2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Neler yasamissin canım ya rabbim tez zamanda şifa versin inşallah bu kadar sıkıntıdan snra rahatliga kavusursun inşallah canm

Butun dileklerine yürekten âmin diyorum canım. Cok üzüldüm Rabbim tez zamanda butun sıkıntılarını gidersin yavrunun. Biz ilk oğlumda yasamıştık o sorunu. 10 aylıkti pipisi şişmişti davul gibi oldu. Dediğin gibi yapışıkti ve idrar birikince enfeksiyon oluşmuştu acil sünnet dediler baska bi Dr a götürdük. Hemen sünnete gerek yok enfeksiyon geçsin yeter dedi. Yaptırmadık bizde bi daha şişme de olmadı. 4 yasında ameliyatla sünnet oldu. Cok da rahat geçti ertesi gune iyileşmişti kuzum.

Kızlar bişey sorcam bnm kız gündüzleri çok az uyuyor hep mizmiz akşamlarıda o kadar yoruluyorum ki o uyuyunca bazen dişimi bile fırçalayacaksan sızıp kalıyorum e haliyle eşimle ne oturup sohbet edebiliyoruz ne bişey paylaşabiliyoruz ev arkadaşı gibi olduk bu evliliğimizi kötü etkileyecek diye korkuyorum bi sinemaya bile gidemiyoruz biyere gitsek koştur koştur eve dönüyoruz yok çocuğun uyku saatini geçirmeyelim yok ağladı siZ Nasıl yapıyorsunuz Zaman ayırabiliyor musunuz eşinizle kendinize

Canım benim oglan da gündüz cok az uyuyo esim gece calisiyo gündüz uyuyo biz de hepten iki yabancı olduk bi yemek yerken bide alışverişte yüzümüzü görüyoruz. Cocuğu bırakacak kimse de yok ki vakit geçirelim. Eminim cogumuz aynı durumdayız. Zaman ve sabır diyorum insallah bi düzenimiz oldugunda düzelecek hersey.

Ne eşimize ne kendimize canım vakit ayıramıyoruz ama ilk günlerden daha iyi durumdayız git gide düzelecek herşey rayına oturacak.Eşlerde sabredecek.Biz doğumdan önce başlayan eve kapanma sürecimizi hala devam ettiriyoruz :)).Çok gezdim tozdum zamanında diyerek gülüp geçiyorum.genelde durumumla dalga geçerek gülüyoruz.Bazen soranlara çocuklukta evcilik oynayamamıştık şimdi oynayarak telafi ediyorum diyorum :))
Bu sürecide yaşamak gerekiyor ve bunuda eğlenceli hale getirmekle depresyondan ve sıkıntılardan kurtulmuş oluyorum.Bizde hayat böyle bugünler geçecek canım o yüzden bi süreliğine herşeyi boşlamak en iyisi :))

Beklentin nedir bilmiyorum ama ben doktorun yaninda rahatim, Iyi bir doktor.sorulari cevapliyor, bilgiler veriyor.memnunum.
Canım günaydın.Dün kontrole gittik.6700 olmuş bizim yumurcak boyu 61 doktor iyi olduğunu söyledi.Süt durumum yine aynı bir sağıyorum iyi bir sağıyorum berbat anlamadım neye göre çoğalıp azalıyor dün dışarı çıkıp geldim bir buçuk saatte tek göğsümden 60 cc çıktı sonra her sağışım fos bir haftayı geçti düzelirmi bilmiyorum.Çabalıyorum eskiden hiç çabalamazdım keşke o günler sağıp dondursaydım çok pişmanım çok.Bir sihirli değnek lazım bana.

Benimde bugun aklima o geldi yeni dogum yaptgmda gogsum hep sertti niye dolaba stok yapmadm diyorum hele o sari süt ilk dogdugunda almiyorduimemeyi sagip veriyordm niye stok yapmamisim hic ilk deneyim iste bidahaki sefere bol bol stok yapariz artık

Ah ah ah.Çok pişmanım çooookkk. Son pişmanlık fayda etmez ama nasıl kızgınım kendime nasılda şımarıkmışım anlatamam pis anneyim kötü anneyim ben iflah olmam.O sağdığım sütü kaç saatte briktirdim verdim culk culk içiyor ya o göğsümden çektiği zamanlar geldi aklıma içim cızzz etti valla

üzülme canım saglıgı ıyı olsun yeter

Basta alıyordu beni birakir diye vermedim dimdi almiyi naptiysak almadi kac biberon oldu

Ben de ogle uykusuna alistirmaya cabaliyorum bakalım basarabilecek miyim?

Şimdilik her uyandığında emziriyorum. uyumaya devam etmesini sağlamaya çalışıyorum. Bu hafta 3 defa uzun uyutabilmeyi başardım. Hatta bir tanesinde 4 saat kesintisiz uyudu. Müthişdi. Bir sürü iş yaptım.

Sen de ist da miydin canim? Dr adi neydi ve hangi hastanede?

Evet canim istanbuldayim.
Florence nightingale kadikoy Kudret Kulak'a gidiyorum.
Ama Florence nightingale sislide Gunay Canturk var,ondan daha cok memnumdum, avrupa yakasindan tasindigimiz icin gitmek zor oluyor, sen avrupa yakasindaymissin, onu tavsiye ederim.

Aynen, benim oglusum da gunduz beni cok yoruyor, aksam 7.5 8 de babasi geliyor, onunla ilgileniyor, ben yemek ayarliyorum, yiyoruz, uyumasi 11i buluyor bazen geciyor, uyutunca aninda ben de uyuyorum.iki yabanci gibiyiz :)
Haftasonlari gorusuyoruz, bazen anneler gelince de disari cikiyoruz.
Esim benimle ilgilenmiyorsun diye sitem ediyor.

kizlar benim kizimin resmen huyu degisti gerci sehir değiştirdik hava degisimi olabilir belki ama onceden iki saat uyanik kaliyordu iki saatv yatiyordu. simdi gunduz zorla iki uc saat yatiyor gece uyumak istemiyir onikiyi buluyor kesintisiz yatmiyir iki uc kalkiyor dokuza kadar sutu icmek istemiyor ac olsada sizde de bu tarz değişiklikler basladi mi ? valla bakici soruyir nasil yatar ne kadr yer her huyu degisti ne diycegimi bilmiyorum bakalim nolcak

2.5 aylik oldugunda benim de tamamen huyu bu sekilde degisti. Insallah senin kalici olmaz.cok yorucu oluyor.

Selam canimm, 3 aylik kontrolu mu? Maasallah bebisine
Ya sut olayi benim de oyle. Gecen gunlerden birinde baya agladi emmeyi reddetti. Su verdim 20 cc ac gibi icti. Kendimi sagdim sadece 50 cc cikti,onu da yaladi yuttu ama tam doymadi nasil uzuldum anlatamam. Ama baska bir sabah sagdim 200cc.ye yakin cikti gece cok birikmisti. Bende en etkili yontem dinlenmek kesinlikle. Is yapmadan dinlenip uyuyacaksin sut cogaliyor. Ac kalinca azaliyor,eger yogunluktan yemek yemdiysem azaliyor.Incir kuru de sanki ise yaradi biraz.
duzelir senin de, bazi donemler daha az olabiliyor, gecicidir senin de.
asil ise baslayinca napcam bilmiyorum. Azalacak hatta kesilecek diye korkuyorum.sen calisiyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…