- 2 Temmuz 2010
- 660
- 878
- 133
- 37
Anne sütümü alıyo mama mı ? Canım bebişimizin sağlıklı olması tabiki en önemlisi bizim gibileri görünce moral oluyo hep okuduklarım 1.5 2 kilo almiş o yüzden benimki az alıyomuş gibi geliyoBenîm kızım 3560 doğdu 3 gün içinde 3180 e düşmüştü. 1 aylıkken 4 kilo oldu. 2 aylıkken 4880. 78 günlüğüz ve dün 5300 olmuş ancak. Ben de üzülüodum ayda 800 gr alıo die ama doktor 600 gr dan fazla alıosa sorun yok. Ideal kilo alımı, Çok fazla olması sağlıklı olması anlamına gelmio illa dedi. Tabi insan takıo biraz kafaya
Sadece anne sütü alıo. Doktor 600 gr dan az alsaydı farklı bişeyler yapardık ama gerek yok dedi. Benim de moralim bozulmuştu çünkü arkadaşım benden 22 gün sonra doğum yaptı. Bebeği bizimkinden düşük kiloyla doğdu ama 1 aylıkken yanına gittiğimizde kızım onun yanında minick kaldı. Hiç kilo kaybı yaşamamış ve bizim iki ayda aldığımız kiloyu 1 ayda almış o bebek. Doktor onu da sakıncalı görmüş çok fazla die. Şimdi 3 saat beklio emzirmek için. Herşeyin hayırlısı. Bi ara kafama çok takmıştım şimdi önemsemiyorum artık pekAnne sütümü alıyo mama mı ? Canım bebişimizin sağlıklı olması tabiki en önemlisi bizim gibileri görünce moral oluyo hep okuduklarım 1.5 2 kilo almiş o yüzden benimki az alıyomuş gibi geliyo
Asi sonrasi nasilsiniz??
İlk 3 saat uyudu sonrasındaysa şimdi uyudu ve hep kucagimdaydi ateside çıktı
Atesi fitille mi dusurdun?
öyle oluyor evet bende cok rahattim ilcedeyiz sahilde yazin 2 den 3 ten önce gelmezdik eve gezmeyi cok sevirim. evimide ama disarda oturmak gezmek daha eğlendirr beni ikizler burcuyum duramam yanii yerimde iskoligim ayrica inan bendr bunaliyorum geçen haftaya kadr lohusa gibi geziodum pijamalarla annemle olmama rağmen bizimki çok gazlı s da bir bebis teyzesi bunalmiyor muyum cook ama hep diyorum ki o bana muhtac bensiz bir sey yapamaz o istemedi dunyaya gelmeyi biz vesile olduk ne gunahi var bir kokluyorum sinir kalmiyor.enn kötüsü uykusuzluk her firsatta onla uyu ben yapamiyorum gunduz yatamam mesela . eger durumunuz iyiyse temizlikci tut eve haftada anlas sadece bebeginle ugras yoksa da haftada bir temizle bebegin odasini sil süpur sadece . zor valla annelik zor olmaz mi ama cennet bos yere analarin ayagi altinda degil. babasi napsasa bizim kadar yardimci olamaz elinden gelmiyor ama iyiniyetli olsunlar yeter ofkemizle karsilasiyorlar genelde yorgunlugimuzu onlardan çıkarıyoruz maleseff insallah gececek bu gunlerr guzel gecirriz pismaliklar değil tebessumler olur umarım hep aklimizda .öyle emzir yatsın tarzi bebekler cok zor hayal gibi bize denk gelmemis napalim:) insallahh sen sikma canını ben iki saat oldu oyke yatti birde emmemeknicin kendini parcaliyor benimki beterin beteri hic unutma sukretBebeğinin kendisini anladığını düşünen var mı 2.5 aylık bi canlı nasıl anlar bilmiyorum ama bazen bunu hissediyorum.
Anne olarak çok gel git bir hal aldım bazen onu çok seviyorken bazen gerçekten katlanamıyorum.Eve hapsolmuş hissediyorum.Puseti arabası çantası ağırlığı...vs Bakkala bile gidememek ağır geliyor annem geldi bugün alışveriş merkezine gittik yine herşeyi üzerimde annemin üsür hasta olur onu da giydir ört baskıları ile bile olsa iyi geldi.
