- 16 Şubat 2012
- 991
- 457
- 73
- 35
11de uyudu canım kimyon çayı içiriyordum böyle de deneyeyim sağolasın.Canm son durum nedir bilmiyorum ama bebegin agliyor acsa ve emmiyorsa kesinlikle gaz sancisi vardır cay kasigi sutune bir cimdik kimyon serp ver sancisini alir hemen
kürekle vuraydın ağızlarına ne düşüncesiz insanlarmış yemek yemeye mi gelmişler allah allah sinir geldi bakCanım bende bi kaç kez uygun olmadığımı söyledim hiç bişey yapma yabancı değiliz biz yemek için mi geliyoruz ev desen biz de aynıyız falan dediler bende çıkardım kuru pastayı koydum önlerine :)) içlerinden biri demez mi benim kız kuru pasta yemez yemek yok mu az bişey olsa yeter diye
Sorma canım yaa hem ne Düşüncesizlik hasaneden taburcu oldugum gun bile misafir geldi dusun artık. 3 günlük lohusayim ortada bebek bile yok yogun bakımda neyi görmeye geldiniz acaba. Delirdim iki saat sonra bıraktım onları evde hastaneye süt sağmaya gidiyorum diye ciktim esimle. Sezeryanli halimle onlarla oturacağima yavrumu bi kere daha gormuş olurum dedim hicc degilsekürekle vuraydın ağızlarına ne düşüncesiz insanlarmış yemek yemeye mi gelmişler allah allah sinir geldi bak
O günden sonra söyledim zaten Dr da bebise bir ay kimse yaklaşmasın demişti. Ama artık bisey diyemiyoruz tabiki. 10 ar dklik uyku aralarında hazırladım bişeyler bakalım bekliyoruz misafirlerimizine meraklı insanlarmış. bize 15 günden önce kimse gelmedi sağolsunlar ben de şimdi gelmelerini istemiyorum malum ev falan dağınık oluyor ikramlık hazırlamaya vakit yok bişey vermesen de laf ediyolar en iyisi kimse gelmesin :)
bugün de mi var misafirin :) allah yardımcın olsun tatlım kahvaltıya mı geliyolarO günden sonra söyledim zaten Dr da bebise bir ay kimse yaklaşmasın demişti. Ama artık bisey diyemiyoruz tabiki. 10 ar dklik uyku aralarında hazırladım bişeyler bakalım bekliyoruz misafirlerimizi
Sagol canım benim :* dogru tahmin kahvaltıya geliyorlar :)bugün de mi var misafirin :) allah yardımcın olsun tatlım kahvaltıya mı geliyolar
Allah yardımcın olsun cnm neyse yapacak bişey yok artk kendi başımızın çaresine bakıcaz. Misafirlerin de gelmiştir afiyet olsun sizeBanyosuna bizde birlikte yaptırıyoruz hic tek basıma yıkamadım yıkayamam da herhalde cok hareketli oglum. Allah'tan annen var yine canım bizimkiler baska bi sehirde annem sagolsun doguma geldi bir hafta sonra geri gitti daha oglum yogun bakımdan bile çıkmamıştı. Beni o halde bıraktıbide yogun bakımdan cikinca bir ay odadan çıkmayacak ve kimsede odaya girmesin dedi Dr iyice kafayı yemiştim bi odanın icinde bebekle hapis gibi gelin diyorum annemlere isiniz gücünüz de yok babam emekli zaten ama orali olmuyorlar
Ben donenencesine koyuyorum baya duruyor evi topluyorum yemek yapiyorum birde ana kucagi var ondada on dk filan duruyor zaten supermen gibi oldum on dk da butu. Evi topluyorum koştura kosturaBizlerin bu bebekleri en kısa zmnda bişeylerle oyalanmaya alıştırmamız şart En azından yemek yapabilmeliyiz. Ama nasıl alıştırıcaz?
Canim keske kucakla bitse 1.5 aydir uyanikken emmiyo gunduz uyumuyo kucakta susmuyo kim gorse tecrubelilerden diyo bn boyle bi bebek gormedim. Esim de bn de cok uysaliz yani bu durum neyle alakali cozemedimBebeği sürekli kucak isteyen arkadaşlar dikkatinize
K kbrfhmbisoru @bayan34 filiz_ank @sade kahve
Bebeğe bu ilk yıllarda verdiğimiz uyaranlar çok önemli. Artık bebek 7beynini MR teknolojisi sayesinde daha iyi anlıyoruz. Bebekler ilk 3 ay resimde de gösterildiği gibi pek görmüyorlar bu nedenle kucak istiyorlar ağlıyorlar ve kendilerini güvende hissetmek için sizin onu kucağınıza almanıza ve emzirmenize ihtiyacı var. Yepyeni bir dünyaya gözlerinizi açtığınızı ama hiçbirşey göremediğinizi düşünsenize. Lütfen özellikle ilk 3 ay ne zaman ağlarsa bebeğinizi kucağınıza alın, emzirin ve onu rahatlatın.
