- 13 Ağustos 2014
- 1.928
- 1.727
- 133
Canım arabanın çocuklu olup olmamakla ilgisi yok ki. O tamamen senin şoförlüğünle ilgili. Bizde opel var çocuk doğdu diye değiştirmedik yine aynısını kullanıyoruz. Ben soruyu mu anlamadım acaba
Bn dogum yaptıktan sonra birkere kullandim canım focus bizimki babamızı aldik baba devam etti kullanmaya kışın pek biryere gidilmiyor
Amin insallah :) iki ayim var iste üzerine cok da düşünmeden yavas yavas baslarim toparlanmaya artik :)Allah yardımcın olsun canım cokk zor olur bebisle :/ ben hayal bile edemedim taşınmayı
Fiesta yerine focus oneririm canim fiestanin içi küçük focus genis bebek arka tarafta daha rahat ederDediğim gibi benim ilk arabam olucak oyuzden kararsız kaldim
Canım bu aydaki çocuğa uyku eğitimi veremessin daha doğrusu gündüz ne kadar uyuyacagina sen karar veremessin bu onun keyfine kalmış birşey 4 ayın sonunda 1er saat uyuyorlarKızlar hastalara Allah acil şifa versin..
Yaa bebişler günde kaç saatte bi ve ne kadar uzunlukta uyuyo. Uyku konusunda kafayı yicem. Bütün gün sallıyorum ama en uzun uykusu 30 dk. Kesinlikle uyku eğitimi vermek istiyorum ama hangş yöntem, uyku süreleri vs. Çözemedim gitti . Eğitim verebilmek için sabır lazım ama yorgunluk, uykusuzluk sinirlerim çok bozuk.phenyl sanırım başarılı olmuştun umarım hala öyledir..sinir bozukluğumun bi nedeni hatta esas nedeni herkes normal hayatına devam ederken, makyajını yapıp dışarı çıkarken, uykumu alamadım diye dertlenen çocuksuz insanları duyarken, "biri gelse bugün keşke de bi duş alsam ya da azıcık rahat otursam" diye düşünüp sonra "ay bu çok ağırlaşmış taşınmıyo" diye bebeğimi kucağıma 5 dk sonra geri verirlerken, ya da bi gelen olmazken, evde hiçbir iş yapamayıp herhangi bir normal hayat belirtisi yokken ve havalar bu kadar soğuk olduğu için dışarı çıkmaya korkarken resmen dengem kaçıyo yaa. Oğlum ağlıyo huysuz diye gelmeyenler var. Resmen günler çabuk geçsin diye dua eder oldum. Allahım hepimizin yardımcısı olsun. Çok zormuş uyumayan kucak isteyen bebek büyütmek. Allahım önce bebişlere sonra bizlere ve eşlerimize sağlık versin. Çok bunalıyorum. Ailemle sıkıntılı bi süreç geçirdik. Sadece annemle görüşüyoruz sağolsun geliyo genelde haftasonları. babam, ablam, kardeşimle 6,5 senedir görüşmüyoruz evlendiğimden beri. Ordan bi annemin desteği var. Kv aynı yerde oturuyoruz kendinden nefret ettirdi zaten hiçbi faydası yoktu bebek görmeye geliyodu yandan yarım saat en fazla. bi kaç problem oldu Allaha şükür 2 haftadır görmeye de yüzü yok. Arkadaşlar desen kimi işinde gücünde dost sandığım 1-2 kişi de gösterdi yüzünü bu kadar sıkıldığımı bile bile yakın oturmamıza rağmen 4 ayda 5 kere falan gemiştir kocasıyla o da akşam. Gündüz bi kere gelmişti tek başına. Bn öyle biri değilim herkese koşarım hem de karşılık beklemeden ama etrafımda bir annem bnm gibiymiş bi tanede arkadaş dediğim ama gerçek dostum varmış...
Yazdıklarınızı okuyunca yalnız olmadıpımı duymak iyi geliyo açıkçası moral buluyorm ama bakıyorm evimde, çevremde yalnızm.
6 aylıkken..Emzik kullanan anneler emzikleri ne zaman buyutecegiz?
6 aylıkken..Emzik kullanan anneler emzikleri ne zaman buyutecegiz?
0.3 3.6 ayliklar var ya ondan merak ettim.6 aylıkken..
Bnmki pek uyumadığından çözemiyorm ya. Günde uyuduğu toplam saat sayısı max 12-13. O da nadirenCanım bu aydaki çocuğa uyku eğitimi veremessin daha doğrusu gündüz ne kadar uyuyacagina sen karar veremessin bu onun keyfine kalmış birşey 4 ayın sonunda 1er saat uyuyorlar
6 aylıkken..
