Çok güzel tarif olmuş eline sağlık kereviz yaprağı da yakışır bu çorbaya maydonozun yerine ,eline sağlık, canım çektiBugün ilk defa kıza balık çorbası içirdim. Hiç itiraz etmedi. bir kase içti. Beğendi anlaşılan :)
1 orta boy somon filetonun kuyruk kısmından aldım. 3 e böldüm. 7 cm genişliğindeki balığın derisini pişirmeden önce yüzdüm. Sonra yağlı kağıtla fırına verdim. Pişti. Diğer yandan yarım havuç, 2 diş sarımsak, 1 küçük arpacık soğanı ve 8-10 tane maydanozun yapraklarını doğradım. Tencereye koydum. 3 su bardağı su ilave ettim. Bir çimdikte karabiber koydum. Balığın kılçığını ayırıp un gibi ufaladım. Sebzelerle birlikte haşladım. Haşlanınca az blenderden geçirdim. İçine yulaf unuyla miyane yaptım. Az tuz serptim. İnerken tereyağ koydum. Yedirirken de içine limon ekledim.
Ama içtikten sonra gaz çıkarınca fena sarımsak kokuyor haberiniz olsun
Ayaklarimin arkasina vura vura yara yapti ;-/Sen dur hele bi keşfettsin ben ne halt yemege aldim o yuruteci diyeceksin ezildi ayaklarim hep yuruteclecekmeceler bir aciliyor bir kapaniyorofff ki ne offf
Allah yardımcın olsun canım çok zorSıkı durun ben ev buldumyaşasın ku pardon moku yedim nasıl toplanicak bunca esya deli cikicam isten izin alirim dedim eşim ama pek bilemiyorum alabilir mi bakalım neler olacak yandım..
Olsanız da size de yapsam. Kereviz olurdu da mevsimi değil ya bulamadım. o yüzden bu sefer hanımım maydanozla idare ediversin :)Çok güzel tarif olmuş eline sağlık kereviz yaprağı da yakışır bu çorbaya maydonozun yerine ,eline sağlık, canım çekti
HayırdırBenimde yüzüm gözüm tırmık içinde :/
Bizimki de dolap kapağını keşfetti. Açıp kapıyor :) Çok bindirmiyorum. günde 2 kez en fazlaSen dur hele bi keşfettsin ben ne halt yemege aldim o yuruteci diyeceksin ezildi ayaklarim hep yuruteclecekmeceler bir aciliyor bir kapaniyorofff ki ne offf
Oğlan ayı yavrusunu sever gibi seviyor beni,surekli kesiyorun jilet gibi o tırnaklar nerde saklıyor bilmem..Hayırdır
Ohh eline sağlık cnm. Afiyet olsun kuzunaBugün ilk defa kıza balık çorbası içirdim. Hiç itiraz etmedi. bir kase içti. Beğendi anlaşılan :)
1 orta boy somon filetonun kuyruk kısmından aldım. 3 e böldüm. 7 cm genişliğindeki balığın derisini pişirmeden önce yüzdüm. Sonra yağlı kağıtla fırına verdim. Pişti. Diğer yandan yarım havuç, 2 diş sarımsak, 1 küçük arpacık soğanı ve 8-10 tane maydanozun yapraklarını doğradım. Tencereye koydum. 3 su bardağı su ilave ettim. Bir çimdikte karabiber koydum. Balığın kılçığını ayırıp un gibi ufaladım. Sebzelerle birlikte haşladım. Haşlanınca az blenderden geçirdim. İçine yulaf unuyla miyane yaptım. Az tuz serptim. İnerken tereyağ koydum. Yedirirken de içine limon ekledim.
Ama içtikten sonra gaz çıkarınca fena sarımsak kokuyor haberiniz olsun
Sıkı durun ben ev buldumyaşasın ku pardon moku yedim nasıl toplanicak bunca esya deli cikicam isten izin alirim dedim eşim ama pek bilemiyorum alabilir mi bakalım neler olacak yandım..
