Maşallah canımKeremi 28 ay emzirdimAma yanıkti hastalıkti derken yemesi bozulmuştu nerdeys sadece emiyordu ayiramadim onun icin 10 gun dogru düzgün hic bisey yemediğini bilirim afrikalılara dönmüştü yavrum ama Ömer'in iştahı iyi bu aralar masallah bugun evde tarttık 9200 geldi onu da 2 yasına kadar emzirmek istiyorum insallah sutum olursa
Gözün aydın canım :)Yeniden hala oldumayyy yumuş yumuş çok tatlı, yeniden doğurasım geldi
Maşallah canımKeremi 28 ay emzirdimAma yanıkti hastalıkti derken yemesi bozulmuştu nerdeys sadece emiyordu ayiramadim onun icin 10 gun dogru düzgün hic bisey yemediğini bilirim afrikalılara dönmüştü yavrum ama Ömer'in iştahı iyi bu aralar masallah bugun evde tarttık 9200 geldi onu da 2 yasına kadar emzirmek istiyorum insallah sutum olursa
Yok canım dur hele az bi hayrını göreydin
Nieyyyykizlar vallaha bu doguracak ha
Gözün aydın canım :)
Maşallah canım
Arkadaşımın da 26 aylık kızı var. Hala emiyor ve doğru dürüst yemek yemiyor. Kilo da veriyor. Memeden nasıl ayıracağını bilemiyor kızı çok bağımlı çünkü. Çok özel değilse nasıl ayırdığını yazar mısın?
Bebekten bebeğe değişiyor demekki her ürün gibi :) mesela bizimki oyun halısı ve dönencesini de çok sevmişti. Halen daha oyun halısı üzerine oturtup oynatıyorum, halıya monte edilmiş olan hışırtılı kısımlarla oynuyor. Dönencesinin oyuncaklarını eline verdim, ışığını halen daha hayran hayran izleyip sakinliyor falan. Eltimin oğlunda tam tersine ne oyun halısı ne dönence ilgisini çekmemişti, gereksiz masraf olarak görüyorlardı ikisini de. Ama bu aslanla filin özellikleri farklı. Benim oğlum ses çıkaran ışıklı oyuncaklara pek meraklı. Filin de hareket sensörü gibi birşeysi var sanırım; yürütecin oğlum hareket edince, zıplayınca ya da filin yüzüne falan vurunca müzik çalması cazip bir oyuncak haline getirmiş olabilir.
Keremde cok bağımlıydi kırmızı keceli kalemle mememin ucunu birazda kenarını boyadım :) annecim hasta oldum meme kanıyo dedim yüzümü de astım dikkatlice baktı once üzüldü o da kapattı memeyi bi kac saat sonra tekrar geldi anne acıyo mu diye sordu acıyo oglum kanıyo dedim gösterdim o gun bi daha gelmedi gece de uyanmadı meme diye cok şaşırdık sabaha karsi uyandı anne anne eknegime peynir koy dediGözün aydın canım :)
Maşallah canım
Arkadaşımın da 26 aylık kızı var. Hala emiyor ve doğru dürüst yemek yemiyor. Kilo da veriyor. Memeden nasıl ayıracağını bilemiyor kızı çok bağımlı çünkü. Çok özel değilse nasıl ayırdığını yazar mısın?
Ben emzirmiyormn cnm uzuuunnn süredir ama kilo alımı çok iyiydi hatta fazlaydı. En az aldığı 1 kg dı. Az aldı diye üzülüyoduk aylardır böyle gitti ama geçen ay 300 gr almıştı sanırım bu ayda öyle olacak. Hatta bazen zayıflıyo. Allahtan baştan güzel kilo aldı da öyle zatıf falan durmuyo..maşallahBizimkide hiç kilo almadı hala aynı kiloda ben azar azar da olsa sürekli yediriyorum, yumurtasını, pekmezini her sabah yediriyorum mutlaka,çorbası, köftesi,tavuğunu meyvesini hiç eksik etmiyorum uyanıkken eli sürekli dolu ,zaten eli boşken ağlıyor ama böyle bir dolu kase yemiyor 3-5 kaşık yiyor okadar..Kilo muhabbetine benimde aklım ermiyor niye hiç almıyor anlamadım.. Ama şu var eskiden benim sütüm çarşafa değse yıkanınca çıkmazdı şimdi sütüm su gibi olmuş sanki içinde hiç yağ yok ondan mı kilo almıyor diyorum..Uykusuz bebek zayıf olur diye biliyorum benimkininde uykusuda düzenli.. Yine zayıf değiller ya bunada şükür ediyorum..
