2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Cok sukur canım disiniz hayırlı olsunn :) bizimde 9.ayda asi yok saglık Ocagi bölgesel bi uygulama salgın olan yerlerde asi takviminde one çekildi kızamık aşısı dedi Dr umuzda 12.ayda etkisi daha yuksek asının cunku anne sutundeki antikorlar hala etkin asının etkisi %80 e kadar düşüyor bu donemde dedi ama menenjit aşısı var onu sorcam tek doz mu yoksa iki doz olanı mi öneriyor

UOTE="kuzucuk87, post: 46983166, member: 490433"]Canım sütüm azaldı diyip pes etme. Benim de ara ara damla damla geldiği oluyor. Hatta oğlum doymuyor diye baya hırçın oluyor, ek gıda versem de kabul etmiyor illa emmek istiyor. Ama birkaç güne düzeliyor. Ben azalınca hemen bi takvime bakıyorum önce adet olmadım ama tam ay dönümünde sütüm azalıyor. Eğer o dönemde değilsem daha dikkatli davranıyorum, mutlaka sağıyorum mesela. Ben azaldığında lohusa şerbeti (kaynar çayı tarifiyle), bu siteden tarifini aldığım bulgurlu patates köftesi, bol yeşillik ve bol su tüketiyorum. Kuru incir, kuru üzüm, keten tohumunu yulaf ezmesine katıp yoğurtla yiyorum mesela ara öğünde. Senin kızına dokunuyordu sanırım kaynar çayının içerisindekiler ama tekrar denemek istersen bence işe yarıyor. Yani azaldı bitti diye üzülüp pes etme. Önce yok daha sütüm kesilmedi diye kendine moral verip yiyeceklerle takviye et bence :) bi de bir arkadaşım demişti sütü azaldığında denk gelmiş kan değerlerine baktırmış, vitamin eksikliği falan çıkmış. Vitamin takviyesine başladığında sütü artmış. Doğrumudur yoksa denk mi gelmiştir bilemiyorum ama mümkün gibi geldi. Sonuçta sömürüyorlar veletler bizi [/QUOTE]
BuGün birkaç defa teklif ettim, sadece 3 defa çok az emdi o da ağlaya ağlaya. Emerken sürekli mememi ısırdı ve beni tırmaladı. Sonradan fark ettim ki yüzümde birkaç yeri kanatmış. Normalde sakin bir bebektir ama emince değişiyor. Eylülde doğum yaptım, kasımda adet oldum ve şu an adetliyim, belki etkisi vardır. Beslenme konusuna gelince diyet yapmak zorundayım yoksa kızım iyileşmez. Vitamin eksikliği olabilir. Bu aralar kalsiyum ilacımı aksattım. Emzirmeye devam edecem, umarım artar.

İnşallah canım. Annelik çok zor. Bugün eşimin arkadaşı sen bütün enerjini bu çocuğa harcıyorsun, biraz rahat ol, kendine zaman ayır diyor. Söylemesi kolay tabi.

Benimki çok kustuğu için başı yüksekte olsun diye kullanıyorum ama önerilmiyor sanırım.

Canım iyiyim sukur, kizimda iyi yaramazlık peşinde artık hiç durmuyor hep hareket halinde, senin bıdık nasıl emekleme sıralanma var mi?surekli okuyorum aslında yazilanlari, sayfada eskisi kadar ilerlemiyor
Bizde iyiyiz Can'ım çok şükür, bizde henüz emekleme ve sıralama yok, şu aralar komando gibi sürünme var. Evet sayfa eskisi gibi hızlı ilerlemiyor, sanırım Ramazan dolayısıyla herkes durgun.

Tek doz kızamık aşısı kaldıralı çok oldu canım, SSPE diye bir hastalık yüzünden iki doza çıkarılmış yinede sen bilirsin tabi.

Kızlar ya son bir haftadır 2. Kez mastit oldum geçmiyor tam olarak ne yapcam bilmiyorum

Sormadigim yer kalmadı valla canım saglık bakanlığına il ilçe saglık müdürlüklerine kadar aradım bölgeye gore degisiklik gösterebiliyormuş ası uygulamaları bi ara cok takmiştim ama napim alıp asiyi kendim mi yapayım :)) yapmıyorlar iste dedim bıraktım ucunu

Öğrendim aşı muhabbetini. Çocuk doktoru olan bi tanıdığımla konuştum.

Kızamık aşısı önceden 9.ayda yapılırmış. Ülkemizde son 10yıldır kızamık görülmeyince 12.aya çekilmiş ama suriyelilerden sonra tekrar görülmeye başlanmış. Bu yüzden bakanlık tekrar 9.aya çekmiş. Ama 9.ay yerine 12.ayda yapılmasının da bi sakıncası yokmuş. Sağlık ocağının uygulaması nasılsa ona uyabilirmişiz. Ülkemizin büyük kesiminde 9.ayda yapılıyormuş, arkadaşım da 9.ayda yapılmasını önerdi. Ama beni kimse aramadı, doktoru da demedi dediğimde sağlık ocağının gözünden kaçmışındır ama problem değil 12.ayda olur, sıkıntı olmaz dedi. Tedbir amaçlı 9.ayda yapılması daha iyi dedi.

