2015 Ekim Anneleri

Çok tatlısın yaa :):)

Bu sıkıntıyı çekmeyen varmı bilemiyorum.. Ama bu dönemde kimse gelmese çok iyi olur aslında, herkes herşeyi çok biliyo.. Dediğin gibi eşler gerçekten çok destekçi değiller, bizimkininde vRsa yoksa annesi.. Lohusa olan benim dün tartıştık mesela :KK43: gibi gibi.. Bunları takmamak eldemi neden sütümün olmadığı belli.. Allah hepimizin yardımcısı olsun

O senin tatlılığın güzel annee:KK19::KK60:

eşim biraz anlayışlı olsa belki bende bu kadar dolmam dün akşam bebeği yikiyoruz gelmiş başıma su soğuk deyip duruyo her seferinde suyun sıcaklığını ben ayarlıyorum çok bilmiş gibi konuştu durdu bende canım burnumda zaten benden iyi mi bilio sun deyince surat asti herseyi kendi açısından düşünüyor o kadar yoruldum ki
Ayyy bu kadar tesaduf olur, dun yikadik, bebegi giydiriorum hizli hizli bi tarafimdan ter akio bana tutmus elleri ayaklari buz gibi oldu demezmi,oyle bi sinirlendim ki ben gobekmi atiorum dedim napim cocuk bi taraftan aglio gormuomusun dedm kizdim aynen suratini asti cok biliosun ya dedm anca su soyle bu boyle dersin tamam yardim edio ama lafini bilmiolar cnm birde yarm saat sonra demezmi neden yagini surmuoruz bebegin rahatlardi, ben dellendim giydirirken eli ayagi usudu diyen sensin birde ciplak tutup yagmi surseydim dedm kendileriyle celisiolar resmen ya bisey bildikleri yokta laf olsun die otuolar bence cnm takmaaa hepsi ayni....

Ben ilk memeyi emziriyorum, bazen 5 bazen 10 dakika emiyor. Kendi atıyor. Hemen gazını alıp tekrar emzirme yastığına yatırıyorum. 5 dakika sırtını okşuyorum. O ara kakasını yapıyor. Altını alıyorum, diğer memeyi emziriyorum. Bu sırada şapkasını da gözüne kadar indiriyorum. Gözleri kapalı oluyor. O emerken ben de tek elimle sırtını okşuyorum tekrar. 20 dakika sonra falan dalmış oluyor uykuya. Gazını alıp kundaklıyorum ve yatağına yatırıyorum. Bazen gazını alınca ya da yatağına yatırınca tekrar uyanıyor, emerse yine meme veriyorum, istemezse sırtını okşayarak tekrar uyutuyorum. Ama şapkası gözüne inik oluyor.
Bazen de uyumamışken yatağına yatırıyorum, şapkasını indiriyorum 1-2 mızırdanıp kundaktan elini çıkarmaya çalışıyor, savaşırken kendi uyuyup gidiyor.
Yerim ben onun savaşan ellerini :) Bizimkide dün beni sinir etti gündüz 3ten gece 10 kadar uyumadı emziriyorum biberonla veriyorum altını alıyorum beşiğe yatırımcs uyanıyor dik dik beşiğin tülüne bakıyor korkuyordur diye indirdim bu sefer tahtasına dikti gözü biz de ana dizini getirdik yatak odasına beşiği diğer tarafa aldık onda uyudu :)

kızlar maşallah sizin bebekleriniz uyumadığında etrafa bakınıp durabiliyo. benim bebeğim uyanık olduğu zamanlar sürekli ağlıyor. ne yapacağımı şaşırdım. memem sürekli ağzında yoksa durmuyor. 51.gündeyiz çok çaresizim gece en uzun uykusu bir saat. bi akıl verin bana deliricem

kızlar maşallah sizin bebekleriniz uyumadığında etrafa bakınıp durabiliyo. benim bebeğim uyanık olduğu zamanlar sürekli ağlıyor. ne yapacağımı şaşırdım. memem sürekli ağzında yoksa durmuyor. 51.gündeyiz çok çaresizim gece en uzun uykusu bir saat. bi akıl verin bana deliricem
Yalnızz değilsin canım benim kız da öyle yapacak birşey yok. Ben altını açıyorum bezini falan biraz havalandırıyorum sakinleşiyor sıkılınca tekrar ağlıyor. Artık yalnızım uyancakta ağlıcsk diye ödüm kopuyor.

