2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Allah korusun yaa hic aklima gelmedi hic de duymadim bir arastirayim canim. Asilarin da otistik yaptigi soyleniyor.
Sen kullanmiyor musun?
Yok yatagindaki o donen oyuncaklari bile acmiyom renkli asiri hareketli nesneler ilk 2 yil zararli hele donuyosa. Tv dahil. Dediklerini bilmiyom da nasil sistemleri arada olabilir surekli gosterme bnce

maşallah canım mamayı bence de verme artık baya kilo almış çünkü. ben acılı ve kokulu şeyler lahana karnıbahar pırasa gibi yedim mi kızım emmiyor bu yüzden yememeye gayret gösteriyorum. onun dışında her şeyi yiyorum.

Daha neler canim yaa sonucta o senin sutunden faydalaniyor, bagisiklik kazaniyor. Sagligi iyi oldugu surece kiloyu takmamak lazim.

Hangi d vitaminini kullandiniz canim?
Insallah sorun cikmaz

Şükür mamadan kurtulduk canım ilk ay çok fazla mama yedi ikinci ay azalttık 900 gr aldı 3. Ay hiç mama vermedim 800 gr aldı inşallah bundan sonra hiç vermeyiz bol sütumuz olur çok istiyorum sadece emzirmeyi

Açlıktan midesi gurulduyo resmen ama sabahtan beri içtiği 350 cc. Otursam olmuyor kalksam olmuyor illa gezicez. Odaları arşınlamaktan bi hal oldum
Ne zaman biticek bu haller

merhabalar sutu en cok arttiran sey emzirmektir. birkac gun icin bebeginizi her gak guk deyisinde emzirip bol sivi tuketirseniz Allahin izniyle sutunuzde artis olacaktir. eğer bebeginizde hazimsizlik problemi varsa once pompayla sagip donra emzirmeyi deneyin. ve moralinizi hep yuksek tutun, gozunuzu kapatip kanallarda sut biriktigini dusunun. Allahim emziren tum annelere ay gogus pedi yettiremiyorum demeyi nasip etsin

Bunu denerdim ama emmiyor ki, kendinii ittirip kaiyor agliyor

Kizlar bebeklerini yikanirken agliyor mu?
Benimki yazın hiç aglamiyordu hergün yikaniyordu şimdi haftada bir olunca cok korkuyor elimi sımsıkı tutuyor yavrum kafasına su dökünce basiyor çığlığı...kuzum ya oyun halısına koymuştum bende kendime kahvaltılık bişeler hazırlarken oğlum oynadı oynadı sonrada uyuya kalmış

Kızıma ben de mama vermek istemiyorum. Sürüm artsın diye elimden geleni yapıyorum. Bol su içiyorum, tahin pekmez yiyorum, sütümü sağıyprum. Yine de her emmeden sonra ağlıyor. İnatla memeyi veriyorum emiyo bir süre sonra yine ağlıyor. Artık çok ağlamasın dayanamayıp mama veriyorum yedikten sonra Susup uykuya dalıyor. Günde 4 bazen 5 öğün 90 cc olarak veriyorum

Maşallah bnm de hayalim bebişimi koyayım yatağına kendi kendine uykuya dalsın

Merhaba canım. Benim oglum dogumdan sonra iki hafta yogun bakımda kaldı. Sütümü sağıp götürüyodum ama arada cok kaka yapıyo diye mama da veriyorlardı. Eve döndükten sonra zaman zaman emin olamadım doyup doymadigindan. Cok da ağlıyordu kuzum icim gide gide mama verdim bir kac sefer. Sütümün de az oldugunu düşünüyordum. Bir gun kk de birisinden tomrisin emzirme notlarını oku önerisiyle karşılaştım. Bebek yapım bakim onarım adlı forumda yaziyo tomrisin hanım kendisi de Dr. Emzirme kampı uygulamasını denedim ve bi daha da mama vermedim. Sutum de arttı. Sende bir dene istersen.

Bebeği sürekli kucak isteyen arkadaşlar dikkatinize
K kbrfhm bisoru bayan34 filiz_ank sade kahve

Bebeğe bu ilk yıllarda verdiğimiz uyaranlar çok önemli. Artık bebek beynini MR teknolojisi sayesinde daha iyi anlıyoruz. Bebekler ilk 3 ay resimde de gösterildiği gibi pek görmüyorlar bu nedenle kucak istiyorlar ağlıyorlar ve kendilerini güvende hissetmek için sizin onu kucağınıza almanıza ve emzirmenize ihtiyacı var. Yepyeni bir dünyaya gözlerinizi açtığınızı ama hiçbirşey göremediğinizi düşünsenize. Lütfen özellikle ilk 3 ay ne zaman ağlarsa bebeğinizi kucağınıza alın, emzirin ve onu rahatlatın.

Bebekler 3 aylıktan itibaren kucakta dışa doğru bakacak şekilde bol bol gezdirilmeli ve farklı ortamları ve farklı insan yüzleri görmeleri sağlanmalı. ne kadar çok uyaran olursa o kadar iyi.

http://www.klinilk.com/bebek-sagligi2/item/592-ilk-bin-gun-iyi-buyusun.html

Doğru olabilir cnm ama bnm aklıma şu takılıyor neden bazılarının bebekleri hiç ahlamazlarmış hatta duyuyorum etraftan biz emzirirdik yatağa koyardık o kendi kendine uyurdu diye bazılarının bebekleri çok ağlıyor hep kucak istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…