2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Insallah canim kimyon varsa kimyonda koy canm oda süt yapiyormus ben gunde iki üç kere içiyorum bir artis var
Normal toz kimyon mu canım ? Onu ben yediklerim bebise gaz yapmasın diye yemekten sonra bir cay kasığı yiyodum suyla birlikte sonra Ahmet marankiydi sanırım tohum kimyon olacak dedi bende bıraktım yemeyi ama sütü artırıyo muydu kestiremiyorum

Oyle düşünme canım daha küçükler eminim cok huy değiştireceklerdir zamanla.

Amannn bosver at kimyonu gitsin bu ahmet marankinin bir organik bahcesi varmis adam diyorki hersey organik yiyin dedim herkesin bagi bahcesi var sanki bazen boş konuşuyorlar.

Oyle düşünme canım daha küçükler eminim cok huy değiştireceklerdir zamanla.
İnşallah canim

Neler denedim. 2-5 dakika zorla emiyor. Sonra süt kesilmesin diye sağıyorum. Ama şimdiden azaldı süt. 40 cc zor sağıyorum. Ise 1 ay sonra başlayacağım. Beslenmesi bir dert uykuları bir dert. Geceleri en çok 2 saat zor uyuyor,surekli uyanıyor. Çok üzülüyorum.

sen de mecbur biberon vereceksin o zaman, daha erkenden başlamışsın ama
eğer hızlı emiyorsa 5 dk yeterli olur , dr bana 3 dk bir meme 3 dk diğeri hemen boşaltır dedi. ama benimki çoğunlukla tek meme alıyor, birini zor veriyorum nerde ikincisi :) yağlı süte ulaşamıyor büyük ihtimal.
senin de çektiği için az geliyordur belki de, emzirdikten sonra sağmadım ben hiç.
sütlerimiz azalmasın hiç inşallah.

gece uyandıktan sonra emiyor mu uykuluyken? benim gece emiyor ve iki fırt çekip uyuyor memede. o arada içiyor ne içiyorsa.

bugün devamlı mırıldıyormuş
bir rahatsızlığı var heralde.
ooff daha 2.5 saat sonra evde olcam.

5 dakika çok nadir emiyor. 2-3 dakika o da uykuya dalınca. Evet maalesef tek meme alıyor ikinci memeye geçmiyor. Ac kalacak diye arkadan mama veya varsa sağdığım sütten veriyorum 80-100 cc gòtürüyor eğer derin uyuyorsa. Değilse onu da içmıyor. Gece uykusunda dediğin gibi iki fırt çekiyor ve uyumak istiyor. Uyuyunca da10-30- 40-60 dskika Allah ne verdiyse çabuk uyanıyor. Gece 1 kez saat 1 den sonra 2 saat civarı uyuyor sonrası kısa kısa maalesef. Çok yorgunum 4 aydır böyle ve sanki daha da kötüye gidiyor. İse nasıl gideceğim kara kara düşünüyorum.

anladım canım baya çektiriyor seninki de
bizim gece 11 12 gibi uyuyup 6 7 de kalkıyor. bu arada da 2 3 kez uyanıyor ama emziriyorum, memede uyuyor hemen yerine bırakıyorum. o yüzden çok sıkıntı olmuyor.
işe başlayınca kim bakacak? bakacak kişi gece de kalması lazım bu durumda ki sen de dinlenebil.
mesai saatlerin nasıl?
düzelecek muhakkak ama zamanını bilemiyoruz maalesef.

5 aylikmis bebeği nasıl uyku düzeni kurcam sordu pedagok da emzirerek uyutma kucakta sakinlestir sonra yatakta uyut ayrı odada yatır dedi

Dun gece eşim de oyle uyuttu kucaginda salladi tosuncuk agir tabii yorulmuş kolları bir baktım yatır yataga dedim salladim salladım hiç ses etmeden uyudu ufaklık.. Bazen tutuyor demekki. Ayrı odamız yok o bizimle her gece
eşimin horultusu ona ninni gibi geliyor. :)

Canim kis da olsa cikilir disari, cikmayanlar niye cikmiyorsunuz anlamiyorum.
En azindan bir 20 dk cikariyorum ben. Soguksa da bir sey olmaz ki[/QU

Bu ara salgın lar çok canım derece eksiler de biraz düzelsin havalar çıkarıcam. İnşallah.. :)

Ne kadar çok yazmisnz :) dün bakamadım. Bugün de anca okudum. İnşllh emmeyenler bir an önce emerler. Hastalar da inşllh bebeklere bulaşmadan atlatırlar..
Bişey merak ediyorm yemeği bebişler uyurken mi yapıyosunz yoksa kendi kendine oyalanıyolar da o zmn mı yapıyosunz? :/

babası eve gelince kızı ona paslıyorum öyle yapıyorum. hayat müşterek

bugün bizim buralarda hava çok güzeldi biz de soluğu dışarda aldık kızım güneşi görünce gözlerini açamadı bi de babasından aldığı bi huyu var güneşi görünce hapşırıyor çok komik biraz avmde ve birkaç mağazada dolaştıktan sonra bi arkadaşımın işyerine gittik biraz lafladık iyi geldi valla bugün güzeldi

Ben çok şanslıyım ailem yapiyor geliyor bana bizimkilerle beraber yiyoruz onlar gelemediginde makarna , mantı , çorba yada kolay kızartma yapıyorum hazir pişmiş yiyeceklerden ufaklık 3 aylık oldugundan beri dinazorlariyla oynuyor bazen bazen bi ona bi mutfaga git gel yapiyorum.

işe başlayınca gündüz bakıcı olacak. Annem de baska şehirde o gelecek destek verecek inşallah. Annem de yaşlı pek tek başına yetisemiyor. Akşam uyuyana kadar yardımcı olur gece yine ben bakarım sanki. Çünkü emiyor. Ćok daha zor günler bekliyor beni. İşim 8-5 saatlerinde ama ağır. Allah hepimize kolaylık ve güç versin. Bu zorluklar da geçer. Bir bakmışız çocuklarımıxın elinden tutmuş parklara gidiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…