2015 Ekim Anneleri

Benim böyle bir belirtim olmadi canım. Ama 39.hafta içindesin artık tetikte ol özellikle cinsiyet kizsa.. ben 38+3te doğum yaptim kizim var. Çantan hazır degilse mutlaka hazirla. Bu arada benzetmene bayıldım:))))) Allah kurtarsın hayırlı doğumlar dilerim.
Iyi dileklerin icin sagol canim :KK15:Cantam hazir cok sukur,bebisim erkek bakalim ne zaman gelicek beyimiz bende cok heycanliyim ,beklemek zormus gercekten:anneadayı:

Damlayan sonra yüzüstü fikri çok güzel canım teşekkür ederim deneyeyim onu. Banyoda ne yaptığınızı tam anlayamadım ama :KK48:

Ben de yazarken devreler şaştı ben de anlamadım ne yazdığımı:KK49: yine deneyeyim, bebişin yüzü bebek küvetine doğru Bakıyor olacak, kafasını yıkadıktan sonra Basını biraz eğip poposunu kaldırıp meyil veriyoruzki hızlıca su dökünce gözüne burnuna su gelmesin diye, alnınada elimle siper alıyorum normalde, su yüzüne gelince korkmasın diye. Eğer burnu tıkalıysa suyu basından dökünce, yüzünü yıkar gibi yapıp burnuna biraz su girmesine izin veriyorum böylece sümükler olduğu gibi çıkıyor, inş bu sefer anlatabilmişimdir :KK19:

Ben de aynı şeyi yaşıyorum çocupu kucağıma alıp gezdirmeye kalksam ver bana sallayayım diyenatlıypr kv. Annem de aynı hadi anneme yine laf diyorum kv ye diyemiyorum da. Uykusu yok gazı var diyorum ver çıakrtayım. valla çocuğum hala bana alışamadı. Annemin yanındayım şuan. O da benle gelecekmiş. Ya abarttılar biraz beni düşünmekte :)[/
Ben de aynı şeyi yaşıyorum çocupu kucağıma alıp gezdirmeye kalksam ver bana sallayayım diyenatlıypr kv. Annem de aynı hadi anneme yine laf diyorum kv ye diyemiyorum da. Uykusu yok gazı var diyorum ver çıakrtayım. valla çocuğum hala bana alışamadı. Annemin yanındayım şuan. O da benle gelecekmiş. Ya abarttılar biraz beni düşünmekte :)
evlat böyle bişeymiş demekki kv cok severim annekız gibiyiz ama doğum yaptığımdan beri oğlumun üstüne çok düşüyor bende paylaşamıyrm onu allahtan uzaklar yani yoksa napardm :)

Selam kızlar. Umarım herkesler iyidir. Henüz Totomun üstüne oturdum. Ölüyorum resmen :)) Faranjit, kıüçük cadı kızım, arkadaşlarla Cafe'de biraz sohbet, yemek bulaşık çamaşır derken pilim bitti. Feci üşütmüşüm. Bugün burnum şelale gibi akıyor :KK66:) hapşu hapşu sesleri eşliğinde günü tamamladım. Yanıbaşımda kolonya kağıt havlu bitki çayı ... Umarım yarına daha iyi olurum. Yatağı da ayırdım eşimle. Ona bulaşmasın dlye. Kızıma da bulaşmasın dlye bir müddet uzak duracağım. Allah sağlık versin hepimize. Kış geliyor. Iyi beslenin ve dikkat edin kızlar. Çok öpüyorum
Canımcım çok geçmiş olsuuuuun.
Minnak kızından uzak durma. Anlattıklarını ben de yaşadım. Maske takarak emzirdim kuzumu. Hiçbir şey olmadı ona çok şükür. Hem de aynı süreçte eşim de gripti. Bebeği görmeye gelen bir arkadaşımız da gripti (!). Anne sütü korurmuş onları ve hafif atlatırlarmış.
Bir de tavuk suyu çorba sayesinde ayaklandım ben. Bol limonlu sıcacık. İçtim, yattım, terledim, duş aldım. Bu döngü ile ayaklandım. İnşallah sen de bir an önce minnağa ve eşine bulaştırmadan toparlanırsın. :KK200::KK15:

