2015 Ekim Anneleri

Hayirli gunler guzel anneler..normal dogum yapanlar 40 iniz cikinca kontrole cagrildiniz mi benim dun cikti bugun gittim bana 15 gun daha iliski yok dedi ic dikisler tam iyilessin dedi
Canim ben sezeryanliyim 40 gün sonra kontrole geleceksin demişti ama ben 2 aylikken falan gidebilecegim.. İlişki için eşim acayip sabırsız bende hazır hissediyorum ama muayene öncesi olmamalımı ki??

Merhaba regl, merhaba adet sancısı, merhaba acaba hamile miyim korkuları size de merhaba güzel anneler :) dün gece itibariyle regli günlerine dönmüş bulunmaktayım Başka regl olan var mı ağrınız oldu mu sizinde
Hsyirli olsun cnm darisi basima bnde olsaydim bir korku basladi bndede

Kızlar size bebislerinizi tek mi yıkıyor sunuz? 2 aylik olduk sayılır ben hala tek başıma cesaret edemiyorum. Eşim çoğu zaman geç geliyor ve kızım çoktan uyumuş oluyor. Kayinvalidemi çağırıyorum genelde. Yazık kadının işi gücü oluyor bırakıp geliyor. Yormak istemiyorum onu da . Nasıl yapsam bilemedim :KK64:
Canim ben annemle yıkıyorum suan 46 günlük. Fileye sırt üstü yatiriyorum yikiyorum sorun yok ama yuzustu cevirince kıyameti kopariyor başını yikarken nefesini toparlayamiyor annem bile tırsıyor ben hayatta cesaret edemem:)

Kizlar slm esim bana sormadan arkadaslarinin tavsiyesiyle momfortbaby kanguru siparis vermis yeni dogan seti kullanan var mi memnun musunuz?

Merhaba regl, merhaba adet sancısı, merhaba acaba hamile miyim korkuları size de merhaba güzel anneler :) dün gece itibariyle regli günlerine dönmüş bulunmaktayım Başka regl olan var mı ağrınız oldu mu sizinde
Ayy bnde de 2 gündür adet sancılarım gibi ara ara sancı oluyor ama tık yok kacıncı gününde oldun cnm ablm doğumdan 6 ay snra olmuş inşlh bnm okdr sürmz :(

İyi günler anneler doktor kontrolümüz vardı bugün çok rahatlattı beni doktorumuz 5 dk da emse çocuğa yetermiş gerisi Seramoni dedi oynar memeyle geri kalan zamnda dedi ve artk daha uzun tutmamınistedi emzirme aralarını 2-3 saatte bir emzircekmişim yüzünde çıkan sivilceler Bebek egzamasıymış travazol krem verdi Konak olurmuş bu yüzden başında zeytinyağı sürüp bekletecekmişim banyo öncesinde bide kış günü diye düşünme 2 güne 1 banyo yaptr dedi ben 4-5 günde bir yaptırıyordum boynunun altı biraz pişik olmuş. Kalça çıkkluğı testi güzel çıktı 3580 doğan kızım 4880 olmuş. Mama verme sakın sesi Can'ıma minnet emsin yeterki Artk kakasını 2-3 güne bir yapıyo benimki ama ne zamn doktora gitsek dolduruyor altını sanırsın haftalık yapmış. Evde cadı olan kızım doktoru görünce dut yemiş bülbül Bnde mi evde beyaz önlük giyip gezeyim:KK49::KK49:
Canim maşallah bebişine. Bak senin doktorunda farklı birsey söylemiş benimki yarim saat kalmasi lazim demişti. Bende doymuyor diye üzülüyordum. 5dakika da nasıl doyar bebek diye anneme kızıyordum. Acaba gerçekten doktorunun dediği gibi 5 dakikada mi doyuyor benim kızımda.. yoksa bebekten bebeğe değişirmi?

Kızlar helva varya bıldıgımız helva kahvaltıda falan yedıgımız
Dogum yaptıgımda bırı demıstı ye dıye
Ben de yalan onlar kılo aldırır duymadım dedim ve yemedım
Gecen eşim kahvaltılık almıs
Ben de severım aslında
Bıraz yedım ya gercekten arttı bılıyor musunuz
Deneyın bence
Evet helva çok etkiliyor ben çok severim 10 gündür yemiyordum şimdi yemeye başladım yine arttı sütüm. Tahin helvası.

Canım benim de kızım endikten sonra bile 200- 220 ml çıkan sütüm son 4-5 gündür azaldı baya. En fazla 125 ml çıktı bazen 60 bazen 100 çıkıyor. Normal galiba kızım da göğsümü daha iyi boşaltılıyor. Endişelenmiyor da değilim ama bu konuda
Canim elektrikli ile mi sagiyorsun?

Canim maşallah bebişine. Bak senin doktorunda farklı birsey söylemiş benimki yarim saat kalmasi lazim demişti. Bende doymuyor diye üzülüyordum. 5dakika da nasıl doyar bebek diye anneme kızıyordum. Acaba gerçekten doktorunun dediği gibi 5 dakikada mi doyuyor benim kızımda.. yoksa bebekten bebeğe değişirmi?
Cnm doktorumuzun dediği eğer süt akışın çoksa bebeğinde hızlı emiyorsa 5 dk doyması için yeterli olur dedi ki benimkisi doymasa bırakmaz geri kalan zamnda memeyle oyalanıyorlarmış