Bizim ev çocuğa göre biraz fazla tehlikeli. 7 senedir alışmışız rahat rahat. Şimdi ev düzeni değiştirmek korkutuyor beniTutunup kalkmaya başladığında parkede çorapla bile kaydığı için mecbur her yeri kapatmaya çalıştık. Bir de inadına neyin sivri köşesi varsa oraya tutunup kalkıyodu. Doğuştan adrenalin bağımlısıSonra emeklemeye başladı nerdeki dolap çekmecede ne var hangi kapıya parmağımı sıkıştırsam, terlikler düzenli durmasın özgün çalışmalar yapayım dağıtarak, neresi daha tehlikeli acaba, annemin yüreğine nasıl indirsem diye uğraşıyo işte tam gaz
Allah analı babalı sağlıkla büyümeyi nasip etsin cnm.Yeniden hala oldumayyy yumuş yumuş çok tatlı, yeniden doğurasım geldi
Yeniden hala oldumayyy yumuş yumuş çok tatlı, yeniden doğurasım geldi
Hayır olsun canım :)Çok sevindim hayırlı olsun canım …
Yeniden doğurmaya hevesliler kervanina beni de ekleyin dün gece bi rüya gordum hayır olsun deyiniz :) " uykudan uyanmisim annem kucagima bir kiz cocugu oturttu hafif sari sacli zzayifcana sonra kocaman bir oglan birakti nerdeyse 5 yasinda bak bu da oglun Rüzgar dedi sen çok uyudun bak büyüdüler dedi "
Anlamini bilemedim 2.kiz olucak herhalde dedim :)
Oyyy ölürümmmm deyivermişim okurken.Keremde cok bağımlıydi kırmızı keceli kalemle mememin ucunu birazda kenarını boyadım :) annecim hasta oldum meme kanıyo dedim yüzümü de astım dikkatlice baktı once üzüldü o da kapattı memeyi bi kac saat sonra tekrar geldi anne acıyo mu diye sordu acıyo oglum kanıyo dedim gösterdim o gun bi daha gelmedi gece de uyanmadı meme diye cok şaşırdık sabaha karsi uyandı anne anne eknegime peynir koy dediAcıkmış yavrum baktı memeden de hayır yok
İlk 5 ay her ay 1 kilo aldı canım, şuan 8,5 aylık 9 kilo geçen ay sadece 300 gr almış bu ay daha artış yok çok haraketli o yüzden ama zayıf durmuyor Allah a şükür..Ben emzirmiyormn cnm uzuuunnn süredir ama kilo alımı çok iyiydi hatta fazlaydı. En az aldığı 1 kg dı. Az aldı diye üzülüyoduk aylardır böyle gitti ama geçen ay 300 gr almıştı sanırım bu ayda öyle olacak. Hatta bazen zayıflıyo. Allahtan baştan güzel kilo aldı da öyle zatıf falan durmuyo..maşallahEmzirmekten değildir bence ben harekete bağlıyorm bizim de uykularımız her zaman olmasa da iyi şükür. Ama çok hareketli olduğundandır çünkü iştahı bi ara azalmıştı da şimdi hala güzel yiyo
Bizim ev çocuğa göre biraz fazla tehlikeli. 7 senedir alışmışız rahat rahat. Şimdi ev düzeni değiştirmek korkutuyor beni
Allah analı babalı sağlıkla büyümeyi nasip etsin cnm.maşallah. Bahtı güzel olur inşallah :)) benden sonra çevremde şuan hatırladığım 3 doğum oldu. İnsanın canı çekmiyo değil de amann Allah korusun isteyene versin. Allah oğluma sağlıklı uzuunn ömürler versin. Hepimizinkileree inşllh
Masallah ömere :) ya iste hastalik falan zorKeremi 28 ay emzirdimAma yanıkti hastalıkti derken yemesi bozulmuştu nerdeys sadece emiyordu ayiramadim onun icin 10 gun dogru düzgün hic bisey yemediğini bilirim afrikalılara dönmüştü yavrum ama Ömer'in iştahı iyi bu aralar masallah bugun evde tarttık 9200 geldi onu da 2 yasına kadar emzirmek istiyorum insallah sutum olursa
Yürüme arkadaşlarından bahsedilmiş. Ben onlardan biraz korkuyorum. Ya eli kayarsa yüzüstü düşerse falan diye. Bondigo eğitici aktivite masasında karar kıldım. Biraz araştırdım, oyuncak sevmeyen çocuklar bile onunla bir süre oyalanıyormuş. Burda hipp mamaları her zaman bulamadığım için Dün ebebekten mama siparişi veriyordum, eşim hani bi oyuncak alacaktın, onu da ekle istersen dedi. Oyuncaklar sayfasına girdim. Bak yürüme arkadaşı da var dedim. Tembel ruhlu eşim amaaann kim peşinde koşacak, masayı al, oturt oynasın temiz temiz dediben de hem bizimki daha oturamıyor hem de mamalardan dolayı sepette taksit yapmayacaklar. Daha sonra alırız dedim. Henüz sipariş vermemişken farklı fikirlere de açığım. Benim araştırmalarıma göre aktivite masalarında en iyisi bondigoymuş. Memnun kaldığınız masa varsa fikrimi değiştirebilirim.