Kızlar benim kayınvalidem henüz gelmedi. Ama geldiğinde hemen hemen aynı şeyleri yaşayacağımızı düşünüyorum. Eşlerimizle aramızın bozulmaması için sanırsam sabretmek zorundayız. Kayınvalideme kalsalar hemen geleceklerdi ama bazı önemli durumları vardı, ertelediler. Annemin gitmesini de bekliyor olabilirler bilemiyorum. Şimdiden stres sardı beni. Bir yanım sakin ol diyor, bir yanım kuduruyor. Çok şükür bu zamana kadar nokta kadar sorun yaşamadık ama yine de geriliyorum işte. Allah hepimize sabır versin, anlayış versin, idare etme gücü versin inşallah.
Amn cnm aslında yaptıkları bişey yok torun sevmek istiyrşar o sırada biz dinlenelim istiyorlar ama biz kuZuları ne kadar yorulsakta paylaşamıyoruz :)
He bide arada onu ye bunu ye süt yapar sütün bol olsun çocuk emsin biberonla verme vs vs gibi laflarıda yiyoruz. Bugun kayınvaldem berna hiç su içmiyosun sütün olmaz kızm dedi
Bende içiyorum var benm sütüm sütüm olmasa nasıl beslensin kilo alsın bu çocuk dedim sustU .
Kırılmadan bi an önce pazar gelsede gitseler :(

Amn cnm aslında yaptıkları bişey yok torun sevmek istiyrşar o sırada biz dinlenelim istiyorlar ama biz kuZuları ne kadar yorulsakta paylaşamıyoruz :)
He bide arada onu ye bunu ye süt yapar sütün bol olsun çocuk emsin biberonla verme vs vs gibi laflarıda yiyoruz. Bugun kayınvaldem berna hiç su içmiyosun sütün olmaz kızm dedi
Bende içiyorum var benm sütüm sütüm olmasa nasıl beslensin kilo alsın bu çocuk dedim sustU .
Kırılmadan bi an önce pazar gelsede gitseler :KK43:
İnşallah canım hiç kimse kırılmadan sonlanır ziyaretleri.
Benim kayınvalidem daha hiç karışmadı bana ama bebek konusunda bilmiyorum nasıl olacak. 1-2 defa telefondan uyarılarda bulundu, yatırma şeklim ve banyosu ile ilgili. Pek önemsemedim ama önemsemediğimi de belli etmedim. Bakalım yanyana gelince neler olacak.

Evlatlarina yeni kavusmus taze anneler kasim annesi olarak yine size soru sormaya geldim:KK52: Size soru sorarken bir ust siniftan hoca gorusu alan ogrenci gibi hissediyorum kendimi:KK48: Dogumdan once belirti olarak ishal olan oldumu aranizda:oops:2 gundur ishalim ve surekli gazim var(afedrsiniz).Danismak istedim oyleyse ishalden ne kadar zaman sonra dogum olur ki bu arada 38+0 im
Hoşgeldin, ne güzel gelip bizlere danışman. Hepimiz birbirimize desteğiz burada.
Benim de öyle bir belirtim olmadı ki zaten sancım bile olmadı. Bebişim dönmediği için 38+3te sezaryen oldum ben. Senin haftanda ileri. Tetikte ol yinede sen. Bazen belirti olabiliyor diye duydum. Yaşayan anneler yazarlar sana zaten. Allah sağlıkla kavuştursun bebeğine :)

Hoşgeldin, ne güzel gelip bizlere danışman. Hepimiz birbirimize desteğiz burada.
Benim de öyle bir belirtim olmadı ki zaten sancım bile olmadı. Bebişim dönmediği için 38+3te sezaryen oldum ben. Senin haftanda ileri. Tetikte ol yinede sen. Bazen belirti olabiliyor diye duydum. Yaşayan anneler yazarlar sana zaten. Allah sağlıkla kavuştursun bebeğine :)
Amin insallah sizinde bebeginiz hayirli olsun Allah anali babali buyutsun ,yasayan oldumu bilemiyorum cokta merak ediyorum beklemedeyim :anneadayı:

