- 16 Şubat 2012
- 991
- 457
- 73
- 35
denemez olur muyum canım neler neler denedim yürüyerek hafif sallanarak oda değiştirerek olmuyor olmuyor. resmen öcü görmüş gibi kafasını geri atıyor basıyor çığlığı.Allah yardımcın olsun canım. Bi kere benim kızım da öyle yaptı kucağımda gezdirirken tutturdum göğsümü. Yoksa ne biberonu almıştı ne beni. Denedim mi bilmiyorum ama inşallah emer
Ben bıraktım... Evde hiçbir iş yapmıyorum. Bazen oluyor aksam esim geliyor kahvalti sofrası ortada... yemek yok. Geçen çamaşırlar 2 gün makinada kaldığı için kokmus bi daha yıkadım. Camlarım küf bağlamış. Ütü zaten yapmiyorum aksama da ne bulursak onu yiyoruz. Basta herseye yetisicem diye cok uğraştım sonuc sürekli aglayan bir bebek yorgunluktan ağlayan bir anne ne olduguna anlam veremeyen bir babaAklımı oynatmak üzereyim galiba. Hiçbişeyle başedemiyorum ruhum daralıo. Çamaşır, bulaşık, yemek, ütü, misafir, kızımın gazları. Eşim işten gelir o benden yorgun vurur kafayı yatar. 5 dk mutfağa gitsem çabuk ol durmuo die seslenir. Banyo yapmaya bile fırsat yok. Üstüne çalıştığım okulda fazlalık olmuşum uzağa gönderiliyorum. 1 buçuk saat git 1 buçuk saat dön 3 saat yolda geçecek. Kızım bi yanda ağlıo ben bi yanda. Depresyona girdim galiba
Allah sabır versin gerçekten. Bende takmıcam ev işlerini de ahh bide misafir gelmeseBen bıraktım... Evde hiçbir iş yapmıyorum. Bazen oluyor aksam esim geliyor kahvalti sofrası ortada... yemek yok. Geçen çamaşırlar 2 gün makinada kaldığı için kokmus bi daha yıkadım. Camlarım küf bağlamış. Ütü zaten yapmiyorum aksama da ne bulursak onu yiyoruz. Basta herseye yetisicem diye cok uğraştım sonuc sürekli aglayan bir bebek yorgunluktan ağlayan bir anne ne olduguna anlam veremeyen bir baba
Artık takımyorum sadece bebişle ilgileniyorum ciddi bir şekilde bebişte olumlu yönde ilerleme var daha huzurlu daha mutlu... ben de eskisi gibi yorgunluktan gebermiyorum.
Esime gelince pek bisey degismedi onun icin sadece aaa evde toz var aaa tezgahta sacin var aaa mutfak kokuyor falan diyor... aaa benim gömlekler yıkanmadı mi hiiccc umurumda değil...
Öyle eve gelince biraz is yapsin her aksam ayni cumle cok yorgunum hemen yaticam sanki biz degiliz. Her sabah da ayrı bir mazeret.. toplamda yarim saat bile ilgilenmiyor çocukla...
Aman masallah de dilini falan isir canimKucağımda ya da memede uyurdu yatırdığımda hemen uyanır dı. Açıkçası ben hiçbir şey yapmadım kendiliğinden çok uyumaya başladı. Hatta bu çocuk niye çok uyumaya başladı diye telaş yaptım:)
Yaninda radyo actim biraz etkili oldu ama uyanicagi varsa ne yapsam bos bakalim bugunlerde gecsin cogubkisi yasadigina gore normal bi surec sanrm...tesekkurler tavsiyelerineValla ben iki aydır uğraşıyorum daha kesin çözüm bulamadım :) cok araştırdım bide ustune üstlük uyku teknisyeniyim terzi sökük misali muzdaribim :/ bebekler uykuya geçtiklerinde beyin aktiviteleri yavaşladığı halde omurilik aktif kalır bu yüzden sıçramaları olur bu da onları uyandırır. Derin uykuya grcmeleri 35-45 dakikayı bulur. Bu süreçte yanında kalıp pispislayarak yada sallayarak uykuyu pekiştirmek gerek. Lakin ben bugun yanımda yatırdığım halde bunu beceremedim ayrı mesele :) sizlerde belki ise yarar. Insallah vede âmin :)
