Bn de tutmak istiyorum ya, kaç defa emzirdin canm gün içinde, enerjin nasildigeçen haftalarda bir kaç gün denedim ben sorun olmadı başlıycam azalma olursa bir kaç gün ara verip tekrar tutarım diye düşünüyorum
çalışan olduğum için 16:00 dan sonra emziriyorum sağamıyorum artık göğsüm dolmuştu ezana kadar o yetti 3 kez emdi sonra bol sıvı alarak dengeledim kızım gece daha cok emiyor benim enerjim kalmamıstı ama baş ağrısı çok olmustu bendeBn de tutmak istiyorum ya, kaç defa emzirdin canm gün içinde, enerjin nasildi
Anladım, sen gelene kadar ek gıda aliyo o zaman bebisin benmki gün içinde uç dört kez emiyo bakalım ne yapczçalışan olduğum için 16:00 dan sonra emziriyorum sağamıyorum artık göğsüm dolmuştu ezana kadar o yetti 3 kez emdi sonra bol sıvı alarak dengeledim kızım gece daha cok emiyor benim enerjim kalmamıstı ama baş ağrısı çok olmustu bende
evet ek gıda gündüz yoğun alıyo sonra genelde emzirmeye çalışıyorum günün telafisini yapıyoruz.Anladım, sen gelene kadar ek gıda aliyo o zaman bebisin benmki gün içinde uç dört kez emiyo bakalım ne yapcz
tamam canım allah kabul etsin..Esmanur18 nazyam için okunacak yasinleri sorduysan ben okumuştum yazmayı unutmusum bnde akıl bırakmadı bu evlat
hanımlar. siz bebeklerinize hala özel yemek mi hazırlıyorsunuz yoksa sizin yediklerinizden mi yediriyorsunuz. bize doktor artık aile sofrasına oturabilir dedi. az tuzlu az salçalı olmak kaydıyla herseyden yesin dedi. ben de öyle yapıyorum. kuru fasülye nohut hariç biz ne yersek o da onu yiyor. erken mi davrandım yoksa..
Uzun zamandir yasmiyorsan gelmez.bu gelirse sorun yokturHimm bana niye bildirim gelmiyor burdan
hanımlar. siz bebeklerinize hala özel yemek mi hazırlıyorsunuz yoksa sizin yediklerinizden mi yediriyorsunuz. bize doktor artık aile sofrasına oturabilir dedi. az tuzlu az salçalı olmak kaydıyla herseyden yesin dedi. ben de öyle yapıyorum. kuru fasülye nohut hariç biz ne yersek o da onu yiyor. erken mi davrandım yoksa..
Banada gelmiyoHimm bana niye bildirim gelmiyor burdan
Ben hem kendi yediklerimizden veriyorum hem ona özel yapiyorum duruma göre. Yaslarina girecekler surada birsey kalmadi zaten :)hanımlar. siz bebeklerinize hala özel yemek mi hazırlıyorsunuz yoksa sizin yediklerinizden mi yediriyorsunuz. bize doktor artık aile sofrasına oturabilir dedi. az tuzlu az salçalı olmak kaydıyla herseyden yesin dedi. ben de öyle yapıyorum. kuru fasülye nohut hariç biz ne yersek o da onu yiyor. erken mi davrandım yoksa..