Kızım doğmadan önce eşimle bildiğin mücadele ettim elektrikli olsun diye o gerek yok manuel alalım deyip duruyordu neyse ikna oldu aldık bunu doğumdan sonra ilk günlerde sütüm olmasa da sonradan kanallar açıldı benim bu kez de sürekli sağmam gerekti bir poşet doncurucuya ve bir de biberona çıkacak kadar sağınca her seferinde bu kez kendi dedi iyi ki almışız yoksa başedemezmişiz diye. Manuel de kullanan birçok insan var tabi ki de insanı gereksiz yoruyor. Bir de herkesin bünyesi farklı sanırım ben farklı bir şey yapmadığım halde çok geldi sütüm. Hatta dün resmen işkence oldu bana süt damarları sertleşti şişti sağdığım halde çıkmadı feci ağrı yaptı sıcak duş al sağ sürekli aynı göğsü emzir derken ancak geçti
Benim eşimde ben hastanede yatarken baktı böyle olmuyor bebek memeyi tutamıyor ben demeden gitti aldı zaten hamileyken hep bahsediyordum ne gerek var deyip duruyordu üzülüyordum ben ihtiyacım olacağını biliyordum şimdi kendisi iyi ki almışız diyor.

Merhabalar..

Dün 2 aylık Kontrole gittiğimizde doktorumuza dönencedn bahsettim ve dönence yasak sakin ha dedi. Sürekli dönen cisimler televizyon yasak dedi. Kullanan arkadaşlar varsa bilgilendrmk istedim
Ala ala donencemiz yok ama koltukta yan yatirinca tv ye bakio ben otizmde donen cisimlerin cocuklarin dikkatini cektigini biliyorum ama donen biseye mesela donence,camasir mak vb seylere bakti die bi cocuk otistik olmazki, bu rahatsizlik cevresel faktorlerle gelismez die biliorum...

Yalnızz değilsin canım benim kız da öyle yapacak birşey yok. Ben altını açıyorum bezini falan biraz havalandırıyorum sakinleşiyor sıkılınca tekrar ağlıyor. Artık yalnızım uyancakta ağlıcsk diye ödüm kopuyor.
ne zaman düzelecek bu bebekler kmisi bu bebek huysuz hep böyle devam eder diyo o zaman yıkılıyorum resmen

Ayyy bu kadar tesaduf olur, dun yikadik, bebegi giydiriorum hizli hizli bi tarafimdan ter akio bana tutmus elleri ayaklari buz gibi oldu demezmi,oyle bi sinirlendim ki ben gobekmi atiorum dedim napim cocuk bi taraftan aglio gormuomusun dedm kizdim aynen suratini asti cok biliosun ya dedm anca su soyle bu boyle dersin tamam yardim edio ama lafini bilmiolar cnm birde yarm saat sonra demezmi neden yagini surmuoruz bebegin rahatlardi, ben dellendim giydirirken eli ayagi usudu diyen sensin birde ciplak tutup yagmi surseydim dedm kendileriyle celisiolar resmen ya bisey bildikleri yokta laf olsun die otuolar bence cnm takmaaa hepsi ayni....
Ayy gerçekten hepsi aynı yaa anca konuşmayı biliolar

ne zaman düzelecek bu bebekler kmisi bu bebek huysuz hep böyle devam eder diyo o zaman yıkılıyorum resmen
Sürekli göğsümde gaz çıkartma eylemi yaşıyorum artık uykusuz bile olmasam bırakıp yatasım geliyor.Düzelir diye umut ediyorum ben seninki kaç günlük. Benim kızım dikkatimi sesli ışıklı ieyşer çwkmeye başladı. Babası da denizyoşdızı projektörü açıyor müzikli biraz oyalanıyor ama sıkılması 5 dk bulmuyor :) Alışana kadar işe başlıcaz ya...