Böyle hissettmekten utanıyorum bazen bunu onada yansıtıyorum kahvaltı bile edemeden onu 2.3. kez emzirmiş oluyorum.Sonrada tükenip bağırıyor ağlıyorum.Karnımın içinde pek tatlıymış doğrusu tamamiyle bana bağımlı bir hayat ağır geliyor.Özgürlüğüm kısıtlandıkça gel git ler artıyor.Eşim çoğu şeyde yardımcı oluyor bana ama eski yaralar ona kızgınlığım herşey bir anda çocuğa patlamama neden oluyor.İşten geç dönüyor arkadaşlarına gidiyor ben oğlumla evi bekliyorum.çocuğumun adını belkide bundan Rüzgar koydum kışın Ç.kale nin rüzgarı ayaz eser nefret ederim yazınsa ılık o olmassa yazın kavrulur şehir.3 aylık olduktan sonra kanguru kullanmaya başlayacağım belki bu daha rahatlatır beni..Bilemiyorum böyle hissetmekle hata ediyorum onu en çok ben istedim.Ama zor geliyor insanın önce kendinden vazgeçmesi.Zormuş analık.. :)
Ve o bazen bu hissettiklerimi anlıyormuş gibi için için ağlıyor bazen beni neşelendirmek için gülüyor.Deli gibi kendi kendime konuşuyorum evde.'' Anne geliyor şimdi , aaa bak televizyonu açalım gel bak, tamam annecim burdayım ben bak sana süt yapıyorum '' oysa alel acele kahvaltı yapmaya çalışıyorum. Gariptir ki arkadaşlarda elini eteğini çekti
çocuk olunca sohbet edemiyor herhalde insan..
Yine bir gece yarısı yine bir iç dökme yazısı..Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.. :)
Bnm bebeğimde 1.5 ayını geçti evet haklısın cok ama cok zor ki ben rahatına aşırı düşkün bu insandım cnm istemezse zorla hic bi is yapmazdım aksam 10 da uyur sabah 8 de kalkardım şimdi bu alışkanlıklarım mecburen değişti artık ne kesintisiz uyku var ne rahat rahat gezmek gezmeye çıksam bile ne Zaman ağlayacak diye diken üstündeyiz koştur koştur git koştur koştur gel yanı hayattaki bütün konforum gitti kizim bi de sürekli kucakta bıraksam ortalığı yıkıyor evet su an hayatımın en zor sürecini yasıyorum ama en güzel sürecini de yasıyorum bigüne bigün pişman olmadım Allah bunu bana yaşattığı icin şükürler olsun cok yorulduğumda hep diyorum ki kızım büyüyecek anne anne diye pesinden koşacak onunla gezecez parka gidip oyunlar oynayacağız genç kız olunca alışverişlere yemeklere çıkacağız anne kız bunları düşündükçe yorgunluğum azalıyor sen de güzel günleri hayal et rahatlatacaksinBebeğinin kendisini anladığını düşünen var mı 2.5 aylık bi canlı nasıl anlar bilmiyorum ama bazen bunu hissediyorum.
Anne olarak çok gel git bir hal aldım bazen onu çok seviyorken bazen gerçekten katlanamıyorum.Eve hapsolmuş hissediyorum.Puseti arabası çantası ağırlığı...vs Bakkala bile gidememek ağır geliyor annem geldi bugün alışveriş merkezine gittik yine herşeyi üzerimde annemin üsür hasta olur onu da giydir ört baskıları ile bile olsa iyi geldi.
