2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Senin ilkinde ne kadar zamanda duzlesti?
Hiç girmeyelim o konulara ben ilk oğlumda doğumdan sonra 85 dim 90 la doğuma girdim sonra zumba yaptım evde uyutup yapıyordum. Kilolarım çok güzel gidiyordu çok kısa sürede 73 düştüm. Sonra doğuda oğlumun bakıcı sıkıntısı olunca ücretsiz izne ayrıldım ve 1 yıl evde kaldım E eşimde sürekli görevlerde sıkıntıdan yemekleri yaptım yedim. İkinciye hamile kaldım hamile kaldığımdaki kilom 82 di. Son 1,5 aydır düzenli spor yapıyorum evde. Leslie,zumba, jessıca 88 den 81 E düştüm. Aslında çok yemiyorum ama tatlı hamur işi çok diştüm biraz daha dikkat etsem daha çabuk verirdim... İdeal kiloma 5 kg kalası pilates ve barre çalışıcam... Hedefim yaza kadar 60 olmak

Ya bn bunu anlamiyorum vanda yasiyoruz doktorumuz hastaneye bagli degil ozel bi klinigi var hacettepe masterli cidden cok iyi bi doktor. Oglum 1 aylikken oksurdu ona gittik(iyiki) ve sorunsuz ilacsiz atlattik bna sen bol ihlamur papatya ic ama sakin 5 6 aylik olmadan rezene haric hic bi sey verme anne sutu disinda dedi karacigeri kaldiramazmis. Rotavirus asisini kesinlikle yaptiracaksiniz dedi vanin sulari pis okula giden cocuklar da varsa etrafta riske etmeyin yaptirdik kime sorsam akraba ve arkadas hepsi yaptirmis.

Sonra bugun 3 ay kontrolu vardi gece uyandirma yok. Tukruk olayi cok normalmis dedi bebekler 6 aydan once yutkunmayi bilmezler tukrugu disa atarlar o kendi kendine ogrenecek. Espri yapti sonra diyo hemen dedin mi dis cikariyo ah su kadinlar diye dalga gecti. Emmemesi icin sakin mama verme yani mecbur kalinirsa verilir de cok sukur sut var o acikirsa yermis. Geceleri nefesi kesilir gibi oluyo ya o normalmis aman ne sorsam normal cok sukur iyiyiz uzun oldu ama paylasmak istedim. Anlamadigim ise doktorlar nasil bu kadar farkli goruslerde olabiliyo mesela bizimki gaz damlasi ve zeytinyagina izin vermedi cunku bebegin basarmasi gerek falan diyodu

Rota virüsü bağışıklığı zayıf cocuklara kolaylıkla bulaşıyor yetişkinlere bu mikrop bulaşmıyo cunku bağışıklıkları daha guclu. Bu yüzden aşıdan sonra bile bebekler ishal olabilir cunku asi da bu virüsün zayiflatilmis hali zaten. Saglık ocagindaki hemşire ben kendi cocuğuma yaptırmadım bu virüsten olmasa da ishal yapan bir sürü virüs var ama siz bilirsiniz dedi. Tmm asi vücut mikrobu tanısın antikor geliştirsin diye yapiliyo ama bağışıklık zayıfsa aşıdan sonra bile agir ishal geçirebilir. Kararsızlığım bu yüzden. Saglık calisaniyim zaten aşılar konusunda yeterince bilgim var buna rağmen yinede araştırıyorum Dr un bile her söylediğine guvenemiyorum birinin ak dediğine öteki kara diyebiliyo. Tetanoz aşısını uc ayrı kadın dogumcuya sordum biri farketmez ister yaptir ister yaptırma dedi biri kesinlikle yaptir dedi biri de ne gerek var dedi. Ucu de yıllardır tanıdığım Dr lar.

Asiri istemiyir ya ,aa sabah kahvaltimi on numara bes yildiz yapiyorum 2 yumurta tereyagli3bardak sekerli cay , 4 kibrit peynir ,20 zeytin , tereyagi 3 dilim ekmek ,maydonoz ceviz bir avuc :)
Bunlari yiyince zaten cok acikmiyon))
Aralarda bir kase crba ,bir elma ,portakal ,vs vs aksamda corbali ,ye

Hiç yemediğim kadar yemek yiyorum ama hâlâ açım... mesela eskiden kurabiye sevmezdim yemezdim. Şimdi aşırı canım çekiyor yaptığımda da bir tepsi kurabiyeyi 2 günde bitiriyorum. Kutu kutu çikolata yiyorum. Sütlü tatlılar zaten en sevdiklerim... Doyayım diye habire kurubaklagil pişiriyorum... ama hala çok açım... Doğumdan beri her hafta en az 1 kilo aldım kendimi frenleyemiyorum... bağırsaklarım da aksine hic çalışmıyor... Çok ağır kokulu yapışkan simsiyah(affedersiniz) Bünyem altüst oldu. ... kendimi tanıyamıyorum. Aynadaki görüntüme de inanamıyorum Bir çözüm bile varsa lutfen yazsın...
Doktora da gidecegim inş.

Merhaba canım. Çikolata kuru baklagil gaz yapmiyo mu ben korkuma hic yemedim daha ama bunların dışında bende cok yiyorum. Oglum gündüz cok az uyuyor vede surekli emıyor iki uc saate bir acıkıyorum resmen midem gurulduyor hic hayatımda bu kadar ekmek yediğimi hatırlamıyorum sanki yemekte ekmegi cok yersem hemen acikmicakmisim psikolojisi oluştu. Bide oglum her yemekte sagolsun beni yalnız bırakmadığı icin ben mi yemeği yiyorum yemek mi beni anlamıyorum yalap salap hızlı hızlı yoyorum :) dogumdan sonra bende kilo alanlardanim canım merak etme yalnız degilsin. Ama ek gıdaya gecene kadar diyet falan yapmayı düşünmuyorum açıkcası sadece belki biraz frenleyebilirim kendimi.

Azimle calisiyorsun canim, olursun sen

Gunaydiinn
kalktik erkenden yine.hazir esim evdeyken sut sagiyorum depolamak icin.

Sabah maşallahhh me yemek öyle, o şekilde yesem bir anda 3 gün acıkmam herhalde. Aslında doğrusunu yapıyorsun kahvaltıyı zengin tutuyorsun sonra benim gibi Abur cubur tıkıştırmıyorsun...

Aynen ben de ne yediğimi farkında değilim belki de bu yüzden... hep kucağımda löp löp indiriyorum fazla çiğnemiyorum bile...

Ben kısıtlama yapmadım herşeyi yiyebiliyorum. Benim bebişte gaz problemi olmadı rahat çıkarıyor şükür....

Aman maşallah ne güzel. En azından gaz probleminiz yok. Belli bi düzen oluştuktan sonra kilolarda gidecek inşallah canım spor yaparsın yediklerine dikkat edersin.

Maydanoz sütü kesiyor canm maydonoz yerine tere yersen daha faydali olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…