İnşllh yapabiliriz cnm. Peki bebeğin emzik kullanıyo mu? Bnmki sadece uyurken kullanıyo onu da atıp atıp tekrar ağlayarak istiyoCanim cok sukur uyku olayini cozduk gibi.. Kesinlikle uyku egitimine baslamani oneririm. Evet basta zor oluyo ama inan artik uykusu geldiginde bi bakmissin iki dk da uyumus. Bn sana soyle ozetliim: 6 aylik bebekler 2.5 saat uyanik kalabilirler yaziyodu bi kitapta. Bn de bundan yola cikarak uyandiktan 2.5 saat sonra geri uyuyo olmali diye 10-15 dk once basliyorum pispislamaya. Zaten artik kendi de biliyo uykusu geldigini ve uyuyo. Bebeklerin uyku dongusu 45 dk mis. Eger ikinci donguye gecebilirlerse 1.5 saati doldururlarmis. Benimki sabah uykularinda 1.5 saati goruyo iki gundur. Yani kendi kendine uyumayi ogrendi sanirim. Simdi dusunuyorum da bebegime de kendime de isgence yapmisim. Aksama kadat ayagimda salliodum. Ne o uyudugunu anliyodu ne de bn bi is yapabiliodum. Inan wcye bile gidemiodum. Ve o kadar hafifti ki uykusu. Demek ki hic dalamiyomus. Simdi o uyurken evi bile supuruyorum dusun evde terlik giyemioduk ses cikarcak uyanacak diye. Butun gun kucagimda geziyodu artik bazen kucagimda bile karnimdan guc alip tirmanmaya calisiyodu iyice huysuzlasmisti.
Kesinlikle ve kesinlikle kararli bi sekilde uygulamani oneriyorum. Kendine 3 yada 4 gun hedef koy ve hayatinin nasil degistigine sn bile inanamicaksin. Yani soyle bi ornek veriim sana. Karsi komsum 'seninki aglamiyo kis artik naptin cocuga' dedi
Ha bu arada tabii ki bagiracak hem de daikalarca ama bebekler o kadar ilginc ki bi bakiosun bi anda susuyo ve pat uyumusbazen hala bagiriyo benimki. Ama artik anliyorum ki uykuya gecis cirpinislari.. Cidden hayttan zevk almaya basladim, kendime guvenim geldi ya. Onceden surekli aglayan bi bebek kucagimda ne yapacagimi bilemeden geziodum ortada.
Insallah insallaahh basarirsin sn de
Bizim emziğimiz de 0-6 ay cnmEmzik kullanan anneler emzikleri ne zaman buyutecegiz?
canim ben ayakta salliyorum park yatak var daldiysa sorun yok ama aksi hakde o da ise yaramiyorGüzel anneler, bebeklerini sallayarak uyutanlar kimler,? Nasıl bir yatak ya da beşik kullanıyorsunuz? Yatak odasına hangi akla hizmetse sallanmayan beşik almıştik. Simdi cocuğu salonda salıncak beşikte sallayarak uyutuyorum. Sallanan bir şey alacağız park yatak ya da sallanan beşik. Ne önerirsiniz?
canm sen hangi yöntemi kullandin tracy hogg mu ??Canim cok sukur uyku olayini cozduk gibi.. Kesinlikle uyku egitimine baslamani oneririm. Evet basta zor oluyo ama inan artik uykusu geldiginde bi bakmissin iki dk da uyumus. Bn sana soyle ozetliim: 6 aylik bebekler 2.5 saat uyanik kalabilirler yaziyodu bi kitapta. Bn de bundan yola cikarak uyandiktan 2.5 saat sonra geri uyuyo olmali diye 10-15 dk once basliyorum pispislamaya. Zaten artik kendi de biliyo uykusu geldigini ve uyuyo. Bebeklerin uyku dongusu 45 dk mis. Eger ikinci donguye gecebilirlerse 1.5 saati doldururlarmis. Benimki sabah uykularinda 1.5 saati goruyo iki gundur. Yani kendi kendine uyumayi ogrendi sanirim. Simdi dusunuyorum da bebegime de kendime de isgence yapmisim. Aksama kadat ayagimda salliodum. Ne o uyudugunu anliyodu ne de bn bi is yapabiliodum. Inan wcye bile gidemiodum. Ve o kadar hafifti ki uykusu. Demek ki hic dalamiyomus. Simdi o uyurken evi bile supuruyorum dusun evde terlik giyemioduk ses cikarcak uyanacak diye. Butun gun kucagimda geziyodu artik bazen kucagimda bile karnimdan guc alip tirmanmaya calisiyodu iyice huysuzlasmisti.