Böyle hissettmekten utanıyorum bazen bunu onada yansıtıyorum kahvaltı bile edemeden onu 2.3. kez emzirmiş oluyorum.Sonrada tükenip bağırıyor ağlıyorum.Karnımın içinde pek tatlıymış doğrusu tamamiyle bana bağımlı bir hayat ağır geliyor.Özgürlüğüm kısıtlandıkça gel git ler artıyor.Eşim çoğu şeyde yardımcı oluyor bana ama eski yaralar ona kızgınlığım herşey bir anda çocuğa patlamama neden oluyor.İşten geç dönüyor arkadaşlarına gidiyor ben oğlumla evi bekliyorum.çocuğumun adını belkide bundan Rüzgar koydum kışın Ç.kale nin rüzgarı ayaz eser nefret ederim yazınsa ılık o olmassa yazın kavrulur şehir.3 aylık olduktan sonra kanguru kullanmaya başlayacağım belki bu daha rahatlatır beni..Bilemiyorum böyle hissetmekle hata ediyorum onu en çok ben istedim.Ama zor geliyor insanın önce kendinden vazgeçmesi.Zormuş analık.. :)
Ve o bazen bu hissettiklerimi anlıyormuş gibi için için ağlıyor bazen beni neşelendirmek için gülüyor.Deli gibi kendi kendime konuşuyorum evde.'' Anne geliyor şimdi , aaa bak televizyonu açalım gel bak, tamam annecim burdayım ben bak sana süt yapıyorum '' oysa alel acele kahvaltı yapmaya çalışıyorum. Gariptir ki arkadaşlarda elini eteğini çekti
Yine bir gece yarısı yine bir iç dökme yazısı..Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.. :)
Calpol 1 çay kaşığı ver dedi ebemiz saat başı alarm kurdum bu geceyi sorunsuz atlatsaydij sizin yapildimi asi
Persembe yaptircaz biz de, o yuzden korkuyorum
Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz canım. Benim oğlum 50 günlük ve uyumayan bi çocuk mesela. Gündüz uykusu sıfıra yakın, uyursa bir iki saat uyuyor, bazen o da yok. Sürekli ilgi bekliyor, onunla konuşacaksın, kucağına alacaksın v.s. Hadi gündüz uyumuyor gece güzel uyuyor desem o da yok, geceleri 2 saatte falan uyanıp sabah 6 dan sonra da boncuk boncuk yüzüne bakıyor insanın. Çok yoruluyorum, ne yemek yapabiliyorum evde yalnızsam ne karnımı doyurabiliyorum. Allahtan annem çok yardımcı oluyor. Gene de uykusuzluktan heder oluyorum. Bazen annem mama versin gece beni uyandırmasın diye düşünsem de, gene kıyamıyorum, kalkıyorum. Eşlere de çok iş düşüyor. Arada hava almazsa patlayacak gibi oluyor insan. Sürekli emzir yatır altına bak.Bebeğinin kendisini anladığını düşünen var mı 2.5 aylık bi canlı nasıl anlar bilmiyorum ama bazen bunu hissediyorum.
Persembe yaptircaz biz de, o yuzden korkuyorum
canm biz karma yaptrdk veren asisi sarkti ates olmadı sık sık kontrol et asidan dort saat sonra calpol verdim çıkmadı atesi. bizm sıkıntılar başka :)Persembe yaptircaz biz de, o yuzden korkuyorum
İyi Akşamlar kızım 1 haftadır öksürüyor ve balgam çıkarıyor. Uyurken birden öksürük nöbeti geliyor çok ağlıyor ter içinde kalıyor. Antibiyotik kullandık şurup içiyor. Balgamı daha çabuk atması için evde neler yapabilirim? Çok üzülüyorum kızım bu halde olunca. Pazar günü 60 günlük olacağız
@tatlilavinya canim ates cok olmuyor.sabah yaptirdik.aksam 37.1 e cikti.atesi cikarsa 1 cay kasigi carpol veriyorsun.doktor o sekilde soyledi.kizlar d vitaminini kac damla veriyorsunuz? doktor 3 damlayi gecirme sakin dedi.ama oglumda kilosuna gore arttirarak veriyorduk sanki.demir damlasiyla mi karistiriyorum acaba?demire 4.ay baslariz dedi ama ben oglumda demir verdigimi de hatirlamiyorum.her doktor farkli sanki.oglumda rota asisini onermedi doktor bu doktorda onerdi.ozel asi olarakta 9.ayda menenjit asisi varmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?