama içiyor hala aranıyor doktora sordum ilk ay istediği kadar ver dedi ama sonrada birazını kusarak cıkarıyor.
Canım ben emziriyorum ama bazen göğüslerim sertleşince sağıyorum. Bebeğim bugün tam 1 aylık. 100 cc süt ile açılış yapıyoruz. Göğüslerimde biraz yumuşamış oluyor sağdıktan sonra. Rahat tutabiliyor. Uyuyana kadar da emiyor. Bazen 10 dakika bazen 20. Uyuyunca burakıyor. Kusma gazını çıkarırken oluyor.

Ya bizimkisi 01.00 da ancak uyuduğu için 3.30 da birde sabah 06.00 gibi uyanıyoruz ama zaten uyutayım edeyim diyene kadarda birer saat geçiyor. Eğer akşam 9 gibi uyursa hemen ışıkları kapatıp bizde yatıyoruz artık :KK54:

Canım ben emziriyorum ama bazen göğüslerim sertleşince sağıyorum. Bebeğim bugün tam 1 aylık. 100 cc süt ile açılış yapıyoruz. Göğüslerimde biraz yumuşamış oluyor sağdıktan sonra. Rahat tutabiliyor. Uyuyana kadar da emiyor. Bazen 10 dakika bazen 20. Uyuyunca burakıyor. Kusma gazını çıkarırken oluyor.
Ya ben kızımı aç mı bırakıyorum a dostlar acaba o yüzden mi uyumuyor. Ben uyandığında ilk önce emzirmeye çalışıyorum tabi 5 dk sonra hava yuttuğu için gaz çıkartmalar ağlamalar bebeyi bırakıyoruz. Ardından biberonla 30 ya da 40 ml süt ısıtıyorum bazen bitiriyor bazen bitirmiyor. Ama fazlasını da almıyor.:KK43:

Kızlar
Birşey daha var kafama takılan biliyorsunuz tek baktıgım ıcın ogluma bilmedigımden sorma geregı duyuyorum
Gıyım konusu kafama takılan
Derler ya sızın gıydıgınızin bir kat fazlasını gıydırın ama ben kendımı olcut kabul etmıyorum lohusalıktan sanırım ter ıcınde yanıyorum
Bebege iç cıtcıtlı body kısa kollu
Altına kulotlu corap
Ve son olarakta uzun bacaklı kollu body gıydırıyorum
Kısa corapları tulumun ıcınden attıgı ıcın tercıh etmıyorum ama bir yanımda diyor ki daha kasımda külotlu corap gıydırırsen bu cocuk subat mart gıbı ne gıyecek
Eşimde kombıyı daha cok acarız dıyor
İstanbulda havalar fena degıl geceler soguk
Kombı kırkta sureklı yanıyor
Siz nasıl gıydıroyorsunuz yazarsanız sevınırım
Bu grup harıka ayrıca
Dun yazan arkadaslarım sayesınde bebegın poposunu musluk altında yıkamaktansa kucuk kaba su koyarak temızledım super oldu sag olun arkadaslarım
Zor gunlerımde yakınlarım yanımıza bıle ugramazken soru soracagım kımsem yokken
Buradaki insanların yardımını unutamam
Cok tesekkur ederim
İyi ki burası var iyi ki biz birbirimizi tanımışız. Sevincimizi üzüntümüzü bazen ani olan gelişmeleri birine anlatmak yerine hemen buraya yazasım geliyor jerkes çok içten samimi ve anlayışlı :)
Kıyafet konusuna gelince içine çıtçıtlı uzunkol bady ayaklı pijama takımı. ilk önce ayağına çorap sonra ayaklı pijaması üstüne bir çorap daha ki böyle yapınca içindeki çorap çıkmıyor üstüne de kadife ayaksız bir alt. kadife olmasa da normal herhangi bir alt. Yani iki pijama altı iki çorap çıtçıtlı bady ve bir üst. :)

Anaaa pamuğa bakın hele :KK68: Maşallah :KK68:
Bizimkide beşiğine bırakınca böyle bakınıyor. Yanına kimse gitmezse sesi çıkmıyor kendi kendine uyuyor, ama eğer yanında biri varsa kıpır kıpır zorla kendini geri aldırıyor yatağından
Ya artık mayıştı uykudan ama bana mısın demiyor böyle saf saf bakıyor şuan ayağımda kesik kesik uyuyor bıraksam ağlıyor :(

Ben 3 saat bazen 4 u buluyor benimki uykuyu cok sevdigi icin uyandiramiyorum naptimsa olmuyor memeyi veremiyorum biberonla sutumu sagip veriyirum agzina aliyor kaliyor saatlerce oyle kasikla deniyorum geri cikariyor naocami sasirdim wala gunduzleri bazen yarin saate bir aranan emen bebek gece sanki hic acikmiyor

Gaz sorununa bize de hiç birşey fayda etmedi. Sab simplex biogaia aguline metsil rezene anason hiç birşey yaramıyor hep ağlıyor hep gazı var sürekli sırtımda gazını çıkartıyorum. Çözüm bulamadım :KK43:
Aynı ilaçlari çayları bizde denedik canım hiç biri çözüm olmadı yorgunluktan ve göğüs yaralarindan iki gecedir atesleniyordum sonunda acillik oldum tek başıma yetişemeyince bugün anneme geldim saliya kadar biraz dinlenecegim inşallah canım bir çözüm bulursan yaz olur mu işe başlayana kadar düzene girsin sancılari geçsin diye dua ediyorum dün akşam 7 saat uyanık kaldı ağladı ben yorgunluktan bayıldım resmen.. Rabbim yardım etsin hepimize..

