2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Sanırım sütüm kesiliyor. Kızım son zamanlarda sütümü almak istemiyordu. Ben de bir türlü sağamamıştım. Artık emzireceğimi anlar anlamaz aağlamaya başlıyordu, hiç çekmiyordu. Sağmayı denedim, her iki göğüsten birkaç damla geldi. Kızım çekmediği için mi kurudu yoksa kuruduğu için mi kızım çekmedi, orasını bilmiyorum. Kuzenimin de önce bbirkaç damla gelmiş sonra kurumuş. Kızım şimdi diyet mamayla besleniyor. Ek gıda çok az yiyor. Günde yarım kaseyi bulmuyor.

Havuz için erken değil mi ki? Eşim de şişirelim diyor da ben cesaret ededemiyorum. Hava azcık daha ısınsın diyorum.

Canım bence pes etme ememedigi için azalmış olabilir, kizimda 4. Ayda memeyi reddetti görünce cildiriyordu 2 aya yakın uykuda emzirebildim sonrA düzeldi bence uykuda dene yada yeni dalmaya başladığında yada uyanmaya yakın emerse gelir sutun

Birkaç gün uyku arasında aldı ama artık onu da almıyor. Ne zaman teklif etsem reddedip ağlıyor. O zamanlar göğsün sertleşmiş miydi? Çocuk emmemesine rağmen göğsüm sertleşmiyor. O yüzden kesildi herhalde diyorum.

Can'ım benim belki 2-3 aydır hiç sertleşmiyor ama kızım hala emiyor, bence sen sertliğe bakma, bi kaç damla da olsa sen emzirmeye devam et ki kesilmesin. Ara ara azalma olabilir canım

Can'ım nasılsın? Pek göremiyoruz seni, kızın Nasıl?

Canim artik memeler terbiye oldugu icin sertlesmiyo.. Bebeginle bol bol ten temasi yapmani oneririm. Sutun geri artar insallah.

Canım ben mama vermedim aglaya aglaya almadı memeyi aç olunca uyku arasında surekli emdi yani emmeme durumu olmadı sadece uyanıkken emmiyordu uyku arası açlıktan mecbur emdi ozaman ek gıdada yok o yüzden sutumde azalma olmadı ozaman, şuara eskisi kadar sert olmuyor göğüsler hem emiyor hem yiyor çok sukur zayifiz hala ama aşırı hareket var. Sende aç olduğu anlarda uyku arasında ver tabi uyanikkende surekli teklif et kesilmesini şutun, bide sutum kesildi gibi düşünme sakın oda etkiliyor

Can'ım nasılsın? Pek göremiyoruz seni, kızın Nasıl?

Canım iyiyim sukur, kizimda iyi yaramazlık peşinde artık hiç durmuyor hep hareket halinde, senin bıdık nasıl emekleme sıralanma var mi?surekli okuyorum aslında yazilanlari, sayfada eskisi kadar ilerlemiyor

Merhaba anneler
Bayadır uzaktan takip ediyorum sizleri :) artık biz de dişliler kervanına katıldık sonunda tek bir dişinin ucu çıktı oğlumun, o da nazlı nazlı ilerliyor. Bu kadarını 10 ayda gördük, bakalım tam dişi ne zaman görebileceğiz çok şükür ateş yapmadı ama huysuzluğu tavan yapmış durumda.. Uyku düzeni diye birşey de kalmadı geçecek diye avutuyorum ben de kendimi..
Aşı mevzusu baya konuşulmuş ama aklım karıştı benim ya. Bizi sağlık ocağından kimse aramadı aşı için. Birkaç güne 10.ayı dolacak oğlumun ama en son 6.ayda aşı olmuştu. Bizim sağlık ocağı bizi atladı mı diye düşündüm Ama geçen ay rutin kontrolde doktorumuz da herşey gayet güzel, 12.aya kadar gelmeniz gerekmiyor, aşısı da yok o zamana kadar demişti. 12.ayda geldiğinizde aşısını da burda yaparız demişti hatta Aşılar da mı çeşit çeşit acaba

Canım benimki baya kilo kaybı yaşadı. Önce emzirip sonra mama veriyorum. Dün hiç almamıştı bugün bir kez aldı memeyi.

Canım az önce aldı sütümü. Damla damla geliyordu biraz sinirlendi ama az da olsa çekti.

Canım sütüm azaldı diyip pes etme. Benim de ara ara damla damla geldiği oluyor. Hatta oğlum doymuyor diye baya hırçın oluyor, ek gıda versem de kabul etmiyor illa emmek istiyor. Ama birkaç güne düzeliyor. Ben azalınca hemen bi takvime bakıyorum önce adet olmadım ama tam ay dönümünde sütüm azalıyor. Eğer o dönemde değilsem daha dikkatli davranıyorum, mutlaka sağıyorum mesela. Ben azaldığında lohusa şerbeti (kaynar çayı tarifiyle), bu siteden tarifini aldığım bulgurlu patates köftesi, bol yeşillik ve bol su tüketiyorum. Kuru incir, kuru üzüm, keten tohumunu yulaf ezmesine katıp yoğurtla yiyorum mesela ara öğünde. Senin kızına dokunuyordu sanırım kaynar çayının içerisindekiler ama tekrar denemek istersen bence işe yarıyor. Yani azaldı bitti diye üzülüp pes etme. Önce yok daha sütüm kesilmedi diye kendine moral verip yiyeceklerle takviye et bence :) bi de bir arkadaşım demişti sütü azaldığında denk gelmiş kan değerlerine baktırmış, vitamin eksikliği falan çıkmış. Vitamin takviyesine başladığında sütü artmış. Doğrumudur yoksa denk mi gelmiştir bilemiyorum ama mümkün gibi geldi. Sonuçta sömürüyorlar veletler bizi

Canım benimki baya kilo kaybı yaşadı. Önce emzirip sonra mama veriyorum. Dün hiç almamıştı bugün bir kez aldı memeyi.

Canım benimkide hastalık zamanlarında kilo verdi zaten zayıf bir bebekte ama anne sutu ne kadar alırsa iyi tabi buzamana kadar emmeside iyi genede sukur sen önce hep meme ver olmazsa biraz bekle gene meme ver olmazsa tabi ek gida mama mecbur inşallah emer

Canım 9. Ay aşısı var, 6. Ayda gün vermediler mi? Ben bu asılardan bile korkuyorum ne çok aşı var

Bizim de 9. ayda asi yok. 6. ay asisi icin gittigimizde hemsireler 9. ay biter bitmez gelmemizi soyledi ama asi var demedi asi yapacak olsa soylerdi, baska bi kontrol var demek ki bizim.
Kizlar eski sayfalarda okurken gördüm çoğunuz bebeginiz icin yastik kullaniyorsunuz, bunun sebebi var mi? Saglik acisindan henüz kullanılmadığını 1-2 yasta kullanilacagini biliyorum ben, acaba yanlis mi biliyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…