2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

kürekle vuraydın ağızlarına ne düşüncesiz insanlarmış yemek yemeye mi gelmişler allah allah sinir geldi bak

kürekle vuraydın ağızlarına ne düşüncesiz insanlarmış yemek yemeye mi gelmişler allah allah sinir geldi bak
Sorma canım yaa hem ne Düşüncesizlik hasaneden taburcu oldugum gun bile misafir geldi dusun artık. 3 günlük lohusayim ortada bebek bile yok yogun bakımda neyi görmeye geldiniz acaba. Delirdim iki saat sonra bıraktım onları evde hastaneye süt sağmaya gidiyorum diye ciktim esimle. Sezeryanli halimle onlarla oturacağima yavrumu bi kere daha gormuş olurum dedim hicc degilse

ne meraklı insanlarmış. bize 15 günden önce kimse gelmedi sağolsunlar ben de şimdi gelmelerini istemiyorum malum ev falan dağınık oluyor ikramlık hazırlamaya vakit yok bişey vermesen de laf ediyolar en iyisi kimse gelmesin :)

O günden sonra söyledim zaten Dr da bebise bir ay kimse yaklaşmasın demişti. Ama artık bisey diyemiyoruz tabiki. 10 ar dklik uyku aralarında hazırladım bişeyler bakalım bekliyoruz misafirlerimizi

O günden sonra söyledim zaten Dr da bebise bir ay kimse yaklaşmasın demişti. Ama artık bisey diyemiyoruz tabiki. 10 ar dklik uyku aralarında hazırladım bişeyler bakalım bekliyoruz misafirlerimizi
bugün de mi var misafirin :) allah yardımcın olsun tatlım kahvaltıya mı geliyolar

Allah yardımcın olsun cnm neyse yapacak bişey yok artk kendi başımızın çaresine bakıcaz. Misafirlerin de gelmiştir afiyet olsun size

Bizlerin bu bebekleri en kısa zmnda bişeylerle oyalanmaya alıştırmamız şart En azından yemek yapabilmeliyiz. Ama nasıl alıştırıcaz?

ben bebek arabasına koyup yanıma mutfaga götürüyorum eline de bir diş kaşıyıcı veriyorum arada mızmızlanınca arabayı sallıyorum laf atıyorum 10-15 dk oyalıyor o sırada yemeği koymuş oluyorum :)

Bizlerin bu bebekleri en kısa zmnda bişeylerle oyalanmaya alıştırmamız şart En azından yemek yapabilmeliyiz. Ama nasıl alıştırıcaz?
Ben donenencesine koyuyorum baya duruyor evi topluyorum yemek yapiyorum birde ana kucagi var ondada on dk filan duruyor zaten supermen gibi oldum on dk da butu. Evi topluyorum koştura kostura

1 litre icme suyu, 6 adet kara erik kurusu, 2 adet kuru incir, 2 avuc cekirdekli siyah uzum, 2 avuc yaban mersini, 10 adet tatli badem bulunabilirse 2 kasik trabzon hurmasi. Hepsi yikanacak 1 litre su uzerlerine dokulecek 6 saat bekletilecek ve suyu icilecek. Kalan kuru meyvelerin icine 1 yemek kasigi toz tarcin ve cay kasiginin ucu kadar zencefil koyup rondodan gecirdikten sonra uzerine bir limonun suyu sikilacak. Bu karisim bir kavanoza konulup kahvaltida yogurda karisirtirilip yenilecek. 2 kasik yenmesi sutun kalitesini de arttiracak.

sütüm bu aralar azaldı. Eşime bu tarif sütü artırıyor demiş işyerindeki bayanlar. Paylaşmak istedim.

Canim keske kucakla bitse 1.5 aydir uyanikken emmiyo gunduz uyumuyo kucakta susmuyo kim gorse tecrubelilerden diyo bn boyle bi bebek gormedim. Esim de bn de cok uysaliz yani bu durum neyle alakali cozemedim

Canim keske kucakla bitse 1.5 aydir uyanikken emmiyo gunduz uyumuyo kucakta susmuyo kim gorse tecrubelilerden diyo bn boyle bi bebek gormedim. Esim de bn de cok uysaliz yani bu durum neyle alakali cozemedim

Ben donenencesine koyuyorum baya duruyor evi topluyorum yemek yapiyorum birde ana kucagi var ondada on dk filan duruyor zaten supermen gibi oldum on dk da butu. Evi topluyorum koştura kostura
Bnmki hep kucakta duracak ya da sallanacak . Çıngırak tutamıyo 1 hafta sonra 3. Ay dolacak. Tepesindeki oyuncaklara dokunabiliyo ama her zmn denk getiremiyo o yüzden ona da sinirlenip ağlıyo. Bulamadım bi yolunu. Uyuyo diye başlasam yemek yapmaya yarıda kalır saatlerce durur öyle. Çünkü sallamayı bırakınca uyanıyo. Uzun süre sallıcm ki şöyle kendi kendine bi yarım saat uyusun.hamak beşiklerden aldım ayağımda sallamamak için. 4. Ayda bıraktırmayı düşünüyorum gaz sorunu geçtikten sonra. Kendi kendine uyumayı öğretmeliyim o zmn. Siz nasıl uyutuyosunuz??

Ya emerken memede uyuyor ya da çok huysuzlandığında ayağımda sallıyorum. Ayağımda saklamak iyi mi yapıyorum bilmiyorum:/

Ya emerken memede uyuyor ya da çok huysuzlandığında ayağımda sallıyorum. Ayağımda saklamak iyi mi yapıyorum bilmiyorum:/
Bn de hiç sallamak istemiyodum ama dediğim gibi gaz problemi bitene kadar böyle. Çok geç kalmadan da bırakmak lazım. Ama şimdilik uyusun diye hem sallama hem emzik hem eee her türlü desteği veriyorum inşllah bu alışkanlıkları bıraktırmak kolay olur

İnşallah bir an önce kendi kendine uyumayı öğretebilirim

Ben yanina yatip poposuna pispis yapıyorum uyuyor birde yatarak emziriyorum o zamanda uyuyor kaldirmiyorum zaten bzmkinin uyku düzeni var o yüzden sknti cekmiyoruz birde ne zaman isterse o zaman uyutuyorum daha kolay uyuyor hadi uyu diye uyutsam hayatta uyumaz

Merhaba kizlar! Lutfen banada bi cozum soyleyin cok bunaldim 73 gunluk bebegim hafif bi bronsit geciriyo antibiyotige basladi doktor ventolinde veriorum. Oksurugu ve hapsurmasi vardi cok sukur nispeten bunlar azaldi. Ama bogazindaki balgamdan kaynakli hirilti bi turlu gecmiyo. Bogazini temizleyemedigi icin uyanikken hep bi hirilti var. Dogru durust disarida cikmadik. O kadar uzuluyorum ki minnacik bebegi hastaladim diye evde oturmaktan psikolojimde bozuldu sanirim.
Bu balgam icin ne onerirsiniz? Ilaci 3 gundur kullaniyoruz. Nasil aticaz bu balgami? Lutfen bi akil verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…