2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

ayhkdry cok gecmis olsun canim. Galiba hepimizin psikolojisi alt ust olmus. Bende kotu durumdayim bu ara sac dokmemde inanilmaz artti. Sacini topluyorum tokada ustumde basimda evin heryerinde sacim var. 30 gun once boyunu kisalttim ama yine dokuluyo cildirmak uzereyim. Banyo yapip yada sacimi taramak istemiyorum. Mutsuzluk hastaligi olusuyo galiba

Boyle ümitsiz olma ne olur ben yaşadıklarımı tahammül etmek zorunda oldugum seyleri metazori dayatmaları dile getirmek bile istemiyorum cunku biliyorum dile getirmek daha cok canımı yakacak. Surekli kendimi telkin ediyorum cok zorda kalırsam iki gözyaşı dokuyorum oğlumu alıp 5-10 dk da olsa bahçeye cikiyorum biraz onun kokusundan birazz da oksijen çekiyorum icime..iyi geliyor. Guzel dusun guzel olsun hersey insallah canım

Dökülen saclarimdan 5 Peru çıkardı

Bazen bir daha asla geri gelmeyecek eski hayatımı özlüyorum. Sonra oğlum gözlerime bakıp gülünce düşündüğümdrn pişman oluyorum. Sanki anlıyor gibi oğlumla konuşup onu ne kadar çok sevdigımi,ne kadar çok hayal ettiğimi,ne kadar çok beklediğimi ve istediğımi söylüyorum. Oğlumls geçecek nice güzel zamanların bana bu günkü zorlukları unutturacağını düşünüyorum. Kendime diyorum hep mi zor olacak hep mi böyle gidecek,tabii ki hayır . Hayatta hep kolay ya da hep zor zamanlar olmaz ki . Elbet kolaylar da gelecek

Benimki dış kasimaktan meme emmiyor biberonda almıyor
Sonra birden açlık vuruyor ve ağlama krizlerine giriyoruz

Yahu bebişleri kaç saatte bir besliyorsunuz? Özellikle emzirip mama takviyesi yapanlar nasıl ve sadece emzirenler ve sadece mama verenler nasıl,? Emzirenlerde kaç dakika emiyor bebişler? Ne kadar mama veriyorsunuz öğünde.? Çok çok kafamda deli sorular

Öfke nöbetleri geçiriyorum ara ara 2 gün önce bulaşık mak.sinin üst kısmını öyle bir sarstıımki bardaklar kırıldı işin yoksa otur bide onları topla anlıyorum ki hemen hemen herkez benzer durumda bağırmadım bugun ufakliga ama sevemedim de oyun oynattmak sevmek zor geldi içimden gelmedi.Sabahtan beri çamaşır mutfak yorgunum geçmeyen bir yorgunluk.Her gece horlayarak uyumaya başladım eşime kızar yan dön diye söylenirdim oysaki :)

İnşallah canım..

Çok geçmiş olsun canım bu zamanda dr lar sorumluluk almak istemiyor basit bir operasyonla alınabilecek biseyi bile yüklenmiyorlar,neden okudunuz neden yemin ediyorsunuz diye çok sorasım geliyor. İnşallah kısa sürede iyileşirsin.

Benim de öyle. Sacimi taramaktan nefret ediyorum avuc avuc dökülüyor

Kızlar bende anlatayım da sukredin halinize değişen fiziki yapım saç dökülmesi vs hiç deginmiyorum eşimin kendi dükkânı var hep 10 gelirdi en erken çocuk dogdugundan itibaren 3 pazar evde kaldı birini ust kattaki KV ile geçirdik ek iş olarak 2. El araba alıp satar çok şükür bebegim biraz düzene girdi evet ama emzirmek mama yedirmek resmen eziyet ek gıda verdigimde kedi gibi yalanip yer son 2 aydır haftada 4 gece eşim evde kalan il dışında (3 pazar hariç) bebegim hep bende yanı 1 saniyemiz ayrı gecmiyo hiç şikayetçi değilim günlük toplamda 4 saat uyusamda Evet eşime çok kiziyom ama intikam soğuk yenen yemektir 2 ay sonra memlekete bi kapak atayim gününü gorcek şimdi herşey güzel modundayim gelelim KV nin son vukuatina gelmiş bana diyoki senin düğünde filanca akraba çeyrek taktı bebeğin çeyrekler inden verde ona takayim (dugun de bizim tarafında taktığı tüm takıları aldılar zaten kullandılar tek bilezikler duruyo onlarda tabi duruyorsa) bende eşim aldı onları dedim esimde 8 yaşındaki kaynimin dershane parasına kullandı onları az öncede KV geldi çocuğu nazliyo baktım dudağını opuyo aldım elinden pamukla sildim ağzını ne güzel geçen ay ki tartışmadan sonra uzaktan seviyordu yine başladı demekki suresi doldu yeniden utandırmak lazim

Herşe

Herşey değişti ben eşim yaşadığımız bildiğimiz hayat tam ortasina hayatimizin bomba düştü. Öncesinde nasil yasiyorduk hatirlamiyorum.Eşim le en azindan bi noktada eşit sorumluluk paylaşiyoruz çocuk..

Senin işin daha zor Allah kolaylik versin adam değişmez sen bir yolunu bulup kendini rahatlatmalisin.Yoksa bir yerde patliyacaksin. İyi bak kendine..

kizlar hepinizin psikolojik yipranmasi cok normal. ve emin olun her anne ayni seyi yasiyor cocugu uslu olan da yaramaz olan da az bi farkla. ozellikle ilk cocukta insan butun hayati degistigi icin soka giriyor. sanki hic bidaha kendine 3 dk bile zaman ayiramayacakmis gibi oluyor. ama bebislet 1.5 yasina gelip akillaninca kendinizi boslukta hissedip ikinciyi isteyeceksiniz :) bu duzen boyle yani. bosuna cennet analarin ayaklari altinda degil. her anin tadini cikarin ozleyeceksiniz mis kokularini...

Ya Bn önceden Nasıl yaşadığımızı hatırlıyorum eşimde bnde öğretmeniz öğleden sonralarımız hep boş atlardık otobüse haftada en az 2 kez İstanbul'u gezerdik Kadıköy Üsküdar taksim Beşiktaş Sultanahmet neresi olursa sonra haftasonlarını kahvaltılara giderdik hergün yürüyüşe çıkardık ahhhh ahhhh eski günler şimdi değil otobüse binmeyi kendi arabamızla 5 km uzak biyere gidemiyoruz kızımız çok mizmiz bizim haftasonu biyerde kahvaltıyı bırak evde bile eşimle kahvaltı yapamıyoruz o tutuyor bebişi ben atıştırıyorum ben tutuyorum o atıştırıyor ama sonra düşünüyorum en fazla 1 sene sonra bunların hepsini 1 kişi fazla yapacağız bi de bonus olarak artık çocukla otobüse binemeyeceğimiz için arabamızla ohhh mis gibi yayıla yayıla gideceğiz herşeyin olduğu gibi bu durumunda tek çaresi Zaman Zaman herşeyi Bi şekilde yoluna koyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…