2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Slm kizlar tatildeyiz annemlere geldik gelmez olaydik kizim hasta oldu su saat oldu hala uyanik. Bu kadar tahammulsuz ben, su an kendime kiziyorum cocuk benim neyimeymis diyorum.isin kotusu evde herkes hasta. Hasta hasta miz miz cocuk hic cekilmiyor emmiyor uyumuyor burnumdan geldi uc gundur.

canm cok geçmiş olsun hastayken hic keyifler i olmuyor bebekler in ins kisa zamanda iyileşir senn dikkat et de sen de hastalanma evdeki herkese su karisimi hazirla bir kase bala kıvamı koyu olacak sekikde toz zencefil koy.ceyrek limon sik.sabah aksam hafta öğlen yiyin. yaş zncefili de ılık suya dogra limon az balla icir iki defa.bir iki kupa kuburnu ihlamur.tarcin karanfil ayrıca varsa sicak suda kaynat . bol bol c vitamini alsinlar benn sütün icine de toz zncefil koyup .esime de kendime de yapip icmistm ertesi gun ayaklanirlar .sıkma canini oluyor böyle iki gune kalmaz gecer peditus vermistr dr bebiste iki gune toparlio cigerlere inmesin yeter ki aman diyim dikkatli ol sonra bronsitle ugrasirsin allah esirgesin. tekrar gecmis olsun

Tam ustune bastin canm annemde aynisini dedi tutmus tutmus bilerek yapti dedi allahindan bulsun diyorum allahim elbet yanina birakmaz
Surekli bakıyorum canm ama hala duzelmedi simdiye duzelmesi lazimdi
Canm bzmkide hasta off of perişan olduk

Kizlar sumuksu kaka neydi sadece anne sütü aliyor

kaka diyinc dirim gelir uzman dr muz gibi oldu sagolsun :) ayhkdry canm dikkat et sik sık tekrarlayack mi iki uc gun oluyorsa kan taneleri varsa ayrica beyaz beyaz taneciklerde varsa sindirilmems süt oluyor kendileri alerji olabilir ama sanmıyorum sulu olmaya yakinsa ishal olabilir disten dolayi olmuş olabilir bezi birbirine yapıştırıp cekince sunuyorsa sumuk su kaka oluyor ben kafayi yemiş tm peynir yogurt sut urunu falann azalttim duzeldi kan geçti belki geçicidir uzun surers dr gidersin icine sinmiyorsa kakasini tahlile goturun ama hemen gitmeli diski cabuk bakteri üretiyor ilkini geciktrmistik bakteri cikti bol ikinci kakyi gotrduk tmiz cikti.kakadan alerji testi yapiliyor reduktan ve yag glubulu biz kucuk ilcedeyiz yaptiramadik

Kan yoktu canım ama birsürü kucuk beyaz tanecikten vardi

Çok geçmiş olsun canım. Biz de sırf çocuğu hasta ederiz düzenini de bi hafta için bozmayalım diye gitmedik memlekete. Yol da çok uzun gözümüz kesmedi şimdi evde takılıyoruz ailecek

Ben devamli süt ürünü tukettigim halde haftada veya iki haftada bir ufak kilcik gibi kan olurdu kakada bende süt urununden degil diye düşünmüştüm. Dünkü kanli kakaya da anlam veremedim bi türlü gece de uyuyamadim. Oglumun keyfi yerinde gayet :-/ sadece karinda guruldama ve arada bir mukuslu ve kilcikli kaka oluyor o kadar. Bizim gibi olan var mi? Ayrica dedigim gibi kucuk bir yer burasi iyi bi kadin dogumcu bulana kadar dogurdum düşünün. Cocuk doktoruna mi goturulmeli diye de o yuzden sordum ya alerji uzmani mi yoksa farkli bi doktora mi gidilmeli bilemedim zira diz boyu kar var disarida ve asiri soguk. Dun geceden beri iki defa kaka yapti kan yok. Cok karisik isler yahu.

Bana da vegaferon verildi ben vermiyorum demir seviyesi bile ölçülmeden kaktırıyorlar araştır istersen çogu uzman demir sevitesi iyi olan bebege verilmemeli diyor gelişimini olumsuz etkiliyormuş.

evet canım bende vermemeye karar verdim. verenlerde ferrum veriyor. 5. ay kontrolünde doktorumuza danışacağım.

kakada kan görünce götürülmeli diye biliyorum canım ama şartlarda pek elverişli değil. önce bir çocuk doktoruna çıkın ve mümkünse kakanın ya fotosunu çekin yada kanlı kaka yaptı diyelim yarım saat içinde hastaneye götürün ki tahlil yapılabilsin.

sağol canım iyi doğdu maşallah öyle devam etti

Götürmeyi düşünüyorum bi sekilde de hangi doktor daha iyi ilgilenir bilememistim ama sanirim yine cocuk doktoruna gidecegiz. Süt alerjisi disinda anne sütünün fazla gelmesi ve laktoz intoleransi da sebepmis bakalim neymis sikinti.

bebeem ayhkdry
burda birkac arkadas daha vardi aslinda suphelendigim.birkac kez genel uyarmistim.oncelikle tepki kakada ise cocuk gastroya gitmek lazim.ama ben cocuk alerjuye gidiyorum.gastroda var ama oyle tercih ettim.bir kere kakada kan varsa bagirsakta tahribat fazla demek.ayrica alerjide kan olmasa bile salya,sumuksu kakada onemli.gelisim geriligine neden oluyor.dusuk kilo alma,memeyi red,karinda guruldama.bu sikayeti olanlar dikkat etsin.
sonra doktora gidin tabi ama buzim kanda cikmadi.bu yasta kan ve dwri testinde dogru sonuc alamassinuz.hicbirsey cikmaz.kaka desen alerjiyse redukten madde negatifte cikabilir.cozumu ise anne olarak siz dikkat edeceksiniz.
emzirenler perhuz yapacak.mama verenlerde alerjik mama kullanicak.perhuzde sadece sut urunleri degil.dikkat edin kacak yapmayin.paketli gida dahil,tarhana,yumurta,dana eti,balik,tahin,kuruyemisten uzak durun.kanin gitmesi gerekiyor.kan onemli.cocuga ek gida verirken yogurtta vermeyeceksiniz.sorunuz olursa cvplarim

ayy o kadar muhabbet ediyoruz ki karisiyo
Valla tebrik ettim seni.Nasılda isim isim yazmış hatırlamışsın.Ben o yüzden yazamıyom.Hafıza sıfırlandı iyice .Kafa çok meşgul yazacaklarımıda unutuyorum.Tam yazmaya başlıyorum bakıyorum olmuyor bırakıyorum.

Biz hastayiz dige habire tarhana yiyoruz canm yumurtada hergun uc tane yerim ben hepsini yiyorum yahu

Geçmiş olsun

evet çok emilen ve hazmedilmeyen anne sütü mukus olarak çıkıyor ve bazen zorlanma yüzünden de mukus oluyor. ama kan konusunda bişey diyemeyeceğim.

ayhkdry canim mandalinadan mi bilmiyorum ama limon,portakal vs gibi gidalar icin daha cok kucukler.salya genelde protein agirlukli beslenincede oluyor.valla simdiku aklim olsa bende hwrgun yumurta yemezdim.dikkat et sen yinede.ufak teferk salyada sikunti pek olmaz.eger kilo alimi azalirsa dikkat edin.kan ve lop salyaya dikkat edin.bu hastaligi cok duyuyorum cevremde.zira herseyin genetigi ile oynandi.o degil ek gidaya gecerken sikinti yasarsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…