2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

1 kilo mu almış bir ayda Can'ım? Neden üzüldün ki ? Bence gayet iyi almış maaşallah. 3 aylık mı oldu şimdi?

Cnm nasıl bebişin?? Eliyle nesnelere uzanmaya başladı mı?? Bizim daha uzanma yok 3 aylık bebek nesnelere uzanır diyorlar gerçi erken dogdu sanırım ondan, şimdilik hala aguluyoruz

Bizimki yüzüstü hiç sevmiyo çok sinnirleniyo sonra yarım saat susturmaya calisiyom hazircimi olcak ne
Canm bzmkide yatirinca agliyordu hic sevmiyordu sanırım ondan yatirdim atti kendini geriye döndü

Offf sinirlerim harap oldu artık. 7/24 mesaideyim resmen. Akşamları uyuyana dek sinir harbi yaşıyoruz. Mama ver ağlar, kucağa al ağlar, gezdir ağlar.. Kolik değil tamamen huysuzluk. Ne kadar sakin ve kolay bi bebekti oysa. Son iki üç haftadır özellikle de son bikaç gündür iyice zıvanadan çıktı. Geçecek diye sakinleştirmeye çalışıyorum kendimi ama her geçen gün biraz daha huysuz oluyor anlamadım gitti. Kendimle başbaşa kaldığım ve hiçbişey düşünmediğim tek zaman dilimi duş aldığım anlar. Birincide bu kadar yıprandıysam ikincide kafama huniyi geçiririm kesin

Insan yorgunluktan böyle düşünüyor. Ben de bazen yorgunluktan ağlamak yakamı bagrımı yırtmak istiyorum..

Ama bebis derdini anlatamiyor ki... terliyor mu bunaliyor mu bir yeri mi agriyor bir yeri mi kaşınıyor bilemiyoruz. Evet huysuz ama neden bilmiyoruz...

Tek teselli edebilecek olansa biziz yani anneleri biz de anlayışsız davranirsak ne olur halleri...

Huysuz olduğunda daha cok seni seviyorum yavrucum dderdini bi bilsem yardimci olacagim diyorum sanki anlasilmaktan oturu biraz sakinlediyor.

Anlamaya calismamiz lazım...

Ahh işte o sakinliği her an yakalayamıyor insan. Ben de ilk kez dün sorguladım kendimi. Ama sonuçta onu isteyen bizdik, gelmek onun kararı değildi ki... Allah acılarını göstermesin, bizim de sabrımızı arttırsın yoksa benim sonum bu olacak .

ranapinar bizim de babasi muz yalatmis, cok kizdim begenip sutumu icmez diye, daha once de profiterol yalatmaya calisirken yakalayip mani olmustum

Bebegim 2 gundur kakasini yapmiyordu ki normalde her bezi kakali olur, cok huzursuzdu. Gliserinli fitil verdim, hemen cikardi ama fitili de cikardi. Akabinde de uyudu misil misil.o kadar sey bagirsaklarinda nasil durmus hayret ettim.
Neden oluyor bu kabizlik? Ilk defa oldu

Cnm nasıl bebişin?? Eliyle nesnelere uzanmaya başladı mı?? Bizim daha uzanma yok 3 aylık bebek nesnelere uzanır diyorlar gerçi erken dogdu sanırım ondan, şimdilik hala aguluyoruz
Kızım iyi çok şükür Can'ım, nesnelere henüz tam uzanmıyor, tabi erken doğmalarının da dezavantajı var. Agulama, gülme var bol bol. Senin bebiş Nasıl? Kilosu falan Nasıl oldu?

Can
canım ben o fitili 5gunde bir veriyorum dr.oyle demişti.hemen kaka yapınca çıkıyor fitil a ma artık benimki fitil verince Bile hemen

Kızım iyi çok şükür Can'ım, nesnelere henüz tam uzanmıyor, tabi erken doğmalarının da dezavantajı var. Agulama, gülme var bol bol. Senin bebiş Nasıl? Kilosu falan Nasıl oldu?

Bizimkide gulucukler atıyor aguluyor surekli simdilik o kadar eline ben çıngırak tutustutuyorum bir iki sallıyor ama bilinçsiz sanki, sırt ustu yattigindada öyle kafasını kendi kendine kaldırma yok daha sizinki kaldırıyor mu, çok mu gecikti acaba diye düşünüyorum. Çok güzel bizi takip ediyor etrafı izliyor o kadar hala zayifiz gecen hafta 5200 du ama doğum kilomuz düşük doktora gore kilo alimi iyi.

Gunaydin anneler bir haftadir kizim terliyo soguk cok giydirmiyorum ustunude ortmuyorum huzursuzda biraz acaba usuttumu

Can'ım daha kafayı kaldırması için erken bence. Takip konusunda benimkinin de maaşallahı var bizim de 89 günlükken 5400 gr geldi. Şimdi ne kadar bilemiyorum. Seninki kaç günlüktü Can'ım tartıldığında? Artık kilo alımları yavaşlar diyorlar ama.

Kaç aylıkken tuttu canım benim kızım à 3 farklı emzik denedim almıyor

100 günlükken cnm 5250 çıktı 1 hafta hic kilo alamadık ishal olduk biraz sanırım ondan bide 1950 kg dan bu hala geldik çok şükür gene. Bana sürekli gecikti sunu yapması lazim deyip duruyorlar gerçi pramature benim bebeğim tabi biraz geriyiz gününde doğanlarda gore genelde şükür. Yana donme , çıngırak tutma var mi bebisinde?

Aynı belirtiler bizde de var. Uyurken Terleme ve huysuzluk. Çok örtmüyorum üzerini ama hasta olsa ateşi çıkar, bakıyorum arada şükür ateşi yok. Acaba hastalandılar mı yoksa normal mi ben de huylandım bak şimdi
Gunaydin anneler bir haftadir kizim terliyo soguk cok giydirmiyorum ustunude ortmuyorum huzursuzda biraz acaba usuttumu

Bu konuda panik olmayın kızlar, erken doğan bebeklerde sık rastlanan bi durum. Zamanla akranlarıyla eşitleniyolar. Bizimki vaktinden sonra geldi, şuan 2 ay 1 haftalık ve kilosu sizinkilerden fazla. Çünkü zaten tombik doğmuştu. Hatta o kafa kaldırma hareketini iki üç haftalıkken yapıyordu, bu yüzden hiç yüZüstü yatıramadım güvenip. Gözüyle anneyi takip etme de daha 1 aylıktı yapmaya başladığında. Ama bu demek değil ki yapması gereken her şeyi vaktinden önce yapacak.. Geç yaptıkları da olacak elbet. Bariz sıkıntılar yoksa kafanıza takmayın bunları. Hazırbulunuşluk düzeyi geldiği an yapacaklar hepsini. Kimini erken kimini geç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…