Ayy bn de bebek sallayıp duruyorum. Eşimde 9 buçuk gibi geldi yorgun. Sağolsun gelince gaz çıkardı. Ben sofrayı hazırlarken salladı. Allahtan mutfağı toplayabildim gelişigüzel.adam da yorgun uyudu kaldı. Sağolsun yardımcı oluyo ama dediğiniz gibi bi yere kadar. Bn se hiçbişey yapamıyorum ne yemek ne ütü ne çamaşır ne süpürge vs... Evi pislik götürüyo bn de gördükçe kafayı yicek gibi oluyorum. İlk dönem çok çok misafir geliyodu. Bana da soran olmuyodu uygun musun diye ama son zmn bebek uyuyo vs bahaneler ürettim ama doğru yani. En sonunda kaynvalideme ve anneme misafir istemediğimi söyledim ağladım. Mevlüd yapacaktık ondan bile vazgeçtim tükendim artk. Kafayı yicem. Rüyamda bile bebeğimi görüyorum dewamlı. 24 saatte dinlenmek yokAllah sabır versin gerçekten. Bende takmıcam ev işlerini de ahh bide misafir gelmeseyarın sabah kahvaltıya misafirim var gelde hiç bişey yapma. Sabah öbür oğlan okula gidecek koca işten gelecek yaşlı kaynanaya ayrı kahvaltı hazırlanacak bebiş zaten ayrı bi olay bide misafir .. Off off
En guzelini yapmissin vallahi ayilikta son noktalar bu adamlar bunlara boyle lazim...Ben bıraktım... Evde hiçbir iş yapmıyorum. Bazen oluyor aksam esim geliyor kahvalti sofrası ortada... yemek yok. Geçen çamaşırlar 2 gün makinada kaldığı için kokmus bi daha yıkadım. Camlarım küf bağlamış. Ütü zaten yapmiyorum aksama da ne bulursak onu yiyoruz. Basta herseye yetisicem diye cok uğraştım sonuc sürekli aglayan bir bebek yorgunluktan ağlayan bir anne ne olduguna anlam veremeyen bir baba
Artık takımyorum sadece bebişle ilgileniyorum ciddi bir şekilde bebişte olumlu yönde ilerleme var daha huzurlu daha mutlu... ben de eskisi gibi yorgunluktan gebermiyorum.
Esime gelince pek bisey degismedi onun icin sadece aaa evde toz var aaa tezgahta sacin var aaa mutfak kokuyor falan diyor... aaa benim gömlekler yıkanmadı mi hiiccc umurumda değil...
Öyle eve gelince biraz is yapsin her aksam ayni cumle cok yorgunum hemen yaticam sanki biz degiliz. Her sabah da ayrı bir mazeret.. toplamda yarim saat bile ilgilenmiyor çocukla...
Onu ilk doğduğunda yapmıştı kızım. 12 gün memeyi görünce basıodu çığlığı bi gün sarılığı olmasına rağmen 5 saat aç bıraktım Allah affetsin. Açlıktan ağladı sadece memeyi gösterdim :) 5 saatin sonunda zorla tuttu. Sonra 2-3 gün daha zorla emdi.15 günlük olunca düzenli emmeye başladı şükür. Çok zor biliyorum Allah yardımcın olsundenemez olur muyum canım neler neler denedim yürüyerek hafif sallanarak oda değiştirerek olmuyor olmuyor. resmen öcü görmüş gibi kafasını geri atıyor basıyor çığlığı.
