2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Daha bebegim 20 günlükken geldi bana bağırıp duruyordu niye bensiz yikadin kim dolduruyordu seni düğünden geldimde niye sormadim nasil geçti diye çok moralim bozuk esimle konussammi bosanalom diyeyimmi ailesiyle kötü olsun istemiyom bende annesiz buyudum
Denir mi öyle ya nelerle ugrasiyoz zaten. Sifir anlayis. Allah sabir versin.

sade kahve carnat bisoru Y yesil zeytin geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun kızlar allah razı olsun.
Gecmis olsun canım boyle zamanda kimse Olmzz zaten Dr a götürdünüz mu canım Allah korusun ciğerlerine inmesin zaten bronsiolit salgını var ortada

Hiç sorma moralim çok bozuk ben bebeğimi gözümden sakınırken o kaynana karısı yüzünden hasta oldu bebeğim, bronşit başlangıcı dedi doktor, bi sürü ilaç verdi, cuma günü kontrole gidicez

Canım yaa Rabbim acil şifalar versin yavruna elinden geldiğince dikkat et canım

tooches canım yükselmez herhalde benimki emmiyo
Cnm öyle hemen boşanalım denir mi bi konuş eşinle hanginizin tavrından rahatsız onu bi öğren önce eşinle çözersiniz belki sonra su akar yolunu bulur

Olur mu öyle sey 1 kisinin yüzünden 3 kisinin düzeni bozulmaz o kendini duzeltsin. Corba yedirecekmis olmaz o baklava acsin.

Canım yaa Rabbim acil şifalar versin yavruna elinden geldiğince dikkat et canım

Amin canım, tez zamanda iyi olur inşallah kuzum.
Kaynana karısına çok sinirliyim zaten yaptıkları bini aştı, sen ne diye eşine boşanalım diyeceksin canım, bi yuva kolay mı kuruluyor küçücük yavrularımız var bizim, eşinle konuş ama annenle pek görüşmek istemiyorum gibisinden konuş.

Çok geçmiş olsun cnm yaa ama düzelir hemen inşllh merak etme

Eşim zaten önceden biliyo annesinin tavırlarını Allah razı olsun benden yana ama bu kadın huzur birakmiyo ikimizde eşim üzülmesin diye çoğunu anlamiyom bile ama böylede annesiyle bozuk olacak şuan öyle moralim bozuk ki keşke bi tanıdığım olsaydı bu şehirde 2 dakka nefes alirdim

Olsun en azından çoğunu bilsin. Bn çözümü herşeyi anlatarak buldm yoksa bnm yokluğumda doldurmaya kalkar diye korkuyorm Allahtan bnm eşimde bnden yana ama erkeklere belli olmaz o yüzden kötü bile olsalar onlar anne-oğul aralarında hallederler. Minnacık bebeğin var eşini düşünüp aman annesiyle kötü olmasın bn de annesiz büyüdüm diyeceğine bebeğini düşün kaynana yüzünden babasından uzak olmasın, aile düzenimiz bozulmasın diye bence cnm...

bisoru canım ikimizin kaynanaları ölümüne kapışır zaten, benimki de diyor ki bakalım emecek mi diye mememi açıp gösterdim hemen emecekti ay korktum diyor :) madem bi işin başını getirdin sonunu da getirip emzirseydin, ne demeye çocuğu bana getirdin dedim.

Bugüne kadar yaptıklarını anlatsam roman olur. Mesela aklıma gelenler ; ben eczacıyım eşim kamuda mühendis ya, haliyle benim gelirim eşimden çok. Bizi ailelerimiz tanıştırıp evlendirdi. Ona rağmen, işte sürekli eşimle aramıza para konusunda nifak sokmaya çalışır.Karının parası senden çok, sizin paranız bizden çok, sürekli bi para muhabbeti yapar.Kadın bildiğin beni kendisinin kuması gibi görüyor.

Ev alacak olduk, eşimin kredi notu düşük çıktı, mecburen krediyi ben çektim ve istemediğim halde ev benim üstüme olmuş oldu. Herkese de evin tapusu ortak dedik, aslında millete neyse. Neyse bizim kaynana kişisi sen benim yatak odasındaki çekmeceleri karıştırırken tapuyu bul, bi sürü carladı tapu niye gelinin üstüne diye.

Hamileyken eşimle tartıştık bi kere bunun yanında, madem böyle yapacaktınız ne demeye o çocuğu yaptınız falan dedi, sanki biz boşancaz dedik de, çocuk buna kalacak diye korktu galiba. Ben de sanane benim çocuğumdan sanki boşansak yüzünü mü görebileceksin ki falan dedim.

Gene en son bana sardırıp duruyordu kaynana şimdi anlatması çok uzun sürecek ve benim hiç suçum olmayan olaylar yüzünden, eşim de kaynanayı evden kovdu, oh be :) benim karıma laf söyleyip durma dedi, oh be :) kaynana bi daha gelmez inşallah, gelse de asla yüzüne bakmam, oh be

Bizimki inat ben ne dersem tersi olucak illa hep kendi istedigi olucak hakli oldugumu bilsede tersini yapar biktirdi kendinden ama bidaha cesaret edipte laf soylesin valla cok doluyum tersimi yer artik

ay oğlum bugun birturlu durmadı suan oyle bir şekilde yattikki uyanmasin diye kipirdayamiyorum canım gri cok uzuldum bizim oglanda hasta şu havalar duzelsim artik ya bebisler hasta olmasin uf

