2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

CANIM süt kalınca oluyor benimde iki defa oldu çok kötü ateş de yapıyor çok felaket sen sık sık bosalt hiç süt kalmasın duş al masaj yap sıcak suyla canım çok geçmiş olsun

ayhkdry canim bi kendini oku nazarmi degdi sana dun bugun zencefilli bal ye aman dikkatliol
Sagol canim bilmiyorum ki annem gelir inşallah bugün hasta olucak diyede gel diyemiyorum ama gelmesi cok iyi oluyor sabah ictigim ıhlamur nasil iyi gelmiş uyuduk bi saat sipa uyandi uyutmadi suan agri kalmamis yine kaynatiyorum evde ne varsa atiyorum içine doping yuklemem lazim oglanla tekim yer beni bu cocuk tirsiyorum oglumdan

Canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine neden olurmuş birsey dedi mi doktor
Yok canm nedeni belli değilmiş aslinda yenidogan bebeklerde cok olurmuş birdaha cikmaz inşallah 300 lira aldilar neyse kurtuldum ya ona sukrediyorum iki gun boyunca kanadi

Tamam canım yapayim direnclidir vicudum ben hic hasta olmazdm bu eşim hep hasta okuyor banada bulastiriyor dun geldi hastaydi optu snra dedi cok hastayim aferin dedim bende kaynanam et filan yedirmemis bagisikliklari cok dusuk hemen hasta oluyorlar etden aldıkları vitamini bakliyattanda alabilirlermis dayamis bakliyati cok zeki hanimefendi!

Göğsünde uzun sure süt bekletme ben bi gece gogsum dolsun diye 12-5 arası emzirmedim bi uyandım donuyorum tir tir titredim iyice bosalttim gogsumu sonra normale dondu

Bende bazen kucagimdayken yiyiyorum yemegi her lokmanin peşinden bakiyor tabak catal ne bulursa usul usul cekiyor. E bu bana sıkıntı yapsin ek gidada hatirlatirim bunlari. Gecen nohut kadar karnibahar yedirdim gerci :)
Bizimki kahvalti tabagima ulasmaya çalışıyor catali bırakıyorum hemen atliyor dun aksam portakala bakıyordu verdik ay nasil cok cok yiyor aldık hemen belki alerjisi vardir

Genelde 4,5-5 saatte bir 120 cc mama içiyor 6 saate kadar içmediğide oluyor. ama aralarda emiyor. Mesela mamayı yiyor 2 saat sonra emiyor. Gece hep emiyor. Çok acıkınca belli ediyor zaten. Emdikten sonra ağlamazsa mama vermiyorum. Süt bazen yetiyor bazen yetmiyor. Emdiğinde 15 dk falan emiyor. Memeyle oynamaya başlayınca doyduğunu düşünüyorum. Kilo alımı gelişimi şükür ki iyi Dr bir daha ki ay (5aylık olacak) ek gıdaya başlatacak

Ben daha hic tek başıma bir yere çıkamadım Cok sık emiyor biberon ve emzik de almıyor
Aynısından bende de var biberon ve emzik almayan türden :) gündüzleri de sagolsun az uyuyup sık emdiginden bende yalnız çıkamam ama olsun yerimmm onu ben yapışık yapışık geziyoruz disarda :))

Bizimki kahvalti tabagima ulasmaya çalışıyor catali bırakıyorum hemen atliyor dun aksam portakala bakıyordu verdik ay nasil cok cok yiyor aldık hemen belki alerjisi vardir
Eşimde iki gun once yalatti portakalı nasıl yuzunu burusturuyo sanki limon yaladı :))

ayhkdry dikkat et canım kendine son zamanlarda emzirme derdinden yıprattinda kendini sanki bide gelince ust uste gelir bunu da atlatirsin insallah gecmis olsun canım

Kafayı sıyıracağım az kaldı. Gündüz uyanıkken emmiyor,kafasına göre takılıyor. Alıyor memeyi 2-3 dakika emip bırakıyor. Bazeen hiç almiyor. Bazen alıyor etrafa bakıyor bana bakıyor tekrar alıyor , derken 1-3 dakika böyle geciyor bırakıyor. Uykuda veriyorum bazen alıyor bazen almıyor. Sağıp biberonla veriyorum çoğu zaman alıyor bazen almıyor. Mamayı da bazen alıyor bazen almıyor. Beslenme saatlerinin arasını açtım acıksın diye yok o kafasına göre takılıyor. Sabah 8 de az birsey 2-3 dakika emdi. 10.30 dan beri ancak 40cc anne sütü içti bir kaç dakika emdi. Sonra biraz kustu. Üstune 20 cc anne sütü ve 25cc mama içti. Hadi bir karnı doysun da 3-4saat sonra tekrar besliyeyim diyecem ama aç. Araya 2 kez uyku girdi,bitinde 35 dak uyudu simdi tekrar gözlerini ovuşturuyor uyutmaya çalısiyorum yok uyumuyor. Aç ve uykusuz . Nesesi de yerinde ara ara tek tük öksürüyor hapşırıyor ama sorun edecek kadar değil.
Çok yorgunum artık. Uyku düzensizliğinin uzerine 2-3 haftadir bir de bu beslenme sorunu eklendi.

Bu demek oluyor ki sütün sandigindan fazla canını sıkma aç olsa saldırır memeye yada ağlar sen teklif et o isterse icsin
Dogadaki hiçbir canlı önünde besin varken kendini aç bırakmaz

Bende bazen kucagimdayken yiyiyorum yemegi her lokmanin peşinden bakiyor tabak catal ne bulursa usul usul cekiyor. E bu bana sıkıntı yapsin ek gidada hatirlatirim bunlari. Gecen nohut kadar karnibahar yedirdim gerci :)
ay ne yesem bakıyor melül melül ne yapıcagımı şaşırıyorum

Eşimde iki gun once yalatti portakalı nasıl yuzunu burusturuyo sanki limon yaladı :))
çok tatlılar ya bızımkıde ılk suratını buruşurdu sonra eline verdık ne yapıcak diye sımsıkı tuttu bırakmadı bu seferde

ayhkdry cnm geçmiş olsun. İnş hemen atlatmış olursun. Meyve ye bol bol
cok sagol canım inşallh hemen gecer evde kımsede yok mecbur bebiş hep benımle geçmese bari yarın saglık ocagına gıdıcez eşimde bnde çıkıcaz dr'a bebişide gösterelim bakalım kilosu nasıl çıkacak
ayhkdry dikkat et canım kendine son zamanlarda emzirme derdinden yıprattinda kendini sanki bide gelince ust uste gelir bunu da atlatirsin insallah gecmis olsun canım
ya bn hamileyken hep dıyordumkı bn çok süper anne olucam en ıyılerını en guzellerını yapıcam ama hayaller hayatla işte zorla emzırıyoruz emmesı lazım şimdi emmıyor pcnın tuşlarına basmaya çalışıyor şuan KOLUMU TUTUYOR ZOR YAZIYORUM

CANIM BIRDE MEKAN DEGİŞTIR YATAK ODASINDA SESSIZDE DENE BZMKI ORDA TUTUYOR ARADA BİR :) ONADA ŞÜKÜR

Simsiki tuttu deyince aklima geldi. Bizimki bu ara muhabbet kusuna fena takti. Görünce kilitleniyor ona gülmüyor bile. Eline gecirirse yandik :-/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…