2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Kuscu olan benimki :) galiba seninki de sicak sevmiyor. Ama tek kat coraba ragmen terliyo ayakları bizimkinin :-/

E tam gününü bulmuş o da :) Bence oglunu seven kaygana habersiz ve sık gelmemeli :) acliga degil uykuya takik bizimki. Cocuk emecek miçacak uyuyacak o kadar.

Valla yaz gelsin diye gün sayıyorum. Bi gün daha bitti diyorum. Normalde çok sıcağı seven biri değilimdir:)

Ay anlatmaya utanıyorum Çanakkale af edersiniz göt kadar yer zaten nereye gideyim ne yapayım diye düşünürken gündüz uyutamadı eşim yatağında salladı gece yaptığı gibi bizimki bagırdı çagırdı kaldırıp salona getirdik anladımki fazla oyalanamayacağım dışarda derece de -3 gündüz öğlen bide 12 30 da çıktım 15 30 da evdeydim.

Yaptıgım tek şey çarşı caddesine inmek oldu fotoğrafçıya girdim aceleden onda da kazık yedim gereksiz fotografları da bastırdim fazladan para ödedim bi bebek albümü aldım. Fotoğraflar basilirken simitçiye oturup bi çay içtim.

Sokaklar bomboş geldi köpek sesleri bide eli cebinde gezinen yalnız erkekler vallahi korka korka eve döndüm.
Ben çıkmaya çıkmaya dışarıyı unutmuşum hastalık korkusuna avm ye de gidemedim.Üstü açık avm soğuk hava kıçıma baka baka döndüm eve.. :)

Yalnız hissetme kendini. En azından benzer sıkıntıları olan bizler varız. Ben de kendimi evde çevrede hep yapayalnız , kimsenin beni anlamadığını hissediyorum. Bebeğime sarilıp teselli ediyorum kendimi.

Uyku konusunda gece uykularina bir çözüm bulamadım henüz. Ancak gündüz uykularında yol katettiğimi düşünüyorum . Bebiş uyandiktan sonra ne olursa olsun aç ya da tok olsun farketmez 1.5 saat sonra uyku belirtileri başlamadan uyutmaya hazirliyorum. 1.5 -2 saati geçince kıyamet kopuyor,uyutmak için sakinleşmesi gerekiyor,o zaman da ha babam kucakta geziyoruz. Onun için uyandiktan sonra 1.5-2 saati geçirmeden tekrar uyutmaya bakıyorum. Böyle yapınca daha az ağlıyor ve daha kolay uykuya geçiyor. 35 dakika oluyor 1 saat oluyor,1.5 saat oluyor ama uyuyor. Uyku suresine deģil uyanik kalma süresine bak. 1.5 saatte yavaştan uyutmaya başlıyorum 2 saati geçirmeden uyutmaya çalışıyorum. Daha huzurlu ve sakin oluyor. Gece uykusuna 21.00-22.00 gibi gecirmeyi de başarsam iyi olacak. Gece sık sık uyanmalara da henüz bir çözüm bulamadım. Adım adım gidiyor. Buna da şükür diyorum. Gündüz için bir gün dene bakalım.

Çok tebrik ederim.
Nasil başardın ?
canım uykuya dalar dalmaz alıyorum kucaga acıyor hemen agzını çok sagol gece cok guzel emıyor ama gunduz bazen uyanıkken alıyor elimi tutuyor spa yazamıom
ınsallh canım sagol
Yahuuu bu da fazla olmuş büyüselerde rahatlasak derken kalk sandalyeye tuttur.. :)

Çok güzel sevindim.Maşallah maşallah :) tekrar geçmiş olsun çarcabuk atlatırsınız inşallah.
inşllh cnm çok saol

Sağol cnm Allah hepimize kolaylık versin inşllh. ben de 1,5 saatte yatırıyorum ama 30 dk falan uyuyunca sonra uykusunu alamadığından huysuzluk yapıyo uyutamıyorm bazen bi daha o yüzden uyanmaması için hamak beşikte sallıyorum devamlı bırakınca uyanıyo. Aynı şekilde ben de saat 22 ye bari çekeyim diyorum ama olmadı bi türlü 01:30, 02:00 o saatlerde uyuyo arada da mızıldanıyo sallıyorum

Bu arada tasiniyoruz bi de nasipse nisan gibi ki tek basima anca topalnirim. Gecen sene mart gibi gelmistik bu eve hamile hamile kendim yaptiydim cogu seyi yine is basa düşer
Ayy cnm ya kolay gelsn sana inşllh rahat verir bebişin

Benimki de öyle 30 dakika civarı derin uykuya geçışte mızıldanıyor,uyanır gibi oluyor. O zaman sallıyorum uyuyor. Bazen de sallasam da tekrar uyumuyor ki bu günlerde öyle, kucağıma alıyorum hemen koynuma sokuluyor ve gözlerini tekrar yumuyor. Biraz güvende olma isteği olarak düşünüyorum kucakta iyice dalınca yerine koyuyorum. Evde olduğum müddetce böyle. Zaten işe başlayınca bunu yapamayacağım. Bari şimdi bolca kucağımda kendini güvende hissetsin. Bak şimdi ağlamaya başladım,işe gidince yavrumu bakıcının kollarina bırakacağım gerçeği ... ooof off.