Bide kim bosanalim dicekti deme kuzum kaynanan zil takar oynar bosversene allasen konus esinle sen yokken gelmesin esin varkende sana laf soyletmesin amannnn kv lafini bile duymak istemiyorum

Helal olsun eşine aferin esasliymis eniste

gri86 cnm şükür sen de rahatlayanlardansın kv konusunda :)

konularla alakasız da bişey sormak istiyorm. Bizim dr sağlık ocağının d vit yerine ACD3 kullanmamızı söyledi. Şimdi de demir için de maxi vitamol kullan dedi. Sabah akşam aç 1 çay kş maxi vitamol içine 5 damla acd3 ekleyip veriyorm oğluma öyle yap dedi senin fikrini merak ettm doğru mu diye

Neler çekiyoruz şu kV lerden. Çocuk olana kadar cici gelindim hiçbir şeyime karışmazdı.

Hamileleğimde karışmaya başladı. Dediklerini almadım ben kendim beğeni alıcam dedim. Hani 5li Setler oluyor ya içinde puseti çantası kangurusu falan Var illa ondan alalım kız kardeşim alacak dedi. Ben de ondan almam çantası iyi değil dedim hem ben çanta aldım dedim. Kadın sonra hep zıttıma gitmeye başladı.

Çocuğun beslenmesine, bezini, üstünü değiştirmeme her şwyime karışmaya başladı... 3 aylıkken çorbaya başlatacakı tepkimi koydum. 2 Günlükken emziğini Bala pekmez batırdı...

Ne çok bez değiştiriyormuşum onun lafını eder. Değiştirmeyimde pişik olsun bi de kız çocuğu...

Kızım üstüne kusar ıslanır mesela aman ne değiştirip duruyorsun der... neler neler..
Allahtan uzakta da ayda 1 falan görüyor
Allah hepimize sabır versin..

Herkes kayinvalidesinden yana sikayetci bende biraz anlatim dertlendim :)
Benim kv esi benzeri olmayan biridir. Evlenmemizi hic istemedigi icin hep kostek oldu hic hiseyimize yardim etmedi. Aldiklari sey bi elin parmagini gecmez onlarda hep ufak tefek seyler. Dugundeki takiyi bile esim almis vermis takmasi icin. Sozumuz olacak hep esimi tehdit ederdi gelmem istemeye diye soz bohcasi altinlari herseyi esim karsiliyodu. Evlilik hazirliklarinda kavga ettigimizde siz bilirsiniz yapamiyosaniz ayrilin diyodu. Daha bi suru seyler. Evlendik esime trip atti resmen ben yine buyuktur dedim gidip geldim baktim artik dayanilcak gibi kavga ettik. Hamile oldugumu ogrendi yine gidip gelmedim. Iste niye boyleyiz falan demeye baslamis esime cok uzuluyodu istemeye istemeye gittim. Neyse dogum oldu 2 yil sonra ilk kez dogum yaptiktan sonra evime geldi tabi bi torun sevgisi gormeniz lazim. Ben anneme yakin oturuyorum. Surekli bize gelmeye basladi biz gidiyoduk ama ben bunalmistim cunku eskiden yaptiklari aklima geliyodu. Kizima ayni sekilde biseyler vermeye calisiyodu cok sinirlendim. Bikere emzigini caya batirdi napiyosun dedim tozlanmisti dedi. 2 yada 3 aylikken muhallebi yogurt verelim diyodu. Ne zaman ona gitsek ya ben ya cocugum hastalandi. Ben ayakta sallamayi unutturuyodum ona gidince ayaginda salliyodu. Sarinca cok terliyo diyodum dinlemeyip sariyodu. Allahi var geldiginde islerimi yapiyodu ama yaparken baska biseyi dagitiyodu duzenim alt ust oluyodu. Bende yine arayip sormuyorum simdi de esime aramadigimin sikayetini ediyomus. Bende ederse edecegini eski yaptiklarini unutmadigimi hatirlatiyorum. Soyleyemedigim okadar aci seyler varki inanamazsiniz. Kp yok ve oglu kimsesiz gibi evlendi kimsesiz gibi kaldi hep. Nasil bi anne evladina sirtini doner amlamiyorum. Esimde farkinda ama bitek annesi var diye yine kiyamiyo.
Oyy cok rahatladim :) dayanip okuyanlara tesekkurler :)))

Kizlar oğlumun atesi 37.5 oldu fitil verdim simdi bir düşüyor bir yükseliyor simdi ustunde kisakol var birde tek alt ne yapiyim giydirmeye korkuyorum bi 37 oluyor bi 36.6

Kizlar oğlumun atesi 37.5 oldu fitil verdim simdi bir düşüyor bir yükseliyor simdi ustunde kisakol var birde tek alt ne yapiyim giydirmeye korkuyorum bi 37 oluyor bi 36.6
Evin sicaktir giydirme kalsin bence. Annemlerin evi sobali ben sadece citcitli badi ile bırakıyorum düşün. Atesi duzelene kadar giydirme bence.

Evin sicaktir giydirme kalsin bence. Annemlerin evi sobali ben sadece citcitli badi ile bırakıyorum düşün. Atesi duzelene kadar giydirme bence.
Canm simdi uyudu ateside yoktu ustune kisa kol ve uzun kol altina tek alt biraktim kontrol edicem surekli dr sivi kaybi olduğunda da olur demisti ama emziriyorum surekli diş den dolayi olabilirmi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…