Hayırlı cumalar herkese..zor bebeklerin annelerine kolaylık, kolay bebeklerin de hep böyle devam etmelerini diliyorum... Öğretmenim ama branşımı degistirmek için Açıköğretimden başka bir bölüm okuyorum. Edebiyat 2.sinifim. Araliğin 2.haftası vizelerim var. Bebeğim güzel uyuyo maşallah ama daha kitap açmadım.. vakti geldi artık sanırım.
Allah zihin açıklığı versin canım ne öğretmenisin normalde? Bende 2. Dönem işe geri döneceğim 7 de başlıyor dersler böyle devam edersek ne yapacağım bilmiyorum her gece uyku yok.. Zayıflamaktan bir hal oldum..

Ya ben kızımı aç mı bırakıyorum a dostlar acaba o yüzden mi uyumuyor. Ben uyandığında ilk önce emzirmeye çalışıyorum tabi 5 dk sonra hava yuttuğu için gaz çıkartmalar ağlamalar bebeyi bırakıyoruz. Ardından biberonla 30 ya da 40 ml süt ısıtıyorum bazen bitiriyor bazen bitirmiyor. Ama fazlasını da almıyor.:KK43:
Canım benim minik hep oburdu. 10 günlükken 60 cc süt içiyordu. Bak şimdi 20 dakika bir göğsümü, 20 dakika diğerini emdi uyuyakaldı. Uyumasa bazen 40 dakika bırakmıyor, zorla alıyorum. Bazen de 5 dakika emip almıyor tekrar memeyi.

hazal1595 hazal1595 canım dün bir damla paylasmistin gördüm ama bizimkinin ağlamasindan soramadım adı neydi günde kaç kez kullanıyorsun son bir umut bir de onu denemek istiyorum..

Ayy ben hiç sevmem ama öğlen akşam yedim o kadar etki etmedi bende
O ne bee, ben agladıkca vermek zorundayım, uyumuyorki velet, ortalama yarım saat, 45 dk da bir emme modundayız :)

Kızlar madem ıslak mendil, pamuk konuşuldu. Benden de 1 soru. Biz şimdi Uni Baby Yenidoğan kullanıyoruz ya, ne zamana kadar kullanırız bunu? Yenidoğandan mı kullanmalıyız hep? Ya da yine su bazlı yenidoğan olmayan başka mendil mi kullanmalıyız?
Cnm ben de ilk bebişimde o kadar hassastım ki şuan büyüğüde bezliyorum, ona kullandığım Islak mendillerle devam ediyorum. En çok Huggies i seviyorum ama doğa dostu üretiliyormuş, çıkartırken yırtılırsa sinir oluyorum ki genelde öyle oluyor. Diğer kullandıklarım Prima ve Jphnson and johnson... Hiçte Birsey olmadı şükür. Olayı biz biraz hassaslastırıyoruz bence yoksa bu saydığım ürünler dermatolojik testlerden geçmiş Güvenli ürünler

Canım benim minik hep oburdu. 10 günlükken 60 cc süt içiyordu. Bak şimdi 20 dakika bir göğsümü, 20 dakika diğerini emdi uyuyakaldı. Uyumasa bazen 40 dakika bırakmıyor, zorla alıyorum. Bazen de 5 dakika emip almıyor tekrar memeyi.
Canım bir türlü fırsat bulup sana teşekkür edemedim dut gerçekten işe yarıyor bir kez yaptım yarım bardağı bile yetti stoklamaya başladığımda tekrar içerim diye şimdilik ara verdim.. Çok sağol..

İyi ki burası var iyi ki biz birbirimizi tanımışız. Sevincimizi üzüntümüzü bazen ani olan gelişmeleri birine anlatmak yerine hemen buraya yazasım geliyor jerkes çok içten samimi ve anlayışlı :)
Kıyafet konusuna gelince içine çıtçıtlı uzunkol bady ayaklı pijama takımı. ilk önce ayağına çorap sonra ayaklı pijaması üstüne bir çorap daha ki böyle yapınca içindeki çorap çıkmıyor üstüne de kadife ayaksız bir alt. kadife olmasa da normal herhangi bir alt. Yani iki pijama altı iki çorap çıtçıtlı bady ve bir üst. :)
Evet canım iyi kı var burası
Dedıgın ıkı corap ustune gıydırme yanı cok mantıklı bende deneyecegım
Bebetto marka emınonunden almıstım kulotlu corabı öyle esnek ki
Gecen farklı markalara baktım ama istedıgım gıbı yok nette bıle ıstedıgımı bulamadım
Ben cok rahat ettım o corapla
Bulsam fazla fazla alıp hep ıcıne gıydırıcem

Back
X