Merhaba çocukla araba kullanan bayan olarak fikirleri nize ihtiyaç im var
Skoda yeti bayan için nasıldır kullanan bilen var mi

Öyle düşünme cnm inşllah iyi birine denk gelirsin de gözün arkada kalmaz o kadar. Senin için hava değişimi olacak öyle düşün bebeğin de seni görünce mıtlu olacak. Bebeğim bnden sıkılıyo gündüz akşam eşim gelince gülmelerini görsen. Telefondan kendi resmini gösteriyorum biraz inceliyo. Beni gösteriyorum kafa çeviriyo. Babasını gösteriyorum nasıl gülüyo. Gören de ben işkence yapıyorm sanacak :) bn çalışmıyorm evdeyim be bu ruh halim belki de bebeğim baya büyüyünce değişecek hep aynı düzen bütün gün kucak ve uyutma çabası. Ama sn emin ol hayatın içine karışınca daha çabuk atlatacaksın. Bn gece uyurken sabah geç olsun istiyorm aynı tempo evde bunalım ama sen eve gelmek için can atacaksın evde de mıtlu anne mutlu bebek :)

Valla ben çocuksuz bile tedirginim istanbul trafiğinde :) çocukla da uzun sure düşünmuyorum araç kullanmayı. Pegouet kullandım citroen kullandım ama skoda konusunda bi fikrim yok

Bu arada tasiniyoruz bi de nasipse nisan gibi ki tek basima anca topalnirim. Gecen sene mart gibi gelmistik bu eve hamile hamile kendim yaptiydim cogu seyi yine is basa düşer
Allah yardımcın olsun canım cokk zor olur bebisle :/ ben hayal bile edemedim taşınmayı

Canim cok sukur uyku olayini cozduk gibi.. Kesinlikle uyku egitimine baslamani oneririm. Evet basta zor oluyo ama inan artik uykusu geldiginde bi bakmissin iki dk da uyumus. Bn sana soyle ozetliim: 6 aylik bebekler 2.5 saat uyanik kalabilirler yaziyodu bi kitapta. Bn de bundan yola cikarak uyandiktan 2.5 saat sonra geri uyuyo olmali diye 10-15 dk once basliyorum pispislamaya. Zaten artik kendi de biliyo uykusu geldigini ve uyuyo. Bebeklerin uyku dongusu 45 dk mis. Eger ikinci donguye gecebilirlerse 1.5 saati doldururlarmis. Benimki sabah uykularinda 1.5 saati goruyo iki gundur. Yani kendi kendine uyumayi ogrendi sanirim. Simdi dusunuyorum da bebegime de kendime de isgence yapmisim. Aksama kadat ayagimda salliodum. Ne o uyudugunu anliyodu ne de bn bi is yapabiliodum. Inan wcye bile gidemiodum. Ve o kadar hafifti ki uykusu. Demek ki hic dalamiyomus. Simdi o uyurken evi bile supuruyorum dusun evde terlik giyemioduk ses cikarcak uyanacak diye. Butun gun kucagimda geziyodu artik bazen kucagimda bile karnimdan guc alip tirmanmaya calisiyodu iyice huysuzlasmisti.

Kesinlikle ve kesinlikle kararli bi sekilde uygulamani oneriyorum. Kendine 3 yada 4 gun hedef koy ve hayatinin nasil degistigine sn bile inanamicaksin. Yani soyle bi ornek veriim sana. Karsi komsum 'seninki aglamiyo kis artik naptin cocuga' dedi

Ha bu arada tabii ki bagiracak hem de daikalarca ama bebekler o kadar ilginc ki bi bakiosun bi anda susuyo ve pat uyumus bazen hala bagiriyo benimki. Ama artik anliyorum ki uykuya gecis cirpinislari.. Cidden hayttan zevk almaya basladim, kendime guvenim geldi ya. Onceden surekli aglayan bi bebek kucagimda ne yapacagimi bilemeden geziodum ortada.

Insallah insallaahh basarirsin sn de

Canım arabanın çocuklu olup olmamakla ilgisi yok ki. O tamamen senin şoförlüğünle ilgili. Bizde opel var çocuk doğdu diye değiştirmedik yine aynısını kullanıyoruz. Ben soruyu mu anlamadım acaba

Bn dogum yaptıktan sonra birkere kullandim canım focus bizimki babamızı aldik baba devam etti kullanmaya kışın pek biryere gidilmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…