Gözünüz aydın cnm zor ama olsun iyi komşuların olur inşllh :))Yine amerikan mutfakli 2+1 koridor genis yuruteç için ideal :) deniz kenarina yanii kordona yuruyerek 10 15 dk ara sokakta ama binalar dip dipe degil ferah bir daire ustelik cocuklu bebekli aile çok.. Hadi hayirlisi..
Ayy bizde de favori 3:Oğlan ayı yavrusunu sever gibi seviyor beni,surekli kesiyorun jilet gibi o tırnaklar nerde saklıyor bilmem..
senin bu halin ayni ben.. ama ben gece emziriyoeum 2 veya 3 saat uyuyor. sonra gebe uyaniyor emziriyorum uyuyor. bazen gecede 3 kez kalkiyor bazen 13 kez. bellivolmuyor. benim sıkıntım gündüz uykusu. gunduz de emerek uyuyor ama kucagimdan inmiyor. gece gibi uyutup yataga koyamiyorum .Kızlar nasılsınız, bebişler nasıl ? (= Beni sorarsanız uykusuzluktan ölünebiliyor mu onu test ediyorumSizin bebişlerin gece uykusu nasıl, bizde şöyle bi sorun var; ben oğlanı meme emerek kucağımda ya da emzikle yanına yatarak uyutuyorum. Ninni eşliğinde tabi.
Sıkıntı şu ki, gece uyandığında ağzına emzik versen de beşiğinde sallasan da illa kucağa gelecek, kucağa gelmeden sakinleşmiyor. Aksi gibi babasına da gitmiyor, önceden babası uyutabiliyordu. Babası kucağına aldığı anda avazı çıktığı kadar bağırıp ağlamaya başlıyor.
Gece boyunca kucakla bakalım emzir bakalım uyut bakalım, sabaha kadar nevrim dönüyor. Nasıl eğitim vericem ben bu kuzuya, çok da huysuz bir eğitim falan söker mi bilmiyorum, el atın bana bi
merhaba canım.. senin durumun benimkine çok benziyor. ben de emerek uyutuyorum zaman geliyor gece 3 kere zaman geliyor 13 kere kalkıyor. bu yedikleriyle de alakalı oluyor. ben emzirip uyutup koyuyorum yatağa gece. uyumaya devam ediyor. ama gündüz bizim işler değişiyor. gündüz de emerek uyutuyorum ama yatağa koyunca sanki bebeği 15 kattan aşağı atmışcasına korkuyor. çığlık çığlığa uyanıyor. kucağımdan başka yerde yatmıyor. gündüz korktu bir seferinde. o zamandır gündüz uykuları kucağımda geçiyor. bazen bir saat bazen 3 saat yazım yarım saat kalkamıyorum yerimden. ben de bu duruma bir çözüm bulamadım. işimi de yapamıyorum gündüz doğru düzgun. senin gece yaşadığını ben gündüz yaşıyorum. ben bir çözüm bulamadım. zamanla düzelecek umarım..Kızlar nasılsınız, bebişler nasıl ? (= Beni sorarsanız uykusuzluktan ölünebiliyor mu onu test ediyorumSizin bebişlerin gece uykusu nasıl, bizde şöyle bi sorun var; ben oğlanı meme emerek kucağımda ya da emzikle yanına yatarak uyutuyorum. Ninni eşliğinde tabi.
Sıkıntı şu ki, gece uyandığında ağzına emzik versen de beşiğinde sallasan da illa kucağa gelecek, kucağa gelmeden sakinleşmiyor. Aksi gibi babasına da gitmiyor, önceden babası uyutabiliyordu. Babası kucağına aldığı anda avazı çıktığı kadar bağırıp ağlamaya başlıyor.
