2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Kızlar ya son bir haftadır 2. Kez mastit oldum geçmiyor tam olarak ne yapcam bilmiyorum

Geçmiş olsun, ben ilk doğum yaptığında goguslerim aşırı dolmuştu düğüm düğüm sagsamda süt gelmiyor ama sanki patliycak gibi bir yandan ateş üşüme yapmıştı titriyodum, mastit böyle birşey mi bana ebe mastit demisti,sıcak havlu koyup ancak öyle sagabildim surekli sonra geçti sukur. Eğer sagamiyosan sıcak havlu iyi gelmişti bana

Aman canımm hiç takma kilosunu, sağlıklı olsun da varsın zayıf olaun

Sağlık ocağını basarım !!
O aşı yapılacak arkadaş ben anlamam

Ben de kullanmadım ve kullanmıyorum yastık. Oğlum da şikayetçi değil halinden. şimdiden yastık kullanırsam büyüyünce dedesi gb 3 katlı yastık kullanır sonra

Tek dozu önerdi hem s.ocağı hem çocuk dr. Onu yaptırıcaz yaşında. Algıda seçicilik midir bilmem ama bu aralar çok menenjit hikayesi duyuyorum kötüsünden
menenjit asisi yaptirmayi dusunuyorum. kizamik asisini da olduk 9. ayda. menenjit 10-13 ayda iki doz. markalara gore farklilik gosteriyor,rota virus gibi. tercih sizin

asi sonrasi hemen emziriyorum ben eskiden beri. cok stresli gecmiyor cok şükür yalniiiiiz buyuyunce ne yaparız onu bilmem:)

Bende hemen emziriyorum aşı olurken yanına giremiyorum babası tutuyor.

6. Ay aşısında memeyi açana kadar yanağımı tuttu ve hırsla emmeye başladı. Sonrasında yanağım mosmor oldu eşim bi gören olsa yanlış anlar ben vurdum sanar demişti:) ciddi morarmıştı

Ahaha yazık nasıl hırslanmış

Günaydın kızlar, bebişler her geçen gün büyüyor, gelişiyor, yeni beceriler kazanıyorlar... Allahım hepsine sağlık versin inşallah...
Bebeğinizin gelişimini destekleyici setler oyuncaklar alıyor musunuz? İnternette adım adım diye bir set gördüm inceledim beğendim daha önce alan gören bilen var mı

Anladım cnm , internette bn de araştırdım ameliyat bile yazilmış, çok da okumamak lazm , sıkıntı olmaz tekrarlamaz inşallah

Tesekkurler, evet mastıt öyle birşey ben de sıcak havlu sıcak duş sk sk emzirmeyle biraz rahatlayabildm

Verdigin bilgiler için tesekkurler canim. Kan ilacini verilmesi gereken zamanda baslamadim ben, bi 7.ayda denedim 2 kere, bi de simdi 9.ayin icinde verdim 1 kere. Eksik birakip kötü olmasina sebep olur muyum diye vicdan yaptim ondan tekrar denedim. Kabiz etmemesi icin zeytinyagina veya yedigi bir seylere damlatip verdim. Sonra da vermeyi unutuyorum her gün. Bazi günler adimi bile unutacak gibi oluyorum öyle stres var üstümde aklim karmakarisik oluyor bebek sebebiyle.

bazen ben de gayet siradan seyleri anlamiyorum ya da yanlış anliyorum. zekam 1/4 kapasiteyle calisiyor minerallerim hep ogluma yariyor diye mi acaba? yoksa annelik stresinden mi?bazen o an zaman dursa ve sadece nefes alsam diyorum. ne zaman eski ben olurum bilmiyorum. belki de hic olamam. dogum yapmak bu kadar degistirir mi bir insani ya da bu kadar sorumlulukta mi suc?

Ben inceledim. Farklı yayınlarda da buna benzer setler var. Onlara da baktım. Adım adım setleri içerisinden çıkan kitap ve oyuncakların bir kısmı evimde var. Ayrıca her çocuğun aynı dönemlerde aynı gelişimi göstermediğini de gördüm. Bu yüzden almaktan vazgeçtim ben. Yani sanki biraz çocukları kalıplara koyuyorlarmış gibi geldi. Belki daha fazlasını yapabilecekken bu ayda bunları yapmalısın diye diretmek gibi geldi. 9.ay seti bana çok basit gelmişti mesela, ben oğluma içerisindeki kitap ve oyunları oynatıyordum zaten. Böyle sebeplerden vazgeçtim özetle. Onun yerine çocuk gelişimi kitapları okuyorum, bir de arada instagram ve facebooktan çocuk gelişimi ve oyunlarla ilgili sayfalara bakınıyorum. Kendimce oyunlar oynuyoruz yani. Ama şu da var bence çalışan anne için bu setler faydalı olabilir. Yani ben evdeyim, bütün vaktim oğluma ait. Neyi yapabiliyor, ne için çabalıyor an be an görüyorum ve hem ona cevap verebilmek adına hem de yaş grubunun gelişimlerini öğrenebilmek adına araştırma yapabileceğim vaktim çok fazla. Çalışan annenin kısıtlı zamanında bu setlerden destek alarak daha az araştırmaya ihtiyaç duyarak daha çok oyun kurabileceğini ve bebeğinin gelişimini destekleyebileceğini düşünüyorum. Vaktini araştırmak yerine bebeğine ayırabilir yani. Ama alacaksanız gene de bebeğinizin içerisinde olduğu ayı almak yerine gidip bi kitapçıda bu setlerin içeriğini inceleyerek ona uygun olan ay setinden başlayın bence. (d&r da adım adım setleri var mesela. Ordan görebilirsiniz. Sitesinde de içerik yazıyor, kitapçıdan bakmanın faydası içerisindeki kitabı da hemen reyondan alıp inceleme fırsatınız var)

Ben de böyleyim ya.. Bazen kendimi çok saf hissediyorum. Okuduğumu, dinlediğimi anlayamıyorum.. Boş boş bakıyormuşum gibi geliyor.. Ne zaman eski biz olacağız ben de merakla bekliyorum zira bu yeni beni ben hiiç sevmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…