- 28 Aralık 2015
- 391
- 1.126
- 33
İmkanın varsa hiç düşünme ayrıl derim. Şartlar maddi anlamda müsait olsaydı ben bi dk bile tereddüt etmezdim. Ama şöyle bi durum da var, eğer tanıdığım bildiğim bi çevre olsaydı ve güvenebileceğim bir bakıcım olsaydı çalışmayı tercih ederdim. Çünkü sürekli evde durmak çalışmaya alışık birini paslandırabilir. Hem yeni taşındık buraya hem de hiç tanımadığım birini bakıcı almam gerekicek, 2. Dönem başlayınca bu yüzden sıkıntı yaşıycam. İnşallah vicdanlı iyi biri denk gelir de aklım evde kalmaz
oglumla daha fazla zaman geçirmek istiyorum ve acikcasi biraz kontrol delisiyim. arkamda neler olacak diye dusunup duruyorum. ama bi yerde baslamam gerekecek bu yuzden bununla bas etmem gerek. benim en buyuk endisem o 1 yasina geldiginde baslasam tam baglanma sorunu yasadigi zamanlara mi denk gelir daha mi zor olur bu. simdi baslasam danki daha kolay alisacak. ama hic istemedigim bir sey henuz
Canım benim oğlumda daha uykudan uyanır uyanmaz iki yumruk ağzında. Salya da akitiyo. Yumruklar da kafi gelmiyo bazen sinirleniyo ağliyo kuzum. 3 tane dişlik aldım hic birini de kabul etmiyo biraz tutup götürüyo ağzına sonra birakiyo hemen ağliyo. Memeyi de dediğin gibi bir iki emip birakiyo damagiyla asiliyo ama ben emzirme konusunda ısrarlı davranıyorum o birakiyo ben veriyorum o birakiyo ben sokuyorum ağzına cebellese cebellese emziriyorum :)) Dr da kontrolde damaklar şişmiş iyice dis erken gelecek dedi ama jel falan önermedi ise yaramaz dediKizlar dis cikarmak icin erken degil mi yaa. Bugun oglum cok agladi yumrugunu agzina sokup emip agliyor, elini cikartip yanagina koyup agliyor. Meme emmeye basliyor, cekip cekip birakiyor. Bu boyle 1,5 2 saat surdu. Ac ve uykusuz oldunu biliyorum ama ne uyudu ne emdi. Heralde damaklari kasiniyor diye dusundum.
Sonra sagip verdim,icti.
Kafayi yicektim acliktan mi agladi acabaaglamk derken baya baya gozyasi doktu yani mumaradan degil.
Cok ac oldugunda da memeden emmek yerine biberonu tercih ediyor sanirim, boyle bir sey yasayan var mi?
Etrafimda yasina girdiginde veya daha cok buyudugunde ise baslayan anneler oldu ve cok zorlandilar hem kendileri hem de cocuk, keske onceden baslasaydik dediler hepsi.
Ben kendimden hatirliyorum mesela, annem ben 2 2.5yaslarindayken calismaya baslamis, o doneme dair tek hatirladigim sey arkasindan agladigim, annemle babam bensiz bir yere gitmek zorunda kaldiklarinda kiyamet kopuyordu evde, uzun yillar boyle gecti. Simdi de degisik takintilarim var
kac saat ayri kalacaksin?
Ama ben de uzun sure kalmak isterdim bebegimle.
canim bize de doktor daha çıkmasına aylar bile olsa simdiden kasinir demisti. bizimkinin de sürekli eli agzinda. bazen de cok huysuzlaniyor. memeyı de itekliyor bazen. o gozyasiyla aglamalarina ben de dayanamiyorum yaaa. insallah gecerKizlar dis cikarmak icin erken degil mi yaa. Bugun oglum cok agladi yumrugunu agzina sokup emip agliyor, elini cikartip yanagina koyup agliyor. Meme emmeye basliyor, cekip cekip birakiyor. Bu boyle 1,5 2 saat surdu. Ac ve uykusuz oldunu biliyorum ama ne uyudu ne emdi. Heralde damaklari kasiniyor diye dusundum.
Sonra sagip verdim,icti.
Kafayi yicektim acliktan mi agladi acabaaglamk derken baya baya gozyasi doktu yani mumaradan degil.
Cok ac oldugunda da memeden emmek yerine biberonu tercih ediyor sanirim, boyle bir sey yasayan var mi?
aynen ben de. jelli dislik kaucuk uclu falan çeşit çeşit aldik ama eldekini agzina duzgunce sokma becerisine sahip degil ya henuz olmuyor. ben tutunca da ihh ihhh diye damagini surtuyor kuzucummm..Canım benim oğlumda daha uykudan uyanır uyanmaz iki yumruk ağzında. Salya da akitiyo. Yumruklar da kafi gelmiyo bazen sinirleniyo ağliyo kuzum. 3 tane dişlik aldım hic birini de kabul etmiyo biraz tutup götürüyo ağzına sonra birakiyo hemen ağliyo. Memeyi de dediğin gibi bir iki emip birakiyo damagiyla asiliyo ama ben emzirme konusunda ısrarlı davranıyorum o birakiyo ben veriyorum o birakiyo ben sokuyorum ağzına cebellese cebellese emziriyorum :)) Dr da kontrolde damaklar şişmiş iyice dis erken gelecek dedi ama jel falan önermedi ise yaramaz dedi
Kizlar dis cikarmak icin erken degil mi yaa. Bugun oglum cok agladi yumrugunu agzina sokup emip agliyor, elini cikartip yanagina koyup agliyor. Meme emmeye basliyor, cekip cekip birakiyor. Bu boyle 1,5 2 saat surdu. Ac ve uykusuz oldunu biliyorum ama ne uyudu ne emdi. Heralde damaklari kasiniyor diye dusundum.