Doymak bilmiyor benim kızım yaa 3580 kg idi doğduğunda şimdi 4600 olmş 22 günlüğüz fazla mı bilmiyorum ama sütümü sağıp verdiğimde yada mama verdiğimde 100cc içiyor onuda sanki saatlerdir aç bırakmişım gibi boğazına kaçırarak memeyide öyle iştahla emiyorki koparacak gibi ondan hep yara yapıyor zaten göğüslerimi iyileşmesine izin vermiyor obez mi olcak benimki anlamadım

@saskınleyley çok sağol canım şimdi gözümde canlandı :) peki kulaklarını tıkıyor musun su kaçırmayayım bir de

Gaz çıkarma senfonisinden merhaba :KK46:

Eklentiler

• 2015-11-14 03.50.31.webp
    2015-11-14 03.50.31.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 121
Ben on gün önce yaptırdım canım iki kızımda da ateş olmadı hepatit b ateş yapmıyormuş zaten canım sıkıntı yapma kendine çok rahatsız eden bi aşı değil
sagol cnm bende ona gore ates icin fitil arastiracaktim da gitmeden atayim diye sorayim dedim size iyiymis ates yapmamasi

Canım benim kızlarımın da göbek delikleri biraz dışarı çıkık ama hiç bi doktor daha fıtık demedi başka ayırt edici bir özelliği var mı acaba
Bugün doktora gideceğiz, bende internette okuduğum kadar bilgi sahibi oldum umarım yanılmışımdır, yarın inşallah sağlıkla döneriz hastaneden :)

Allah korusun bende bugün baktım göbek deliği içerideydi ama baya dışarı çıkmış çok zorlaniyor ve ıkınıyor :KK43: bizdede mi var acaba 15 gün sonra de kontrolü var geç mi olur o zaman gostersek
Biz yarın kalça kontrolüne gideceğiz doktorumuz bakalım ne diyecek yarın unutmazsam fotoğrafla birlikte cevap yazarım. İnşallah yoktur canım bebeklerimizde. Bugün birkaç kişiye sordum gobegi Allah korusun fıtık olsaymış daha çok pörtlemis olurmuş, bizimki biraz çıkık.

Kızlar okudum Bi çoğumuz birilerinin karışmasındn muzdaripiz bnde yarındn sonra kızımla baş başa kalcam nihayet kv dem aslında iyidir ama çok daraldım tam emziriyorum yatırıyorum işime bakıcam 2 dk geçmio kızım mızıldanınca kv beni tekrar çağırıyor annesi bu aç bak aranıyor diye beni getirtene kadar odaya ve benim goruşume hiç saygı yok kimse dinlemiyor bak reflu olcak çocuk dedim şimdi oldu bile hemen kusuyor yediğini kızım ,aksi gibi kv min üst komşusu bakcak çocuğa güvenilir tanıdık diye ben kadına boyle yap dicem o çıkıp boşver sen boyle yap der diye korkuyorum yani ama kadına derim sadece benim dediklerimi uygula diye valla iki arada büyüyen çocuk olcak diye korkuyorum yani hiç dinlemiyorlar zaten lohusayım alışmaya çalışıyorum stresliyim Bi de kimse tınlamıyor ya benim çocuğum bu yani kime ne of of

kizlar babynest ihtiyaciniz icin instgrmda fatosunbabynestleri hesabini takip edebilirsiniz... uygun fiyata:)

Kızlar okudum Bi çoğumuz birilerinin karışmasındn muzdaripiz bnde yarındn sonra kızımla baş başa kalcam nihayet kv dem aslında iyidir ama çok daraldım tam emziriyorum yatırıyorum işime bakıcam 2 dk geçmio kızım mızıldanınca kv beni tekrar çağırıyor annesi bu aç bak aranıyor diye beni getirtene kadar odaya ve benim goruşume hiç saygı yok kimse dinlemiyor bak reflu olcak çocuk dedim şimdi oldu bile hemen kusuyor yediğini kızım ,aksi gibi kv min üst komşusu bakcak çocuğa güvenilir tanıdık diye ben kadına boyle yap dicem o çıkıp boşver sen boyle yap der diye korkuyorum yani ama kadına derim sadece benim dediklerimi uygula diye valla iki arada büyüyen çocuk olcak diye korkuyorum yani hiç dinlemiyorlar zaten lohusayım alışmaya çalışıyorum stresliyim Bi de kimse tınlamıyor ya benim çocuğum bu yani kime ne of of
Ben şunu anladim bebeğinin sıkıntısını en iyi anne anlıyor kim ne derse desin. .acıktı mi gazi mi var uykusu mu geldi yoksa altı mi kirlendi en iyi anne biliyo. Bebek ağlayınca herkes acıktı emzircen mi daha yeni emzirmiş olsan da bebek ağladiysa yookk illa ki acikmiştır onlara göre. .m

