Kızlar doktor kontrolümüz ve aşımız vardı bugün.
1 ayda 1.270 gram almış oğluşum. Boyu doğumda 50 cm, şimdi 58.5 cm. Baya şaşırdık boyuna. 8.5cm uzaması bana çok mantıklı gelmedi. Galiba doğduğunda yanlış ölçüldü boyu.
Doktorumuzun odasına girmeden bezini değiştirdim, 2 dakika emzirdim oğluşumu ağlamasın diye. Odaya girdik altını açmamızla işedi. Batırdı her yeri :) Tam onu temizledik derken bir de kaka yaptı sedyeye. Poposuyla uğraşırken bir çiş daha yaptı havaya, üstüne başına :) Muayeneye 15 dakika geç başlandı oğluşumun yüzünden. Aşısı yapılınca bir çığlık kopardı, kucağıma alıp emzirme odasına geçtim, memeyi görünce gülücükler atmaya başladı. Ağlarken kucağıma aldığımda direk kafayı memeye doğru çevirip ağzını şapırdatmaya başladı. Bir kez daha anladım ki cidden obur bu minnak.
Yüzündeki sivilcelere normal, bir şey kullanmaya gerek yok, dış dünyaya alışma sürecinde böyle şeyler olabilir dedi doktor.
Ayak baş parmağındaki kızarıklıklar içinse krem verdi.
Tek elinin parmağının arası hafif kabarmıştı, oraya da bebek yağı kullanabilirsiniz dedi.
Kusmaları merak eden arkadaşlar için onuda sordum; ağızdan ya da burundan günde 3 defadan fazla fışkırma şeklinde olursa idrar tahlili yapmamız gerek, enfeksiyon olabilir dedi.
Sızıntı ve çökelek gibi kusmalar içinse gayet normal dedi.
Rota virüs aşısını kesinlikle öneriyor doktorumuz.
Devamlı emmek için sağa sola dönmesi her zaman aç olduğu anlamına gelmez dedi. Emme refleksleri gelişiyor dedi.
Kızlar bazı yerleri kalın yazdım, aynı durumda olan arkadaşlar varsa yardımcı olabileyim diye.