- 31 Ocak 2013
- 8.648
- 29.996
- 748
Benim doktorum nolursa olsun bi bebek emmekten vazgeçtiyse bi sorun vardır demişti.Bebegi iştahsız olan anneler,ne durumdasınız?bugun oglusumun aniden iştahı gitti. Emmiyor, biberonla veriyorum içmiyor. Normalde içtigi sutun 1/3 unu ancak içmiştir bugun. Ateşi falan da yok , 2 gundur uyku problemi de var. Uyumuyor. Niye boyle oldu,cok uzuluyorum
Sabuna gerek yok bence. Ben hergün banyo yaptırmıyorum ama her kaka yaptığında özellikle siliyorum ıslak pamuk mendillerle. Sayıya takılmıyorum 2 olur 3 olur. Banyo yaparken de suyla temizliyorum sadeceTamam gunde 1 kez temizlicem. Ben de hergün banyo yaptırıyorum. Peki banyo yaptırırken sadece su mu dökeyim yoksa sabun da sureyim mi o konu da da internette farklı görüşler var kafam karıştı. Sabun flora yi bozarmıs. Sadece su döküp parmağımla mı temizleyim bilemedim
benim kizm bir ay olcak emmiyo gündüzleri. sizinki de mi emmiyor du ?? DR A da gittk bisiy demedi kulagina aletle bakti minik isikli birsey .Benim doktorum nolursa olsun bi bebek emmekten vazgeçtiyse bi sorun vardır demişti.
Benim kızım sağ göğsümü emmedi bikaç gün, bi terslik var dedim doktoru aradım hemen gel dedi. 15 günlüktü kulak enfeksiyonu olmuştu. Çok şükür erken farkettim hastanede falan yatmadı çok daha ilerilere gidebiliyomuş çünkü.
Ağlama uykusuzlk huzursuzluk emmeme bunlar varsa doktora gidin hemen derim..
Benimki sadece sağ göğsümü emmiyodu. Birini neden emerken ağlıyo bağırıyo diye huylandım açıkçası.. bukadar erken farkeden çok azdır ve bukadar küçükken çok aşırı önemlidir bu hastalık demişti.. şimdide emmek istiyo ama benim depolar tam dolu değil maalesefbenim kizm bir ay olcak emmiyo gündüzleri. sizinki de mi emmiyor du ?? DR A da gittk bisiy demedi kulagina aletle bakti minik isikli birsey .
Ben de herseyi yiyorum... sorun yok... belki de gaz sorunu olmadığı icin rahat yiyorum...Bende gaz yapan denilen ne varsa yiyorum çünkü süt yapanlar da yine onlar. Kuru fasulye nohut mercimek kuru soğan hep yedim yemeğe devam ediyorum en başından beri yediğim için mi bilmiyorum da bizim gaz sorunumuz yok.
Canım benim oğlumda da oluyor nefessiz kalıyor gibi hii hiii yapıyor sonra derin nefes alıyor bizde çok korkuyoruz geçen ay dr.sordum olur normal dedi her bebekte oluyormuş buBizimki uyanikken sırt üstü yatarken oluyor. Alt degistirirken ozellikle. Gozlerini aciyo. Kollar ve bacaklar iki yana aciliyo. 2 sn suruyo. 10 gundur olmuyordu yine başladıarabaya bindikten sonra oluyor sanki. Yolda kasis gecerken kasiliyo muhtemelen. Bikacgun beklicem gecmezse gideriz noroljiye.
C
Canım benim oğlumda da oluyor nefessiz kalıyor gibi hii hiii yapıyor sonra derin nefes alıyor bizde çok korkuyoruz geçen ay dr.sordum olur normal dedi her bebekte oluyormuş bu
Günaydın kızım 71 günlük oldu.
