Adet sancısı gibi sancın olacak canım. Dayanılır türden bir sancı. Ardından sümüksü akıntı kan gelecek. Benim doğum öncesi belirtim buydu. Ekim annelerinin büyük bir bölümü 40-41. Haftada doğurdu. Allah bilir ama daha vakit var. Sen doğum çantanı hazırla şimdiden. Kenarda dursun. Kendine 2 gecelik, 3-4 adet iç çamaşırı, emzirme sütyeni, 2 çift çorap, terlik, şal, lastik toka, rimel, ruj, göz altın için aydınlatıcı(uykusuzluktan çökmüş oluyor da :) Bebeğe 2-3 kıyafet, penye bere, ellerine ayaklarına eldiven patik çorap tarzı şeyler 2-3 tane, battaniye ,kusmuk silmek için bez, doğum için özel ped, 8-10 tane bebek bezi, sabun, diş macunu, fırçası, küçük bir ayna, tarak. Aklıma gelenler bunlar. Çok çok ta abartmaya gerek yok. Normal doğumda 1 gün sezaryende 2 gün kalıyorsun neticede. Sezaryen olursan ilk yürüyüş zorlayacak. Odanda 5-6 adım yürü ve yatağına uzan. 2. Yürüyüşte 12 adım yürü ve yine yatağına dön. 3. De toparlayacaksın. Açılacaksın. Ilk tuvalete gittiğinde de yanında elinden kolundan destek alacağın biri olsun. Anı oturup ani kalkma. Yavaş hareket et ve hep karşıya bak. Aşağıya bakma. Ayağa kalktığında adın atmadan önce biraz karşıya bak ve bekle. Benim sana nacizane tavsiyelerim bunlar. Ola ki sezaryen olursan bilgin olsun canım. İyileşne sürecini de yazayım tam olsun. Ilk 10 gün 3 lü koltuk tepesinde yarı oturur pozisyonda ayaklarımı uzatıp uyumuştum. Sonra sırt üstü uyuma pozisyonunda yatağa geçtim. 20. Gün itibariyle de sağa sola dönerek uyumaya başladım. İlaçlarını kullanır, yavaş hareket eder ve dikkatli olursan sıkıntı yok. Sütüm uzun süre gelmedi. Pompa aldım ve sağdım. Ola ki böyle bir durumda da hemen pompa ile her gün sağ. Sütümün gelmesi kolaylaşır. Amma yazdım ama ha :)) aklıma gelmişken ve vakit varken yazayım dedim canım. Aklında bulunsun. Senin işine yaramazsa sezaryen olacak başka bir arkadaşının işine yarar belki bu bilgiler