canım asıldoğru olan senin bebeğinin neyi kabuledip etmediği. ben de tuz şeker salça bal çilek yani çok bariz alerji yapan şeyler vermiyorum ama çocukların damak tadı 9. ayda oluşuyor. az tuz az salça olmak kaydıyla herşeyi yediriyorum. çünkü midesi kabul eden bağırsaklarda sıkıntı olmayan yimeyi seven bebek. ama şu da var ki ben ek gıdada çeşite erken başladım. daha 6 aylıkken çiğ sarımsak bile yedirdim,. şimdi sarımsaksız yemek yemiyor. hele ki cacık.. bol sarımsaklı bayılıyor. 6, buçuk aylıkken yumurta zeytın ezmesi peynir portakal suyu fındık ceviz yani tam bir adamın yapabileceği kahvaltı yapıyordu. doktorları da dinlemedim işin özü. bebeğime baktım alerji de yapmadığını gördüm dayadım yiyecekleri. şimdi çok rahatım. ona özel yemek yapmıyorum. yemeklerımi onun da yiyebileceğigibi yapıyorum. ilerde sçici olmasın diyorum. bir de öyle olmak zorundayım çünkü bende fazladan 3 bebe daha var. onların da istekleri ayrı ayrı oluyor. birininkini yapsan diğerininkini yapmasan güseniyor. içime dert kalıyor. çok zor oluyor bazen herkezin gönlünü yapmak. yıpranıyorum. annem der hep biz seni bir gün salçalı bir gün salçasız şehriye çorbasıyla büyüttük diye. tabi oyle de yapmıyorum asla. bebeğime pancarından tut avakadoya kadar herşey yedirdim ama artık o bize uysun biraz da..Canım benim oğlum halen düzenli ek gıdaya geçmedi ama evet biz ne yersek ona da tadımlık veriyorum ben de. Doktorumuz anne sütü yeterli olduğu müddetçe ana besinimiz anne sütü, tatsın ama önce emsin dedi son kontrolümüzde de.. Tadabileceği şeyler de bal, fıstık, çilek gibi 1 yaşına kadar yasaklı olan yiyecekler hariç herşey dedi. Bizim masamızda yediklerimizden tatsın mı dediğimde de çok tuzlu, yağlı veya salçalı yapmazsan yiyebilir dedi. Kendi yemeklerimizdeki yağ, tuz ve salçayı azalttım. Biz yemeğe oturmadan önce emziriyorum, yemekte de ne yersek birer ikişer kaşık tattırıyorum. Geçen mantı yedi mesela. Suyunun içerisine ezdim mantıyı, biraz yoğurt koydum verdim. Bunu doktoruna söylediğimde de salça, tuz ve yağına dikkat edersen yiyebilir dedi gene.
Ama anladığım doktorlar arasında beslenme konusunda bi ağız birliği yok :) birinin doğru dediğini diğeri yanlış diyor :) 3 çocuk doktoru var şu an etrafımda oğlumu sık gören. Biri dayım; bizimle masada tatmaması gerektiğini, sadece meyve sebze püresi-çorba-yoğurt yedirmemi söylüyor. Biri çok yakın bi aile dostumuz; 1 yaşına kadar sadece emsin, hiçbir şey verme diyor. Biri de doğumdan beri oğlumu takip eden doktorumuz; yukarıda yazdığımı söylüyor :) demekki mutlak bi doğru, mutlak bi yanlışı yok bu işin :) kendileri de diyor, her ekol farklı bir tutumu savunuyor diye :) ben de birini seçtim, ilerliyoruz bakalım. Hayırlısı artık :)
Size özel kısmından bildirimleri aç diye bir yer vsr orayı açarsanız mesaj olarak maile geliyorBanada gelmiyo
Bildirimler acik daha once geliyordu ama @tatlilavinya nin dediği gibi aktif olmayınca gelmiyor sanırım bugun yazdıktan sonra geldi :)Size özel kısmından bildirimleri aç diye bir yer vsr orayı açarsanız mesaj olarak maile geliyor
Banada gelmiyo şimdi baktım bildirim seçeneklerine hepsi aktif yani işaretli gözüküyorSize özel kısmından bildirimleri aç diye bir yer vsr orayı açarsanız mesaj olarak maile geliyor
Hoşgeldin Tuğçemerhabalar uzun zamandır girmiyordum. tanıdığım kişiler var mı bilmiyorum ama tanımadığım çok kişi var :) herkese slm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?