Yok yatagindaki o donen oyuncaklari bile acmiyom renkli asiri hareketli nesneler ilk 2 yil zararli hele donuyosa. Tv dahil. Dediklerini bilmiyom da nasil sistemleri arada olabilir surekli gosterme bnceAllah korusun yaahic aklima gelmedi hic de duymadim bir arastirayim canim. Asilarin da otistik yaptigi soyleniyor.
Sen kullanmiyor musun?
kizlar mecbur kalmadikca mama vermeyin allah korusun alisirda emmeyi keser .benimki emmiyor nasil icim yanio ;((
maşallah canım mamayı bence de verme artık baya kilo almış çünkü. ben acılı ve kokulu şeyler lahana karnıbahar pırasa gibi yedim mi kızım emmiyor bu yüzden yememeye gayret gösteriyorum. onun dışında her şeyi yiyorum.Kızlar iyi akşamlar bende eylül annesiyim sürekli takip ediyorum ama arada yaziyordum 93 günlük olduk dün 3. Ay kontrolümüz vardı kızım 7800 gr olmuş mamayi bir aydır hiç vermiyorum şükür bu ay 700 gr almış kızım 4300 gr dogmustu ilk ay mama yi çok verince 1800 gr almıştı kafa çevresi 40 boy 66 çıktı şükür. Bebeğini emziren anneler beslenme de ne yememeye dikkat ediyorsunuz rahatsız eden şeyler neler?
Kızlar 3 aylık kontrol vardı bugün 2 aralıkta kalça ultrasonu vardı 150 gram almıştı bugün 350 gram daha aldı gözüküyor ayrıca kafa ölçümü o gün38cm cçıktı bugün40,5 cm cçok saçma kendimi ise yaramazin teki gibi hissediyom
Kızlar merhaba, bugün sağlık ocağında 3. ay kontrolümüz vardı, hemşire bıngıldağı kapanmış dedi
Doktor da kontrol etti yarım cm falan açık gibi dedi, kafa ölçümü bu ay normal çıktı çok şükür...
KK de araştırdım kiminde sorun olmamış, ameliyat olanlarda var.
Dua edin nolur kafa gelişimi normal devam etsin
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/bingildagin-erken-kapanmasi.520772/
Şükür mamadan kurtulduk canım ilk ay çok fazla mama yedi ikinci ay azalttık 900 gr aldı 3. Ay hiç mama vermedim 800 gr aldı inşallah bundan sonra hiç vermeyiz bol sütumuz olur çok istiyorum sadece emzirmeyimaşallah canım mamayı bence de verme artık baya kilo almış çünkü. ben acılı ve kokulu şeyler lahana karnıbahar pırasa gibi yedim mi kızım emmiyor bu yüzden yememeye gayret gösteriyorum. onun dışında her şeyi yiyorum.
Allah rızası için banada süt artıran birşeyler tavsiye edin dut incir bi haftadır iciyom ilk gün birşeyler oldu sonra sıfır hatta sutum dahada azaldı sabahtan beri uç defa mama yaptım döktüm sinirlerim bozuldu
İlk aldığımda daha güzel sağıyordu, şimdi resmen vakumun varlığı yokluğu bir, hiç güçlü değil. Bi parçası bozuldu belki de.
merhabalar sutu en cok arttiran sey emzirmektir. birkac gun icin bebeginizi her gak guk deyisinde emzirip bol sivi tuketirseniz Allahin izniyle sutunuzde artis olacaktir. eğer bebeginizde hazimsizlik problemi varsa once pompayla sagip donra emzirmeyi deneyin. ve moralinizi hep yuksek tutun, gozunuzu kapatip kanallarda sut biriktigini dusunun. Allahim emziren tum annelere ay gogus pedi yettiremiyorum demeyi nasip etsin
Benimki yazın hiç aglamiyordu hergün yikaniyordu şimdi haftada bir olunca cok korkuyor elimi sımsıkı tutuyor yavrum kafasına su dökünce basiyor çığlığı...kuzum ya oyun halısına koymuştum bende kendime kahvaltılık bişeler hazırlarken oğlum oynadı oynadı sonrada uyuya kalmışKizlar bebeklerini yikanirken agliyor mu?
Kizlar bebeklerini yikanirken agliyor mu?
Yıkanırken değilde üstünü giydirirsen kıyameti koparıyorKizlar bebeklerini yikanirken agliyor mu?
Maşallah bnm de hayalim bebişimi koyayım yatağına kendi kendine uykuya dalsınBenimki yazın hiç aglamiyordu hergün yikaniyordu şimdi haftada bir olunca cok korkuyor elimi sımsıkı tutuyor yavrum kafasına su dökünce basiyor çığlığı...kuzum ya oyun halısına koymuştum bende kendime kahvaltılık bişeler hazırlarken oğlum oynadı oynadı sonrada uyuya kalmış
Merhaba canım. Benim oglum dogumdan sonra iki hafta yogun bakımda kaldı. Sütümü sağıp götürüyodum ama arada cok kaka yapıyo diye mama da veriyorlardı. Eve döndükten sonra zaman zaman emin olamadım doyup doymadigindan. Cok da ağlıyordu kuzumKızıma ben de mama vermek istemiyorum. Sürüm artsın diye elimden geleni yapıyorum. Bol su içiyorum, tahin pekmez yiyorum, sütümü sağıyprum. Yine de her emmeden sonra ağlıyor. İnatla memeyi veriyorum emiyo bir süre sonra yine ağlıyor. Artık çok ağlamasın dayanamayıp mama veriyorum yedikten sonra Susup uykuya dalıyor. Günde 4 bazen 5 öğün 90 cc olarak veriyorum
tetrazinc kullanıyorduk canımHangi d vitaminini kullandiniz canim?
Insallah sorun cikmaz
Doğru olabilir cnm ama bnm aklıma şu takılıyor neden bazılarının bebekleri hiç ahlamazlarmış hatta duyuyorum etraftan biz emzirirdik yatağa koyardık o kendi kendine uyurdu diye bazılarının bebekleri çok ağlıyor hep kucak istiyorBebeği sürekli kucak isteyen arkadaşlar dikkatinize
K kbrfhmbisoru bayan34 filiz_ank sade kahve
Bebeğe bu ilk yıllarda verdiğimiz uyaranlar çok önemli. Artık bebek beynini MR teknolojisi sayesinde daha iyi anlıyoruz. Bebekler ilk 3 ay resimde de gösterildiği gibi pek görmüyorlar bu nedenle kucak istiyorlar ağlıyorlar ve kendilerini güvende hissetmek için sizin onu kucağınıza almanıza ve emzirmenize ihtiyacı var. Yepyeni bir dünyaya gözlerinizi açtığınızı ama hiçbirşey göremediğinizi düşünsenize. Lütfen özellikle ilk 3 ay ne zaman ağlarsa bebeğinizi kucağınıza alın, emzirin ve onu rahatlatın.
Bebekler 3 aylıktan itibaren kucakta dışa doğru bakacak şekilde bol bol gezdirilmeli ve farklı ortamları ve farklı insan yüzleri görmeleri sağlanmalı. ne kadar çok uyaran olursa o kadar iyi.
http://www.klinilk.com/bebek-sagligi2/item/592-ilk-bin-gun-iyi-buyusun.html
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?