Ben ilk memeyi emziriyorum, bazen 5 bazen 10 dakika emiyor. Kendi atıyor. Hemen gazını alıp tekrar emzirme yastığına yatırıyorum. 5 dakika sırtını okşuyorum. O ara kakasını yapıyor. Altını alıyorum, diğer memeyi emziriyorum. Bu sırada şapkasını da gözüne kadar indiriyorum. Gözleri kapalı oluyor. O emerken ben de tek elimle sırtını okşuyorum tekrar. 20 dakika sonra falan dalmış oluyor uykuya. Gazını alıp kundaklıyorum ve yatağına yatırıyorum. Bazen gazını alınca ya da yatağına yatırınca tekrar uyanıyor, emerse yine meme veriyorum, istemezse sırtını okşayarak tekrar uyutuyorum. Ama şapkası gözüne inik oluyor.
Bazen de uyumamışken yatağına yatırıyorum, şapkasını indiriyorum 1-2 mızırdanıp kundaktan elini çıkarmaya çalışıyor, savaşırken kendi uyuyup gidiyor.
Bizimki ne şapka ne kundak asla yaptırmadı. Banyodan sonra şapkasıni takıyorum çikarana kadar ne uyuyo ne emiyo devamlı ağlıyor. Kazaran uykuya dalarsa falan eğer gözüne inerse şapka garip garip sesler çıkarıyor boğulacak gibi, sanırsın burnu kapandı:) ne güzel senin bebiş maşallah bizimki fena:)

Cnm doktorumuzun dediği eğer süt akışın çoksa bebeğinde hızlı emiyorsa 5 dk doyması için yeterli olur dedi ki benimkisi doymasa bırakmaz geri kalan zamnda memeyle oyalanıyorlarmış
Evet süt akışı çok fazla ve çok hızlı emiyor. Ama ağlıyor işte memeden mutlu ayrilmiyor:(

Cnm pişik kremi sudocrem kullaniyom hergece yatarken suruyom sabahları temizliyom oglumun kıpkırmızı olan kaldıklarını yarım saate düzeltmişti ve pisikken bu bebek kesin kolik diyodum megerse piştikten agliyomus
Mama kullaniyonmu
evet pütürlü yapıyo dün 12 tane bez değiştirdik hemen hemen 9-10 tanesi kakalıydı.
bide kızımın poposunda pişik oldu bi bu eksikti sanki[/QUOTE
Mama kullaniyonmu

Kızlar baya ilerlemiş sayfalar giremedim uzun zamandır birşey sorucam benjm oğlan arada durup dururken öğürüyor sanki tükürüğündenmi boğuluyor acaba bilemem
Bizimki de yapıyor canım. Değişik sesler çıkarıyor,tükürükle boğuluyor, hırıldıyor, nefes alamıyormuş gibi ses çıkarıyor, ağzından köpük çıkarıyor ve bunun gibi bi sürü. Anneme göre hepsi normal. Doktorda sorun yok dedi.

Hep yazayım diyorum bi fırsat olmadı kızlar ben hippin süt artirici çayını iciyorum içinde rezene melisa falan var ondan mi bilmem ama ben ona yoruyorum bebisim gazini kendi hallediyo onu ictigim günler cart cart kendi cikariyo sizde bi deneyin isterseniz çok sukur daha gaz ilacı falan kullanmadik

Bizimki ne şapka ne kundak asla yaptırmadı. Banyodan sonra şapkasıni takıyorum çikarana kadar ne uyuyo ne emiyo devamlı ağlıyor. Kazaran uykuya dalarsa falan eğer gözüne inerse şapka garip garip sesler çıkarıyor boğulacak gibi, sanırsın burnu kapandı:) ne güzel senin bebiş maşallah bizimki fena:)
Bizimki ilk günden alıştı belki ondan şapkaya ses çıkarmıyordur. Ama kundağı sevmiyor. Uyurken kundaklayıp yatırıyoruz, ara ara uyanıyor çırpınıp açmaya çalışıyor, hemen tekrar uyuyor. Ellerini çıkarıyor en sonunda.

bebeği yeşilimsi kaka yapan varmı normalde sarı yapıyordu dün ilk defa yeşil yaptı sizce neden olabilir?

Benımkıde yaptı usutmus olabilir ya da sen usutmus olabilirsin bi de kaka çok belediyse altında olabilir ama sürekli hale geldiyse dr a git enfeksiyon olmasin

Ya canım ben bu doktorları anlamiyorum benimki yarım saat memede kalsın demişti. Seninki 15 dakika demiş.. hangisine guveneceğimi bilemedim. Bebeğim 10 dakika duruyor diye üzülüyordum. Şimdi uyanikken hiç emmiyor. Kötünün kötüsündeyiz ya:KK43: ne yapacağımi şaşırdım artık.
Her doktorun farklı yaklaşımı oluyor canım.ama yarım saat emen bebek takılıyodur benimki de yapıyor arada seviyor memede kalmayı ama dikkat edersen güzel emiyorsa 15 dk dan sonra göğüs boşalıyor zaten. O yüzden doyuyordur miniğin merak etme
Evet helva çok etkiliyor ben çok severim 10 gündür yemiyordum şimdi yemeye başladım yine arttı sütüm. Tahin helvası.
Helva iyi hoş da kiloda yapıyor maalesef. Günlük ne kadar tüketiyorsun canım. Çok da severim

bebeği yeşilimsi kaka yapan varmı normalde sarı yapıyordu dün ilk defa yeşil yaptı sizce neden olabilir?
Normalmis canım doktor öyle demişti. Çeşitli sebepleri olabilirmiş çok emmesi, sadece laktoz ağırlıklı önsütü emmesi ya da annenin yeşil ağırlıklı beslenmesi gibi.. tabi bide üşütme belirtisi diye bir hurafede varmış.

Back
X