Anne sütü yanında mamada içiyor ama son 2-3 gündür daha az emmeye başladı bi memeyi emerken ağlıyor diğerini veriyorum 2 dk emiyo yine ağlıyor sütüm azaldı iyice sanırım. Sütün içinde inciri kaynatıp blendırdan geçirip içiyordum sütümü artırmıştı. Ama kızıma çok gaz yapıyoiçmeye devam etsem mi yoksa mama miktarını mı arttırsam?
kizlar bu arada ben dogdugundan itibaren gaz yapan ne varsa yiyorum.tecrubeme gore bir gunde birden fazla gaz yaoan yiyecekleri yersem cok rahatsiz oluyor.mesela ayni gundekuru fasulye,yesil mercimek corba,bulgur pilavi,asure yersem fazla fazla gaz oluyor.sutu saymiyorum bile.yaprak sarma sonra lahana tek tek de
kizlar bu arada ben dogdugundan itibaren gaz yapan ne varsa yiyorum.tecrubeme gore bir gunde birden fazla gaz yaoan yiyecekleri yersem cok rahatsiz oluyor.mesela ayni gundekuru fasulye,yesil mercimek corba,bulgur pilavi,asure yersem fazla fazla gaz oluyor.sutu saymiyorum bile.yaprak sarma sonra lahana tek tek de
Sutun azaldigi icin degil bence, benimki de emmiyor, simdi sagdim sut var mi diye varmis. Ben de sutum azaldi diye endiseleniyordum ama bebislerde bir istahsizlik soz konusu, diger arkadaslar da ayni sekilde.
Incir icmeye devam et bence
Sutun azaldigi icin degil bence, benimki de emmiyor, simdi sagdim sut var mi diye varmis. Ben de sutum azaldi diye endiseleniyordum ama bebislerde bir istahsizlik soz konusu, diger arkadaslar da ayni sekilde.
Incir icmeye devam et bence
Bi de sütünüzü sağınca kaç cc çıkıyor? Ben sağıyorum iki memeden 25-30 cc anca çıkıyor
Degisiyor, benim de fazla degil, 120-130 cikiyordu, su aralar fazla emmedigi icin azaldi 60-80 cikiyor
Senin de ondan azaldi heralde, emmeyince bariz fark ediyor.ama ben uzun sure sagiyorum anca cikiyor yani.kisa sureli sagiyor olabilir misin?
İncir içmeye devam ediyorum bakalım. Kızım iştahsız değil ama mama veriyorum bi güzel içiyoremerken ağlıyor ni türü uyumuyordu şimdi mama yedirdim sustu ve uyumaya başladı
Toplam yarım saat falan sağabiliyorum kIsa süreliable yani. Sen kaç dk sağıyorsun? Günde kaç kez sağsam çpğaltabilirim sütümü
O zaman acmissen sutune yogunlas en iyisi. Boza ise yariyor bende mesela. Evde stok yaptim.
Benimki de 4 5 gundur cok fena, kabiz oldu, devamli gaz cikariyor. Agliyor, mememi veriyorum emmiyor ki bebekler emmek ister. Sagdim verdim sustu, emzik veriyorum emiyor. Ama memeyi zor almaya basladi.buyume atagi mi geciriyor nedir.
1 saati buluyor yaa, bazen geciyor bile.simdi de sagiyorum mesela dinlene dinlene. 125i gorene biberonu doldurana kadar sagcam.
En guzeli beslenme saatine gore sagmak. Mesela 3 4 saatte bir sagarsan eminim ise yaracaktir. Vaktim olsa oyle yapardim ben. Gunde bir kere sagiyordum ben ayni saatte, o bile ise yaradi.
1 saati buluyor yaa, bazen geciyor bile.simdi de sagiyorum mesela dinlene dinlene. 125i gorene biberonu doldurana kadar sagcam.
En guzeli beslenme saatine gore sagmak. Mesela 3 4 saatte bir sagarsan eminim ise yaracaktir. Vaktim olsa oyle yapardim ben. Gunde bir kere sagiyordum ben ayni saatte, o bile ise yaradi.
Evt canim hatta geçen yüzüstü yatıyordu yavrum kafasını kaldırdı hı hıı ederek 3aylik olduk hala korkuyorum uyurken bile yanındayım niye böyle oluyorlarki anlamadım geçen ay gitmiştik dr.o zaman söylemiştim haftaya gittiğimde tekrar soracamCnm nefessiz kalırken de kasiliyo gibi oluyor mu kollarini acarak??Arada kizimdada oluyor çocuk doktoruna, çocuk norolojisine goturdum uyku eeg de çekildi sorun yok ama ben hiç rahat değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?