2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

tamam canm biraktim bu sabah yemedim yumurta peynir

inan iyi doktor bulana kadar dogurdum ben oyle bir yer burasi. Dedigin doktorlar da yok malesef baktim da. Senin nasil cikti ortaya? Bizde karinda gurultu var 1 aydir bi de arada mukuslu veya kilcik kanli kaka. Dün geceye kadar tabi dün kan vardi. emzirdigimiz surece yenmeyecek bunlar sanirim da bebege ne zamana kadar verilmeyecek acaba yani ek gidaya gecildiginde? Koyun keci urünleri verilebilr veya yenebilir mi? Ve sizin sikintilar gecti ve kilo aldi mi?

Ya benim ki oksuruyordu 1 haftadır bu sabah balgam yapmış hirliyor ama göğüste hırıltı yok moralim çok bozuldu :/

Canım senin bebiş mama yiyordu galiba, bak şöyle hesaplamalar yaptım senin için ;

Bebişlerin günlük a vitamini ihtiyacı 375 mcg, d vitamini ihtiyacı 400 iü demir ihtiyacı da kg başına 1 mg yani ona da yaklaşık 7 mg desek ;

Kendi elimdeki mama kutusuna baktım, bu çocuk günde 700 ml mama içse 490 mcg a vit, 280 iü d vit, 5 mg demir yaptı bile.

Üzerine acd3 artı vitamin verdin, o da günde toplam ikisi ; 550 mcg a vit, 466 üi d vit, yaklaşık 1 mg da demir

Topla hepsini ihtiyaç ne kadardı sen ne kadar verdin, çocuk oldu mu sana vitamin bombası.
A vitamininin fazlası iyi olmuyor, internete hipervitaminoz, a vitamini fazlasının sonuçları v.s yaz araştır istersen.

Bence çocuklara bu kadar vitamin yüklemek gereksiz ama gene kendin bilirsin.

Ya benim ki oksuruyordu 1 haftadır bu sabah balgam yapmış hirliyor ama göğüste hırıltı yok moralim çok bozuldu :/

Geçmiş olsun, kızlar bebekleri grip olanlar öksürenler ihmal etmeyin doktora gidin, benim oğlanda da aman aman belirtiler yoktu ama doktor bronşit başlangıcı dedi, yavruşlar daha çok küçük ve bu grip laneti her sene daha da güçleniyor, biz zor dayanıyoruz ki bebişler nasıl dayansın.

Çok geçmiş olsun canım. Biz de sırf çocuğu hasta ederiz düzenini de bi hafta için bozmayalım diye gitmedik memlekete. Yol da çok uzun gözümüz kesmedi şimdi evde takılıyoruz ailecek
En guzeli biliyor musun keske keske biz de getirmeseydik. ben de hasta oldum icmedigim yemedigim sey kalmadi kizim cok huzursuz peditus icirdim uyuyor simdi insallah iyi olur dua edin bize sevgili anneler opuyorum hepinizi.

Doğum yapan kadın memurlar, analık izni sonrasında birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, sonraki doğumlarda ise 6 ay, günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilecek. Bu süre içinde süt izni verilmeyecek, mali ve sosyal haklarda herhangi bir kesinti yapılmayacak.

kızlar yenı haklr gelmiş memur bayanlara sanırım maaş kesıntısı olmıyıcak dıyor dimi? acaba bır yıl ücretsiz izinden sonra bnde kullanabilirmiyim ?

Geçmiş olsun canım ihmal etme çok çabuk ilerliyor hastalıklari,antibiyotik siz duzelebilir inşallah..

Ben öyle duymamıştım ya, çocuk okul çağına gelene dek yarım çalışma imkanı verilecek ama hem maaş hem de sigorta yarım yatıcak deniliyordu

canim bizde ishal vardi.bazende ishal yerine salyali kaka vardi.perhiz yapinca kakjada toparlandi.kilosuda.ben bayagi perhiz yapiyorum salya gecmeyince cok kistim.ek gidayada erken gectik.yogurt yok.sebze corbasi ve meyve.bizm neye alerjimi Var cikmadi.kanda cikmadi.ben kendimekleyip cikararak anladim neyin dokundugunu.biZ 1 yasindan once yogurt yiyemeyecegiz.emzrdigim surece dikkat ediyorum yediklerime

alerjinin duzeyine gore,bazen keci sutude yogurduda capraz reaksiyon gosteriyor.ben cesaret edemiyorum vermeye.ama gecen birseymis.

ayhkdry dogum izni bittikten sonra 2 ay yarim gun diye biliyorum.

Bende bu sabah kistim bakalim. Cocuk doktoruna randevu aldik ama bizim de cikmazsa bosa yoracagiz cocugu. 1 hafta perhiz yapıp mi gitsem diyorum. Bi de sutum cok oluyor bazen boguluyor cocuk bakiyorum belirtiler ona da uyuyor. Ne yapacagimi sasirdim anlayacagin. Tesekkur ederim bu arada :)

canim tavsiyem bir hafta dene oyle git.doktorunda ayni seyi diyecek cunku.bosuna yorma bebegi.en basta sut urunleri(paketli gida,borek,kek icine sut tereyag margarin giren hersey) yumurta dana eti,tahin,balik,bal bunlari bir hafta kes,kakayi takip et.hic sorma benim sutumde coktu.az kilo alinca imkansiz dedim.sonra aklima kakasi geldi.kanda gelince kerndim koydum teshisi

Buyuk sikinti bence ya. yine yapiyor kaka su an bakalim neler var. Bi esimi arayip konusayim bakalim haber bekliyordu benden. Bi kesip deneyelim bakalim ne olacak. Duzelir insallah.

Sevgili anneler. Bebeklerinin Gece uykuları iyi olan anneler. Gündüz kaç kez ve ne kadar süreyle uyutuyorsunuz. Beslenme saatleri kaç saatte bir oluyor? Gece kaç saatte bir besliyorsunuz?

gri86 Freyza__ bugün başladı balgam günlük sakızı erittim koydum iyi geldi küstü iki kere hep balgam çıktı biraz rahatladı ama az daha var bir kere daha kussa iyice rahatlayacak. . Doktora 2 sinde randevumuz var ama erkene mi alayım ya da yapabileceğim başka bir şey var mı?

Başladın mi kullanmaya
Benim komşum ben memnunum dedi molfix den verdim ona bezi ama baktım onun çocuğun poposuda hafif pisik o kadar olur diyor
Normal mi ki o kadar pisik anlamadım ki
Merhaba bişey sormak istedim bende molfix kullanıyorum ama bebegimin poposuna lastik izleri oliyor çok sıkıda bağlamıyorum aslında ama sizde de öyle oluyor mu kaç kilo bebeginiz kaç numara kullaniyorsunz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…