2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Doğum yaptığımda sürekli önüme bi yiyecek getiriyordu kaynanam. Süt olsun bunu ye, üstüne bunu ye. Sürekli bi şeyler yemezsem, oğlum yemiyor ki sütü olsun diyordu bi de (= ben de eyvah süt olmayacak diye ne bulduysam yedim. İncir kürü de cabası.
Sonra bi baktım, hamileyken bundan daha güzeldim ben. Tamam annelik kutsal, çocuğumuz herşeyden önce ama sanki tüm emziren anneler böyle yiyecek içinde mi yüzüyor dedim. Onların sütü olmuyor mu yani.
Midem kazınıyor diye gece kalkıp şekerli bi şeyler yiyordum. Önce ondan vazgeçmeye çalıştım. Üstüne ekmeği azaltmaya başladım. Öğün aralarında bi elma, bi bardak süt, bi kase yoğurt gibi şeyler tüketiyorum.
Bu arada süt için prolac damla kullanıyorum, bitkisel. İçeriği süt çayları gibi. Yanında da bol su içiyorum
içiyorum. Yemeği azalttım ama sütüm azalmadı çok şükür.

Ye ye nereye kadar kızlar, geri bi de bu kiloları vermesi var :/

Incir kurunu ben de yapiyorum 4 5 gundur,faydasini gormedim sanki.
ben cok cok yiyince sutum daha bol oluyor. O yuzden azaltmiyorum.
Ama Gece midem kazinsa da asla bir seyler yemem.

Gobek nasil gidecek yaaa, bazen diyorum ki ikinciyi de hemen yapip sonra eski formuma gireyim, tekrar ayni seyleri yasamiyim

Kizlar ben de anakucagi bakiyorum. Kullanip memnun oldugunuz model var mi?
Ise baslicam ve kayinvalidem de devamli kucakta tasiyamayacak, icinde mutlu hissedecegi bir sey istiyorum.
Bize hediye geldi Fişher Price titreşimli 18 kiloya kadar sonra sandalye oluyor.İlkin çok sevmedi ama şimdi sürekli onda oynuyor oyuncaklarla gülüyor.Titreşim çok etkili değil ama oynadıkça kendisi sallanıyor.Memnunuz.

Ben yaptirdim canim, dayanamadim
İyi yapmışsın canım.Her çocuğun bünyesi belli olmuyor aklın kalacağına en azından yaptırmadım demezsin.Ben daha çok çocuğun bağışıklık sistemini kuvvetlendirme çabasındayım.Nazar değmesin ama şu ana kadar kontrol dışında doktora gitmedik.Ben küçüklükten gelme bir sağlık manyağıyım resmen sanırım içtiğim kemik suları bebeğin bağışıklığını kuvvetlendirdi.Birde Ben çocuk bağışıklığı kuvvetlensin diye ısırgan tohumu kullanıyorum 4 aya girdik şimdi çocuğada azar azar vericem.

Canım zeytinyağını denedinmi ?

Selam dogumdan 40 gun sonra adet oldum 2.ayda adet oldum 3.ay olmadim tekrardan hamile olabilirim..saka gibi.. sizlerin nasil adet duzeni...

Günaydın güzel anneler.Uzun bir aradan sonra nihayet nefes alabiliyorum.4. ayımıza girdik ve daha iki gündür rahat uyuyabiliyorum.Babası oğlunu tutabiliyor artık ve ben uyuyabiliyorum.O kadar rahatladım ki anlatamam. Yanlız olmak çok kötü ben doğum yaptım annem bir gün kaldı ondan sonra hep tek başına allahtan oğlumuz çok sıkıntılı değil. Valla yanlız olup sıkıntılı olanlara allah sabır ve güç versin. Neyseki eşim çocuğu tutmaya başladı garip ama çocuğu tutamıyordu.Elimin ayarı yok zarar veririm diye alamıyordu.Şimdi büyüdü bizim kerata :)) o sıkıntı geçti de hala kilo veremedim.Aksi gibi yemeyince kilo alıyorum arkadaş herşeyim mi ters olur ya vereyim diye yemeyi azalttım 3 kilo aldım.Ne şeker ne unlu mamuller tüketmiyorum anlamıyorum çok yiyen biride değildim bu aralar iştahım da yok ama kilo alıyorum deliricem benim yerimde biri olsa kesin vermişti bu nasıl bir bünye Gece dedim takmıyacam herşey yiyecem bakalım ne olacak verirsem gece gündüz yerim artık