Canım hemoroidden bahsetmişsin bende de durumlar fena 2 haftadır çok kötüyüm neyin çare olacağını da bilmiyorum önerisi olan var mı acaba:KK43:
Canim ben cok çekiyorum cdden afedersn tuvalet işkence bayan bi doktor buldum gidecem fitil krem sende git tatlim cdden dayanilir gbi degil agrisi mahvediyo bilmiyorumda ne iyi gelir oylece aci cekiyorum sana da cok gecmis olsun insallah gecer normalmiydi canim seninde

yok canım biz onların yaptığını yapamayız ben onun kadar düşüncesiz olamam en azından aynen iyice soguttu kendinden umarım biran önce duzelir

Birikir birikir bi anda hepsi silinir geçecek onun evladıni bi kere sevişmek Opusu sizi birbirinize baglar;)

Ay bu kendi kendine kkarar vermeleri yok mu.. ben de kvnin bizde kalacağını Dogumdan sonra yasayarsk oöğrendim. Soran eden yok.. bi tuhaflar..yarin 20 gün olcak. 40a kadar burdaysa ALLAH bana ssabir versin..

ay canim yaa uykuyu bilmiyorum.uyaniklikta da oluyo, gecen yemege mi ne cagircam oturma odasina geldim tam kapida bi koyverdim ama inan farkinda olmadan birden cikiveriyoo Allahim ne utanc verici yaa :KK43:

direk hemeroid degil de tuvalette baya zorluyo benimki de... dikis olayi da bizimkiler kivirdi.iste bence cok oldgu icin :/

bu sapka kapatma bizde de var :) gunduz gunes cok rahatsiz ettigi icin surekli indiriyoz sapkayi gozlere..
Canim insallah hemeroid degildir gecet tamamen kabiz olmamaya bak ilerlemesin dikisler de tamamen iyiliscek insallah

Hepimiz de oluyo normaldir bak biz yikiyoruz eşimle sonra o kurutma makinesini tutuyorum hem ısınıyor hem sesine suauyor bende rahatça yagliyorum giydiriyorum :)

Canim hazir hssediyorsan bi agrin yoksa sikinti olmaz ki benim normal ya bende emin olamadim icerde de dikis oldgu icin...gttgmde 15 gun daha bekle dedi ic dikisler dusmemis tam..sezaryende sorun olmaz sanmiyorum tabii doktor der sana yine de

Merhabalar..

Dün 2 aylık Kontrole gittiğimizde doktorumuza dönencedn bahsettim ve dönence yasak sakin ha dedi. Sürekli dönen cisimler televizyon yasak dedi. Kullanan arkadaşlar varsa bilgilendrmk istedim

Neden acaba tamam tv çok hızlı hareket ediyo gözlerine zarar biliyorum ama donence yavas

Hepimiz de oluyo normaldir bak biz yikiyoruz eşimle sonra o kurutma makinesini tutuyorum hem ısınıyor hem sesine suauyor bende rahatça yagliyorum giydiriyorum :)
Bizimkisi actirmio benm fonn makinam elektiriklenmeyi onleyici ions mu ne bisey gonderio kapatma yeri var kullanalim diorum ama yok cok pipirikliyiz herseye karsi, dedigin gibi bazen uyumayinca hemen netten sesini aciorum 5 dakkada uyuyo hosuna gidio

Sürekli göğsümde gaz çıkartma eylemi yaşıyorum artık uykusuz bile olmasam bırakıp yatasım geliyor.Düzelir diye umut ediyorum ben seninki kaç günlük. Benim kızım dikkatimi sesli ışıklı ieyşer çwkmeye başladı. Babası da denizyoşdızı projektörü açıyor müzikli biraz oyalanıyor ama sıkılması 5 dk bulmuyor :) Alışana kadar işe başlıcaz ya...
51 günlük bizimkinin de sesler dikkatini çekiyo konuşuyoz falan ama en fazla 5 dk susuyo sonrq başlıyo yine.

emziğe alıştırın çok işe yarıyor ben hayatta emzik vermem derdim baktım ağlamalarına baş edemiyorum verdim onunla çok sakin deneyin bence

Back
X