Her mayaladığında kefiri süzgeçte süzüyorsun üstte maya kalıyor o mayayla tekrar tekrar mayalıyorsun..Maya çoğalıyor kefir kardeşliği böyle oluşuyor..Nası büyüyo yaaÖmrümde hiç kefir mayası görmedim de
Tsk ederm canim. Irmikli mama, corba yapiyorum hep ama baska bi sey de yedirsem diye dusundum. Meyve kiraz cok verdim, baska corbalar da yedi ama üstüne kabiz oldu affedersin, ikina ikina aglaya aglaya bi hal oldu, yemek yedirmeye korkuyorum, ne pisirecegimizi sasirdik, süt allerjisi de var. Bi de bunlari yeyince bile anne memesi istiyor, süt bulamadi diye ben üzülüyorum, o zamanek gıda verebilirsin benimde sütüm azaldı ama kızıma mama hiç vermedim 9 aylık kendim yapıyorum muhallebi gibi irmikli tambuğday unlu yada sütlaç o şekilkde verebilirsin
bircok sey etkileyebiliyor sut miktarini ama en onemlisi moral. bir de en kritik donem gecti bundan sonra eskisi gibi olmayacaktir sut miktari. anne sutu oyle mucizevi bir seyki bebegin ihtiyacina gore salgilaniyor hem miktar olarak hem kimya olarak. unutma duaciniz:)) ve o sut artacak o kadarTsk ederm canim. Irmikli mama, corba yapiyorum hep ama baska bi sey de yedirsem diye dusundum. Meyve kiraz cok verdim, baska corbalar da yedi ama üstüne kabiz oldu affedersin, ikina ikina aglaya aglaya bi hal oldu, yemek yedirmeye korkuyorum, ne pisirecegimizi sasirdik, süt allerjisi de var. Bi de bunlari yeyince bile anne memesi istiyor, süt bulamadi diye ben üzülüyorum, o zamanFreyza__ nun dedigi gibi gida miktarini arttirmam gerek simdilik degil mi. Hurma yiyorum, su iciyorum, 6 ogun yemek meyve yiyorum. Cok fark etmedi. Üzülüyorum ama bekliyorum. Süt olmadigi günler benden uzaklasti bebegim, rahatsiz olunca yemeklerini de yediremedim, anneannesi ilgilendi, benden sogudu el kadar bebek, cok gücüme gitti. loveatsecondsight kizlar tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin. Moralim cok bozuktu inanin. Iyi olmaya calisiyorum. Bi de araya regl girdi, o da etkiledi galiba.
Valla tam birşey demedi. Ya çocuk doktorları cilt işlerinden pek anlamıyorlar. Travogen diye bir mantar ilacı var onu sür dedi. Bir de Mustelanın tahriş olmuş bölgeler için bir kremi var onu dene dedi. Kortizonlu ilaç kullanma dedi. Valla ben internetten bayağı bir baktım da sanki mantara benziyor. Sürdüğüm travogen de kurutmuş gibi geldi. '-3 gün daha sürmeye devam edeceğim. Eğer küçülürse kasık mantarı herhalde. Tam da bezin lastiğinin değdiği yerde.
Ramazan öncesi temizligindeyim de :-/
Karnabaharın küçük küçük hali gibi. Aslında ben de yeni başladım ama kesirim güzel ve her gün yaparsanız daha hızlı büyüyor.Nası büyüyo yaaÖmrümde hiç kefir mayası görmedim de
Can'ımgeçmiş olsun sana, ama bebiş 8 aylık olmuş artık ek gıda da epey yeterli olur , neden mamayı düşündün ki? Sütün de ara öğünlerde yeter ona annesiSelam kizlar. Sütü azalip da mamaya baslayan var mi?
Bir ameliyat gecirdim, bir sey yiyemedim sutum azaldi. 1 hafta oldu. düzene girmesini bekliyorum. Daha bekleyeyim mi mamaya gecmem gerekir mi? Bebegim süt bulamayinca cildiriyor üzülüyor. Ben de kendime sinirleniyorum niye süt birikmiyor diye. Az bi süt oluyor, ona yetiyor mudur? 8 aylik. Kafayi yicem.
Yok estağfirullah. Bazen bende atlayabiliyorum. Kız iyi gibi ama benim boğazlar şişti felaket. Çocukluğumdan beri böyle şişmemişti valla. Ağzımı açamıyorum. Kulağıma vuruyormukut31 galiba gecmis olsun demeyi unuttum canim. kusura bakma lutfen. cok gecmis olsun
canım kefiri doktora sordum. çok da sıcak bakmadıı. hele hazır kefire şiddetle karşı çıktı. hazır kefirin mayalanma süresi daha uzun sürdüğü için kefir alkole dönmeye başlıyormuş. kendi çocuklarına vermemiş bir yaşına kadar. daha sonra da kendi mayalamaya başlamış. kefir mayaları da her ilde bulunan üniversitelerin kimya laboratuvarlarında bulunuyormuş.
Kızlar sezeryan sonrası iki yıl beklenmesi gerekiyor ya bebek için çevremizde ya da tanıdığınız var mı daha erken ikinci çocuğu olan ?
Herkes hasta bu aralar ,bizim evde hastalıktan dökülüyor bir ben saglamım benimde başlamıştı boğazım ağrımaya majezik oral sprey bir defa kullandım çoğalmadan geçti.Geçmiş olsun biran evvel iyileşir sın inşallah.Yok estağfirullah. Bazen bende atlayabiliyorum. Kız iyi gibi ama benim boğazlar şişti felaket. Çocukluğumdan beri böyle şişmemişti valla. Ağzımı açamıyorum. Kulağıma vuruyor
Çok geçmiş olsun canım :/İnşallah büyük ihtimalle geniz akıntısından dolayı hırıltılı öksürüyor. Bugün ağlarken sesi çıkmıyordu. Ses tellerine geniz akıntısı geliyor diye tahmin ediyorum. Akşamüstü doktora götüreceğim tedbir olarak. Galiba diş geliyor gibi de üst sol parlamış gibi de değil gibi de... Bir de poposuna yakın bölge de göz göz birşeyler çıkmış. Biz incileme diyoruz. O da çok kötü kaşınır. Kardeşimde çıkardı. Birsürü küçük beyaz iğne topuzu gibi
Kolay gelsiiiinnRamazan öncesi temizligindeyim de :-/
İştahsız bebek çok zor :/Bir diş bir bebeği anca bu kadar iştahsız yapar. Bugün sadece 3 kere emdi. Her biri birkaç yudumdan oluşuyordu sadece. Ek gıda ise yok denecek kadar az yedi. 6. Ayından beri hiç kilo almamıştı, sanırım verişe geçti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?