Kesinlikle ve kesinlikle kararli bi sekilde uygulamani oneriyorum. Kendine 3 yada 4 gun hedef koy ve hayatinin nasil degistigine sn bile inanamicaksin. Yani soyle bi ornek veriim sana. Karsi komsum 'seninki aglamiyo kis artik naptin cocuga' dedi
Ha bu arada tabii ki bagiracak hem de daikalarca ama bebekler o kadar ilginc ki bi bakiosun bi anda susuyo ve pat uyumusbazen hala bagiriyo benimki. Ama artik anliyorum ki uykuya gecis cirpinislari.. Cidden hayttan zevk almaya basladim, kendime guvenim geldi ya. Onceden surekli aglayan bi bebek kucagimda ne yapacagimi bilemeden geziodum ortada.
Insallah insallaahh basarirsin sn de
Ben attim kutusunu ama 0.6 olmasi lazim cok da kucuk degil.Bizim emziğimiz de 0-6 ay cnm
Kızlar oğluşum grip oldukv ve kp bizdeydi, ikisi de gripti. Önce oğluşum hastalandı, sonra da biz. Cuma akşamından beri hasta. O küçücük ciğerleriyle öksürüyor ya benim de canımdan can gidiyor. Ben hapşırıyorum korkuyor, kendi öksürüyor ona uyanıyor. Dün gece hiç uyuyamadık, yarım saatte bir uyandı bebeğim. Burnu tıkanıyor ondan rahatsız oluyor, temizleyim desem ona ağlıyor. Kaynana da çocuğu hasta edip kaçtı resmen. Bebeğe annemle beraber bakıyorduk.Kendi ailemle sorunlar çıktı konuşmuyoruz on gündür. Kaynana da çocuk üstüne kalacak diye korktu kaçtı resmen, bi de lafta hep ben torunuma bakarım ederim diyordu.İşe gitmem lazım gidemiyorum, evde bebek hasta ben hasta. Eşim benim işimle mi ilgilensin kendi işine mi gitsin evde bana mı yardım etsin herşey birbirine girdi. Kaynana gözümde kredisi toptan tüketti, bi daha görüşmeyi düşünmüyorum. Bizim oralarda bi laf vardır ; kediye b.kun ilaç demişler, o da gitmiş toprağa gömmüş. İşte tam o hesap.
Avent ise 0-6 dır büyük ihtimalle. Çoğu marka 0-6 diye biliyorm. Zaten biz 3. Dolunca değiştirdik silikonu şişiyo çünkü yeni alınca karşılaştırdık baya eskimiş ki sadece uyurken ağzında dalınca atıyo ve arada başka emzik de kullandıkBen attim kutusunu ama 0.6 olmasi lazim cok da kucuk degil.
canm sen hangi yöntemi kullandin tracy hogg mu ??
Yalnız hissetme kendini. En azından benzer sıkıntıları olan bizler varız. Ben de kendimi evde çevrede hep yapayalnız , kimsenin beni anlamadığını hissediyorum. Bebeğime sarilıp teselli ediyorum kendimi.
Uyku konusunda gece uykularina bir çözüm bulamadım henüz. Ancak gündüz uykularında yol katettiğimi düşünüyorum . Bebiş uyandiktan sonra ne olursa olsun aç ya da tok olsun farketmez 1.5 saat sonra uyku belirtileri başlamadan uyutmaya hazirliyorum. 1.5 -2 saati geçince kıyamet kopuyor,uyutmak için sakinleşmesi gerekiyor,o zaman da ha babam kucakta geziyoruz. Onun için uyandiktan sonra 1.5-2 saati geçirmeden tekrar uyutmaya bakıyorum. Böyle yapınca daha az ağlıyor ve daha kolay uykuya geçiyor. 35 dakika oluyor 1 saat oluyor,1.5 saat oluyor ama uyuyor. Uyku suresine deģil uyanik kalma süresine bak. 1.5 saatte yavaştan uyutmaya başlıyorum 2 saati geçirmeden uyutmaya çalışıyorum. Daha huzurlu ve sakin oluyor. Gece uykusuna 21.00-22.00 gibi gecirmeyi de başarsam iyi olacak. Gece sık sık uyanmalara da henüz bir çözüm bulamadım. Adım adım gidiyor. Buna da şükür diyorum. Gündüz için bir gün dene bakalım.
Baslarda tracy hogg denedim ama yatir kaldir cok yorucu ve ne zaman yatiricam ne zaman kaldiricam beceremedimbybo eren kaya'nin yontemini uyguluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?