Kizlar ben kraft sut saklama poseti almistim iki adet, onlari kullandim henuz bitmedi ama sonra cok pisman oldum. Acaba iyi midir ki? Aranizda kullanan var mi? Onca sutum heba olmasa bari
Simdi lansinoh alcam, bir sitede lansinoh disinda hepsi kokusunu tadini degistiriyor iyi degil falan demisler.
Cok moralim bozuldu ((

Nasil atlattin canim ilk zamanlari yalniz, gercekten cok zor. Maasallah baya buyumussunuz :) biz yeni 3 aylik olduk.
Kilo degil de odem mi yapti acaba vucudun?

Aynen ya zaten takintiliyim hep aklimda kalirdi. Sen en guzelini en dogalini yapiyorsun. Kemik suyu icemem ama isirgan tohumu deneyebilirim belki ben de.

Merhaba kizlar bursyi okymak cok hostu ama herkesler face e gitmis bende uye oldum uyduruk bir isim le bana da arkadaslik istegi gonderebilir misiniz

Canım kemiksuyu hamile iken çok tüketim ben çok şükür hasta olmadık hiç inşallah bundan sonra da olmayız

Kızlar bebekleriniz dönmeye başladımı biz 3 ay 2 haftalıkların başladık oyun halısına bırakıyorum sırt üstü bi bakıyorum yüz üstü dönmüş tekrar sırt üstü dönemiyor daha sizinkiler ne durumda?

Merhaba kizlar bursyi okymak cok hostu ama herkesler face e gitmis bende uye oldum uyduruk bir isim le bana da arkadaslik istegi gonderebilir misiniz
Facede hangi grup adı ne grub

Nasil atlattin canim ilk zamanlari yalniz, gercekten cok zor. Maasallah baya buyumussunuz :) biz yeni 3 aylik olduk.
valla atlattım nasıl geçti bilmiyorum
valla zor oldu.Hala zor yemek yapamıyor aç kalıyordum ama atlattık.Bu günde pazar var kapımın önü buna rağmen zor oluyor.Kaç kez kayın valideye söyledik ama gelmedi birde sanki kasıtlı perşembeleri geliyor.Cuma gel bi dışarı çıkayım demi.Yok gelir oturur.Birde gelen misafirler hep onun arkadaşları önceden gel yardım et anca sen salata yap kısır yap der bana.hayır bişey beklemiyorum ama bari emri vaki yapma. Bazen deliriyorum.Bugün pazar var hava güzel hangi birini yapayım. Yıkanamıyorum bile ayy artık gülme krizlerim tutuyor. Ağlayacak halime gülüyorum sürekli :)Eskiden ağlardım şimdi ağlıyamıyorum da :))
Kiloyuda ödem midir nedir anlamadım ama hiç kilolu biri değildim şimdi bu kiloyla çöktüm resmen onada gülüyorum artık.:))

Aynen ya zaten takintiliyim hep aklimda kalirdi. Sen en guzelini en dogalini yapiyorsun. Kemik suyu icemem ama isirgan tohumu deneyebilirim belki ben de.
ben yıllardır içiyorum.Kronik bronşitim vardı ailem de kemik suylu yemek yaptılar atlattım.Uzun zamandır ne bronşitim var ne öksürüğüm o yüzden evlenince de bırakmadım ama yıllardır grip nedir bilmem.Isırgan tohumu da iyi çocuk içinde iyi gelir

Canım kemiksuyu hamile iken çok tüketim ben çok şükür hasta olmadık hiç inşallah bundan sonra da olmayız
ben faydasını gördüm küçüklükten beri yaparız biz. evlenince de devam ettim.Eşim hep söyler senin yemeklerinden sonra ben kendime geldim hiç hastalanmıyorum der. Belki çocuk da o yüzden sağlam hahahhaaa artık nereye sığdıracağımızı bilmeyince ona bağlıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…