Sonra sagip verdim,icti.
aymen ya esimle cork cork sese uyaniyoruz gece kikir kikir guluyoruz bizimki bi de dudagini emiyor yaa o da ayri komikBenim kiz da yumruğunu sokuyor kaşınıyor galiba. Gece bazen cok cok elini emerken uyanıyorum :))
Bizimki de 2 gündür mamayı çok zor alıyor ağlıyor. Emmede sıkıntı yok şükür ki. Acaba artık mamayı mı sevmiyor? Bi de dün her mamadan sonra fışkırtarak kustu bugün olmadı. Emerken sorun yok
Bu akşam ilk defa oğlumu kendim yıkadım gık bile demedi kuzum Yavaş yavaş yıkadım bi taraftan konuştum o da bana cevap verdi agu gıgı diye :) kurularken giydirirken de hiç ağlamadı. Bundan sonra hep kendim yıkıcam neydi o öyle bağır çağır kızılca kıyamet banyo yaptırmalar. Eşim biraz alındı sankı ama napim illa ben yıkıcam diyo ben sadece su döküyorum onu da beğenmiyo öyle dök şöyle yap bağırıp duruyo Hassas terazi yavrum da yüksek sesten çok etkilenir başlıyordu var gücüyle ağlamaya. Sonuç olarak sinirli yorgun ebeveynler ve ağlak korkmuş bi bebek olarak son buluyodu banyo faslı
Bu akşam ilk defa oğlumu kendim yıkadım gık bile demedi kuzum Yavaş yavaş yıkadım bi taraftan konuştum o da bana cevap verdi agu gıgı diye :) kurularken giydirirken de hiç ağlamadı. Bundan sonra hep kendim yıkıcam neydi o öyle bağır çağır kızılca kıyamet banyo yaptırmalar. Eşim biraz alındı sankı ama napim illa ben yıkıcam diyo ben sadece su döküyorum onu da beğenmiyo öyle dök şöyle yap bağırıp duruyo Hassas terazi yavrum da yüksek sesten çok etkilenir başlıyordu var gücüyle ağlamaya. Sonuç olarak sinirli yorgun ebeveynler ve ağlak korkmuş bi bebek olarak son buluyodu banyo faslı
Canım benim oğlumda daha uykudan uyanır uyanmaz iki yumruk ağzında. Salya da akitiyo. Yumruklar da kafi gelmiyo bazen sinirleniyo ağliyo kuzum. 3 tane dişlik aldım hic birini de kabul etmiyo biraz tutup götürüyo ağzına sonra birakiyo hemen ağliyo. Memeyi de dediğin gibi bir iki emip birakiyo damagiyla asiliyo ama ben emzirme konusunda ısrarlı davranıyorum o birakiyo ben veriyorum o birakiyo ben sokuyorum ağzına cebellese cebellese emziriyorum :)) Dr da kontrolde damaklar şişmiş iyice dis erken gelecek dedi ama jel falan önermedi ise yaramaz dedi
di mi yaaiste ben de ondan korkuyorum. şimdilik 5 saat gibi gorunuyor mudur yardimcim ayarlayabilirse. cocuk da yaparim kariyer de zor is yaaaa. ev hanimi annelere ozeniyorum bazen. hayatta kendini ve cocugunu mutlu etmeyi bilen ve buna vakti ve enerjisi olan bi anne olmak istiyorumm.
Benim kiz da yumruğunu sokuyor kaşınıyor galiba. Gece bazen cok cok elini emerken uyanıyorum :))
Bizimki de 2 gündür mamayı çok zor alıyor ağlıyor. Emmede sıkıntı yok şükür ki. Acaba artık mamayı mı sevmiyor? Bi de dün her mamadan sonra fışkırtarak kustu bugün olmadı. Emerken sorun yok
Benim kiz da yumruğunu sokuyor kaşınıyor galiba. Gece bazen cok cok elini emerken uyanıyorum :))
Bizde bu aksam 3kisi banyo yaptirdik bizim minik tosuncuk oldugu icin (4aylik 7 kg uzerinde )banyo kuvetine ( plastik o filelilerden ) fileyi koymadan kolundan bacagindan tutarak yaptirdik kimin elinde kalacak bilemedim babaanne mi benim mi karismasa olmaz ayrica daha otutmuyoruz 4aylik oldu bebegim oturmaya baslasada rahatlasak.Daha rahat nasil banyo yaptirabiliriz ki ya!!
5 saat cok iyi bence.5 gun mu? Eninde sonunda calisacaksan bir yerden baslamak gerekiyor.Ben kendimi bu sekilde motive ediyorum. Pazartesi baslicam ben de. Deneyimlerimi yazarim, benim is saatim cok uzun ustelik,ay kapanislari da mesaili.
Ev hanimi annelere ben de ozeniyorum, ne guzel cocuklariyla oluyorlar devamli.evlat sevgisini onceden tahmin etsem belki farkli bir yol izlerdim simdiye birkac tane yapmis olurdum :)
Calisanlar icin de kaliteli zaman gecirmek onemli uzmanlarin deyimiyle :) yasayip gorecegiz artik.
Bir de simdi kv.den kiskanir miyim acaba mevzusu var kafamda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?