canım ben bondigonun yürüme arkadaşımı sipariş verdim. yarın ya da öbür gün kargoyla gelir. çok araştırdım. zaten örümcek zararlı. bizim kızda biraz tembel. tam ona göre bişey. yeri geliyor yürüyerek kullanıyor yeri geliyor bisiklet gibi oturup ayaklarıyla kendini ittiriyor. kullanan arkadaşlarım var ve çokmemnunlar. ürün gelsin deneyelim yine sana fikrimi söylerim.Yürüme arkadaşlarından bahsedilmiş. Ben onlardan biraz korkuyorum. Ya eli kayarsa yüzüstü düşerse falan diye. Bondigo eğitici aktivite masasında karar kıldım. Biraz araştırdım, oyuncak sevmeyen çocuklar bile onunla bir süre oyalanıyormuş. Burda hipp mamaları her zaman bulamadığım için Dün ebebekten mama siparişi veriyordum, eşim hani bi oyuncak alacaktın, onu da ekle istersen dedi. Oyuncaklar sayfasına girdim. Bak yürüme arkadaşı da var dedim. Tembel ruhlu eşim amaaann kim peşinde koşacak, masayı al, oturt oynasın temiz temiz dediben de hem bizimki daha oturamıyor hem de mamalardan dolayı sepette taksit yapmayacaklar. Daha sonra alırız dedim. Henüz sipariş vermemişken farklı fikirlere de açığım. Benim araştırmalarıma göre aktivite masalarında en iyisi bondigoymuş. Memnun kaldığınız masa varsa fikrimi değiştirebilirim.
Ayina gore sutun icerigi degisiyormus zaten. Alperin de pijamalar küçüldü citcitlilar öyle. Boy 72 olmus kilo kiyafeti cikar 8.500 ama bizimki de cok hareketli iste. Dün mesela meyve biskuvi peynir corba pilav tavuk yogurt tane bezelye hepsinden yedi. Gobek de yapti ama kilo cok oynamiyor. Gerci olani yeter buna da şükür :)Bizimkide hiç kilo almadı hala aynı kiloda ben azar azar da olsa sürekli yediriyorum, yumurtasını, pekmezini her sabah yediriyorum mutlaka,çorbası, köftesi,tavuğunu meyvesini hiç eksik etmiyorum uyanıkken eli sürekli dolu ,zaten eli boşken ağlıyor ama böyle bir dolu kase yemiyor 3-5 kaşık yiyor okadar..Kilo muhabbetine benimde aklım ermiyor niye hiç almıyor anlamadım.. Ama şu var eskiden benim sütüm çarşafa değse yıkanınca çıkmazdı şimdi sütüm su gibi olmuş sanki içinde hiç yağ yok ondan mı kilo almıyor diyorum..Uykusuz bebek zayıf olur diye biliyorum benimkininde uykusuda düzenli.. Yine zayıf değiller ya bunada şükür ediyorum..
Iste zor o ya. Balkona cikiyorduk en azindan bir iki saat hava aliyorduk o da bozdu. Ama gece iki kere uyandi emdi uyudu bugün de cok mizmiz degil bin şükür :)Yalnız olsam bende oyle olurdum herhalde :/ kerem sagolsun sıkıştığımda ona pasliyorum ama son iki uc haftadır Ömer'de huy değiştirdi surekli birlikte olalım istiyo bi kac dk dan sonra babasinda da abisinde de ağlamaya başlıyo
Sabah 7 de uyanıyor. 9 buçuk gibi mama icip 1 saat uyuyor. Uyanınca ek besin. 2 gibi mama içip uyuyor. Uyanınca ek besin. Bazen 5 gibi bir daha uyuyor uykuya dalarken mama. Uyanınca ek besin. Yatmadan once 20.00-21.00 arasi mama. Gece de 24.00 da ve 03.00 gibi 2 kez mama. Sabaha karşı 06.30 gibi uyanmadan önce mızırdanırsa mama veriyorum. Mama miktarı değişiyor. Her defasında 120-170 ml arası içiyor.Öğün olarak vermek istiyorum ama illaki mamayı istiyor. Ek gıda, mamayı en fazla 1-2 saat geciktiriyor. Mama yiyip uyuyunca daha uzun uyuyor. Verme sıklığı da 4 ya da 5 saatte bi oluyor. Gece mama miktarını gündüze göre daha fazla veriyorum gece mama içmiyor emip uyuyor. Gündüz 180 cc gece uykusuna geçerken 210 cc veriyorum.
Sen ne kadar ne sıklıkta veriyorsun?
Çok sevinirim canım. Memnun kalırsan ben de alabilirim.canım ben bondigonun yürüme arkadaşımı sipariş verdim. yarın ya da öbür gün kargoyla gelir. çok araştırdım. zaten örümcek zararlı. bizim kızda biraz tembel. tam ona göre bişey. yeri geliyor yürüyerek kullanıyor yeri geliyor bisiklet gibi oturup ayaklarıyla kendini ittiriyor. kullanan arkadaşlarım var ve çokmemnunlar. ürün gelsin deneyelim yine sana fikrimi söylerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?