Bebekler 3 aylıktan itibaren kucakta dışa doğru bakacak şekilde bol bol gezdirilmeli ve farklı ortamları ve farklı insan yüzleri görmeleri sağlanmalı. ne kadar çok uyaran olursa o kadar iyi.
http://www.klinilk.com/bebek-sagligi2/item/592-ilk-bin-gun-iyi-buyusun.html
Canim keske kucakla bitse 1.5 aydir uyanikken emmiyo gunduz uyumuyo kucakta susmuyo kim gorse tecrubelilerden diyo bn boyle bi bebek gormedim. Esim de bn de cok uysaliz yani bu durum neyle alakali cozemedim
Canim keske kucakla bitse 1.5 aydir uyanikken emmiyo gunduz uyumuyo kucakta susmuyo kim gorse tecrubelilerden diyo bn boyle bi bebek gormedim. Esim de bn de cok uysaliz yani bu durum neyle alakali cozemedim
ben bebek arabasına koyup yanıma mutfaga götürüyorum eline de bir diş kaşıyıcı veriyorum arada mızmızlanınca arabayı sallıyorum laf atıyorum 10-15 dk oyalıyor o sırada yemeği koymuş oluyorum :)
Bnmki hep kucakta duracak ya da sallanacak . Çıngırak tutamıyo 1 hafta sonra 3. Ay dolacak. Tepesindeki oyuncaklara dokunabiliyo ama her zmn denk getiremiyo o yüzden ona da sinirlenip ağlıyo. Bulamadım bi yolunu. Uyuyo diye başlasam yemek yapmaya yarıda kalır saatlerce durur öyle. Çünkü sallamayı bırakınca uyanıyo. Uzun süre sallıcm ki şöyle kendi kendine bi yarım saat uyusun.hamak beşiklerden aldım ayağımda sallamamak için. 4. Ayda bıraktırmayı düşünüyorum gaz sorunu geçtikten sonra. Kendi kendine uyumayı öğretmeliyim o zmn. Siz nasıl uyutuyosunuz??Ben donenencesine koyuyorum baya duruyor evi topluyorum yemek yapiyorum birde ana kucagi var ondada on dk filan duruyor zaten supermen gibi oldum on dk da butu. Evi topluyorum koştura kostura
Bnmki hep kucakta duracak ya da sallanacak . Çıngırak tutamıyo 1 hafta sonra 3. Ay dolacak. Tepesindeki oyuncaklara dokunabiliyo ama her zmn denk getiremiyo o yüzden ona da sinirlenip ağlıyo. Bulamadım bi yolunu. Uyuyo diye başlasam yemek yapmaya yarıda kalır saatlerce durur öyle. Çünkü sallamayı bırakınca uyanıyo. Uzun süre sallıcm ki şöyle kendi kendine bi yarım saat uyusun.hamak beşiklerden aldım ayağımda sallamamak için. 4. Ayda bıraktırmayı düşünüyorum gaz sorunu geçtikten sonra. Kendi kendine uyumayı öğretmeliyim o zmn. Siz nasıl uyutuyosunuz??
Bn de hiç sallamak istemiyodum ama dediğim gibi gaz problemi bitene kadar böyle. Çok geç kalmadan da bırakmak lazım. Ama şimdilik uyusun diye hem sallama hem emzik hem eee her türlü desteği veriyorum inşllah bu alışkanlıkları bıraktırmak kolay olurYa emerken memede uyuyor ya da çok huysuzlandığında ayağımda sallıyorum. Ayağımda saklamak iyi mi yapıyorum bilmiyorum:/
Bn de hiç sallamak istemiyodum ama dediğim gibi gaz problemi bitene kadar böyle. Çok geç kalmadan da bırakmak lazım. Ama şimdilik uyusun diye hem sallama hem emzik hem eee her türlü desteği veriyorum inşllah bu alışkanlıkları bıraktırmak kolay olur
Ben yanina yatip poposuna pispis yapıyorum uyuyor birde yatarak emziriyorum o zamanda uyuyor kaldirmiyorum zaten bzmkinin uyku düzeni var o yüzden sknti cekmiyoruz birde ne zaman isterse o zaman uyutuyorum daha kolay uyuyor hadi uyu diye uyutsam hayatta uyumazYa emerken memede uyuyor ya da çok huysuzlandığında ayağımda sallıyorum. Ayağımda saklamak iyi mi yapıyorum bilmiyorum:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?