Gece boyunca kucakla bakalım emzir bakalım uyut bakalım, sabaha kadar nevrim dönüyor. Nasıl eğitim vericem ben bu kuzuya, çok da huysuz bir eğitim falan söker mi bilmiyorum, el atın bana bi
aynı ben de senin gibiyim. ben de yeri geliyor saat başı kalkıyorum. bazen yatmıyorum zaten kısa süre sonra uyanacağını anlarsam. ben alıştım. alıyorum yanıma tableti. internette sörf yapıyorum. benim bi avantajım kızım akşam uykusuna erken yatıyor. akşam altı altı buçuk dedin mi biz gece uykusuna yatıyoruz sabah da altıda kalkıyoruz. çok yrgunsam ben de onunla yatıyorum bazı günler. kendimi dinlendirmek için. o zaman eşim akşam yemeğini hazırlıyor diğer aile fertlerine. biz alıştık. sen de alış en kısa zamanda derim. yoksa büyümelerini beklemekten başka çaremiz yok. ben alıştıramadım sen belki alıştırırsın.Benimki de gözünü açmadan mızmızlanıyor, emip geri uyuyor,nazı bana,ama gece çok kalkıyor, iki saatte bi, sabaha doğru artık saatte bi. Sürekli uyana uyana ben artık uyuyamayan bi insan oldum. Annelik çok yorucuymuş
Saol canım zamanla düzelir umarım :)Yürüteçten değil. Bizimki de parmak uçlarına basıyor. Genelde bebekler önce parmak uçlarına basarlar. Merak etme. Yürüdükçe düzelecek :)
Canım allah kolaylık versinSıkı durun ben ev buldumyaşasın ku pardon moku yedim nasıl toplanicak bunca esya deli cikicam isten izin alirim dedim eşim ama pek bilemiyorum alabilir mi bakalım neler olacak yandım..
Hemencecik uzuyor o tırnaklar:/ babasının saçını kulağını çekmeye bayılıyor. Benimde gözlüğü almaya çalışıyor. Hatta geçen gün nasıl yaptıysa babasının burnunu kanattıBenimde yüzüm gözüm tırmık içinde :/
Çekmece dolap vitrin... ben yoktum babasının yanındayken mutfak çekmecesine elini sıkıştırmış yavrum çok ağladı :/ ama o günden beri de çekmeceye gitmiyor onu farkettimBizimki de dolap kapağını keşfetti. Açıp kapıyor :) Çok bindirmiyorum. günde 2 kez en fazla
Bende ayağım da sallıyorum bazen de memede uyuyup kalıyor. Eğitim veremedim :/ bende artık kendi kendine uyumun istiyorumKızlar nasılsınız, bebişler nasıl ? (= Beni sorarsanız uykusuzluktan ölünebiliyor mu onu test ediyorumSizin bebişlerin gece uykusu nasıl, bizde şöyle bi sorun var; ben oğlanı meme emerek kucağımda ya da emzikle yanına yatarak uyutuyorum. Ninni eşliğinde tabi.
Sıkıntı şu ki, gece uyandığında ağzına emzik versen de beşiğinde sallasan da illa kucağa gelecek, kucağa gelmeden sakinleşmiyor. Aksi gibi babasına da gitmiyor, önceden babası uyutabiliyordu. Babası kucağına aldığı anda avazı çıktığı kadar bağırıp ağlamaya başlıyor
Benim kız da bi ara saat başı uyanmaya başlamıştı. Emziriyorum ama tam doymuyor. Ben de gece mamasının miktarını arttırdıM şükür düzeldi gibi. Şimdi 1 ya da 2 kez kalkıyor. Kuzucuk acaba açlıktan uyumuyor olabilir mi ki?Benimki de gözünü açmadan mızmızlanıyor, emip geri uyuyor,nazı bana,ama gece çok kalkıyor, iki saatte bi, sabaha doğru artık saatte bi. Sürekli uyana uyana ben artık uyuyamayan bi insan oldum. Annelik çok yorucuymuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?