Doymak bilmiyor benim kızım yaa 3580 kg idi doğduğunda şimdi 4600 olmş 22 günlüğüz fazla mı bilmiyorum ama sütümü sağıp verdiğimde yada mama verdiğimde 100cc içiyor onuda sanki saatlerdir aç bırakmişım gibi boğazına kaçırarak memeyide öyle iştahla emiyorki koparacak gibi ondan hep yara yapıyor zaten göğüslerimi iyileşmesine izin vermiyor obez mi olcak benimki anlamadım
Canım maşallah bebisine ama niye mama veriyosun sütun varsa? Bize dojtor sık sık emzir mama verme kesinlikle dedi mecbur kalmadıkça

Evlatlarina yeni kavusmus taze anneler kasim annesi olarak yine size soru sormaya geldim:KK52: Size soru sorarken bir ust siniftan hoca gorusu alan ogrenci gibi hissediyorum kendimi:KK48: Dogumdan once belirti olarak ishal olan oldumu aranizda:oops:2 gundur ishalim ve surekli gazim var(afedrsiniz).Danismak istedim oyleyse ishalden ne kadar zaman sonra dogum olur ki bu arada 38+0 im
Adet sancısı gibi sancın olacak canım. Dayanılır türden bir sancı. Ardından sümüksü akıntı kan gelecek. Benim doğum öncesi belirtim buydu. Ekim annelerinin büyük bir bölümü 40-41. Haftada doğurdu. Allah bilir ama daha vakit var. Sen doğum çantanı hazırla şimdiden. Kenarda dursun. Kendine 2 gecelik, 3-4 adet iç çamaşırı, emzirme sütyeni, 2 çift çorap, terlik, şal, lastik toka, rimel, ruj, göz altın için aydınlatıcı(uykusuzluktan çökmüş oluyor da :) Bebeğe 2-3 kıyafet, penye bere, ellerine ayaklarına eldiven patik çorap tarzı şeyler 2-3 tane, battaniye ,kusmuk silmek için bez, doğum için özel ped, 8-10 tane bebek bezi, sabun, diş macunu, fırçası, küçük bir ayna, tarak. Aklıma gelenler bunlar. Çok çok ta abartmaya gerek yok. Normal doğumda 1 gün sezaryende 2 gün kalıyorsun neticede. Sezaryen olursan ilk yürüyüş zorlayacak. Odanda 5-6 adım yürü ve yatağına uzan. 2. Yürüyüşte 12 adım yürü ve yine yatağına dön. 3. De toparlayacaksın. Açılacaksın. Ilk tuvalete gittiğinde de yanında elinden kolundan destek alacağın biri olsun. Anı oturup ani kalkma. Yavaş hareket et ve hep karşıya bak. Aşağıya bakma. Ayağa kalktığında adın atmadan önce biraz karşıya bak ve bekle. Benim sana nacizane tavsiyelerim bunlar. Ola ki sezaryen olursan bilgin olsun canım. İyileşne sürecini de yazayım tam olsun. Ilk 10 gün 3 lü koltuk tepesinde yarı oturur pozisyonda ayaklarımı uzatıp uyumuştum. Sonra sırt üstü uyuma pozisyonunda yatağa geçtim. 20. Gün itibariyle de sağa sola dönerek uyumaya başladım. İlaçlarını kullanır, yavaş hareket eder ve dikkatli olursan sıkıntı yok. Sütüm uzun süre gelmedi. Pompa aldım ve sağdım. Ola ki böyle bir durumda da hemen pompa ile her gün sağ. Sütümün gelmesi kolaylaşır. Amma yazdım ama ha :)) aklıma gelmişken ve vakit varken yazayım dedim canım. Aklında bulunsun. Senin işine yaramazsa sezaryen olacak başka bir arkadaşının işine yarar belki bu bilgiler

Back
X