Bende bildigin depresyondayim bi yardimcinin olmasi sartmis bu donemlerde gercekten tek basina olmuyoo kendimizi yipratiyoruz iyice...nolcak bilmiyorum boyleLohusa depresyonu hakkımı oğlum 3 aylık olmaya bi hafta kalmışken kullanabilir miyim boşa gitmesin bari
Ne mamasını içiyor ne kucakta avunuyor. Sürekli bi huysuzluk ve sinir halinde sıpa. Küçücük velet hazırolda bekletiyo
En güzelini yapmışsın hakikaten. Deli gibi herşeye yetişmeye çalışıyorum ben. Bizimki sabah giderken ütülü gömleği kalmamışsa bugün 2-3 gömlek ütüle deyip gidio. Daralıyorum die ağladım valla bugün. Seni arkadaşına götüreyim yarın dio. Evde işler var yapılacak diorum kalsın sonra yaparsın dio, ee sonra yine ben yapacaksam ne anlamı var dimi. Biraz boşvermeyi öğrenmeliyiz sanırsamBen bıraktım... Evde hiçbir iş yapmıyorum. Bazen oluyor aksam esim geliyor kahvalti sofrası ortada... yemek yok. Geçen çamaşırlar 2 gün makinada kaldığı için kokmus bi daha yıkadım. Camlarım küf bağlamış. Ütü zaten yapmiyorum aksama da ne bulursak onu yiyoruz. Basta herseye yetisicem diye cok uğraştım sonuc sürekli aglayan bir bebek yorgunluktan ağlayan bir anne ne olduguna anlam veremeyen bir baba
Canım bende bi kaç kez uygun olmadığımı söyledim hiç bişey yapma yabancı değiliz biz yemek için mi geliyoruz ev desen biz de aynıyız falan dediler bende çıkardım kuru pastayı koydum önlerine :)) içlerinden biri demez mi benim kız kuru pasta yemez yemek yok mu az bişey olsa yeter diyeAyy bn de bebek sallayıp duruyorum. Eşimde 9 buçuk gibi geldi yorgun. Sağolsun gelince gaz çıkardı. Ben sofrayı hazırlarken salladı. Allahtan mutfağı toplayabildim gelişigüzel.adam da yorgun uyudu kaldı. Sağolsun yardımcı oluyo ama dediğiniz gibi bi yere kadar. Bn se hiçbişey yapamıyorum ne yemek ne ütü ne çamaşır ne süpürge vs... Evi pislik götürüyo bn de gördükçe kafayı yicek gibi oluyorum. İlk dönem çok çok misafir geliyodu. Bana da soran olmuyodu uygun musun diye ama son zmn bebek uyuyo vs bahaneler ürettim ama doğru yani. En sonunda kaynvalideme ve anneme misafir istemediğimi söyledim ağladım. Mevlüd yapacaktık ondan bile vazgeçtim tükendim artk. Kafayı yicem. Rüyamda bile bebeğimi görüyorum dewamlı. 24 saatte dinlenmek yok
Bende bildigin depresyondayim bi yardimcinin olmasi sartmis bu donemlerde gercekten tek basina olmuyoo kendimizi yipratiyoruz iyice...nolcak bilmiyorum boyle
Canm son durum nedir bilmiyorum ama bebegin agliyor acsa ve emmiyorsa kesinlikle gaz sancisi vardır cay kasigi sutune bir cimdik kimyon serp ver sancisini alir hemenkızlar 1.5 saattir kızımla uğraşıyorum deliricem. uykudan uyandı çığlık çığlığa meme verdim almadı sağdım verdim azıcık içti bıraktı açlıktan ağlıyor belli ki ama içmek istemiyor napıcam bi akıl verin çok yoruldum.
Bnmki gündüzleri sadece kucağımda uyuyor uyutuyorum yerine yatırdığımda 5 dk da uyaniyor kucağında olursa 2 saat falan uyuyor bnde uyusun diye kıyamıyorum kucağımda tutuyorum maalesefKizlar bebeklerimizin bu kadar az uyumasi hic normal gelmiyor. Benimki sadece geceleri uyuyor. Gun icinde uyku yok.
Banyosuna bizde birlikte yaptırıyoruz hic tek basıma yıkamadım yıkayamam da herhalde cok hareketli oglum. Allah'tan annen var yine canım bizimkiler baska bi sehirde annem sagolsun doguma geldi bir hafta sonra geri gitti daha oglum yogun bakımdan bile çıkmamıştı. Beni o halde bıraktıBen de kuru pasta börek çıkardığımda yağlı bana dokunuyo peynir ekmek yesem olur diyen oldu. Bide gelen herkes çocuk sahibi sanki kendi başlarına gelmemiş gibi hastaneden eve gelir gelmez gelmeye başladı insanlar kafayı yemişler. Kimseye çocuğu 6 aylık olmadan gitmeyi düşünmüyorum.. Allahtan benim eşimde yardımcı oluyo. Birlikte yıkıyoruz tırnaklarını kesiyo altını alıyo mama yediriyo ama o da yorgun ben de.. Aç mı tok mu kirli mi temiz mi herşeyi bn bildiğim için işin çoğu akşam da bende. Ev işlerini yapmasam bile çamaşır mutlaka yıkanacak ütülenecek. Bebeğinkiler en acili.. Annem çalışıyo haftasonu gelebiliyo. O gün de dinleneyim mi süpürge mi toz mu ütü mü kişisel bakım mı ne yapacağımı şaşırdım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?