2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

5 aylikmis bebeği nasıl uyku düzeni kurcam sordu pedagok da emzirerek uyutma kucakta sakinlestir sonra yatakta uyut ayrı odada yatır dedi
Yok devenin bale papucu Gelsinde kendi uyutsun bakalım Sinir oluyorum bu pedagoglarada bu aralar her biri baska telden çalıyo sanki butun bebekler aynı hele cocuğu olmayanlar hic konuşmasın zaten. Sabahın 5:30 undan beri uyutmaya calisiyorum uyutuyorum 5-10 dkya Uyanıyo dis kaşıntısı mahvetti.

Pınarın aryası blogunun yazarı cocuk doktoru pınar hanım der ki ; cocuğum olmadan once ateşlenen bebeklerin annelerine verirdim rutin tedaviyi, hemen ates dusurucuye gerek 38.5 un ustune cikinca ver ılık dus düşmezse tekrar ates düşürücü vs. Ama kendi kızımı ateşler icinde görünce hemen dayadim ates dusurucuyu sonrada antibiyotiğe başladım aslında bi sure bekleyebilirdim ama korktum havale geçirir diye.. Benzer durumu uyku eğitimiyle ilgili de yasamış kızı uzun sure ağlayınca bu yöntemler bize gore degil diyip vazgeçmiş. Diyeceğim o ki basa gelmeden anlaşılmiyo bu cocuk meselesi hepimiz hamileyken soyle yapmicam boyle alistirmicam demisizdjr ama mecbur kalınca nerdeyse tepemizde gezdirdik ağlamasınlar diye

benimde en kizdigim noktalardan biri,kucaga alistirma,gezdirme.hayir sanki keyfimden gezdiriyorum.bebek duruyoda kurtluyorum.aglayinca da aghlatma annesi.
ayhkdry canim bizimde salyasi cok arttiginda cenesi kizariyor.
Hic sorma canım kucakta hoplatmaktan sag kolum omzum kürek kemiğim felç olmus gibi tutuldu ağrıdan ölüyorum esimin bi akrabası geldi geçenlerde seviyodu ağladı oglum ayaga kalktı kucağında sustu ayy siz bunu fena alistirmissiiz boyle bırakın yerde oynasın diyo kac cocuk büyüttüyse ve hangi tecrübeyle konuşuyorsa zaten onu hic anlamış değilim sinir oldum

herhangi birinin anne olup olmadigini verdigi tavsiyelerden anliyoruz artik:) cocugu olmayan kimseler bebeklere makine gozuyle bakiyor. yagini koy bakimini yap tamam. ahhh ama ebeveynligi tadan degerli sahsiyetler oyle mi 'olur oyle gececek sabir' diyolar:) her ne kadar zugurt tesellesi olsa da bi sure oyalliyo iste

Uzun suredir giremedim özledim valla bi goz attim herkesde hemen hemen ayni sorun uyku buara benim kızım da artik uyanikken memeyi almıyor uyku halinde aliyo anca biberonn hic almadi işe baslamistim duzenimiz bozuluyor bir ay tekrar ayrildim izine ne kadar zormus calışan anne olmak hizli buyuyolar hergun farkli bir huy konusmaya birde yürümeye baslasalar yandik galiba ama iyiki varlar rabbimnisteyen olmayan herkese nasip etsin tattirsin bu guzel duyguyu

Uyku konusunda uzmanlığım var isim bu bir insanın nefes alış verisinden goz küresi hareketlerinden kas gevşekliğinden uykunun hangi evresinde oldugunu anlayabilirim bebeklerdeki geçiş ve düzen farklıdır onu da bilirim ama kel merhem misali bi care bulamadım hala oğluma :) bi düzenimiz de yok tek tesellim sağlıklı oluşu ve gece 3 saat aralıksız uyuması emmek icin Uyanıyo sonra ikişer saate dusuyo toplam 7 saat Allah bereket versin :)

yok canm ben olsam emmeyi reddediyor diye sorucaktim hepimizin ortak sorunu şuan
Aynen hepimizin ortak sorunu canım onun icin üzme kendini. Uyanikken hic mi almiyo. Benim oğlumda memeyi verince ağlamaya başlıyo bir iki ısrar edersem katılarak ağlamaya kadar gidiyo kucağımda gezdirip sakinlestiriyorum sonra yine deniyorum olmadı bu sefer bi sure ara verip yine deniyorum bi kac denemeden sonra aliyo memeyi ama eğer biraz huysuzsa ve mizirdaniyosa imkansız iyice sakin olunca aliyo ancak

Ayy ne güldüm valla haklısın allah bereket versin

Aliyor canım cok uzun sure emmesede tutuyor oda yatak odasina gidiyoruz yataga koyunca basliyor ağlamaya memeyi acip benim annem guzel annem ninnisini soyluyorum dönüp tutuyor oda yeter uykudayken daha iyi emiyor birakmasinda

Cemen otu tohumu cayi içen varmi kızlar ben rezene anason kimyon ve isirgan otundan cay yapıyordum dun esime cemen otu tohumu al dedim tozu varmis onu aldi inşallah ise yarar

Cemen otu tohumu cayi içen varmi kızlar ben rezene anason kimyon ve isirgan otundan cay yapıyordum dun esime cemen otu tohumu al dedim tozu varmis onu aldi inşallah ise yarar
Insallah yarar canım. Bende rezene isirgan iciyorum ama sanki göğüslerim boşaldı iki gündür. Bi degisiklik olursa yazar misin canım

Bilmiyorum hatami yapiyoruz ama bu aralar yeterki uyusun mantigindan yola cikarak hep arabasında uyutuyoruz cok kolay uyuyor o şekilde gece bir kerr uyanıyor ondada hic inat etmiyor yatagina yatirinca uyuyor hemen ileride zorliyacak bu durum bizi büyük ihtimalle

Insallah yarar canım. Bende rezene isirgan iciyorum ama sanki göğüslerim boşaldı iki gündür. Bi degisiklik olursa yazar misin canım
Insallah canim kimyon varsa kimyonda koy canm oda süt yapiyormus ben gunde iki üç kere içiyorum bir artis var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…