Şu meningokok aşısından bahsedilmişti. Onu da sordum. Gerçekten çeşit çeşit aşı varmış :) kabaca anladığım aşıların çeşidine göre yapıldığı ay ve doz değişiyormuş. İki aşı adı söyledi. 9.aydan itibaren bu aşılar yapılıyormuş. İşte birini bilmem kaçıncı ayda yaptırırsan ikinci doz lazımmış, onu da bilmem kaçıncı ayda yaptıracakmışız falan. Ama en iyisi 15.ayda tek doz yaptırmanı öneririm dedi. Tercih meselesiymiş bu aşı, yaptırmasak da olurmuş demişti yanlış hatırlamıyorsam :) ama yaptırman faydalı olur, allah korusun ağır seyreden bi hastalık da dedi.

Böyleymiş öğrendiğim aşı olayı. Bir de kan ilacı şart değilmiş. Ben vermiyorum oğluma, tahlil de yapılmamıştı. Onu da sordum. 12.ayda tahlil yaptırmam yeterliymiş. D vitamini içinde en önemlisi asıl güneşten almasıymış. Yaz aylarında özellikle güneşten aldığı için düzenli verememem sıkıntı olmazmış. Dışarı çıkamasak da pencereyi açıp biraz güneşlendirmemiz iyi olurmuş. Düzenli d vitamini veremiyorum, oğlum almak istemiyor, çok cebelleşiyoruz biz. Ama her gün olmasa da gün aşırı öğleden sonra en az yarım saat dışarı çıkıyoruz dediğimde de problem olmaz alacağını güneşten alıyordur ama dışarı çıkarırken 50 faktör koruyucu sürme, 30 faktör sür illa süreceksen dedi.

Böyle işte özet olarak konuştuklarımız, sizlere de aktarayım dedim :) ama önceden de dediğim gibi; öğrendim ki doktorlar eğitim aldıkları benimsedikleri ekollere göre farklı yaklaşımlar sergiliyorlar her konuda. En doğrusu takibinizi yapan doktorunuzun dediği. Benim aktardığım da bir doktorun görüşü, yaklaşımı, bakış açısı, onun doğrusu yani :)

M morica
Alıntı yapmamışım ama... Benim de son 2 haftada 3.kez tekrarladı. Hep aynı göğsüm. Ben de tekrar sağmaya başladım. Sertleşip ağrımaya başladığı anda hemen sıcak duşa giriyorum, duş başlığını göğsüme tutuyorum bi müddet. Çıkınca hemen emzirip ya da sağıp soğuk kompres yapıyorum. Ve tamamen rahatlayana kadar oğluma ek gıda hiç vermiyorum, sadece emziriyorum ki yarım saatte bir emzirdiğim oldu.. Resmen yeni doğduğu zamanlara döndüm.. İnekcik modunda göğüslerim açık gezdim. Oğlum her istediğinde reddetmedim, üstüne benim canım yandığında da kendim teklif ettim. Üçünü de böyle atlattık çok şükür ama sağlık ocağındaki hemşirem sık tekrarlaması durumunda bi doktora görünmemi söylemişti.. Gittin mi ne dediler dersen hayır gitmedim, çünkü nette okuduklarım yüzünden gitmeye korkuyorum inşallah tekrarlamaz ama 4.kez tekrarlarsa gideceğim, kararlıyım..

Sagol cnm...ters emzirmek nasıl oluyordu , sürekli emzirmeye calisiyorum ama bnm bebis sinirleniyo gelmeyince yoruluyo bi de birakiyo
Canım resimdeki gibi sagi emzirirken solu emzirir gibi solu emzirirken sagı emzirir gibi yatıracaksın bebisi o zamsn daha kolay boşalıyor göğüsler

Demek ki sen gelişmiş bir ilçede yaşıyorsun tatlım kızamık aşısı geri kalmış ülkelerde 6-9 ayda vuruluyormuş biz Anadolu yakası olarak sizden 15-20 km ötede gelişme gösterememişiz Sevinelimmli üzüleyim mı bilemedim Saçmasapan işler Allah sonumuzu hayır etsin

Bizde iyiyiz Can'ım çok şükür, bizde henüz emekleme ve sıralama yok, şu aralar komando gibi sürünme var. Evet sayfa eskisi gibi hızlı ilerlemiyor, sanırım Ramazan dolayısıyla herkes durgun.

Her bebek emeklemiy cnm benimkide surunuyo surune surune her yerde ve çok hızlı bazen emekliyorda ama diğerine alıştığı için çok emekleme pozisyonunda değil, kanepelere kalkıyor biraz siralanma ama dengeli değil arkasında olmasam birkaç adımdan sonra duser, buarada biz hala zayifiz 7900 iştahı iyi emmesi iyi sukur ama aşırı bir hareket var goren bu asla alamaz kilo diyor, bende artık yediği için çok dert etmiyorum ama ayına gore küçük duruyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…